NaamahsChild Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 Dzisiaj idę na konsultację do dr. Bieżyńskiego, po powrocie napiszę co i jak. Quote
diana79 Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 jak się psiak czuje? nadal siedzie w schronisku? zrobiłam dla niego bazarek http://www.dogomania.pl/forum/f99/skorzane-rekawiczki-czapki-paski-inne-na-ratowanie-psa-przed-kalectwem-126777/#post11399955 Quote
NaamahsChild Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 Tak doszło. Złamanie nieładne - Bieżyński mówi, że starsze niż 2 tygodnie. Da się wykonać, jeden zabieg. Minimum 500 zł, po kosztach. Quote
NaamahsChild Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 Może wykonać zabieg w przyszłym tygodniu. Quote
GoskaGoska Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 rozumiem ze robimy zbiorke??? zmieniec tytul ze kasa na operacje potrzebna Quote
viverna Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 ślicznotku podniosę Cię chociaż! co u Ciebie?:roll: Quote
jusstyna85 Posted December 11, 2008 Author Posted December 11, 2008 Co z nim byłoby po operacji? :( Quote
epe Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 Witajcie cioteczki! Ja mam wieści,że możliwe jest płatne DT u dziewczyny z weterynarii,która właśnie opiekuje się psami po operacjach! Więc ma wprawę,poza tym ,taka to prawie fachowiec.;) Czyli czas na liczenie kosztów i zbiórkę kaski! Quote
monika083 Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 epe napisał(a):Witajcie cioteczki! Ja mam wieści,że możliwe jest płatne DT u dziewczyny z weterynarii,która właśnie opiekuje się psami po operacjach! Więc ma wprawę,poza tym ,taka to prawie fachowiec.;) Czyli czas na liczenie kosztów i zbiórkę kaski! a gdzie ten DT ,we wrocku? Quote
epe Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 Oczywiście!:lol: Gdy pomyślałam o operacji we Wrocku,natychmiast zaczęłam szukać miejsca dla psa po operacji,biorąc pod uwagę wizyty i konsultacje pooperacyjne. Jeśli finansowo będziemy gotowe,to wszystko będzie OK! Info o tym DT otrzymałam od jednej z ciotek z dogo,która studiuje weterynarię we Wrocku!;) Nie wiem tylko jakie wieści z Warszawy- w końcu to nie od nas zależy,gdzie pies będzie operowany! Quote
epe Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 Pozwalam sobie wyrazić swoją opinię - lekarz z Wrocka jest bardzo dobry,cena również:lol: Szkoda wydawać kasę na transport do Warszawy,do Wrocka bliżej!:lol: Jeśli domek się wykroi, to z Wrocka też bliżej- jeśli to taki o jakim myślę;) Quote
NaamahsChild Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 No i ja będę mieć wgląd na psiaka..:diabloti: Quote
epe Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 Tak jest Naa!:loveu: Można prosić,aby wszystkie oczy,jakie tylko masz?:evil_lol: Quote
Pianka Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 epe napisał(a): Nie wiem tylko jakie wieści z Warszawy- w końcu to nie od nas zależy,gdzie pies będzie operowany! Wet z Wawy stwierdził, że po samych zdjęciach nie może podjąć decyzji, że musi zobaczy psa na żywo, poobserwować, same zdjęcia nie wiele mówią. Jak uważacie ja podtrzymuje, że zostanie przelana mała suma z naszych rudzkich pieniędzy;) Quote
NaamahsChild Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 dr. Bieżyńskiemu można ufać - on jest świetny, ludzie pchają się do niego, ma duży szacunek wśród studentów i kolegów po fachu. Zna się na rzeczy facet - i całkiem spoko gościu, tak na marginesie. Ok - epe - mam soczewki, to daje razem 2 pary:diabloti: Quote
epe Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 Pianka! Przykro mi,ale uważam,że w Warszawie lubią psy obserwować,bo to kosztuje! Czytałam wiele wątków i takie sobie wyrobiłam zdanie! Ja osobiście mam zaufanie do wetów z Wrocka,bo od dawna same dobre rzeczy słyszałam o ich umiejętnościach i sercu! Zanim zostałam dogomaniaczką;) Odległość z Krakowa do Warszawy jest taka sama jak do Wrocławia,a jakoś dziwnie ludzie od nas wozili trudne przypadki,właśnie do Wrocka! Ponadto do tego lekarza przekonał mnie przypadek psa ze schronu wrocławskiego-podobne złamanie przedniej łapy. Jak znajdę ten wątek to wkleję. Jeśli chodzi o DT we Wrocławiu,to dziewczyna chce dziennie 30,- i prosi o szybką odpowiedź,bo musi wiedzieć,czy ma czekać na naszego,czy może brać innego pod opiekę. Trochę to drogo,wypowiedzcie się proszę czy szukamy innego DT,czy zbieramy na ten? Quote
monika083 Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 epe napisał(a):Pianka! Przykro mi,ale uważam,że w Warszawie lubią psy obserwować,bo to kosztuje! Czytałam wiele wątków i takie sobie wyrobiłam zdanie! Ja osobiście mam zaufanie do wetów z Wrocka,bo od dawna same dobre rzeczy słyszałam o ich umiejętnościach i sercu! Zanim zostałam dogomaniaczką;) Odległość z Krakowa do Warszawy jest taka sama jak do Wrocławia,a jakoś dziwnie ludzie od nas wozili trudne przypadki,właśnie do Wrocka! Ponadto do tego lekarza przekonał mnie przypadek psa ze schronu wrocławskiego-podobne złamanie przedniej łapy. Jak znajdę ten wątek to wkleję. Jeśli chodzi o DT we Wrocławiu,to dziewczyna chce dziennie 30,- i prosi o szybką odpowiedź,bo musi wiedzieć,czy ma czekać na naszego,czy może brać innego pod opiekę. Trochę to drogo,wypowiedzcie się proszę czy szukamy innego DT,czy zbieramy na ten? to baaardzo drogo..to 210zl na tydzien----840 na miesiac:shake: Quote
NaamahsChild Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 30 zł za dzień?:-o:-o:-o Jezu.. Tyle ja płacę za leczenie dziennie mojej chorej suni na dt.. A jak dostarczy się karmę? To po co te 30 zł? 15 kg Puriny to 94 zł.. Quote
epe Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 Naa! No właśnie-ale to jedyne co mi znalazła dogomaniaczka!:-( Może Ty znasz kogoś,najlepiej na uczelni- może ogłoszenie zawiesić? Może ktoś,kto ma dziekankę,czyli czas -się zgodzi? Nie wiem jak długo on miałby być po operacji w tym Wrocku! Naa! Ratunku-kombinuj coś- to nie musi być dziewczyna,chyba na weterynarii sa też faceci? Wszystko jedno- może być i babochłop:evil_lol: Musimy mieć pewność,że pies po operacji będzie miał opiekę i domek;) Quote
AleksandraJ Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 epe napisał(a):Jeśli chodzi o DT we Wrocławiu,to dziewczyna chce dziennie 30,- i prosi o szybką odpowiedź,bo musi wiedzieć,czy ma czekać na naszego,czy może brać innego pod opiekę. Trochę to drogo,wypowiedzcie się proszę czy szukamy innego DT,czy zbieramy na ten? epe to nie do Ciebie wiec nie miejcie do mnie żalu, ale czy ta laska jest normalna???? Myslalam, ze mnie juz malo co zdziwi ale to? :shake: Jak mozna zarabiac na cudzym cierpieniu? Juz te 300zł m-c zniose, myslalam, ze to to jest duzo ale tamto 900zł? :angryy: Czyli jeszcze nie ma DT? (wybaczcie ale nie dalam rady doczytac) Gdzie jest obecnie psiak, bo coś o KRK wyczytalam a myslam, ze RŚ.. Quote
Dorothy Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 Jezu, 900 zl za miesiac, tez chcialabym tyle zarobic :loveu: Quote
NaamahsChild Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 Jutro rozwieszę ogłoszenie, równolegle z ogłoszeniami Dedala. Popytam ludzi, matko, potrzeba mu pomóc! Quote
Recommended Posts