sleepingbyday Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 saphira, no ci ty, tezetowi szansy nie dasz? przeciez do trzech razy sztuka:evil_lol: Quote
EVA2406 Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 Saphira napisał(a):Mój TZ skasował najpierw Nissana a teraz prawie Vectrę naszego dziecka. Nie przebijecie mnie. Zostało jeszcze moje autko, ale czy mozna je powierzyć mężczyźnie :shake: chyba nie......Im nie powinni wydawać prawa jazdy :shake: Też jestem tego zdania :shake: Margo, ja na szczęście mam AC i z tego mi zapłacą za naprawę, a sprawa pójdzie do sądu i mam nadzieję, że uda mi się udowodnić iż to nie moja wina. A na dodatek powiem Wam, że najśmieszniejsze jest to, iż policjant nie mógł zrobic zdjęć, bo aparat się popsuł i nikt nie mógł dostarczyć mu drugiego, a zdjęcie zrobione przeze mnie komórką ponoć nie może być dowodem w sądzie :crazyeye: :angryy: Quote
Saphira Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 Ewuś ! Wystarczą oględziny pojazdu przez rzeczoznawcę ! On zrobi zdjęcie. Na podstawie uszkodzeń ustala sie wersje zdarzeń . Sąd zawsze przychyla sie do wersji policji nawet jeżeli jest niesprawiedliwa. Sędziowie i biegli sądowi nie znają się na niczym :evil_lol:. Quote
EVA2406 Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 Saphirko, o jakim rzeczoznawcy piszesz? Tym z firmy ubezpieczeniowej czy jakimś niezależnym? Bo ja jestem umówiona dzisiaj na opis szkody i jutro autko staje już u blacharza do naprawy. A tak jak pisałam policjant nie miał sprawnego aparatu fot :angryy: Quote
Saphira Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 W sądzie będzie wiarygodny opis tego Rzeczoznawcy z ubezpieczenia. Dopilnuj żeby zrobił to dokladnie. Z tego co wiem ubezpieczyciel może cie też wspomóc prawnie. Jak przegrasz sprawe to oni by musieli za to placić. Suma sumarum i tak wszystko zalezy od zeznań policji. Quote
Kropa Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 Witam, czy mogę dostać adres do p.Joli? Postaram się dostarczyć jej trochę karmy. Jaką radzicie kupić. Wiem, że nie za drogą, ale jaka marka? Quote
Margo05 Posted November 18, 2008 Author Posted November 18, 2008 Kropa, podpytam Panią Jolę i Ci powiem :) Dzięki za chęć pomocy :loveu: A skąd jesteś? Może uda nam się zgrać wspólną wyprawę do Pani Joli :cool3: Quote
EVA2406 Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 Saphirko, spec od opisu szkody nie pisał o przyczynach i przebiegu kolizji tylko opisał straty :shake:. Margo, jak poczekacie do przyszłego tygodnia chętnie pojadę z Wami. Bo teraz nie mam czym jechać :shake: Quote
Saphira Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 Ewuniu ! Właśnie na podstawie obrażeń dochodzi sie w sądzie kto mówi prawdę. Dlatego ważny jest opis obrażeń jednego i drugiego pojazdu. Która strona, przód czy tył i opinia tego policjanta, ktory przyjechał. Musisz go powołać na swiadka obrony. Zresztą Sąd i tak go wezwie. Pamiętaj, ze facet bedzie kłamal a Ty jako poszkodowana na kazdym etapie możesz przeglądać w sekretariacie sądu akta sprawy. Przed sprawą idź i sprawdź jego wersję zdarzeń to ci pozwoli sensownie złożyć zeznania. Quote
Margo05 Posted November 19, 2008 Author Posted November 19, 2008 Ewa, nie ma problemu, poczekamy :) Może i Abrakadabra do nas dołączy :loveu: Saphirko, jesteś nieoceniona :loveu: Quote
Kropa Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 A skąd jesteś? Może uda nam się zgrać wspólną wyprawę do Pani Joli :cool3:[/quote] Mieszkam między Warszawą a Radzyminem. Jeżeli p.Jola mieszka w jakiejś miejscowości na zachód od Radzymina to mogę mieć do niej całkiem niedaleko.....dlatego zapytałam. Ewentualnie, jeśli organizujecie jakąś paczkę dla tamtych psów, chętnie coś dorzucę. Proszę tylko o podpowiedź, jaką karmę mam kupić i gdzie wysłać/dostarczyć (punkt zbiórki). Quote
Margo05 Posted November 19, 2008 Author Posted November 19, 2008 Kropa, choinka, nie wiem czy to na zachód :cool3: jak się jedzie od Wawy, przejeżdża prze Radzymin, to potem po prawej stronie, ileś km. Ale nie pamiętam :oops: Podpytam :lol: Zbiórki jako tako nie robimy, bo nie bardzo jest gdzie składować. Zazwyczaj ktoś ma coś u siebie, a ewentualnie dogadujemy się z transportem. Jaką markę karmy? Nie wiem. Ważne, aby sucha była no i raczej nie ta "biedronkowa", bo to kolorowane coś jest, a nie karma. Pies zje, ale zdrowe dla niego to nie jest i efekty wyłażą później, różnego rodzaju niewydolnościami i nie tylko. Abra, jaką Ty karmę wiozłaś do Pani Joli? Quote
Saphira Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 Wydaje misie, ze z tych markowych najtaniej wychodzi Arion albo britt, ale to też zależy czy ma się gdzie kupić po tańszych cenach. Quote
Abrakadabra Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 Margo05 napisał(a):Kropa, choinka, nie wiem czy to na zachód :cool3: jak się jedzie od Wawy, przejeżdża prze Radzymin, to potem po prawej stronie, ileś km. Ale nie pamiętam :oops: Podpytam :lol: Zbiórki jako tako nie robimy, bo nie bardzo jest gdzie składować. Zazwyczaj ktoś ma coś u siebie, a ewentualnie dogadujemy się z transportem. Jaką markę karmy? Nie wiem. Ważne, aby sucha była no i raczej nie ta "biedronkowa", bo to kolorowane coś jest, a nie karma. Pies zje, ale zdrowe dla niego to nie jest i efekty wyłażą później, różnego rodzaju niewydolnościami i nie tylko. Abra, jaką Ty karmę wiozłaś do Pani Joli? Ja zawiozłam Royal'a - ale akurat miałam "pod ręką" ;). A do pani Joli mogę Was zawieźć w przyszły weekend, ponieważ w ten będę pilnie siedzieć w szkole. Quote
Margo05 Posted November 19, 2008 Author Posted November 19, 2008 Abra, a więc przyszły weekend :) Quote
EVA2406 Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 Margo05 napisał(a):Ewa, nie ma problemu, poczekamy :) Może i Abrakadabra do nas dołączy :loveu: Saphirko, jesteś nieoceniona :loveu: Też tak myślę. Dziękuję :loveu: Quote
EVA2406 Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 Margo05 napisał(a):Abra, a więc przyszły weekend :) Jak chcecie wcześniej to może być w tygodniu, ale jak odborę autko Quote
Margo05 Posted November 19, 2008 Author Posted November 19, 2008 Ewuś, wydaje mi się, że najlepiej by było w sobotę. Będzie jeszcze widno i spokojnie zobaczymy psiaki w kojcach. A tam jest m.in. Ares i Tamisława :) No i zdjecia będzie można cyknąć :evil_lol: Co Wy na to? Acha, Saphirko, kurier z zamrażarką będzie u Pani Joli jutro :loveu::loveu::loveu: Podziękowania wielkie dla Jkp, która wpłaciła na konto Pani Joli 150 zł. :loveu::loveu::loveu::loveu: Pieniążki pójdą na opłacenie części czynszu :) Quote
EVA2406 Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 Jasne, niech będzie sobota. Już się cieszę :lol: Quote
Margo05 Posted November 20, 2008 Author Posted November 20, 2008 No to umawiamy się na 29.11. na wycieczkę :evil_lol: Quote
sleepingbyday Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 dziewczyny wybaczcie, ale mieszają mi się wątki, w których "szaleje" margo:cool3:, a które dotycza pań opiekujących się zwierzakami - czy to p. Jola ma suke z nietrzymaniem moczu, co pytałam, czy i jak jest leczona? Quote
Margo05 Posted November 20, 2008 Author Posted November 20, 2008 SBD :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Tak, to Pani Jola ma te sukę. Chwilowo mam ograniczony kontakt z Panią Jolą, bo Ona nie ma netu, a ja możliwości dzwonienia poza sieć. Ale jak się dorwę do jakiegoś fona to się dowiem :) Chyba, że sama do niej zadzwonisz :evil_lol: Quote
sleepingbyday Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 dzwonic do niej nie będę, bo co? zaczne wypytywać, czy i jak sunia się leczy, a potem sie mądrzyć :roll:? chcę się dowiedziec, jak to robi i czy próbowała wszystkiego, ale może owszem, próbowała, to co jej będe **** zawracać. pilne to nie jest, chciałam namierzyć wątek.. ja mam sklerozę galopującą.... :shake: EDIT: margo, zobacz staruszka w moim podpisie. ma sponsora na wszystko (karma, wet, nieprzewidziane wypadki), ale nie ma domu. to jest pilne. 17 lat, mały - może p. jola by mogła, zwł. że jest sponsor bezterminowy, a kłopotu przy nim nie będzie, atkie to tylko spi i tyle... ja bym go mogła wziąć, ale już obiecałam rozwazyc propozycję 3 innych dziadków, to jak to by wyglądało, jakbym nagle wzięła takiego opłacanego? Quote
Margo05 Posted November 20, 2008 Author Posted November 20, 2008 SBD, nie podlinkowany obrazek :shake: Quote
sleepingbyday Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 własnie to zauwazyłam i dałam znać twórczyni, tymczasem podlinkowany podpis wrzuciłam... Quote
Recommended Posts