Saphira Posted November 10, 2008 Posted November 10, 2008 Margo ! Ja wiem , ale chyba znalezienie innej pracy chałupniczej , przy której mozna zajmować sie psami, graniczy z cudem. Nie wiem czy coś wymyslimy. Może dać ogloszenie w prasie ? A może otworzyc hotelik ? No nie wiem ? Quote
Margo05 Posted November 10, 2008 Author Posted November 10, 2008 Też nie wiem co można zrobić :shake: Hotelik chyba nie ma racji bytu, bo Pani Jola nie ma tyle miejsca, aby odizolować psiaki, dlatego też Bursztynek jednak do niej nie pojedzie. Z uwagi na psy nie może to być coś mocno absorbującego czas. Trudna sprawa... Quote
Saphira Posted November 10, 2008 Posted November 10, 2008 Margo ! Czy masz wolną skrzynke na pw. Pilne ! Quote
Margo05 Posted November 10, 2008 Author Posted November 10, 2008 Może ktoś zechce pomóc? Potrzebne są legowiska, smycze, obroże, zabawki dla psów. Mogą być używane. Ja mam dwie smyczki, które przekażę Pani Joli. Quote
Abrakadabra Posted November 11, 2008 Posted November 11, 2008 [quote name='Margo05']Może ktoś zechce pomóc? Potrzebne są legowiska, smycze, obroże, zabawki dla psów. Mogą być używane. Ja mam dwie smyczki, które przekażę Pani Joli.[/quote] Byłam dziś u pani Joli. Zawiozłam jej worek suchej karmy. Świetna kobieta!!! Kurcze... zapomniałam zapytać o inne potrzeby. Margo? A mogą być jakieś koce? Takich porządnych (czytaj: mocnych) smyczy dla większych psów nie mam..., ale kupię. Quote
Wet-siostra Posted November 11, 2008 Posted November 11, 2008 Cioteczko Margo,prosiłas bym tu zajrzała...Na razie ciężko o natchnienie,ale spróbuję coś wymyśleć... Dla których psiaków najbardziej potrzebujesz tekstów? Jest tu ich sporo... Quote
Margo05 Posted November 11, 2008 Author Posted November 11, 2008 Wet, najbardziej to chyba dla Daszka. Przynajmniej na tę chwilę. A potem będą kolejne wątki psiaków. Tylko uporam się z moim komputerem :roll: Quote
Margo05 Posted November 11, 2008 Author Posted November 11, 2008 [quote name='Abrakadabra']Byłam dziś u pani Joli. Zawiozłam jej worek suchej karmy. Świetna kobieta!!! Kurcze... zapomniałam zapytać o inne potrzeby. Margo? A mogą być jakieś koce? Takich porządnych (czytaj: mocnych) smyczy dla większych psów nie mam..., ale kupię.[/quote] Abra, wielkie dzięki :loveu: Masz rację, Panie Jola to świetna babka :) I jak Ci się podoba jej zwierzyniec? :evil_lol: Koce jak najbardziej. Pani Jola wspominała, ze potrzebne są jakieś posłania, bo ma suńkę chorą, która potrafi zasikać kilka dziennie. Litsa potrzeb jest spora, ale wyciągnęłam od Pani Joli wszystko co byłam w stanie :cool3: A to lista potrzeb [URL]http://www.dogomania.pl/forum/11160750-post31.html[/URL] Quote
sleepingbyday Posted November 11, 2008 Posted November 11, 2008 dziewczyny, czy wiecie może jak azja jest leczona na nietrzymanie moczu? bierze leki, jakie? Quote
gagata Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 Margo, dziś robię remanenty smyczkowe, to pewnie cos ię znaqjdzie,pewnie będą i jakieś obróżki...Planuje zajrzeć też do Reala, tam ostatnio widziałam jakies wyprzedażowe koce z polara... Quote
Margo05 Posted November 12, 2008 Author Posted November 12, 2008 [quote name='sleepingbyday']dziewczyny, czy wiecie może jak azja jest leczona na nietrzymanie moczu? bierze leki, jakie?[/quote] SBD, dowiem się i napiszę. [quote name='gagata']Margo, dziś robię remanenty smyczkowe, to pewnie cos ię znaqjdzie,pewnie będą i jakieś obróżki...Planuje zajrzeć też do Reala, tam ostatnio widziałam jakies wyprzedażowe koce z polara...[/quote] Gagatko, a nie sprzedałyśmy ich czasem na bazarku Romkowym? Quote
gagata Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 Tych nie...to kolejna partia...cchyba że przerobić je na bazarek i pani Joli przekazać kaskę... Quote
Margo05 Posted November 12, 2008 Author Posted November 12, 2008 To nie głupia myśl Gagatko :) Ja mam w domu jeszcze smyczki do kluczy, portfele... Można trzasnąć bazarek. Quote
sleepingbyday Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 ja mojej zośce raz na jakis czas kupuje kocyk w ikei, za 7 zł. nie wiem, czy to taniej, czy drożej, rzucam info... Quote
Saphira Posted November 14, 2008 Posted November 14, 2008 A czy Pani Jola często wychodzi ? Czy raczej jest w domu ? Jak zajmuje się jeszcze dzieckiem to chyba raczej jest w domu ? Quote
Margo05 Posted November 14, 2008 Author Posted November 14, 2008 Wnuczek Pani Joli ma sześć lat i chodzi do zerówki. Pani Jola nie siedzi przy nim kamieniem :evil_lol: A po 15-tej wraca Mama Wnuczka :evil_lol: Quote
Saphira Posted November 14, 2008 Posted November 14, 2008 Mnie Margo chodzi o to , że jakby cos wysłać kurierem to ma kto odebrać ! Chociaż takie grypsko mnie złapało, że do poniedziałku to i tak z domu nie wyjdę. :shake: Quote
Margo05 Posted November 14, 2008 Author Posted November 14, 2008 Sahirko, biedactwo :-( Wiem, ze jestem pewnie kolejną "doradczynią", ale z doświadcZenia wiem, ze na grypę doskonały jest imbir. Jest taka specjalna herbatka imbirowo miodowa granulowana. Ale nie w każdym sklepie, więc pewnie bedzie ciężko znaleźć :cool3: Ale możesz zrobić sama. Weź świeży imbir i zmiel go dokładnie. Zrób sobie gorącą herbatę, dodaj z łyżkę tego imbiru i ze dwie, trzy łyżki miodu. Smaczne to może nie być, bo imbir dość ostry w smaku jest, ale z pewnoącią pomoże. Rozgrzeje Cię tak, że Ci migiem przejdzie. Jak tak leczyłam zawsze rodzinkę. Siebie czasem też, ale imbiru nie lubię, więc ciężko mi było. Moja mama dodatkowo bierze imbir profilaktycznie. To znaczy mieli i dokłada sobie do potraw. Np. na kanapkę pod wędlinę, do zupy, do sosu, do sałatki. Troszkę zmienia się smak potrawy, bo dochodzi ostrzejsza nuta, ale dużo sypać nie trzeba. Mamie to pomaga i na szczęście się nie przeziębia (a u niej przeziębienie to katastrofa - ma 71 lat, cukrzycę i pare innych dolegliwości, które mocno się odzywają przy przeziębieniu - a mieszka sama, więc musi być sprawna) A w sprawie Pani Joli, to można się z Nią umówić, aby była w domu. Ja Cię zupełnie nie zrozumiałam :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Erazm Posted November 14, 2008 Posted November 14, 2008 Na to wygląda:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
paros Posted November 14, 2008 Posted November 14, 2008 Jak wygląda sprawa suchej karmy? Ile potrzeba na bieżące potrzeby? Quote
Recommended Posts