Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Być może, jeszcze niczego nie jesteśmy pewni ale, ktoś od nas pojedzie na tą operację, zawiezie psa i przywiezie z powrotem jak nie będzie innego wyjścia, nie chcemy zaprzepaścić okazji, a dla psa to chyba jedyna szansa :-( To męka i dla psa i dla człowieka, ale... zobaczymy.

• Replies 408
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja sobie nie wyobrażam, żeby on po takiej operacji trafił do szpitaliku...w żadnym razie nie mam zastrzeżeń do pracowników,czy ich złych intencji(podkreślam), chodzi mi jedynie o ich możliwości przy tylu psach...O ile dobrze pamiętam,to jest 5 miejsc ,wczoraj były zapełnione...To jest niewykonalne,nikt nad nim nie będzie siedział 24 godz...

30 zł,to sporo,ale w obliczu zdrowia psa jest niewielką sumą za całkowitą sprawność...prawda? to jest przecież wykonalne...

Epe będziemy musiały od razu wpłacić jej kase,czy po prostu będzie jakiś czas na pozyskanie jej?

Pamiętajcie o cegiełkach na allegro,pare aukcji i będzie odpowiednia suma...

Posted

Kaa!
A dlaczego ten biedak ma tak źle zrośniętą łapę? Bo był w schronie! Nikt nie pilnował co on z nią robi-bo jak to w schronie upilnować? I dlatego źle się zrosła.
To tak jak u mojego Krystka- on też miał składaną łapę po wypadku,po przywiezieniu do schronu.
Teraz gdy zrobią mu operację,nie możemy pozwolić,aby coś się znowu "zepsuło"- musi być pod nadzorem lekarza i pod opieka kogoś,aby nic mu się nie stało i wszystko się dobrze zagoiło!
Trzeba zrobić alarm u ciotek z Wrocławia- napiszmy do Koperek,Wiq-ona studiuje też weterynarię we Wrocku-przecież chyba znajdzie się choć jedna osoba,zwłaszcza z weterynarii,która,choćby w ramach ćwiczeń praktycznych,mogłaby odpłatnie zaopiekować się psem!
Bo na darmowy DT nie liczę,zdaję sobie sprawę,że to będzie pies specjalnej troski!

Posted

Hm.
Ja po świętach może dałabym radę mieć 3 psiaki. To zależy czy Dedal podbije serce ciotki nataleczki, do której idzie na czas świąt.
Pytanie - na ile czasu i czy pomogłybyście finansowo?:oops: No i najważniejsze, czy chcecie? Nie chodzi mi o kokosy, żebym po prostu miała na karmę, jakieś przysmaki, mięsko ewentualnie..
Tylko czy psiak akceptuje koty? Jak z czystością? Muszę wiedzieć jak najwięcej danych, by szukać na już.

Posted

NaamahsChild napisał(a):
Hm.
Ja po świętach może dałabym radę mieć 3 psiaki. To zależy czy Dedal podbije serce ciotki nataleczki, do której idzie na czas świąt.
Pytanie - na ile czasu i czy pomogłybyście finansowo?:oops: No i najważniejsze, czy chcecie? Nie chodzi mi o kokosy, żebym po prostu miała na karmę, jakieś przysmaki, mięsko ewentualnie..
Tylko czy psiak akceptuje koty? Jak z czystością? Muszę wiedzieć jak najwięcej danych, by szukać na już.

Z kotami da sie sprawdzić reakcje,a z czystością...?będzie ciężko...

Ty byłabyś wybawieniem :)

Posted

Naa! Wiesz,że dom u Ciebie to marzenie!:loveu:
Ja od razu proponuję,aby był odpłatny,choćby ze względu na Twoją fachowość! Za wiedzę się płaci:lol:
Trzeba spytać Koperka,jak długi był okres po operacji tego psa w typie hovka ze schronu we Wrocku- muszę znaleźć ten wątek,właśnie dr Bieżyński go operował.
Jak pies będzie sprawny,to domek będzie szybko- tak słyszałam:lol:

Posted

To jeszcze nie jest pewne:shake:
Zależy od wielu czynników. Szukajmy czegoś zdecydowanego - ja nie chcę niepotrzebnie robić nadziei - jeśli potem nie wypali mogłoby być głupio:oops: Ale postaram się, bo gra jest wara świeczki.
Epe - a jak bardzo pewny jest ten ds?
Po takim zabiegu myślę, że 6 tyg to minimum. Koperek będzie lepiej wiedziała.

Posted

[quote name='epe']Naa! Wiesz,że dom u Ciebie to marzenie!:loveu:
Ja od razu proponuję,aby był odpłatny,choćby ze względu na Twoją fachowość! Za wiedzę się płaci:lol:
Trzeba spytać Koperka,jak długi był okres po operacji tego psa w typie hovka ze schronu we Wrocku- muszę znaleźć ten wątek,właśnie dr Bieżyński go operował.
Jak pies będzie sprawny,to domek będzie szybko- tak słyszałam:lol:
Hovka dawno nie odwiedzałam, więc na dzień dzisiejszy nie wiem, jaki jest stan jego lapy i chodzenia. Aczkolwiek na rekonwalescencję trzeba liczyć okres miesiąca z palcem w d....:evil_lol:

Tak, jak Naamahs napisała- 6 tygodni to minimum, z tym, że gdyby nawet znalazł się DS to do pełnej sprawności jeszcze ho ho.

Posted

Może Justyna będzie wiedziała coś o DS? Tak mi się wydawało.
Byłoby dobrze,aby to DS zajął się rekonwalescencją,a tylko ten pierwszy,najważniejszy okres pooperacyjny i do czasu zdjęcia gipsu,aby pies był pod "okiem" lekarza operującego- no sama bie wiem,bo się nie znam:oops:

Posted

Myślę, że nawet po 6 tygodniach może mieć problem - to duży pies, na dodatek samiec, i inne duże psy nie będą go oszczędzać.
Szansa w tym, że go wykastrujecie.. Kastrat traci w oczach potencjalnych rywali, zazwyczaj go olewają. Podobnie z sukami - cieczka często wywołuje lawinę agresji.

Posted

No o tym to akurat wiemy bardzo dobrze, z tym powrotem zaraz po operacji chodziło mi o to że do kosztów operacji, i kosztów DT trzeba doliczyć koszt codziennych wizyt u wet. na antybiotyku przez ok. 2 tygodnie, a to też kosztuje, w sumie razem to wyjdzie kolosalna kwota :-(

Posted

Nic to, puki co dziękuje za wszelkie sugestie i uwagi , będziemy się zastanawiać co jeszcze można zrobić, jak jeszcze można pomóc, choć jesteśmy dość ograniczeni i niestety Jowisz nie jest jedynym psem w takiej sytuacji :-(, mamy jeszcze kilka.:placz:

Posted

Musimy sie sprężyć i zacząć zbierać pieniądze na operacje i DT...

Marto umówisz termin na operacje?

Zaraz napiszę do Isadory prośbe o allegro cegiełkowe...może sie zgodzi...

I prosze wszystkich o wpłaty, nawet te najmniejsze...wspólnymi siłami będzie cała suma i psiak odzyska sprawność...

Nie zmarnujmy takiej szansy...

Posted

Czy są jeszcze jakieś zdjęcia psiaka poza tymi na pierwszej stronie? Najlepiej by było jakbym dostałą zdjęcia na maila [email protected] takie nie pomniejszane nie obcinane.

No i dane kontaktowe i dane konta na które mają być wpłacane cegiełki.
Na pierwszej stronie nie ma.

Posted

[quote name='Isadora7']Czy są jeszcze jakieś zdjęcia psiaka poza tymi na pierwszej stronie? Najlepiej by było jakbym dostałą zdjęcia na maila [email protected] takie nie pomniejszane nie obcinane.

No i dane kontaktowe i dane konta na które mają być wpłacane cegiełki.
Na pierwszej stronie nie ma.

Dziękuje, że jesteś...

Zdj moge Ci przesłać w dużej rozdzielczości...

Teraz tylko pytanie na jakie konto zbieramy pieniążki...

Zaraz sie dowiem...

Posted

500,- za operację to suma?:crazyeye: Chyba przesadzasz- myślałam,że będzie duużo więcej!
Jak Isadora zrobiłaby cegiełki i ciotki się złożą,to będzie wszystko OK!;)

Posted

epe napisał(a):
500,- za operację to suma?:crazyeye: Chyba przesadzasz- myślałam,że będzie duużo więcej!
Jak Isadora zrobiłaby cegiełki i ciotki się złożą,to będzie wszystko OK!;)

500 zł,to jeszcze...ale dolicz 30 zł za dzień DT...robi sie niezła sumka, prawda?