Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzisiaj przeslalam troszke pieniazkow, ktore wkrotce dotra do moniki :lol:

Pieniazki przeznaczylam na kupienie dobrego jedzonka dla Wanilki / kurczak itp./ i poprosilam monike o ugotowanie papu i podkarmienie Wanilki, jesli tylko bedzie mogla poswiecic troszke swojego drogocennego czasu :lol:

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Otwieram II czesc watku Wanilki dla wszystkich wspanialych ludzi, ktorym los Wanilki lezy na sercu i ktorym przyswieca szlachetny cel :

Motto:

"Nadzieja pozwala klęsce przeczyć z uśmiechem"

Posted

[quote name='Slomka22']Arka a wetka mowila kiedy bedzie juz w takim stanie zeby ja zabrac ze schronu?

Powiedziala, ze kolo soboty jak czesc juz szwow bedzie mogla wyjac.

Ja mysle,ze gdyby jakis dom czasowy znalazl sie, niedaleko, to moze udaloby sie Ją(wetke) przekonac ze zawsze bedzie lepszy dom niz schron, od reki.

Naprawde, uwierzcie mi. Wetka tez jest Czlowiekiem,dobrym Czlowiekiem. Dzis, autentycznie cieszyla sie,ze sunia dobrze sie czuje i "rozplywala sie" nad Wanilka jaka to wspaniala, przemila suczka i ze chcialaby aby poszla prosto do swojego domu a nie byla przenoszona z miejsca na miejsce, aby ten dom byl blisko Jastrzebia. Kiedy emocje opadna i kazdy sie dobrze zastanowi, to NIKT nie chcial zle, NIKT, dlaczego wiec nie polaczyc wspolnych dzialan?

Wiele schronisk miejskich ma male budzety, w wielu schroniskach usmierca sie psy/koty: powod:nieuleczalnie chore. NIKT nie udowodni, NIKT, ze byly zabite tylko dlatego, ze nie bylo funduszy na leczenie. Pomyslcie teraz jak mogla zakonczyc jamniczka i Wanilka....CZY daje WAM to cos do myslenia??
Moj Kajtek zyje i dobrze sie ma ale gdybym go nie zabrala bylby uspiony. Mlody, 7 m-c pies ze zlamana lapa. Schronisko zadzownilo do mnie i postawilo sprawe jasno i klarowie; albo pomoge albo go uspią bo nie maja funduszy na operacje.
Latwo jest oceniac kogos ot tak: dla dogo wazne jest ile psow "przewinie sie przez rece' a malo wazne juz jest to co inni robia aby lepsza przyszlosc zwierzetom bezdomnym przygotowac. Aby schroniska byly lepsze, aby dbano o zwierzeta, aby byly takie fundusze,zeby ratowac faktycznie zwierzeta(leczyc), o ile jest na to szansa. ABY PRACOWAC nad ZMIANAMI w ustawie. To bardzo smutne jak sie czyta tej i owej wypowiedzi, "pokaz no co zrobilas" co oznacza ile psow wyciagnelas ze schronisk, zgarnelas z ulicy,nic wiecej. To dla mnie jest doslownie, jak w PRL, ile drzewek posadzilas spolecznie?? Nie wazne ile z nich padnie, wazne ILE posadzilas.

Posted

[quote name='dusje']Otwieram II czesc watku Wanilki dla wszystkich wspanialych ludzi, ktorym los Wanilki lezy na sercu i ktorym przyswieca szlachetny cel :

Motto:

"Nadzieja pozwala klęsce przeczyć z uśmiechem"

Nie ma wygranych i nie ma przegranych. Wanilka jest ponad to: jest, zyje, czuje,oddycha; potrzebuje domu, tyle i AZ tyle!!

Posted

[quote name='ARKA']Nie ma wygranych i nie ma przegranych. Wanilka jest ponad to: jest, zyje, czuje,oddycha; potrzebuje domu, tyle i AZ tyle!!

Motto nadal aktualne ;)drazacym skale proponuje.....

i prosze o pomoc w szukaniu domku dla slicznej Wanilki.

Posted

A ja mam pytanie - czy to co zostało wycięte pojechało na histopatologię ? Niestety, na ostródzkim bodajrze, dorzycy też wycieli listwy, że niby zapalenie i hisopatologii nie było, ale guzy zaczęły się pojawiać na nowo i dopiero po drugiej operacji okazało się, że to jednak nowotwór, złośliwy :-(
Źle, że nie zabrano psa przed operacją, tym bardziej, że była oferta darmowej operacji, gdzie można by było opłacić tylko hist-pat, źle, że nie zrobiono sterylki (chociaż sterylki, nie mówię o kastracji)

Nie podoba mi się ta cała "Wasza" historia, przyszłam jako "literka G" i przebrnęłam od początku do końca.
ARKA nie rozumiem powodów twojego ataku na dziewczyny z JZ, znając Cię z OL miałam inne zdanie o Tobie. Czytając Dogo jednego jestem pewna - NIGDY NIE BĘDĘ WSPOMAGAĆ ŻADNEGO STOWARZYSZENIA ponieważ jedyne co potrafią to pluć jadem i zbierać pieniądze, ot, taka refleksja mnie się nasunęła...

Proponuję założyć nowy wątek suńce na nową drogę życia, albo poprosić modów o wykasowanie tych wrzasków...
Kolejny wątek na Dogo, który zamienił się w bagno :multi:

Posted

To ja zapraszalam m.innymi literke G jak Gracja :lol: Masz fajny pomysl gameto, zeby zalozyc nowy watek dla suni Wanilki i zeby zapachnialo slodka wanilia :multi:Wszak malenka jest bardzo slodka :loveu:

Zapomnialam podziekowac w tym miejscu komecie :lol: za propozycje zrobienia darmowej operacji. Dobrze, ze przypomnialas.

kometa :lol: serdeczne dzieki :multi: i w prezencie kwiatuszki od Wanilki

Posted

[quote name='gameta']A ja mam pytanie - czy to co zostało wycięte pojechało na histopatologię ? Niestety, na ostródzkim bodajrze, dorzycy też wycieli listwy, że niby zapalenie i hisopatologii nie było, ale guzy zaczęły się pojawiać na nowo i dopiero po drugiej operacji okazało się, że to jednak nowotwór, złośliwy :-(
A w jaki wieku byla dozyca kiedy byla operowana, wiesz?? Wanilka jest MLODA SUNIA, a wiek ma wieeelkie znaczenie, plus tzw. fart.
W przypadku suk 60% to nowotowry zlosliwe, w przypadk kotek w 90 % nowotwory zlosliwe ale pod warunkiem,ze: suka/kotka jest po DRUGIEJ cieczce/rui

Źle, że nie zabrano psa przed operacją, tym bardziej, że była oferta darmowej operacji, gdzie można by było opłacić tylko hist-pat, źle, że nie zrobiono sterylki (chociaż sterylki, nie mówię o kastracji

Slucha?? A KTO niby mial zabrac psa przed operacja a tak dokadnie SUNIE!!
Zaczne od konca. NIKT z obecna wiedza weterynajna, nie robi sterylizacji stricte. Jesli jest mowa to popularnie odnosi sie to do samic a jest to zabieg PELNEJ KASTRACJI: czyli usunecie macicy i jajnikow.
Darmowa operacja?? Chyba zartujesz, prawda?? NIE MA NIC ZA DARMO!
Albo ktos robi jakis dyplom, albo prace magisterka/doktorat i MUSI zaliczyc/wykazac sie z przeprowadzonymi operacji/zabiegow.
Kometa nie napisala ,ze ma SPONSORA,ktory pokryje koszty opercji,czyz nie?? Komate studiuje weteretynarie, dla JASNOSCI. Czy pies, ktory trafi do schroniska ma byc "krolikiem doswadczalnym"?

ARKA nie rozumiem powodów twojego ataku na dziewczyny z JZ, znając Cię z OL miałam inne zdanie o Tobie. Czytając Dogo jednego jestem pewna - NIGDY NIE BĘDĘ WSPOMAGAĆ ŻADNEGO STOWARZYSZENIA ponieważ jedyne co potrafią to pluć jadem i zbierać pieniądze, ot, taka refleksja mnie się nasunęła...

Wiesz, krotko mawiac; malo mnie intersuje twoje zdanie o mnie i na moj temat.Wiem co robie i jaki jest MOJ CEL, na rzecz ZWIERZAT.
Wskaz mi watek, gdzie Stowarzyszenie Obroncow Zwierzat "Arka" "jęczy" o wplaty. Ten kto nas zna wplaca. Nie musimy "jęczec" kto nas zna, wie co robimy, UFA nam.
I nawet gdyby wplaty na nasza dzialalnosc byly ZERO to akcja kastracji,MARCOWA, bedzie trwala i to jest to swiatlo w tunelu dla ktorego WARTO dzialac!! Im wiecej WYKASTROWANYCH zwierzat tym MNIEJ bezdomnosci,TYM mniej przypadkow porzucanych zwierzat ,jak rowniez, mniej aktow okrucienstwa wobec zwierzat!!
Gameta nie mam racji?? I niech gadaja co chca, ale my wiemy co robimi i PO CO!!

Posted

[quote name='gameta']ARKA nie rozumiem powodów twojego ataku na dziewczyny z JZ, znając Cię z OL miałam inne zdanie o Tobie. Czytając Dogo jednego jestem pewna - NIGDY NIE BĘDĘ WSPOMAGAĆ ŻADNEGO STOWARZYSZENIA ponieważ jedyne co potrafią to pluć jadem i zbierać pieniądze, ot, taka refleksja mnie się nasunęła...

Widzisz i miedzy nami jest ta ROZNICA,ze ja CIEBIE WOGOLE NIE ZNAM i nie wypowiadam sie o Tobie-ani dobrze ani zle, malo, mnie nie interesuje Twoje zdanie, o mnie, samej.
Wiesz, jak w szkolach ucza, aby na czyjs temat wypowiedziec sie mozna bylo, autorytatywnie, co oznacza z cala stanoczoscia,podparte dowodami: zle czy dobrze, trzeba widziec cokolwiek o tej osobie/instytucji. CO WIESZ na temat : STOWARZYSZENIE OBRONCOW ZWIERZAT "ARKA"??

p.s. dobrze ze cokolwiek czytasz tylko ciekawe czy ze zrozumieniem a przydalo by sie tez znac pisownie: DOŻYCA??:roll:
Przykro mi ze Tobie taka "refleksja' sie nasunela(mam nadzieje ze JEDNOSTKOWA): nie wspomagajcie organizaji dziajajcych na rzecz zwiierzat. Chcialoby sie powiedzie w zwiazku z tym: o jakiekolwiek inerwencje zwracajcie sie "do nikad' czyli na policje i do inspektoratow weterynarii,zycze powodzenia!
A ta wogole; czy wpacilas przyslowiowa "zlotówke" na rzecz jaikielkowiek organizacji dzialajacej na rzcz zwierzat?

Posted

A w jaki wieku byla dozyca kiedy byla operowana, wiesz?? Wanilka jest MLODA SUNIA, a wiek ma wieeelkie znaczenie, plus tzw. fart.

To ile ona ma lat?
8-9 tak jak pisze na 1 stronie?
Proszę o wyjaśnienia żeby cokolwiek zrobić, żeby ktokolwiek chciał pomóc, musicie wstawić konkretne jasne info w 1 stronę.;)

Posted

chyba trzeba bedzie zalozyc sunki nowy watek..:shake:

nie mozecie o tym gadac na PW? wolicie publicznie sie klocic, kto ma racje a kto nie? TO JEST SUNKI WATEK, BARDZO PROSZE O SPOKOJ. Chyba nie tlyko ja bym tak chciala.

Posted

Rybko, suczka jest po operacji mającej na celu wycięcie listwy mlekowej, aktualnie dochodzi do siebie ;). Nie jest jeszcze wysterylizowana.

Pieniądze są teraz zbierane na DT i sterylkę bodajże...

Z tego co pisały dziewczyny wynika że jest fajną sunią :lol:

Tyle wyniosłam z tego wątku :eviltong:

Posted

Ja potrzebuję info.
Ona jest juz po operacji?
Potrzebuje leczenia?
Jakieś leki na stałe musi brać?
Jaki ma charakter?
Na co pot5rzebne sa pieniązki?
Na DT czy na leczenie?
Oświećcie mnie, bo robię ogłoszenie, a nie mam siły przekopywać 55 stron:oops:, na 1 stronie prawie nic nie pisze..

Posted

[quote name='AdaK']Rybko, suczka jest po operacji mającej na celu wycięcie listwy mlekowej, aktualnie dochodzi do siebie ;). Nie jest jeszcze wysterylizowana.

Pieniądze są teraz zbierane na DT i sterylkę bodajże...

Z tego co pisały dziewczyny wynika że jest fajną sunią :lol:

Tyle wyniosłam z tego wątku :eviltong:
Ja znalazłam tylko fotki przed operacją n1 i 8 stronie.
Są jakieś fotki już po operacji?
Schronisko nie może jej sterylnąć?
Na jakie konto mam zbierac kasę?
Macie już wypatrzony DT?
Ile Wam potrzeba?

Są takie psy, które żyją na przekór wszystkiemu.
Na przekór chorobie, złym ludziom i okoliczności życiowych.
Taka jest Wanilia.
Piękne imię, które oddaje jej piękną jasną i subtelną urodę.
Wanilka pozostawiona w schronisku, chora i zabiedzona- nie poddała się.
Przy życiu zapewne trzyma ją miłość do człowieka- co jest niezwykłe.
Miłość do oprawcy...
Na szczęście wśród ludzi, znaleźli się wolontariusze o wielkim sercu, pomogli sunieczce i Wanilka przeszła operację usunięcia listwy mlekowej.
Miłość do człowieka pozwoliła przetrwać jej najgorsze chwilę.
Dziś zbiera siły i czeka na kogoś kto podaruje jej szanse na nowe życie.
Szuka kogoś - kogo będzie mogła obdarować swą psia miłością.
Szuka kogoś kto już jej nie skrzywdzi..ona potrzebuje tak niewiele.
To mała sunia w wieku ?lat.
Pilnie potrzebujemy dla niej domku, w schronisku z każdym dniem traci nadzieję, że życie może wyglądać inaczej...bez strachu...bez samotności.
To łagodna, wesoła sunia.
Szukamy dla niej chociaż domu tymczasowego.
Prosimy ludzi dobrej woli o wsparcie finansowe potrzebne na????
Ona czeka, z każdym dniem jest jej coraz mniej...nie pozwól umrzeć duszyczce tego pięknego stworzenia.
Czy na prawde nie zasłużyła na nic więcej tylko na zimny boks i kraty?
Uważasz inaczej?
Pomóż, kontaktuj się pod numer: ?

Ułożę lepszy tekst jesli będe mieć info.

Posted

[quote name='Rybka_39']Ja znalazłam tylko fotki przed operacją n1 i 8 stronie.
Są jakieś fotki już po operacji?
Schronisko nie może jej sterylnąć?
Na jakie konto mam zbierac kasę?
Macie już wypatrzony DT?
Ile Wam potrzeba?

Są takie psy, które żyją na przekór wszystkiemu.
Na przekór chorobie, złym ludziom i okoliczności życiowych.
Taka jest Wanilia.
Piękne imię, które oddaje jej piękną jasną i subtelną urodę.
Wanilka pozostawiona w schronisku, chora i zabiedzona- nie poddała się.
Przy życiu zapewne trzyma ją miłość do człowieka- co jest niezwykłe.
Miłość do oprawcy...
Na szczęście wśród ludzi, znaleźli się wolontariusze o wielkim sercu, pomogli sunieczce i Wanilka przeszła operację usunięcia listwy mlekowej.
Miłość do człowieka pozwoliła przetrwać jej najgorsze chwilę.
Dziś zbiera siły i czeka na kogoś kto podaruje jej szanse na nowe życie.
Szuka kogoś - kogo będzie mogła obdarować swą psia miłością.
Szuka kogoś kto już jej nie skrzywdzi..ona potrzebuje tak niewiele.
To mała sunia w wieku ?lat.
Pilnie potrzebujemy dla niej domku, w schronisku z każdym dniem traci nadzieję, że życie może wyglądać inaczej...bez strachu...bez samotności.
To łagodna, wesoła sunia.
Szukamy dla niej chociaż domu tymczasowego.
Prosimy ludzi dobrej woli o wsparcie finansowe potrzebne na????
Ona czeka, z każdym dniem jest jej coraz mniej...nie pozwól umrzeć duszyczce tego pięknego stworzenia.
Czy na prawde nie zasłużyła na nic więcej tylko na zimny boks i kraty?
Uważasz inaczej?
Pomóż, kontaktuj się pod numer: ?

Ułożę lepszy tekst jesli będe mieć info.

Rybka_39, super tekst :loveu: jesli chodzi o konto to ja prowadzę konto Wanilki, więc mogę Ci podać na PW.

Więcej będziemy dziś wiedzieć, bo wilczek miała dziś do niej pojechać.
Co do osoby, która ma się kontaktować, to nie wiem kto? trzeba to ustalić. Może monika55, wilczek007 ?

Posted

Doszłam do 35 strony, od tej czcionki wielkiej bolą mnie gały:lol:
Doczytałam, że operacja była przeprowadzona za darmo, tak?
Ale na allegro uzbierała się pewna sumka?
Na co ja przeznaczyłyście?

Posted

Reasumując:
1Wanilia wdł Arki to młoda sunia, ile lat ma nadal nie wiemy

2Wanilia miała przeprowadzoną operację, za darmo

3 Potrzebna jest sterylka- by przeprowadzić sterylkę potrzebne jest DT

4 Emilia deklarowała opłacić operację- a że operacja już została dokonana to może przeznaczyć to na sterylkę?

5 deklarowany jest DT, nie wiem za ile?

6 Jeśli Emilia pomogła finansowo w sterylce, można już sunię wieźć do DT

7 nie wiemy gdzie jest DT?? Jak się dowiem pomogę szukać transport

8 Allegrowskie cegiełki wynoszą 460zł- starczy na miesiąc w DT i jeszcze zostanie, jeśliby wziąć pod uwagę deklarację Emili- ale pytał ją ktoś o to czy zamiast operacji pokryje sterylkę?

9GDZIE SA ZDJĘCIA PO OPERACJI!

10 przestańci się bezsensownie kłócić jak dzieci w piaskownicy, tylko wreszcie cos zróbcie i ustosunkujcie się do tego co piszę- bez tego dalej będziemy hopać i mieć do siebie żale.

Posted

[quote name='Rybka_39']Reasumując:
1Wanilia wdł Arki to młoda sunia, ile lat ma nadal nie wiemy

2Wanilia miała przeprowadzoną operację, za darmo

3 Potrzebna jest sterylka- by przeprowadzić sterylkę potrzebne jest DT

4 Emilia deklarowała opłacić operację- a że operacja już została dokonana to może przeznaczyć to na sterylkę?

5 deklarowany jest DT, nie wiem za ile?

6 Jeśli Emilia pomogła finansowo w sterylce, można już sunię wieźć do DT

7 nie wiemy gdzie jest DT?? Jak się dowiem pomogę szukać transport

8 Allegrowskie cegiełki wynoszą 460zł- starczy na miesiąc w DT i jeszcze zostanie, jeśliby wziąć pod uwagę deklarację Emili- ale pytał ją ktoś o to czy zamiast operacji pokryje sterylkę?

9GDZIE SA ZDJĘCIA PO OPERACJI!

10 przestańci się bezsensownie kłócić jak dzieci w piaskownicy, tylko wreszcie cos zróbcie i ustosunkujcie się do tego co piszę- bez tego dalej będziemy hopać i mieć do siebie żale.

Krotko i na temat i to mi sie podoba- dzięki Rybciu:loveu: teraz czekamy na najnowsze wiadomosci i Wanilce i mam nadzieje na foteczki:lol:Potem beda rzeczywiscie potrzebne konkretne liczby no i Emilka- tzn Jej deklaracja:loveu:

Posted

Rybka super tekst :)

Z tego co wiem to trzeba szukac nowego DT bo tamten nie mogl czekac, a zabranie suni ze schroniska powinno byc mozliwe w sobote (tak pisala Arka po rozmowie ze schroniskowa wetka)

Posted

BArdzo proszę o numer konta do przekazu. Juz druga osoba pisze do mnie na PW ze nie posiada konta Allegro ale chce wplacic pieniadze i nie ma numeru konta a ja dopiero dzis zorientowalam sie ze na Allegro numer ten nie jest podany.Czekam abym mogla przeslac dane do przelewu:)