Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Margo ! Ja wiem , ale chyba znalezienie innej pracy chałupniczej , przy której mozna zajmować sie psami, graniczy z cudem. Nie wiem czy coś wymyslimy. Może dać ogloszenie w prasie ? A może otworzyc hotelik ? No nie wiem ?

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Też nie wiem co można zrobić :shake:
Hotelik chyba nie ma racji bytu, bo Pani Jola nie ma tyle miejsca, aby odizolować psiaki, dlatego też Bursztynek jednak do niej nie pojedzie.
Z uwagi na psy nie może to być coś mocno absorbującego czas. Trudna sprawa...

Posted

Może ktoś zechce pomóc?

Potrzebne są legowiska, smycze, obroże, zabawki dla psów. Mogą być używane.

Ja mam dwie smyczki, które przekażę Pani Joli.

Posted

[quote name='Margo05']Może ktoś zechce pomóc?

Potrzebne są legowiska, smycze, obroże, zabawki dla psów. Mogą być używane.

Ja mam dwie smyczki, które przekażę Pani Joli.[/quote]

Byłam dziś u pani Joli. Zawiozłam jej worek suchej karmy.
Świetna kobieta!!! Kurcze... zapomniałam zapytać o inne potrzeby. Margo? A mogą być jakieś koce? Takich porządnych (czytaj: mocnych) smyczy dla większych psów nie mam..., ale kupię.

Posted

[quote name='Abrakadabra']Byłam dziś u pani Joli. Zawiozłam jej worek suchej karmy.
Świetna kobieta!!! Kurcze... zapomniałam zapytać o inne potrzeby. Margo? A mogą być jakieś koce? Takich porządnych (czytaj: mocnych) smyczy dla większych psów nie mam..., ale kupię.[/quote]

Abra, wielkie dzięki :loveu: Masz rację, Panie Jola to świetna babka :) I jak Ci się podoba jej zwierzyniec? :evil_lol:

Koce jak najbardziej. Pani Jola wspominała, ze potrzebne są jakieś posłania, bo ma suńkę chorą, która potrafi zasikać kilka dziennie.
Litsa potrzeb jest spora, ale wyciągnęłam od Pani Joli wszystko co byłam w stanie :cool3:

A to lista potrzeb [URL]http://www.dogomania.pl/forum/11160750-post31.html[/URL]

Posted

Margo, dziś robię remanenty smyczkowe, to pewnie cos ię znaqjdzie,pewnie będą i jakieś obróżki...Planuje zajrzeć też do Reala, tam ostatnio widziałam jakies wyprzedażowe koce z polara...

Posted

[quote name='sleepingbyday']dziewczyny, czy wiecie może jak azja jest leczona na nietrzymanie moczu? bierze leki, jakie?[/quote]
SBD, dowiem się i napiszę.

[quote name='gagata']Margo, dziś robię remanenty smyczkowe, to pewnie cos ię znaqjdzie,pewnie będą i jakieś obróżki...Planuje zajrzeć też do Reala, tam ostatnio widziałam jakies wyprzedażowe koce z polara...[/quote]
Gagatko, a nie sprzedałyśmy ich czasem na bazarku Romkowym?

Posted

Mnie Margo chodzi o to , że jakby cos wysłać kurierem to ma kto odebrać ! Chociaż takie grypsko mnie złapało, że do poniedziałku to i tak z domu nie wyjdę. :shake:

Posted

Sahirko, biedactwo :-( Wiem, ze jestem pewnie kolejną "doradczynią", ale z doświadcZenia wiem, ze na grypę doskonały jest imbir. Jest taka specjalna herbatka imbirowo miodowa granulowana. Ale nie w każdym sklepie, więc pewnie bedzie ciężko znaleźć :cool3: Ale możesz zrobić sama. Weź świeży imbir i zmiel go dokładnie. Zrób sobie gorącą herbatę, dodaj z łyżkę tego imbiru i ze dwie, trzy łyżki miodu. Smaczne to może nie być, bo imbir dość ostry w smaku jest, ale z pewnoącią pomoże. Rozgrzeje Cię tak, że Ci migiem przejdzie. Jak tak leczyłam zawsze rodzinkę. Siebie czasem też, ale imbiru nie lubię, więc ciężko mi było. Moja mama dodatkowo bierze imbir profilaktycznie. To znaczy mieli i dokłada sobie do potraw. Np. na kanapkę pod wędlinę, do zupy, do sosu, do sałatki. Troszkę zmienia się smak potrawy, bo dochodzi ostrzejsza nuta, ale dużo sypać nie trzeba. Mamie to pomaga i na szczęście się nie przeziębia (a u niej przeziębienie to katastrofa - ma 71 lat, cukrzycę i pare innych dolegliwości, które mocno się odzywają przy przeziębieniu - a mieszka sama, więc musi być sprawna)

A w sprawie Pani Joli, to można się z Nią umówić, aby była w domu. Ja Cię zupełnie nie zrozumiałam :evil_lol::evil_lol::evil_lol: