Nalewka Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 Z zapartym tchem przeczytałam cały wątek. Ale akcja!!! Dziewczyny (jeśli pozwolicie się tak nazwać :)), jesteście wielkie!!! Quote
Diuna B. Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 Tylko, że teraz już od 2 miesięcy-ani słowa:-( Quote
Diuna B. Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 Rozmawiałam wczoraj z właścicielką Cezarii; niestety u filecika wystąpił poważny problem.Ceza popuszcza bezwiednie mocz.Siada na podłodze ,a potem w tym miejscu jest plama moczu,to samo gdy leży.Jest psem domowym,więc to spory problem.Pani pytała ,czy u mnie było coś takiego ,ale u mnie filuś wytrzymywał po 10 godzin.Czy ktoś spotkał się z takim problemem? Quote
eliza_sk Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 Diuna B. napisał(a):Rozmawiałam wczoraj z właścicielką Cezarii; niestety u filecika wystąpił poważny problem.Ceza popuszcza bezwiednie mocz.Siada na podłodze ,a potem w tym miejscu jest plama moczu,to samo gdy leży.Jest psem domowym,więc to spory problem.Pani pytała ,czy u mnie było coś takiego ,ale u mnie filuś wytrzymywał po 10 godzin.Czy ktoś spotkał się z takim problemem? A poza tym sunia się już w pełni zaaklimatyzowała ? Quote
Linssi Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 Moze to jakas infekcja drog moczowych? Dobrze by bylo zeby panstwo skontaktowali sie z wetem i zapytali... to chyba najlepsze wyjscie. Quote
Diuna B. Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 eliza_sk napisał(a):A poza tym sunia się już w pełni zaaklimatyzowała ? Poza tym sucz przekochana ,miziasta i super żarłoczna-p.Basia uważa,że ona jest wiecznie głodna:evil_lol: ,choć tłumaczylam,że to tylko łakomstwo.Po ogrodzie za bardzo nie chce biegać, jak ktoś jest na dworze to tak,ale jak ma być sama to tylko siku ,kupka i do domu ,pilnować żeby jej państwo nie zginęli.... Quote
malawaszka Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 ona jest po sterylce prawda? więc może to problem hormonalny, który jest łatwy do opanowania tylko trzeba do weta iść Quote
andzia69 Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 [quote name='Diuna B.']Rozmawiałam wczoraj z właścicielką Cezarii; niestety u filecika wystąpił poważny problem.Ceza popuszcza bezwiednie mocz.Siada na podłodze ,a potem w tym miejscu jest plama moczu,to samo gdy leży.Jest psem domowym,więc to spory problem.Pani pytała ,czy u mnie było coś takiego ,ale u mnie filuś wytrzymywał po 10 godzin.Czy ktoś spotkał się z takim problemem? prawdopodobnie posterylkowa komplikacja....podobno na tą przypadłosć narażone są w większym stopniu duże sunie niż mniejsze.... tu jest watek na ten temat: http://www.dogomania.pl/forum/f104/nietrzymanie-moczu-po-sterylizacji-30991/index3.html Quote
Diuna B. Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 Przekopałam cały wątek,będę z p.Basią jutro rozmawiać,ale wiadomo,że bez weta się nie obejdzie:shake: Quote
eliza_sk Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 Przeprasza za offa :oops: Bardzo proszę wszystkich o oddanie głosu na Stowarzyszenie Obrona Zwierząt z Jędrzejowa w ankiecie Krakvetu - wygrałyśmy ankietę Dogo i teraz serdecznie proszę o wsparcie nas na Krakvecie. Pierwszy raz bierzemy udział w głosowaniu, pokrótce powiem, że działamy tu fizycznie w trzy osoby, mając pod swoja opieką 30 psów, dodatkowo opór urzędniczej materii, żadnych dotacji oraz ogólną niechęć dla naszych działań ze strony mieszkańców. Jesteśmy zdane tylko na własną przedsiębiorczość ... Bardzo proszę o głosiki: Forum o psach i kotach Z góry dziękujemy ;) Quote
rufusowa Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 kwestia dobrania odpowiedniego środka u weta i będzie dobrze :fadein: Quote
Potter Posted March 23, 2009 Posted March 23, 2009 Zapraszam na bazarek dla Jędrzejowa: http://www.dogomania.pl/forum/f99/sliczny-haft-richelieu-na-swieta-134174/#post12014396 Quote
Dana i Muszkieterowie Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 Diuna B. napisał(a):Rozmawiałam wczoraj z właścicielką Cezarii; niestety u filecika wystąpił poważny problem.Ceza popuszcza bezwiednie mocz.Siada na podłodze ,a potem w tym miejscu jest plama moczu,to samo gdy leży.Jest psem domowym,więc to spory problem.Pani pytała ,czy u mnie było coś takiego ,ale u mnie filuś wytrzymywał po 10 godzin.Czy ktoś spotkał się z takim problemem? Co z Cezunią ? Zmartwiłam się ...... Czy była to infekcja pęcherza ? Quote
eliza_sk Posted April 29, 2009 Posted April 29, 2009 Dziś p. Basia, pancia Cezarii dzwoniła do Diuny B. Oto relacja: Jeżeli chodzi o kwestie pęcherzowe, sunia dostała lek hormonalny, panci ciężko stwierdzić czy działa, ponieważ odkąd pogoda zmieniła się Cezaria woli przebywać na dworze. Sunia rozkochała swoich państwa nieprzyzwoicie, do tego stopnia, że pozwalają jej na wszystko, co w przypadku charakteru filii nie jest dobrym pomysłem. Wszelakie wskazówki Diuny odnośnie postępowania z Cezarią kończyły się komentarzem "przecież my ją kochamy nad życie i jak możemy jej czegoś zabronić ...". Sunia jest rozpieszczona i rozbestwiona do tego stopnia, że chwila nieuwagi i wyjada panci śniadanie z talerza, dlatego przed posiłkami musi być wypraszana z kuchni i zamykane są przed nią drzwi. Cezaria "delikatnie " przybrała na wadze, w dniu zdjęcia szwów u nas ważyła 55 kg, teraz waży ponad 60 kg. Z sunią rezydentką dogadują się wyśmienicie, mała często śpi wplątana w długaśne łapy Cezy. Niepokojące jest to, że Cezaria ostatnio niezbyt przyjaźnie zachowała się do gosposi panciostwa, która przychodzi do domu od dłuższego czasu kilka razy w tygodniu, po tygodniowej nieobecności gosposi, gdy ta pojawiła się w domu fila warknęła na nią wypychając ją łbem chyba z domu ... To tyle ;) Quote
rufusowa Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 no to generalnie wszystko jest dobrze :loveu: mam nadzieje, ze Ceza mimo wszystko nie wejdzie państwu na głowę :p Quote
Dana i Muszkieterowie Posted April 17, 2010 Posted April 17, 2010 Co u Cezarii, mam nadzieję, że wszystko w porządku ? :lol: Quote
Recommended Posts