Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Margo, jesli p. Jola myslała o przygarnięciu bursztyna, to moze mogłaby pomóc w tej sprawie:
streszczenie wątku:

mam znajomą pod Warką, która ma u siebie 45 psów. miesiąc temu
sąsiadka z tej samej wsi (ale mieszkająca kilka km dalej przez pola)
znalazła sukę w lesie - tak słabą, ze trzeba ją było przynieść do
domu. okazało się, ze sunia w ciąży. ta pani wyjechała na zimę do wawy, a sukę zostawiła samą w obejściu, zamkniętą. p. Ala jeździ na rowerze
codziennie ją karmić, ale już wiemy, ze suka dziś uciekła, trzeba ją
było wabić...
jest tam całkiem sama, tęskni za człowiekiem... Pani Ala już teraz
ledwo wytrzymuje codzienne obowiązki,a do tego ta sunia, zostawiona
całkiem na jej głowie, jedyna pomoc jaką otrzymała, to worek karmy z biedronki. dla suki w ciąży! jak nastanie zima, jazda rowerem przez pola (nie ma tam asfaltu) z garnkiem jedzenia będzie niemozliwa. jak suka ucieknie i urodzi w lesie -lepiej nie mówić...
szukamy wszędzie dla niej choć tymczasowej budy. p. Ala chce sterylizowac aborcyjnie, klinike znajdziemy, postaramy się też sfinansować zabieg, ale potrzebny jest dom. u Ali miejsca nie ma. jej 45 psów tworzy stada, będzie między psami wojna, zagryzienia (zajęte sa wszystkie pomieszczenia gospodarcze i w domu, jak u niej byłam, to i w łazience mieszkały dwa psy).
błagam o pomoc. ja szukam cały czas na dogomanii pomocy, ale jest
kiepsko...sprawa jest pilna, na wczoraj, sunia jest na początku drugiego
miesiąca ciąży!
chodiz przynajmniej o tymczas, będziemy jej szukac domu.
suka mieszkała z psmai i kotami, miała nawet kontakt z dziećmi, nie było problemów. kuli się jak widzi podniesiona ręke, więc dobrze nie miała....jest totalnie uległa wobec człowieka
Margo, ciotki, help!!!!

Posted

saphira, to jest ok 4o km od wawy. sunia ma wątek, ja juz szukam, ale desperacja mnie ogarnia z kazdym dniem i telefonem od Ali. Ala zna też tosię2 i jej mame z łomianek, fundacje canis, my uz miesiąc tym się zajmujemy, pomysły mi sie kończą.... jest kiszka, bo ta ciąża....

Posted

SBD, przepraszam za tak brutalne pytanie, ale czy można liczyć na jakieś wsparcie suni? Pani Jola ma trudną sytuację i ogrom potrzeb, każdy kolejny psiak na jej utrzymaniu to spory problem :cool3: Jutro do niej zadzwonię.

Posted

brutalne nie brutalne, ale niezbędne...
zbierzemy kasę na sterylke, bedziemy zbierać na utzrymanie takoż.... regularne wpłaty? nie wiem, jak bys poczytała wątek, to zobaczysz.... proszę o bazarki (sama zrobie jeden z cud kolczykami), ogłoszenia, banerek zrobia dziś anetek.. ale wątek nie jest chwytliwy jakoś.. więc nie wiem, co ci odpowiedzieć.... bo nie mam żadnych konkretów....

Posted

wszędzie już uderzam, bo desperacja we mnie kwitnie. Ala płaci za hotelik jednej 6 miesięcznej terierki jak spod igły, lata na stację u siebie bo tam koczuje od 2 tyg pies wyrzucony z pociagu... adopcje ma zerowe....
a zastój jest, bo krężel.... pseudohodowla w poznaniu... to i nie dziw....

Posted

sleepingbyday napisał(a):
brutalne nie brutalne, ale niezbędne...
zbierzemy kasę na sterylke, bedziemy zbierać na utzrymanie takoż.... regularne wpłaty? nie wiem, jak bys poczytała wątek, to zobaczysz.... proszę o bazarki (sama zrobie jeden z cud kolczykami), ogłoszenia, banerek zrobia dziś anetek.. ale wątek nie jest chwytliwy jakoś.. więc nie wiem, co ci odpowiedzieć.... bo nie mam żadnych konkretów....

tak czy inaczej pogadam z Panią Jolą. Wątek troszkę znam i faktycznie nie wesoło, ale to jakiś cholernie trudny okres :roll: Same dramaty dookoła, a u nas jeszcze Poziomka i jej sprawa... Ech... Zobaczymy co się da zrobić.

Posted

Erazm ! Jeżeli załatwiłaś zamrażarke to proszę napisz żebyśmy się nie zdublowały. :lol: Ja też wypatruję czegoś tańszego w Toruniu więc jeżeli kupiłas to odpuszczę :lol: