Jump to content
Dogomania

Kielce - tragedia - Erki psy czekają na domki...Dinguś juz nie czeka [*][*][*]

Recommended Posts

Posted

szczenior bardzo szybko się przyzwyczai do klatki.moje jak przyjeżdżają to pierwsza noc jeden wielki skowyt.a już póżniej jak zamykam w klatce to znaczy że wychodze na chwile i idą spać:lol:

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[CENTER] Z samego rana podnoszę i gorąco proszę

:modla:[/CENTER]

[SIZE="5"][COLOR="Red"][CENTER]Zbieramy fundusze na drzwi , które ,w wynajętym przez Lirykę mieszkaniu, zniszczyła Bera - Gerda antywłamaniowa :placz: [/CENTER]:[/COLOR][/SIZE]

Zaczynam listę:

betel [COLOR="#ff0000"]30[/COLOR] zł
asiaczek- ?
gameta [COLOR="Red"]10 [/COLOR]zł

Posted

melduje sie z rana z samymi dobrymi wiesciami:multi::multi:

na poczatek [SIZE=4][COLOR=Red]gorace podziekowania [/COLOR][/SIZE]za pomoc i zaangazowanie w szukanie klateczki - udalo sie i Bercia jest bezpieczna :lol: [SIZE=1][COLOR=LightBlue]bezpieczne sa rowniez pozostalosci drzwi i mojej garderoby [/COLOR][/SIZE]:diabloti:

naprawde, bez Was wczoraj chyba zalamalabym rece i sama przywiazala sie do kaloryfera z beroslawą.

weszko:loveu::loveu::loveu::loveu:

SUUUPER dobra wiadomosc jest taka, ze po poczatkowej nieufnosci i pewnych oporach, Berencja [B]z wlasnej woli!! [/B]przespala noc w klatce, a nie ze mna w lozku (no, z lozka trzeba ja bylo delikatnie wyprowadzic, ale potem pomaszerowala prosto do kennela i wiecej sie na lozko nie ladowala)!!! czyli domek zaakceptowany!!!

teraz trzymamy kciuki przed proba ognia i zostawaniem w domu samej:thumbs:

klatka, wedle wszelkich regul, wymoszczona i zakryta, panna ma prawdziwy apartament. a że penthouse Bera nie potrzebuje, jednak będę się jeszcze usmiechac do Amigi o mniejsza klateczke, ale to juz na spokojnie.

jeszcze raz dzieki :loveu:

i moze dzis male fotostory z zycia BEry w dt - mialo byc wczoraj, ale zaszly nieprzewidziane okolicznosci :oops: :evil_lol:

Posted

meldunek nr 2:

zabawki do gryzienia i szmaty wyscielajace nie ruszone
roszarpana mata kennelowa z [U]cordury[/U]
6 m2 grubej podwojnej flaneli przykrywajacej klatke wciagniete przez oczka do srodka ( w calosci!!)
pies zdyszany, ale nie zasliniony
czas nieobecnosci - 15 min

(kot w koszu na pranie)

Posted

[quote name='liryka']meldunek nr 2:

6 m2 grubej podwojnej flaneli przykrywajacej klatke wciagniete przez oczka do srodka ( w calosci!!)

(kot w koszu na pranie)[/quote]
Jezu jaki nadpobudliwy pies :crazyeye:
cordura smaczna jest znaczy
Liryka ciesze sie ze przynajmniej MOZESZ WYJSC Z DOMU
pretowklatki nie przegryzie:p

Posted

oby zapoznawanie z klateczką dalej tak owocnie szło.
dajesz jej tam jedzenie?
kryzys może być gdy suczynka połączy zamknięcie w klatce z wychodzeniem. dlatego dobrze i w czasie posiłków ją zamykać i dając jakieś smaczki bez powodu.

bardzo mocno trzymamy za Was kciuki ;)

Posted

[quote name='Rudzia-Bianca']Radku , bo widze że jesteś z Warszawy, jakby była taka potrzeba możesz pomóc w wizytach u weta Franka ? Zulugula jest chora i jeliby ktoś mógł z Frankiem podjechać na te nieszczęsne badania krwi byłoby super, szkoda że nie zrobili ich dziś jak byli u weta , no ale trudno , teraz trzeba je zrobić jak najszybciej .[/quote]

Rudzia, to zależy jaka dzielnica Warszawy i kiedy. Niestety nie dysponuję samochodem na wyłączność. Musiałbym ustalić z lepszą połową. W razie ewentualnych pomysłów proszę napisać na PW, podobnie jak potrzebne byłoby wsparcie finansowe badań.
Pozdrawiam

Posted

[quote name='Panca']melduje ze przelewam za chwile 50 zl na psy Erki[/quote]

bardzo dziękujemy!:loveu::loveu::loveu:

[quote name='Dorothy']J
pretowklatki nie przegryzie:p[/quote]

mam nadzieję.....:cool3:

Posted

[quote name='liryka']meldunek nr 2:

(kot w koszu na pranie)[/quote]ha ha ona jest jak tajfun:eviltong: ale moja była lepsza odwrócenie uwagi na 15 sekund przegryziony na pół nowy telefon komórkowy:angryy:gdyby dorwała kota stało by się to samo co z telefonem.dlatego jedynym ratunkiem był kenel:roll:

Posted

[CENTER]:modla:[/CENTER]

[CENTER][SIZE=5][COLOR=red]Zbieramy fundusze na drzwi , które ,w wynajętym przez Lirykę mieszkaniu, zniszczyła Bera - Gerda antywłamaniowa :placz: [/COLOR][/SIZE][/CENTER]

betel [COLOR=#ff0000]30[/COLOR] zł
asiaczek- ?
gameta [COLOR=red]10 [/COLOR]zł
panca [COLOR=red]50[/COLOR] zł - na psy Erki
linusi [COLOR=#ff0000]50[/COLOR] zł
eliza_sk bazarek [COLOR=red]37[/COLOR] zł ( decyzja o przeznaczeniu pieniędzy , na hotelik czy na psiaki zależna od ofiarodawcy)
shirrrapeira bazarek [COLOR=red]22,50[/COLOR] zł

Dziękujemy za wszystkie wpłaty i te na psiaki i te na nieszczęsne zjedzone przez Bercię drzwi. W sumie to jeden fundusz "na psy Erki"
Oczywiście fajniej byłoby , gdyby nie było dodatkowych nieprzewidzianych wydatków, ale cóż los bywa przekorny.

Posted

do tej chwili na moje konto wpłynęły pieniążki od:

Emili2280:loveu:
KubyP:loveu:
Poker:loveu:
Kika22:loveu:
Saphira:loveu:

Slapcio:loveu:
Betel:loveu:
Supergoga:loveu:
Ewatr:loveu:
Pixie:loveu:
Radek:loveu:
Maja75:loveu:
Miśka79:loveu:
Rudzia-Bianca:loveu:
Eva2406:loveu:

Ewa Bartosik:loveu:
tesciowa Betelka:loveu:
Arrakis:loveu:
Gonia13:loveu:
bazarek Moniki083 - Niufa:loveu:
bazarek Moniki083 - Lechu_Siwy:loveu:

Lulka
Ulka1812
EwelinkaM
bazarek Gamety - Lena Sz.-K
bazarek Moniki083 - Magda B.
bazarek Justynyvegi - Patrycja K.

bazarek Moniki083 - TyJa
bazarek Moniki083 - Jo37
Bazyliah
Asiaczek
Halbina

Radek
Kika22 - za bazarek
Betel
Gameta
Panca

(nie mogę wstawiać juz więcej emotek, bo max moze być 30:-()

[B][SIZE=4][COLOR=Red]Razem do tej pory wpłynęło 1757zł

[/COLOR][/SIZE][/B][SIZE=4][COLOR=Red][B][SIZE=2][COLOR=Black]Wydatki:

- 600 zł na hotelik dla Murki (zapłaciłam w dniu dzisiejszym)

czyli na dzień dzisiejszy kwota do dyspozycji: 1157 zł

[/COLOR][/SIZE][/B][SIZE=2][COLOR=Black]i teraz to na co czekałam:-(

Liryka napisała, ze to niestety nie były drzwi Gerdy, które da się naprawic... a Porto z wkładkami Gerdy....nie da się naprawić - [B]koszt ....930 zł :placz::placz::placz: [/B]czyli po zapłaceniu za drzwi nie zostanie praktycznie nic.....
[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][B][SIZE=4][COLOR=Red]

[/COLOR][/SIZE][/B]

Posted

[quote name='Od-Nowa']no właśnie Betelku, wszystkie wpłaty wliczasz na drzwi a ludzie sami musza powiedzieć na co dają bo i na hotel dla Lenki i Rudki też potrzeba ;)[/quote]

za hotelik właśnie zapłaciłam za miesiąc ...a za drzwi to nie wiem jeszcze co i jak:-(

zaraz wykombinuję coś na bazarek...bo az się boję, że nie damy rady :shake:

Posted

Ja doliczam wpływy, a na co je Andzia przeznaczy, zgodnie z wolą ofiarodawców, to już inna sprawa.
Osobiście chyba zdecydowałabym się na te drzwi , bo to nas nie ominie.:shake: