Od-Nowa Posted December 12, 2008 Posted December 12, 2008 no właśnie... co wtedy :placz::placz::placz: zaglądam co jakiś czas na wątek bo nie mogę się skupić na pracy chociaż mam nawał... myślałam,że więcej osób zaglądnie, pomoże a tu cisza totalna... około 20 tej zadzwonię do tej Pani która być może w niedziele będzie jechała pociągiem. ale to i tak nic nie daje bo nie ma nikogo kto przechowa Bere w niedziele... czy ktoś może poświęcić trochę czasu i napisać do osób z Krakowa?? Quote
fridaoo Posted December 12, 2008 Posted December 12, 2008 Liryka - dzwoń do Majaa - Andzia podała ci nr telefonu Majki na pocztę (bo nie moze sie dodzwonic) -Maja właśnie wraca z Zakopanego, bedzie w którymś Media Markt - umów sie to zabierze Berę Quote
ewelinka_m Posted December 12, 2008 Posted December 12, 2008 Liryka, to może mama by chciała innego psiaka, u nas jest ich pod dostatkiem :razz: Quote
liryka Posted December 12, 2008 Posted December 12, 2008 Majaa zabierze dzis Bercie, a ja rycze jak glupoia. Moja mama niedawno tragicznie stracila psiaka - bardzo sie boi, ze moglaby Bery nie dopilnowac i staloby sie cos zlego. Nie moge jej zmusic. Quote
fridaoo Posted December 12, 2008 Posted December 12, 2008 Liryka - to wszystko tylko dla jej dobra było- jeśli uważasz, ze buda w zakładzie pracy, gdzie w każdym momencie ktoś może jej zrobic krzywdę, zawołac schron, moze wpaśc pod samochód (zakład pracy jest przy ulicy, gdzie Erka wpadła pod samochód) jest lepszym wyjściem dla niej - no to może faktycznie nie ma sensu pracować nad nią.... Bazarek na psiaki Erki: http://www.dogomania.pl/forum/f99/swiateczne-naklejki-na-szyby-zamiast-sztucznego-sniegu-na-psy-erki-126968/ Quote
betel Posted December 12, 2008 Posted December 12, 2008 http://www.allegro.pl/item506148643_bera_szuka_domku_z_ogrodem.html - ogłoszenie na allegro , aktualizowane. Liryka ma rację, Bera nie może trafic do kojca ani do schroniska , to by była tragedia i na to Erka na pewno by się na to nie zgodziła, w takim przypadku wolałaby ją raczej uśpić!!! Trzeba szukać domu z ogródkiem , chwilowo może trochę pobyć z Dingusiem , tylko , co będzie , gdy Dingo pojedzie na tymczas??? Ona tam z nim pojechać nie może. Quote
shirrrapeira Posted December 12, 2008 Posted December 12, 2008 Poprosze o numer konta, na jakie mam wplacic pieniazki z bazarku na psiaki Erki. Quote
betel Posted December 12, 2008 Posted December 12, 2008 shirrrapeira napisał(a):Poprosze o numer konta, na jakie mam wplacic pieniazki z bazarku na psiaki Erki. Przesłałam Ci na PM nr konta Andzi -ona jest kasjerem i ksiegową zarazem;) Quote
Od-Nowa Posted December 12, 2008 Posted December 12, 2008 erka mówiła,że w zakładzie nie ma nawet stróża dziś. Nie wiadomo czy dziewczynom uda się dostać do kojca.......... :placz::placz::placz: Quote
shirrrapeira Posted December 12, 2008 Posted December 12, 2008 Juz przelalam pieniazki na konto. Pewnie beda jutro, albo w poniedzialek. Quote
fridaoo Posted December 12, 2008 Posted December 12, 2008 Bera wraca...powiem wam, ze nie słyszałam jeszcze tak przeraźliwie płaczącego non stop psa.....ona płacze...za kimś....bo w tamtą stronę jechała spokojnie:-( no i nie wiem co z nią na miejscu zrobic...ale to w sumie Andzi zmartwienie... Quote
Od-Nowa Posted December 12, 2008 Posted December 12, 2008 pobyła z człowiekiem i znowu won.... a telefonu nawet pół w jej sprawie nie było... Quote
betel Posted December 12, 2008 Posted December 12, 2008 Fatalnie, ona już pewnie przyzwyczaiła się do wygody i stałej obecności człowieka. Nie chciałabym, żeby stała jej się krzywda. To taka fajna choć mocno rozrabiajaca psina i już nie najmłodsza. Potrzebuje domu tym bardziej,że i Dingo miał iść na tymczas.:placz: Quote
betel Posted December 12, 2008 Posted December 12, 2008 Andzia ma urwanie głowy i kupę swoich problemów - robi, co może...a właściwie więcej niż może. Quote
beka Posted December 12, 2008 Posted December 12, 2008 wpaciłam 50 zł na konto pani księgowej ;) a czemu to Andzia ma bana??? Quote
Od-Nowa Posted December 12, 2008 Posted December 12, 2008 czy dziewczyny już dotarły? udało się Bere umieścić w kojcu? Quote
Majaa Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 Od-Nowa napisał(a):czy dziewczyny już dotarły? Masz na myśli mnie i Berę ? :cool3: Jeśli tak to DOTARŁYŚMY Już po 22 przekazałam Berę Andzi69 fridaoo napisał(a):Bera wraca...powiem wam, ze nie słyszałam jeszcze tak przeraźliwie płaczącego non stop psa.....ona płacze...za kimś....bo w tamtą stronę jechała spokojnie:-( Ja też ...... W pewnym momencie płakałam razem z nią. Tak koszmarnie tęskniła za liryką! Najgorszy był moment, kiedy rozjeżdżaliśmy się! Lirykę widziała cały czas w samochodzie obok. Specjalnie zafundowałam Berze rundkę z nawracaniem, bo tak ... koszmarnie płakała, wyła, szczekała za liryką, zwłaszcza, kiedy widziała samochód ..... Uspokoiła się dopiero po kilkudziesięciu kilometrach, kiedy załapała, że może mi zawisnąć na ramieniu z tylnego siedzenia i .... być głaskana, a bardziej klepana, od czasu do czasu po morduchnie ! Nie znałam całej historii Bery, kiedy ją odbierałam, niestety :( Wszystko zadziało się tak szybko .... miałam wrócić w niedzielę z Zakopanego, a Andzia zadzwoniła do mnie kiedy właśnie wjechałam na obwodnicę Krakowa ... nie było czasu na pogaduchy :( Z całą odpowiedzialnością mogę stwierdzić, że Liryko, przy całej sympatii dla Ciebie i może to nie Twoja wina, przykro mi to pisać, ale biorąc Berę na tymczas, skrzywdziłaś Berę jeszcze bardziej, niż była dotychczas skrzywdzona!!!!! Wiecznie wożę psy z ulicy, z tymczasów, z tysiąca różnych miejsc - NIGDY!!!!! PRZENIGDY!!!!! nie spotkałam psa, który tak strasznie płakał za opiekunem tymczasowym (i to raptem kilkudniowym, jak się zorientowałam) Powinnaś była widzieć, jak Bera wyła, kiedy staliście na pasie obok! Byłaś zapłakana - rozumiem, ale czemu odwróciłaś głowę? Mogłaś ją próbować uciszyć wówczas, choćby gestem. Ten pies wyraźnie na to czekał ! Ale znów rozumiem, jeśli masz mało doświadczenia Spróbuj poznać psychikę psa! Na marginesie! Z całą odpowiedzialnością stwierdzam (po przeczytaniu informacji zamieszczonych na wątku), że Bera nie ma ran pyszczora wskazujących na pokaleczenia z powodu bardzo aktywnego gryzienia metalu w jakiejkolwiek formie w ciągu ostatnich kilku, a nawet kilkunastu dni. No chyba, że zjadła kabel sieciowy - tam też jest metal, ale po takich "dewastacjach" krew nie tryska ! Chyba, że Bera jest terminatorem ! Dzwoniłam niedawno do Andzi69, u której Bera teraz jest. Obejrzała sukę w lepszym świetle niż ja i do tego w chwili oglądania znała jej historię a ja nie i także twierdzi, że nie ma suka żadnych obrażeń, za wyjątkiem lekkiego otarcia na przedniej łapie Quote
Od-Nowa Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 tak Maaju, miałam na myśli Was ;) dowiedziałam się od Eruane,że sunia na razie u Anity. Anita wiem,że na słowa nie czekasz bo one nic nie przynoszą ale.... :glaszcze: jesteś nieoceniona...:iloveyou: Maaja dziekuję Ci za wieści bo bym nie zasnęła na pewno!! i za transport też :loveu: bo nie wiem co by z nią było.... teraz trzeba szukac rozwiazań najlepszych dla sunieczki!! Quote
Majaa Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 [quote name='Od-Nowa']tak Maaju, miałam na myśli Was ;) dowiedziałam się od Eruane,że sunia na razie u Anity. Anita wiem,że na słowa nie czekasz bo one nic nie przynoszą ale.... :glaszcze: jesteś nieoceniona...:iloveyou: Maaja dziekuję Ci za wieści bo bym nie zasnęła na pewno!! i za transport też :loveu: bo nie wiem co by z nią było.... teraz trzeba szukac Nie dziękuj, bo nie masz za co! Dla mnie to norma i fajnie było znaleźć się we właściwym miejscu i w jak najbardziej właściwym czasie ! Bardziej martwi mnie dalszy los suni! :placz: Quote
Rudzia-Bianca Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 Czyli Bera znowu bez domu ;( Nie mogę pomóc, naprawdę , nie mam jak :( Quote
fridaoo Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 [quote name='Majaa'] Na marginesie! Z całą odpowiedzialnością stwierdzam (po przeczytaniu informacji zamieszczonych na wątku), że Bera nie ma ran pyszczora wskazujących na pokaleczenia z powodu bardzo aktywnego gryzienia metalu w jakiejkolwiek formie w ciągu ostatnich kilku, a nawet kilkunastu dni. No chyba, że zjadła kabel sieciowy - tam też jest metal, ale po takich "dewastacjach" krew nie tryska ! Chyba, że Bera jest terminatorem ! Dzwoniłam niedawno do Andzi69, u której Bera teraz jest. Obejrzała sukę w lepszym świetle niż ja i do tego w chwili oglądania znała jej historię a ja nie i także twierdzi, że nie ma suka żadnych obrażeń, za wyjątkiem lekkiego otarcia na przedniej łapie a więc tak - obejrzana przy dziennym swietle - suka nie ma żadnych ran, strupów - oprócz srebrno - szarego nalotu? na kłach i czerwonawych kropek w lekko startych 4 przednich dolnych ząbkach (zaschnięta krew??) nic więcej nie widać.... pierwsza próba pozostawienia suki w nowym miejscu samej(pomimo, ze jest pies) - zaczęła szczekać po 2-3 minutach druga próba - znowu szczekanie połaczone z drapaniem w drzwi, powrót - klap w tyłek i powiedziana nagana bynajmniej nie anielskim głosem, wyjście ponowne.....cisza....5 min...10 min...15 min - powrót - suka wychodzi się przywitac z pokoju:crazyeye: i to byłoby na tyle z obserwacji parogodzinnej..... w sumie to chyba zostanie u Andzi do poniedziałku....i dopiero do budy:placz: jak trafi do budy...to Dingus nie pojedzie na dt - ona jest za mała, żeby ja tam samą zostawiać.... terminator:diabloti: wstyd mi,ze tle narobiłam zamieszania:roll: Quote
Rudzia-Bianca Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 Podniosę , może do poniedziałku zdarzy się cud i ktoś Berę wypatrzy i nie będzie musiała wracac do budy :placz: Quote
Dorothy Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 ma wrocic do budy na terenie firmy? razem z Dingusiem ma tam byc? dobrze rozumiem? Quote
BasiaD Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 Ojej, szkoda takiej uśmiechniętej malizny do budy! Nich się ktoś ulituje pliss... Quote
Od-Nowa Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 bardzo groźny predator-terminator :diabloti::loveu: tylko broń boże nie karć jej jak wracasz po chwili! powrót - klap w tyłek i powiedziana nagana bynajmniej nie anielskim głosem Quote
Recommended Posts