Benia-b Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 Gdzie tam puściutko:mad:-codziennie czytamy co u Ciebie i u małej(?) bezgrzywkowej lwicy słychać;) Quote
Diuna B. Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 Az Cezą nie da się nudzić.Wczoraj wyszedł z niej WIELKI ZŁODZIEJ. Dosłownie na 15 sekund postawiłam na podłodze torbę z zakupami i poszlam zanieść ziemniaki do kuchni,a jak przyszlam to widok był następujący: torba przewrócona ,kielbasy brak, a obok torby filka leży DO GÓRY ŁAPAMI z miną ,,tylko mnie nie bij". Żałuję ,że nie miałam naszykowanego aparatu ,bo zdjęcie byłoby fantastyczne. Dostała burę i do końca dnia miała strasznego moralniaka. Quote
Benia-b Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 Diuna B. napisał(a):Az Cezą nie da się nudzić.Wczoraj wyszedł z niej WIELKI ZŁODZIEJ. Dosłownie na 15 sekund postawiłam na podłodze torbę z zakupami i poszlam zanieść ziemniaki do kuchni,a jak przyszlam to widok był następujący: torba przewrócona ,kielbasy brak, a obok torby filka leży DO GÓRY ŁAPAMI z miną ,,tylko mnie nie bij". Żałuję ,że nie miałam naszykowanego aparatu ,bo zdjęcie byłoby fantastyczne. Dostała burę i do końca dnia miała strasznego moralniaka. Diuna-musisz patrzec na Cezię przez pryzmat rasy:evil_lol: Ona nie ukradła-absolutnie:shake: Ceza tak Cię kocha, że pomaga we wszystkim-sprząta i rozpakowuje zakupy:evil_lol: ...za co oczywiście należy jej się nagroda-stąd i brzuchol do miziania wywaliła:evil_lol: Quote
Diuna B. Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 Oj pomaga, pomaga.....jak mi zaczęła pomagać kwiatki podlewać ,to 2 wywaliła :evil_lol: Quote
eliza_sk Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 Na dziś koniec : Allegro Ale gratka – kilka woj. Gumtree 0 kilka woj. Dwa profile Psy.pl Drobnecentrumofert – małopolska Kupiepsa.pl – łódzkie,małopolska, mazowieckie, dolnośląskie, śląskie Pajeczyna.pl - malopolska Pineska.pl Dwukropek – Katowice, Kielce, Kraków, warszawa Ogłoszenia.wp – dolnośląskie zwierzakiwkrakowie.blox.pl cafeanimal kupsprzedaj.pl – malopolska i wszystkie w filach, wielorasowe-małopolska, mazowcze adopcjapsa.pl x 10 tablica-małopolska owi.pl aleokazja.pl – małopolska, mazowieckie, śląskie, świętokrzyskie, dolnośląskie krakusik.pl e-zwierzak.pl przygarnij zwierzaka.pl - małpolska ogloszenia.yellowpages.pl - małopolska Quote
filabrasileiro Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 Diuna B. napisał(a):Ale tu puściutko:shake: Ja nie miałam wczoraj czasu na dogo,bo musiałam się trochę zająć moimi briardzikami,a filunia ....wystartowała wczoraj na takiego debila.Debil podszedł do nas i pyta czy ten pies jest ostry;kazałam mu odejść natychmiast,ale gdzie tam taki posłucha.Powiedział ,,no to zobaczymy" i zamachnął się na nas ręką.Ceza wystartowała jak rakieta myślałam,ze ją nie utrzymam,rozwścieczona ma siłę byka,dobrze że była w kagańcu.Debil zmył się natychmiastowo,tylko z oddali usłyszałam ,,o k....a,ostra" i tyle go widziałam.A filecik do samego domu gulgotał strasznie zdenerwowany. Mam pytanie-czy file warczą tak gardłowo jakby dosłownie ryczały,czy to tylko Ceza tak ma? Diuna - ona Cię kocha.... A co do pytania - to file właśnie tak gardłowo warczą.... I tak startują do debili - jak rakieta.... po skosie w górę... Moje też chodzą w kagańcach - szczególnie jak zabieramy je do miasta... Pomijam już obowiązek zakładania kagańców, ale - o ile jestem w stanie przewidzieć reakcje swoich psów, to.... nie jestem w stanie przewidzieć zachowania debili wszelakich... Byłam dzisiaj u jej pierwszych właścicieli w Rynie. Jutro wysyłam zrzeczenie priorytetem. Ceza była normalnym domowym psem. Chętnie sypiała w łóżku... :evil_lol: Dzieci - wprost uwielbiała - mogły z nią zrobić wszystko. Potrafi - jak pewnie większość dużych psów otwierać drzwi. Quote
Diuna B. Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 Wiem ,że Cezuś mnie kocha i to jest właśnie najgorsze:-( Z każdym dniem przyzwyczajamy się do siebie coraz bardziej i coraz trudniej będzie nam się rozstać:-( Domku przybywaj. Opowiem jeszcze jak to moja mama filę chciała przekupić. Naszykowała sobie bulkę z szynką ,wiedząc ,że Ceza to głodomór i myślała , że wszystko będzie OK.Ceza wzięła bułkę w pysk i z tą bułką chodzła za mamą po całym mieszkaniu patrząc co robi.Ale do swojego pokoju nie wpuściła;stanęla w progu i z bułka w zębach zablokowała wejście.Na komendę ,,na miejsce" zaczęła ...warczeć.Taki to mój filet nieprzekupny-za byle bułkę nie zdradzi swojej pani :lol:. Quote
Kora Posted January 11, 2009 Author Posted January 11, 2009 A czego ta Twoja mama oczekuje od Ciebie kielbaske, a mama bule z cienkim plasterkiem szynki jej oferuje;), musi byc lepsza od Ciebie;). Quote
Diuna B. Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 Kiełbasę to ona sobie sama wzięła ,a plasterek szynki wcale nie był taki cienki;).Poprzednim razem oferowała jej (tzn fili) pięknie obrośniętą kość,ale nieprzekupny filecik nawet na gnata nie spojrzał:lol: Quote
Kora Posted January 11, 2009 Author Posted January 11, 2009 Diuna, jak wyjechalam z domu na dluzej i moja mama sie sprowadzila to moja Kora nawet moje spodnie dresowe jej sciagnela, ale kostke wziela;). Quote
Dana i Muszkieterowie Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 Pozdrowienia serdeczne dla Diuny i Cezy Quote
eliza_sk Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 Zapraszamy po banerki :smile: 500x100 300x100 200x100 Quote
gameta Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 Zdaje się, że wysyp fili...: http://www.dogomania.pl/forum/f28/dogomaniacy-prosze-o-pomoc-129109/ Quote
filabrasileiro Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 Łomatko!!!! Tigra z molosowego forum jest...:shake: Ceziulcu - dzieńdoberek! :loveu: Pokaż się światu dziewczyno! Quote
paulina_k85 Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 a dlaczego pies jest znów na allegro? a jak znów wyląduje w lesie?:angryy: Quote
eliza_sk Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 paulina_k85 napisał(a):a dlaczego pies jest znów na allegro? a jak znów wyląduje w lesie?:angryy: Paulinko, przecież szukamy domu dla suni - jak i dla reszty naszych podopiecznych, chyba nie myślałaś, że spędzi resztę swojego życia w naszym boksie ? Quote
paulina_k85 Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 wiem wiem ale boję bo ostatnio też byłą sprzedana przez allegro i widzieliśmy jak to się dla niej skonczyło :( Quote
rufusowa Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 paulina_k85 napisał(a):wiem wiem ale boję bo ostatnio też byłą sprzedana przez allegro i widzieliśmy jak to się dla niej skonczyło :( w treści aukcji jest napisane, zeby nei licytować. Że aukcja ma na celu znalezienie domu a nie sprzedaż :cool3: Nie oszukujmy się...na allegro jest największa szansa, ze ktos ją wypatrzy. Quote
kika22 Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 rufusowa napisał(a):w treści aukcji jest napisane, zeby nei licytować. Że aukcja ma na celu znalezienie domu a nie sprzedaż :cool3: Stowarzyszenie nie wyda psów tylko dlatego,że ktoś chce:diabloti: Potter przeswietli przyszły dom od A do Z:evil_lol: Quote
rufusowa Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 kika22 napisał(a):Stowarzyszenie nie wyda psów tylko dlatego,że ktoś chce:diabloti: Potter przeswietli przyszły dom od A do Z:evil_lol: co do tego nie mam wątpliwości :p Quote
eliza_sk Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 rufusowa napisał(a):co do tego nie mam wątpliwości :p Cioteczka rufusowa - częstuj się banerkiem - raz dwa !!! Quote
rufusowa Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 eliza_sk napisał(a):Cioteczka rufusowa - częstuj się banerkiem - raz dwa !!! nie mam miejsca :-( ale pokombinuje :cool3: Quote
rufusowa Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 eliza_sk napisał(a):Cioteczka rufusowa - częstuj się banerkiem - raz dwa !!! u mnie mało widać, bo jest malutki ale gdyby był podlinkowany i prowadził do wątku np. Stowarszyszenia, to ułatwiłoby sprawe :cool3: Quote
Potter Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 kika22 napisał(a):Stowarzyszenie nie wyda psów tylko dlatego,że ktoś chce:diabloti: Potter przeswietli przyszły dom od A do Z:evil_lol: Właśnie skończyłam prześwietlanie i za godzinę Ceza jedzie do nowego domu :lol:. Wszystko odbyło się błyskawicznie, bo za dom poręczyła Ulaa, która mieszka niedaleko przyszłych właścicieli Cezarii i ma o nich jak najlepsze zdanie. W ciągu ostatnich 2 dni było sporo telefonów w sprawie naszego fileta, ale nie mogłam się zdecydować na żaden dom, a nawet na skierowanie tam kontroli, cały czas coś było nie tak. I w końcu dzisiaj telefon od tej pani zaspokoił całkowicie moje wymagania. Chciałam wyekspediować tam psa jak najszybciej, bo każda godzina pobytu Cezy u Diuny ma znaczenie dla przywiązania się psa do miejsca, tak więc tak wszystko zorganizowałam, że osobiście ją dzisiaj zawiozę. Więcej po powrocie. Podziękowania:Rose:: - Diuna - za profesjonalną, całodobową opiekę na Cezarią - Ulaa - za poręczenie za dom i ewentualne przyszłe zajrzenie do Cezy - filabrasileiro - za wniesienie do wątku akcentu wiedzy fachowej nt rasy Quote
rufusowa Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 ale radość! :lol: niesamowite! bardzo się cieszę i czekam na wieści jak przebiegło pierwsze spotkanie i moze na foteczki z tego spotkania :cool3: tak sie ciesze :loveu: Quote
Recommended Posts