fridaoo Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 Dorothy napisał(a):ma wrocic do budy na terenie firmy? razem z Dingusiem ma tam byc? dobrze rozumiem? tak Drothy...tam będzie z Dingusiem... Od-Nówka - nie bój dziaby - Andzia jak tylko usłyszała, ze ta drze japę to wpadła jak burza i od razu klaps był;) widac poskutkowało, bo jak zaraz po tym wyszła było tylko szuranie nosem pod drzwiami i spokój:p Natomiast jak Andzia poszła do sklepu i burki zostały z jej mamą to Bercia zjadła - ściagnęła uszczelkę oraz kawałek korka z drzwi - i płakała troche za nią pod drzwiami Quote
betel Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 No cóż , boli serducho , kiedy sie czyta , o tym , jak psina przeżyła rozstanie.:-( Bardzo trudno będzie jej wrócić na działkę. Rozmawiałam z Erką - idealnym rozwiazaniem byłoby zanlezienie dla Bery i Dingusia wspólnego domku z ogródkiem. Dinguś mógłby być piakiem podwórzowym , a Bearcia wchodzaco wychodzacym z noclegami w domku i bliskim kontaktem z człowiekiem . Dlatego jutro założe im wspólny wątek i zaprojektuje do niego banerek. Ewelinko:oops:, specu od szukania fotek , jesli mozesz to podrzuć mi adresy fajnych fotek tej parki. Mam sporo w swoich ogłoszeniach na allegro , ale moze jescze coś sie znajdzie. Pisałam tez do Jaagi z prośbę o ewentualne DT dla Bery i z bijacym sercem czekam na odpowiedź. Zbanowana Andzia , niestety nie może się odezwać na forum , ale wiem od niej, że Bera była w domu bardzo grzeczna, ale niezmiernie potrzebuje kontaktu z człowiekiem . Tę nac spędziła na poduszce obok Andzi. Niestety, jeśli nie znajdzie się jakiego Dt dla niej w poniedziałek będzie musiała wrócić na teren Zakładu. Co gorsza są święta i nie będzie tam nikogo, kto dogladałby psiaki , a potem Sylwester z hukami i petardami:placz: Ps. Jeśli ktos chciałby dokonac wpłaty na rzecz psów Erki to służe kontem Andzi. Prosze do mnie pisac na Pm , to prześlę Quote
ewelinka_m Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 Betelku jasne fotki podrzucę, jak tylko wątek powstanie ;) Tak dziś widziałam się z Erką i dosżłyśmy do tegoż wniosku, że taki domek byłby najlepszy, Bera z Dingiem są tak związani mocno ze sobą, szkoda by było je rozdzielać, może wreszcie się stanie jakiś cud? Widziałam się też dziś z Andzią i Bercią... to taka ogromna pieszczocha jest.. :loveu: i ciągle uśmiechnięta... ehh i musi wrócić do budy :-( Quote
Od-Nowa Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 Pisałam tez do Jaagi z prośbę o ewentualne DT dla Bery i z bijacym sercem czekam na odpowiedź. o to dobrze, właśnie przyszłam do domu. miałam pisać. Quote
maciaszek Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 Betel, Jaaga ma w domu szczeniaka z parwo i pewnie nie będzie mogła ani chciała wziąć jakiegokolwiek psiaka :(. Quote
Od-Nowa Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 o matko kochana biedna psina ... i Jaaga . wszędzie kanał... Quote
betel Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 [quote name='maciaszek']Betel, Jaaga ma w domu szczeniaka z parwo i pewnie nie będzie mogła ani chciała wziąć jakiegokolwiek psiaka :(. Fatalnie , może jeśli Bera była szczepiona? Tak czy owak proszę wszystkich o szukanie dla pary Dingo - Bera domku z ogródkiem. Właśnie zakładam im wątek Quote
mag.da Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 betel napisał(a): a potem Sylwester z hukami i petardami:placz: A Dingo podobno boi się wystrzałów :shake: Nie wiem, czy Erka go w jakiś sposób przygotowywała do tego, czy zamykała kojec na tę noc? Quote
Linssi Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 a ja was ciotki kochane prosze, przestancie fantazjowac, ze znajdziemy domek z ogrodkiem i idealnym panciostwem dla 2 psow na raz! jesli uda nam sie znalezc dla jednego psa to juz jest ogromny sukces. a dla 2? w jednym miejscu? jest to tak wspaniale jak nierealne. nie mozna odbierac szansy na dom jednemu psiakowi tylko dlatego ze lubi sie z innym psem. co do swiat i sylwestra...a glownie sylwestra... trzeba bedzie zamknac psy w kojcu. maja tam bude? wtedy moglyby sie tam schowac. w przeciwnym razie uciekajac rzed swistem Dingusiowi mogloby przyjsc do glowy przelazenie przez ogrodzenie. i gdzie wtedy go bedziemy szukac? Quote
Od-Nowa Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 no tu zgodzę się z Linnsi. oczywiście jeżeli będzie cień szansy,żeby dwa to owszem ale nie można im zmniejszać szans na adopcje łączeniem w nierozerwalny "pakiet". Rudki już nie ma z Dingusiem. Jeżeli będzie szansa na dom dla DInga to niechże chociaz ona będzie szczęśliwy Quote
Rudzia-Bianca Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 To jest szczyt marzeń znaleźć dom choć dla jednego z tych psiaków , marzenie o jednym domu dla dwójki jest chyba nawet jak na marzenie zbyt nierealne :( Czemu Andzia ma bana ? :angryy: Quote
Od-Nowa Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 Anita ma bana bo przecież nic nei robi, intryguje i przeskadza :diabloti::diabloti: nie zauważyłaś. Zobaczile bezużytecznych postów napisała w tym wątku :diabloti::diabloti::diabloti: a tak serio to jest skandal.całe szczęście,że są telefony i można być w kontakcie bo bez Anity nic by teraz nie było możliwe.... i Anita zostałaby sama. mam nadzieje,że zdejmą szybciej. a na razie trzeba sobie radzić... Quote
Majaa Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 No dobra .... zgłupiałam ...... ;) Może to nie jest najszczęśliwsze rozwiązanie, ale nastawiłam się, że pojadę po Dingo we wtorek lub najdalej w środę po południu. Berę też wezmę do wspólnego kojca (choć ja nie chcę żeby była w kojcu!!!!) Ten jest dobrze zabezpieczony i już naprawiony - co prawda prowizorycznie, ale jest! Uszami wyobraźni słyszę już jęki TZ, ale cóż ... będzie musiał przeżyć ! W ten sposób Dingo wyląduje u mnie wcześniej niż koniec remontu .. a tego nie widać :( A i Bera nie będzie musiała trafić do zakładu znów ! Niestety moje sucze raczej na pewno nie przełkną kolejnej suki w domu :( Tym bardziej, że przed nami Święta i to za chwilę i już wiem, co się będzie działo u mnie w domu, kiedy nastąpi u mnie zjazd różnowymiarowych psów (głównie terrierów) rodzinnych, któregoś świątecznego dnia! Choć ja ten dzień uwielbiam, w przeciwieństwie do większości zgromadzonych, nie mogę sobie wyobrazić kolejnych, dwóch obcych dla większości, psów w domu (Pamiętajmy, że Sara i Psuj dla reszty czworonożnych członków mojej rodziny też są „nowe” w tym roku). Moje kochane wariatki są na początku takiego dnia tak wściekłe, że tylko rogi im doprawić i są gotowe do natychmiastowej teleportacji do ... piekła ;) Ale ponieważ psy się znają (każdy z każdym), a raz na rok spotykają się w takim licznym składzie, jest niezła zabawa ;) , choć podobno tylko dla mnie, bo ja jestem jedyną osobą, która nad całością psiarni stara się panować. Reszta Rodzinki się na początku stresuje ;) Ale nie dokoptuję sobie kolejnych dwóch psów do domu zwłaszcza w tym roku, kiedy pojawiły się dwa nowe wielgasy. Za dużo to będzie, jak na moją głowę psiarza i równocześnie ..... gospodyni domu! Po świętach mogę próbować rozdzielać Dingo i Berę i socjalizować w różnych warunkach ! Podobno będę mieć kilka dni wolnego ..... Quote
betel Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 http://www.dogomania.pl/forum/f28/cudowne-psiaki-dwojka-przyjaciol-bera-dingo-potrzebuja-wsponego-domu-z-ogrodkiem-127038/#post11422038 Adres watku Dingo i Bery banerek w moim podpisie. bardzo prosze o wchodzenie na watek i wstawienie banerka. Majaa, jesteś wielka!!!!!:loveu: Quote
betel Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 Linssi napisał(a):a ja was ciotki kochane prosze, przestancie fantazjowac, ze znajdziemy domek z ogrodkiem i idealnym panciostwem dla 2 psow na raz! jesli uda nam sie znalezc dla jednego psa to juz jest ogromny sukces. a dla 2? w jednym miejscu? jest to tak wspaniale jak nierealne. nie mozna odbierac szansy na dom jednemu psiakowi tylko dlatego ze lubi sie z innym psem. co do swiat i sylwestra...a glownie sylwestra... trzeba bedzie zamknac psy w kojcu. maja tam bude? wtedy moglyby sie tam schowac. w przeciwnym razie uciekajac rzed swistem Dingusiowi mogloby przyjsc do glowy przelazenie przez ogrodzenie. i gdzie wtedy go bedziemy szukac? Założyłam wątek na prośbę Erki:lol: , może jednak to marzenie się spełni , więcej wiary. Po tylu klęskach musi w końcu wydarzyć się coś pozytywnego. :razz: Prawdę mowiąc, nie jest to całkiem nierealne sama , gdybym miała dom , a przecież dużo ludzi ma domy, wzięłabym ich mimo ,że mam trzy psy. Zresztą trzeba działać, nie mozna zostawic tematu odłogiem , albo na wspólnym wątku!!!!! Quote
Eruane Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 Majaa, jesteś niemożliwa - święta idą, a Ty aż dwa psiaki bierzesz na tymczas. Niechaj Ci to Bozia wynagrodzi. :loveu: :loveu: Quote
Rudzia-Bianca Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 Majaa cuda się jednak zdarzają , dzięki Kochana :loveu::loveu::loveu: Quote
Od-Nowa Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 no jakie wiadomości na koniec dnia :multi::multi::multi::multi::multi: jeden cud do przodu. dajże i drugi na kretyt losie.... Berka ma więcej szczęścia niż rozumu ale może jej się to wyrówna :evil_lol: Quote
Majaa Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 Eruane napisał(a):Majaa, jesteś niemożliwa - święta idą, a Ty aż dwa psiaki bierzesz na tymczas. A czy ktoś obiecywał kiedykolwiek, że jestem "możliwa"? :cool3: Kojec raczej exclusive na psiaki czeka, bo ponad 24 m2 Jedna buda im wystarczy? Buda na 1,5 podhalana ;) Z doświadczenia wiem, że dwa średnie psy zajmują i tak jedną budę w okresie jesienno zimowym - chyba, że ktoś zna preferencje Dingo i Bery! Mam kilka przemyśleń apropos sylwestra ... ale to jest przyszłość, z którą musimy sobie poradzić! Quote
betel Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 [SIZE="3"] Bardzooooooo proooooooszę wstawcie banerek do swoich podpisów , nawet na miejsce innych starszych , np wątek kielecki i szczeniakowy ma już wielu stałych odwiadzających można chwilowo z nich zrezygnować. Wędrujemy po Dogo , i dzięki banerkowi możemy przyciagnać więcej osób na wątek Bery i Dinga Quote
Linssi Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 Betelku, domyslilam sie ze ten watek Dingowo-Berowy to na prosbe niemozliwej marzycielki - Erki :evil_lol: Ja tez bym bardzo chciala zeby cos takiego sie spelnilo. Ale nauczona realiami zycia wole oczekiwac najgorszego i bac sie najlepszego... Majaa, fantastycznie ze wezmiesz oboje do siebie na tymczas. Przynajmniej ktos bedzie mial oko na ten tandem ;) Moj potwor tez ma kojec przeogromny, ale siedzenie w nim to dla niego najgorsza kara hehe. Wierze ze psiakom bedzie u Ciebie dobrze, nawet gdyby mialy mieszkac na dworze. Grunt ze micha pelna i dach nad glowa! :multi: Quote
Od-Nowa Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 dla osób z zapchanym podpisem mniejsze wersje banerków Bera &Dingo Rudke&Lenka Quote
Od-Nowa Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 czy ktoś umie skracać linki? bo lodsyłacze są za długie i przez to nawet jak jest miejsce to nie da się zmieścić w podpisie.... zna się ktoś na tym? Quote
Recommended Posts