jusstyna85 Posted November 25, 2008 Posted November 25, 2008 EDIT: PIES MA SZANSĘ NA WYZDROWIENIE, NA TO,BY JEGO ŁAPA BYŁA SPRAWNA.NIE MUSI ZOSTAĆ KALEKĄ DO KOŃCA ŻYCIA.WYSTARCZY OPERACJA. POTRZEBNY DT,NAJLEPIEJ WE WROCŁAWIU +WSPARCIE NA OPERACJE I DT :( POMÓŻCIE PROSZE,KAŻDE 5 ZŁ SIE LICZY. PATRZĄC NA ZDJĘCIE-PIĘKNY,MŁODY, ZANIEDBANY PIES... w rzeczywistości-piękny,młody,zaniedbany,a przede wszystkim OPUSZCZONY I ZOSTAWIONY SAMEMU SOBIE... Przeżył wypadek samochodowy,powinien dochodzić do siebie w cieple i domowym zaciszu,a GDZIE WYLĄDOWAŁ? [SIZE=4]W SCHRONISKU Cały wypadek [SIZE=5]rozgrywał sie na oczach jego WŁAŚCICIELA,który najwyraźniej nie przejął sie w ogóle... Miał odebrać psa- nie zrobił tego i chwała Bogu... Takiego właściciela nie życze nikomu... Tym sposobem pies już jest ponad 2 tygodnie i grzecznie czeka na szanse... Niestety po wypadku są [SIZE=4]komplikacje z łapą- nie bardzo spodobało mu sie noszenie gipsu,dlatego cały czas go ściągał :( tym sposobem łapa jest źle zrośnięta i pies będzie kulał :( to wszystko może sie wiązać z niewiarygodnym bólem łapy... Nie wiadomo co z nim będzie:( taki pies nie może przebywać w schronisku... Istnieje podejrzenie, że pies był ze schroniska,lub znaleziony.Ten facet nie miał go od szczeniaka. Potrzebny jest dom,najlepiej dom stały,ale także tymczasowy. Przebywa w schronisku w Rudzie Śląskiej,gdzie jest ok 350-400 psów i codziennie przybywają Ma tylko ok 1 roku Rozliczenie Wpłaty 100 zł - rudzkie pieniążki 100 zł - GABRIELA W. 13 zł od slapcio za bazarek monika083 10 zł od asl za bazarek monika083 30 zł- diana79 24 zł- od Brawurka za bazarek monika083 300 zł - zachary 20 zł- magda z. bazarek monika083 5 zł- ewa2210 (z allegro) 300 zł- Małgorzata Cz. 15 zł- Emilia M. 50 zł- Małgorzata M. 60 zł- Beata J. 5 zł- SYLWA 32 5 zł- KRWAWAREKA 50 zł- BEATAPOSLUSZNA 20 zł- MANTRA4U1 20zł- tamaryszek10 30zł- nanet 10zł- capricorn87 10 zł - Agnieszka L 100 zł- EWASTEPNIAK 10 zł- jhh 100 zł- asia_pl24 5 zł- Nemo Art 10 zł- Marta1983_2008 7 zł- POSADELASALMAS 10 zł- fightertom 50 zł- RADOSNA5 10 zł- li_mao wydatki 14 zł- allegro wyróżnione 18 zł- prowizja od allegro 765 zł- opłata DT 200 zł- kastracja 30 zł- rentgen 150 zł- konsultacja i transport 302 zł Quote
Dorothy Posted November 25, 2008 Posted November 25, 2008 Bosz jakie cudo. wypadek mial miejsce 2 tyg temu, czy dobrze rozumiem? jesli tak, nie mozna jeszcze wyrokowac czy bedzie kulal. Moze jeszcze cos da sie naprawic? czy to aby napewno chlopak? cos nie widze... wiecie czego:evil_lol: Quote
jusstyna85 Posted November 25, 2008 Author Posted November 25, 2008 Dorothy napisał(a):Bosz jakie cudo. wypadek mial miejsce 2 tyg temu, czy dobrze rozumiem? jesli tak, nie mozna jeszcze wyrokowac czy bedzie kulal. Moze jeszcze cos da sie naprawic? czy to aby napewno chlopak? cos nie widze... wiecie czego:evil_lol: Właściciel miał 14 dni na odebranie psa,po tym terminie nie ma prawa...minęło troche więcej, niż 14 dni... Pies na pewno będzie kulał, ale to nie najgorsze...:( ten tydzień dopiero pokaże,czy ta łapa nie będzie go bolała cały czas :( w schronisku nie ma mowy o ponownym łamaniu łapy... Kiedy Kaa wejdzie na wątek,to opisze dokładnie to związane z bólem... a to chłopak na pewno :) no chyba, że coś pokręciłam... Quote
malawaszka Posted November 25, 2008 Posted November 25, 2008 jezu to nie jest stare złamanie i na pewno pod dobrą opieką mógłby całkowicie odzyskać sprawność - tylko kto się nim zaopiekuje :placz: Quote
jusstyna85 Posted November 25, 2008 Author Posted November 25, 2008 No własnie...ma szanse na całkowitą sprawność... Nie zmarnujmy jej :( Quote
jusstyna85 Posted November 25, 2008 Author Posted November 25, 2008 DG32 napisał(a):Na kogo podać namiar w ogłoszeniach? Na Panią Kasie...powinna tutaj sie zjawić niedługo i wtedy poda... Nie mam jakoś weny do tekstu :( Quote
Basia i Barni Posted November 25, 2008 Posted November 25, 2008 podnoszę wątek - a ludzie są beznadziejni . tak zostawić psa może tylko potwór Quote
Jaaga Posted November 25, 2008 Posted November 25, 2008 Justyna, a nie dałoby mu się załozyć czegos innego zamiast ciężkiego gipsu ? Dla mojego kota dostałam zamiast gipsu plastikową siatkę, która staje sie elastyczna po namoczeniu w ciepłej wodzie, ładnie daje się formować na łapie i później twardnieje. Przy brzegach mozna ją profilować nozyczkami według potrzeb, żeby nie urażała ciała. Zupełnie nie przeszkadza. Może udałoby się chociaż zabrać psiaka na wizytę do jakiegoś weta lub zapłacić schroniskowemu lekarzowi za zrobienie takiego usztywnienia? Może ktoś wspomoże młodzika, przed nim jeszcze całe, długie zycie :roll:. Sama teraz zbieram na sterylkę niechcianej Zuzi, wiec pomóc finansowo nie mogę :oops:. Quote
madzia828 Posted November 25, 2008 Posted November 25, 2008 biedny psiak:-( mam nadzieje że z tą łapką bedzie wszystko ok:roll: Quote
kaa Posted November 25, 2008 Posted November 25, 2008 Jaaga napisał(a):Justyna, a nie dałoby mu się załozyć czegos innego zamiast ciężkiego gipsu ? Dla mojego kota dostałam zamiast gipsu plastikową siatkę, która staje sie elastyczna po namoczeniu w ciepłej wodzie, ładnie daje się formować na łapie i później twardnieje. Przy brzegach mozna ją profilować nozyczkami według potrzeb, żeby nie urażała ciała. Zupełnie nie przeszkadza. Może udałoby się chociaż zabrać psiaka na wizytę do jakiegoś weta lub zapłacić schroniskowemu lekarzowi za zrobienie takiego usztywnienia? Może ktoś wspomoże młodzika, przed nim jeszcze całe, długie zycie :roll:. Sama teraz zbieram na sterylkę niechcianej Zuzi, wiec pomóc finansowo nie mogę :oops:. Cóż dokładnie taką siadkę moczoną w gorącej wodzie też miał zakładaną,to nie jest kwestia pieniędzy ta łapa zrosła się krzywo, z zostanie krzywa, wydaje mi się że można jedynie łamać ją w jakiejś klinice jeszcze raz. W schronisku nie będziemy tego robić i nie każdy weterynarz by się tego podjoł,i jest duże ryzyko że to nie pomoże. Quote
kaa Posted November 25, 2008 Posted November 25, 2008 łapa jest krzywa z dwóch powodów, właściciel miał odebrać psa w ten sam dzień,w sobotę początkowo weterynarz udzielil mu tylko pierwszej pomocy, potem miał go odebrać na drugi dzień, trzeciego dnia już nie czekaliśmy że własciciel się pojawi i zabierze psa choćby na RTg, od wypadku mineło jakiś czas zanim miał założony gips, po zagipsowaniu dwa razy zrzucił gips, (pomimo kołnierza). Zachaczał łapą o wejście do boksu na module i gips zostawał z jednej strony pies z drugiej. próbowaliśmy dół zatykać kocem nic to nie dało wypychał :shake: Quote
kaa Posted November 25, 2008 Posted November 25, 2008 Namiary mogą być na mnie [email protected] tel.505-843-542 Quote
Lionees Posted November 25, 2008 Posted November 25, 2008 Nie wiem co pisać,nie mam słów...podniosę tylko Quote
jusstyna85 Posted November 25, 2008 Author Posted November 25, 2008 Musiałby być ktoś,kto sie tego wszystkiego podejmie...:( Quote
AleksandraJ Posted November 25, 2008 Posted November 25, 2008 Podnosze Biedaka jednoczesnie pytając czy ma allegro zrobione?? Quote
AleksandraJ Posted November 25, 2008 Posted November 25, 2008 juz na allegro: Pies po wypadku, mozesz pomoc żeby chodzil! (492123181) - Aukcje internetowe Allegro Quote
jusstyna85 Posted November 25, 2008 Author Posted November 25, 2008 AleksandraJ napisał(a):juz na allegro: Pies po wypadku, mozesz pomoc żeby chodzil! (492123181) - Aukcje internetowe Allegro Aleksandro dziękuje:loveu: Quote
jusstyna85 Posted November 25, 2008 Author Posted November 25, 2008 AleksandraJ napisał(a):Ni ma za co ;) Psiaczek pilnie potrzebuje domku, by mogł normalnie chodzić!!!!! PS. Justi nie orientujesz sie czy psiaczkom smakowala przekąska (kebeb zeszlotygodniowy)? Przepraszam, ze na wątku ale chcialam zapytac za jednym zamachem :oops: Nie mam pojęcia... zaraz odezwe sie do Ciebie na gg,bo mam sprawe... próbuje załączyć,ale mam problem... Quote
AleksandraJ Posted November 25, 2008 Posted November 25, 2008 Ni ma za co ;) Psiaczek pilnie potrzebuje domku, by mogł normalnie chodzić!!!!! PS. Justi nie orientujesz sie czy psiaczkom smakowala przekąska (kebeb zeszlotygodniowy)? Przepraszam, ze na wątku ale chcialam zapytac za jednym zamachem :oops: Quote
kaa Posted November 26, 2008 Posted November 26, 2008 [quote name='AleksandraJ']juz na allegro: Pies po wypadku, mozesz pomoc żeby chodzil! (492123181) - Aukcje internetowe Allegro Serdecznie dziękuję za Allegro, w najbliższym czasie zabieramy psiaka na konsultacje żeby dowiedzieć się wiecej , jakie są rokowania na najbliższą przyszłość. Quote
malawaszka Posted November 26, 2008 Posted November 26, 2008 takie operacje wykonuje np Dr Gierek w Katowicach - to naprawdę dobry ortopeda Quote
jusstyna85 Posted November 26, 2008 Author Posted November 26, 2008 Po takim zabiegu nie może wrócić do schroniska, nie da sobie rady :( Szukamy DT i to jak najszybciej :( czas nie działa na korzyść :( Quote
Recommended Posts