Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 466
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Az Cezą nie da się nudzić.Wczoraj wyszedł z niej WIELKI ZŁODZIEJ.
Dosłownie na 15 sekund postawiłam na podłodze torbę z zakupami i poszlam zanieść ziemniaki do kuchni,a jak przyszlam to widok był następujący: torba przewrócona ,kielbasy brak, a obok torby filka leży
DO GÓRY ŁAPAMI z miną ,,tylko mnie nie bij".
Żałuję ,że nie miałam naszykowanego aparatu ,bo zdjęcie byłoby fantastyczne.
Dostała burę i do końca dnia miała strasznego moralniaka.

Posted

Diuna B. napisał(a):
Az Cezą nie da się nudzić.Wczoraj wyszedł z niej WIELKI ZŁODZIEJ.
Dosłownie na 15 sekund postawiłam na podłodze torbę z zakupami i poszlam zanieść ziemniaki do kuchni,a jak przyszlam to widok był następujący: torba przewrócona ,kielbasy brak, a obok torby filka leży
DO GÓRY ŁAPAMI z miną ,,tylko mnie nie bij".
Żałuję ,że nie miałam naszykowanego aparatu ,bo zdjęcie byłoby fantastyczne.
Dostała burę i do końca dnia miała strasznego moralniaka.

Diuna-musisz patrzec na Cezię przez pryzmat rasy:evil_lol:
Ona nie ukradła-absolutnie:shake:
Ceza tak Cię kocha, że pomaga we wszystkim-sprząta i rozpakowuje zakupy:evil_lol:
...za co oczywiście należy jej się nagroda-stąd i brzuchol do miziania wywaliła:evil_lol:

Posted

Na dziś koniec :

Allegro
Ale gratka – kilka woj.
Gumtree 0 kilka woj. Dwa profile
Psy.pl
Drobnecentrumofert – małopolska
Kupiepsa.pl – łódzkie,małopolska, mazowieckie, dolnośląskie, śląskie
Pajeczyna.pl - malopolska
Pineska.pl
Dwukropek – Katowice, Kielce, Kraków, warszawa
Ogłoszenia.wp – dolnośląskie
zwierzakiwkrakowie.blox.pl
cafeanimal
kupsprzedaj.pl – malopolska i wszystkie w filach, wielorasowe-małopolska, mazowcze
adopcjapsa.pl x 10
tablica-małopolska
owi.pl
aleokazja.pl – małopolska, mazowieckie, śląskie, świętokrzyskie, dolnośląskie
krakusik.pl
e-zwierzak.pl
przygarnij zwierzaka.pl - małpolska
ogloszenia.yellowpages.pl - małopolska

Posted

Diuna B. napisał(a):
Ale tu puściutko:shake:
Ja nie miałam wczoraj czasu na dogo,bo musiałam się trochę zająć moimi briardzikami,a filunia ....wystartowała wczoraj na takiego debila.Debil podszedł do nas i pyta czy ten pies jest ostry;kazałam mu odejść natychmiast,ale gdzie tam taki posłucha.Powiedział ,,no to zobaczymy" i zamachnął się na nas ręką.Ceza wystartowała jak rakieta myślałam,ze ją nie utrzymam,rozwścieczona ma siłę byka,dobrze że była w kagańcu.Debil zmył się natychmiastowo,tylko z oddali usłyszałam ,,o k....a,ostra" i tyle go widziałam.A filecik do samego domu gulgotał strasznie zdenerwowany.
Mam pytanie-czy file warczą tak gardłowo jakby dosłownie ryczały,czy to tylko Ceza tak ma?

Diuna - ona Cię kocha....
A co do pytania - to file właśnie tak gardłowo warczą.... I tak startują do debili - jak rakieta.... po skosie w górę...
Moje też chodzą w kagańcach - szczególnie jak zabieramy je do miasta... Pomijam już obowiązek zakładania kagańców, ale - o ile jestem w stanie przewidzieć reakcje swoich psów, to.... nie jestem w stanie przewidzieć zachowania debili wszelakich...
Byłam dzisiaj u jej pierwszych właścicieli w Rynie. Jutro wysyłam zrzeczenie priorytetem.
Ceza była normalnym domowym psem. Chętnie sypiała w łóżku... :evil_lol: Dzieci - wprost uwielbiała - mogły z nią zrobić wszystko. Potrafi - jak pewnie większość dużych psów otwierać drzwi.

Posted

Wiem ,że Cezuś mnie kocha i to jest właśnie najgorsze:-(
Z każdym dniem przyzwyczajamy się do siebie coraz bardziej i coraz trudniej będzie nam się rozstać:-(
Domku przybywaj.
Opowiem jeszcze jak to moja mama filę chciała przekupić.
Naszykowała sobie bulkę z szynką ,wiedząc ,że Ceza to głodomór i myślała , że wszystko będzie OK.Ceza wzięła bułkę w pysk i z tą bułką chodzła za mamą po całym mieszkaniu patrząc co robi.Ale do swojego pokoju nie wpuściła;stanęla w progu i z bułka w zębach zablokowała wejście.Na komendę ,,na miejsce" zaczęła ...warczeć.Taki to mój filet nieprzekupny-za byle bułkę nie zdradzi swojej pani :lol:.

Posted

Kiełbasę to ona sobie sama wzięła ,a plasterek szynki wcale nie był taki cienki;).Poprzednim razem oferowała jej (tzn fili) pięknie obrośniętą kość,ale nieprzekupny filecik nawet na gnata nie spojrzał:lol:

Posted

Diuna, jak wyjechalam z domu na dluzej i moja mama sie sprowadzila to moja Kora nawet moje spodnie dresowe jej sciagnela, ale kostke wziela;).

Posted

paulina_k85 napisał(a):
a dlaczego pies jest znów na allegro? a jak znów wyląduje w lesie?:angryy:

Paulinko, przecież szukamy domu dla suni - jak i dla reszty naszych podopiecznych, chyba nie myślałaś, że spędzi resztę swojego życia w naszym boksie ?

Posted

paulina_k85 napisał(a):
wiem wiem ale boję bo ostatnio też byłą sprzedana przez allegro i widzieliśmy jak to się dla niej skonczyło :(

w treści aukcji jest napisane, zeby nei licytować. Że aukcja ma na celu znalezienie domu a nie sprzedaż :cool3:

Nie oszukujmy się...na allegro jest największa szansa, ze ktos ją wypatrzy.

Posted

rufusowa napisał(a):
w treści aukcji jest napisane, zeby nei licytować. Że aukcja ma na celu znalezienie domu a nie sprzedaż :cool3:

Stowarzyszenie nie wyda psów tylko dlatego,że ktoś chce:diabloti:
Potter przeswietli przyszły dom od A do Z:evil_lol:

Posted

kika22 napisał(a):

co do tego nie mam wątpliwości :p

Posted

eliza_sk napisał(a):
Cioteczka rufusowa - częstuj się banerkiem - raz dwa !!!

u mnie mało widać, bo jest malutki ale gdyby był podlinkowany i prowadził do wątku np. Stowarszyszenia, to ułatwiłoby sprawe :cool3:

Posted

kika22 napisał(a):

Właśnie skończyłam prześwietlanie i za godzinę Ceza jedzie do nowego domu :lol:. Wszystko odbyło się błyskawicznie, bo za dom poręczyła Ulaa, która mieszka niedaleko przyszłych właścicieli Cezarii i ma o nich jak najlepsze zdanie.
W ciągu ostatnich 2 dni było sporo telefonów w sprawie naszego fileta, ale nie mogłam się zdecydować na żaden dom, a nawet na skierowanie tam kontroli, cały czas coś było nie tak. I w końcu dzisiaj telefon od tej pani zaspokoił całkowicie moje wymagania.
Chciałam wyekspediować tam psa jak najszybciej, bo każda godzina pobytu Cezy u Diuny ma znaczenie dla przywiązania się psa do miejsca, tak więc tak wszystko zorganizowałam, że osobiście ją dzisiaj zawiozę.
Więcej po powrocie.

Podziękowania:Rose::
- Diuna - za profesjonalną, całodobową opiekę na Cezarią
- Ulaa - za poręczenie za dom i ewentualne przyszłe zajrzenie do Cezy
- filabrasileiro - za wniesienie do wątku akcentu wiedzy fachowej nt rasy

Posted

ale radość! :lol:

niesamowite!

bardzo się cieszę i czekam na wieści jak przebiegło pierwsze spotkanie i moze na foteczki z tego spotkania :cool3:

tak sie ciesze :loveu: