monika083 Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 robie wlasnie bazarek dla Psiuni...on calkiem wyglada jak pies pasterski sasiadow..jest sliczny. Quote
monika083 Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 cioteczki kochane podnoscie bazarek dla biedaka ciuszki,torebka i inne.Na leczenie i DT dla porzuconego psa po wypadku:(((do 15.12, Quote
epe Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 Monika! Kochana dziewczyna z Ciebie!:loveu: Trzeba chłopaka ratować,bo serce pęka,jak on biduś chodzi:placz: Ratujemy staruszki,a takiemu pięknemu,adopcyjnemu psu nie pomożemy? Quote
monika083 Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 podnoscie dziewczynki ciuszki,torebka i inne.Na leczenie i DT dla porzuconego psa po wypadku:(((do 15.12, Ozdoby Retro i Inne Roznosci Do Domu,na Rudzika i operacje zlamanej lapki!!do 15.12 Quote
jusstyna85 Posted December 1, 2008 Author Posted December 1, 2008 bardzo dziękujemy za wszelką pomoc Nie znacie kogoś,kto mogłby przygarnąć 4 mies jamnika? http://www.dogomania.pl/forum/f28/alarm-szczeniak-jamnik-wyrzucany-na-dwor-ma-trafic-do-hodowli-do-dzisiaj-126127/#post11348008 Quote
kaa Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 Bardzo dziękuję za pomoc psiakowi, dziś maltretowaliśmy psychicznie naszego weterynarza, powiedział nam, że jak rzeczywiście ktoś temu psiakowi może pomóc to tylko profesor (umkneło mi nazwisko), ortopeda z Wrocławia.I tylko tam, ma jakąś szanse że będzie lepiej. Jutro lub pojutrze zabieramy Jowisza na prześwietlenie.Będzie wiadomo jak to teraz wygląda. Quote
epe Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 Kaa! Aniele!:loveu: Właśnie czytasz w moich myślach!:lol: RTG strasznie ważne,bo byłoby idealnie,aby lekarz ,zanim wypowie się na temat szans operacji-zobaczył RTG! Koperek z Wrocka podała nazwisko tego lekarza,który operował ich schroniskowego Hovka- też podobne złamanie,przednia łapa! A nikt mu szansy nie dawał! Właśnie tak kombinuję: Ideałem byłoby,aby Wasza kierowniczka zadzwoniła do tego lekarza na umówienie terminu- oczywiście po tym,jak on zobaczy RTG i się wypowie,na temat operacji. Forsa na operację się znajdzie- najważniejszy DT na czas pooperacyjny,aby pies mógł chodzić na wizyty kontrolne! Dlatego DT we Wrocławiu- tylko i wyłącznie! Jeśli wszystko będzie dobrze z łapą,a pies nie znalazłby domu i jednocześnie nie mógłby już przebywać w DT- którego jeszcze nie mamy!!- to ostatecznie mógłby wrócić do schronu - ale będzie już "naprawiony" - przy jego urodzie i wieku znajdzie dom szybko;) Tak to widzę! Quote
epe Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 Bumerang! To nawet nie jest wizja - to jest realne,tylko ta opieka po operacji!:-( Ale kombinuję,jak koń pod górę- liczę na studentów weterynarji we Wrocku!:lol: Quote
bumerang Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 oby Twoja wizja stała sie realna:loveu: Quote
epe Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 Ja też!! Nie mogę patrzeć jak ten biedak chodzi:placz: Trafia mnie,jak pomyślę o tym jego właścicielu- nie dość,że psa nie upilnował,przez niego pies jest kaleką,to jeszcze go wyrzucił jak zepsutą zabawkę!:angryy::angryy::mad::mad: Quote
bumerang Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 tak bardzo bym chciała by sie udało:loveu: Quote
monika083 Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 te DT znalazlam na mapie pomocy dogomanii, [dolnoslaskie] Milutki (dla pieska, kotka (ale nie non stop)) [dolnoslaskie] asiawroclaw (no chyba schronisko ;)) [dolnoslaskie] toffina (chciałabym ale nie moge:( ) [dolnoslaskie] Olafek [dolnoslaskie] narvana87 [dolnoslaskie] ellensilla [dolnoslaskie] NaamahsChild [dolnoslaskie] nessa (mam psa i kota, wolny jeden pokoj, mogę przyjąć na jakis czas ale raczej szczeniaka, ze względu na moją sunię, która niekoniecznie toleruje wszystkie pieski) Quote
jusstyna85 Posted December 1, 2008 Author Posted December 1, 2008 [quote name='monika083']te DT znalazlam na mapie pomocy dogomanii, [dolnoslaskie] Milutki (dla pieska, kotka (ale nie non stop)) [dolnoslaskie] asiawroclaw (no chyba schronisko ;)) [dolnoslaskie] toffina (chciałabym ale nie moge:( ) [dolnoslaskie] Olafek [dolnoslaskie] narvana87 [dolnoslaskie] ellensilla [dolnoslaskie] NaamahsChild [dolnoslaskie] nessa (mam psa i kota, wolny jeden pokoj, mogę przyjąć na jakis czas ale raczej szczeniaka, ze względu na moją sunię, która niekoniecznie toleruje wszystkie pieski) Dzięki :) zobaczymy Quote
jusstyna85 Posted December 1, 2008 Author Posted December 1, 2008 Pisze to jeszcze tutaj: Potrzebna os,do której schronisko mogłoby wysłać rentgen i która poszłaby do tego specjalisty z Wrocławia ...Trzeba sie zorientować,czy podjąłby sie tego i o jaką sume mamy zabiegać... Jest też specjalista w W-wie,ale tym zajęło sie schronisko... Porównalibyśmy sie to... Quote
NaamahsChild Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 Mnie możecie wysłać RTG, ja pójdę! Quote
jusstyna85 Posted December 1, 2008 Author Posted December 1, 2008 NaamahsChild napisał(a):Mnie możecie wysłać RTG, ja pójdę! Podaj prosze swój adres,dziękuje Quote
Koperek Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 [quote name='jusstyna85']Pisze to jeszcze tutaj: Potrzebna os,do której schronisko mogłoby wysłać rentgen i która poszłaby do tego specjalisty z Wrocławia ...Trzeba sie zorientować,czy podjąłby sie tego i o jaką sume mamy zabiegać... Jest też specjalista w W-wie,ale tym zajęło sie schronisko... Porównalibyśmy sie to... Hmmm... poczulam się urażona, że o mnie nikt w tej sprawie nie pomyślał:roll::evil_lol: Dzisiaj niestety nie dałam rady się spotkać z doktorem, bo niedawno zawitałam dopiero do domu, a jeść zwierzakom przecież ktoś musi zrobić, nie licząc spacerów.:shake: p.s. Pytałam osobę, która miała Sarę po operacji (dwie przednie łapy w gipsie) na DT, ale niestety teraz nie pomoże, bo ma psa dużego na hotelu, więc automatycznie ten się już nie zmieści. Quote
jusstyna85 Posted December 1, 2008 Author Posted December 1, 2008 [quote name='Koperek']Hmmm... poczulam się urażona, że o mnie nikt w tej sprawie nie pomyślał:roll::evil_lol: Dzisiaj niestety nie dałam rady się spotkać z doktorem, bo niedawno zawitałam dopiero do domu, a jeść zwierzakom przecież ktoś musi zrobić, nie licząc spacerów.:shake: p.s. Pytałam osobę, która miała Sarę po operacji (dwie przednie łapy w gipsie) na DT, ale niestety teraz nie pomoże, bo ma psa dużego na hotelu, więc automatycznie ten się już nie zmieści. Ktoś mi powiedział, że Ty jesteś bardzo zajęta psiakami :) Dogadajcie to prosze między sobą...Jowiszek czeka :( może sie uda i będzie w pełni zdrowy... Quote
Koperek Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 [quote name='jusstyna85']Ktoś mi powiedział, że Ty jesteś bardzo zajęta psiakami :) To prawda i bardzo się cieszę, że Naamahs ma chwilkę, żeby ze zdjęciem latać;) Quote
kaa Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 Jowisz będzie miał dwa zdjęcia ,jedno wysłali byśmy do Wrocławia do profesora ortopedy o którym tu była mowa, drugie poszło by do Warszawy do profesora ortopedy z SGGW. Będziemy mieć dwie opinie od najlepszych specjalistów, porównamy koszty, i opinie .Trzeba też zapytac we Wrocławiu o termin zabiegu.To też ważne. Więcej na ten temat napisze Justyna Wolontariat, ale późnym wieczorem bo jest baaaardzo zabiegana. Quote
NaamahsChild Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 Nie ma sprawy, polecę, już zarzucam adresem na pw - przepraszam za opóźnienie, ale test dziewczynie na korepetycje wymyślałam:evil_lol: Trzeba zarabiać na karmę dla psiaków, nie?:razz: Quote
Koperek Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 [quote name='kaa']Jowisz będzie miał dwa zdjęcia ,jedno wysłali byśmy do Wrocławia do profesora ortopedy o którym tu była mowa, drugie poszło by do Warszawy do profesora ortopedy z SGGW. Będziemy mieć dwie opinie od najlepszych specjalistów, porównamy koszty, i opinie .Trzeba też zapytac we Wrocławiu o termin zabiegu.To też ważne. Więcej na ten temat napisze Justyna Wolontariat, ale późnym wieczorem bo jest baaaardzo zabiegana. To by było super! Czekam na Naamahs z określeniem się co do wizyty u Bieżyńskiego... ;) Quote
epe Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 O Ciotki Anielskie!:loveu: Chwilę mnie nie było,a tu taki ruch - zobaczycie,że Jowiszek będzie "naprawiony"!:lol: W jedności siła- święte to słowa! Każda coś pomoże i będzie OK! A najbardziej będę zazdrościć tej ciotce,która pierwsza będzie mogła go wziąć na spacer i nagrać jak biega i chodzi normalnie!:lol: Quote
Recommended Posts