andzia69 Posted November 28, 2008 Author Posted November 28, 2008 [quote name='andzia69'] co do łapanki - proponuję jutro w godz. ok. 10 - 11...no i dobrze by było poprosic tą p. Irenkę, żeby nam poomogła z dzikuskami...[/quote] ja będę samochodem, Linssi też - ale potrzebne są osoby, które psy przytrzymają w samochodzie w czasie transportu...nie mamy busa i klatek transporterów - a przy tylu psach+transportery musiałby być duży bus do przewiezienia No i smycze i obroze....ew. szelki Ewelinka - może od p. Ani wziasć z tych, co w paczuszce od Taks przyszły - tam były szelki, smycze i obroże Quote
Od-Nowa Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 mag.da pisała się na łapanie na jutro też ;) Fiona jutro nie może bo jedzie do Warszawy. Jeżeli inny dzień to bardzo chętnie pomoże Quote
Od-Nowa Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 dzwoniłam teraz , jutro nie może bo wyjazd Quote
Linssi Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 Poprawilam... A Gem? Nie wiecie czy moglby nam pomoc? Quote
kika22 Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 Z Fiona miała kontaktować się Miska:lol: Ale nie wiem czy jej się udało:roll: Quote
Od-Nowa Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 Gem jedzie razem z Fioną do Wawy więc jutro odpada. mag.da pisała w liczbie mnogiej więc może nie będzie sama tylko z kimś Eruane na pewno dużo podpowie i wesprze radami odnośnie samego łapania. być może popołudniu napisze na wątku Quote
Jaaga Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 Tak, jak pisałam wcześniej jedna z moich tymczasowiczek jedzie do domu ok. 5.12, wiec dopiero wtedy mogłabym wziąć Berę, jesli nic innego nieprzewidzianego nie wypadnie. Okazało się, ze moja tymczasowiczka Łatka ma uszkodzone nerki, wymaga intensywnego leczenia. Cały czas pije i sika, wiec na dzień dzisiejszy absolutnie nie dam rady wziąć piątej suczki :shake:. Quote
Linssi Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 No przydalyby sie jeszcze ze 2 osoby... I najlepiej ktos kto sie nie przestraszy psow w czasie lapania. Quote
Od-Nowa Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 eruane mówiła,ze tak czy owak na początek , jedna dwie osoby które suki znają wejść i albo spróbować zagonić do kojca albo inny w miarę ogrodzony kawałek a potem dopiero może przyłączyć się reszta. na pewno sama doskonale opisze. muszę teraz wyjść, będę za minimum 2 godziny a w tym czasie odcięta od świata Quote
ewelinka_m Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 Ile osób jest jeszcze potrzebne? Ja niestety jutro odpadam, jedziemy do Wrocławia z Taszą :shake: chyba,żeby przełożyć łapanie na poniedziałek?:roll: w razie czego z samochodem jest jeszcze Baghera i Asia, która pomagała nam w transporcie psiaków od kobity z herbów do weta. z wolontariuszy mogę zorganizować ok 3-4 osób jeśli się uda nawet więcej. Quote
Bambino Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 Ja deklaruję co miesiąc 30 zł. Nie znam Erki, ale również ode mnie i moich 3 piesów proszę jej życzyć szybkiego powrotu do zdrowia. W takich sytuacjach widać, jak bardzo jesteśmy solidarne, sorry :oops: solidarni i z "jajami". Quote
ewelinka_m Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 Jeśli coś będzie uzgodnione na temat jutra bardzo proszę o info, muszę wychodzić umówiłam się z wolontariuszkami nowymi, a potem lecę na dworzec po bilety na jutro, a nie wiem o której uda mi się wrócić do domu. Quote
Linssi Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 supergoga - 50zł agusiazet - 50zł Bazyliah - 100zł EVA2406 - 20zł Od-Nowa - 20zł Rudzia-Bianca - 20zł kika22 - ok 40zł Maja 75 - 50zł ewatr - 50 zł Saphira - 100zł Pixie - 50 zł Miska79 - 40 zł Basia1968 - 50 zł Ewelinka_m - 20 zł Bambino - 30 zł [B]w sumie [SIZE=5][COLOR=Red]690 zł [/COLOR][/SIZE][/B] Dziekujemy!! :loveu::loveu::loveu: Quote
Linssi Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 [quote name='supergoga']Ja poprosze o numer konta na PM.[/quote] nr konta jest w pierwszym poscie Quote
kika22 Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 [SIZE=3][COLOR=cyan]Wszystkim daroczyńcom bardz dziekujemy[/COLOR][/SIZE]:multi: W imieniu psiaków ERKI:multi: Oby jutro udało się złapać psy:roll: Jutro niestety pracuje:mad: Quote
kika22 Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 [quote name='supergoga']Ja poprosze o numer konta na PM.[/quote] Nr konta Andzi jest w pierszym poście:loveu: Quote
Potter Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 Już się trochę pogubiłam, gdzie jedzie który pies. Ale jeśli moja pomoc jest jeszcze potrzebna, to nieodpłatnie mogę wziąć tylko [B]małego, niekonfliktowego, zsocjalizowanego z człowiekiem psa[/B]. Niestety prawda jest taka, że dzikus ma u mnie małe szanse na wyjście ze swoich problemów behawioralnych (mam coraz mniej czasu na regularną, konsekwentną pracę z psami, fizyczne przebywanie z nimi, bo niestety zajmuję się tym sama, a wolontariuszy do pomocy przy psach brak). Paradoksalnie psy kontaktowe i otwarte na człowieka radzą sobie nieźle w azylu i są wesołe. Quote
Bazyliah Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 [quote name='Potter']Już się trochę pogubiłam, gdzie jedzie który pies. Ale jeśli moja pomoc jest jeszcze potrzebna, to nieodpłatnie mogę wziąć tylko [B]małego, niekonfliktowego, zsocjalizowanego z człowiekiem psa[/B]. Niestety prawda jest taka, że dzikus ma u mnie małe szanse na wyjście ze swoich problemów behawioralnych (mam coraz mniej czasu na regularną, konsekwentną pracę z psami, fizyczne przebywanie z nimi, bo niestety zajmuję się tym sama, a wolontariuszy do pomocy przy psach brak). Paradoksalnie psy kontaktowe i otwarte na człowieka radzą sobie nieźle w azylu i są wesołe.[/quote] Parę stron wcześniej padła decyzja, że tak jak było ustalane - Bera idzie do Ciebie. Jeśli później znajdziemy DT w mieszkaniu, to ew. tam pójdzie. Przynajmniej ja tak wyczytałam... Quote
liryka Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 czy Berosława jest przetestowana na kota w mieszkaniu?? Quote
Od-Nowa Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 Potter - jeżeli możesz to Bere, ona jest najbardziej radosna kontaktowa, bezproblemowa jak to się mówi. Jeżeli wyjdzie dt u Jaagi to pojedzie tam bo to tymczas domowy więc byłoby to dla niej najlepsze Linissi jedzie w sobote do Krakowa i mogłaby ją zawieźć. Z tego co pisała będzie wyjezdżać z Kielc około 10-11 (nie wiem dokładnie - do potwierdzenia) bo rozumiem,że musicie się mówić jakoś na przyjęcie suni, żeby ktoś był w Jędrzejowie Quote
*zaba* Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 Wzielam bannerek,cholera,nie mam jak pomoc,rzeczy na bazarek sa u mnie,nikt na dniach nie jedzie do Polski. Trzymam kciuki za Erke no i za psiaki. Dziewczyny,jestescie Wielkie! Quote
kika22 Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 :loveu:Oby psy były już bezpieczne:loveu: Trzymam kciuki za powodzenie jutrzejszej akcji "łapanki":p Quote
justysiek Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 i ja rowniez trzymam kciuki:razz:oby sie wszystko udalo:loveu: Quote
ewelinka_m Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 słuchajcie rozmawiałam dziś z Ireną, która karmiła ostatnio psiaki od Erki, kobitki które tam pracują obiecały pomóc w karmieniu psiaków, tylko weekendy im odpadają, ale wtedy obiecała być Irena jak tylko będzie w kielcach. Banerek do pobrania: [URL="http://www.dogomania.pl/forum/f28/kielce-tragedia-erka-miala-wypadek-pomoc-dla-psow-erki-potrzebna-125841/"][IMG]http://images6.fotosik.pl/338/8bd265ed02127755.png[/IMG][/URL] Quote
Recommended Posts