Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sklep jest i ma sie dobrze. Najdrozsza i najwieksza zamrażarka jaka dzisiaj stała miała około 350 l pojemności i kosztowała 790 zł + transport do W-wy 100 zł. W sobotę bedzie dostawa mniejszych i trochę tanszych zamrażarek. Pan odradził skrzyniową jako nieekonomiczna i niewygodną. Podobno biorą więcej prądu. Zasadnoczo ceny u niego nie zmieniły sie od 2 lat. Co o tym myślicie ?
Pracy to ja Pani Joli nie załatwię, ale tak sobie pomyslałam, ze skoro tyle osób handluje na allegro i wystawia swoje towary to moze Pani Jola też mogłaby cos w domu np. szyć i wystawiać. Ja kupowałam Pani Romie fartuszki kuchenne na allegro od takich domowych producentów.
Co myślicie ?

Posted

Zdolności krawieckich to Pani Jola nie posiada, ale spróbuję jakoś bazarkowo ją wesprzeć i może aukcją cegiełkową.

Isadorko, ukłon w Twoją stronę :oops:

Posted

Margo05 napisał(a):
Zdolności krawieckich to Pani Jola nie posiada, ale spróbuję jakoś bazarkowo ją wesprzeć i może aukcją cegiełkową.

Isadorko, ukłon w Twoją stronę :oops:

No no ogarnij to w punktach jakoś. Mam długi weekend mogę dziergać :)

Posted

100 zł transport z Torunia :crazyeye: , to chyba po wielkiej znajomości? To by się opłacało.

A propos szycia................. może znacie jakąś dobrą i w miarę tanią krawcową?

Posted

Margo05 napisał(a):
EVA, a co potrzebujesz zrobić?

Mam takie różne materiały, a mojej krawcowej się ponad rok temu zmarło :-(. Nie mogę odżałować tej kobiety, taki dobry człowiek i super szyła.

A co możemy pomóc jeszcze p. Joli?

Posted

Saphirko, nie mam możliwości podjechania. Nie jestem mobilna, bo we wtorek mojemu TŻ facet zajechał drogę, uderzył w nasz samochód, potem uderzył TŻ, rozwalił lusterka i zbił przednią szybę. Choć to samochodzik staruszek, to naprawa w granicach 1200 zł. A zresztą mówiłam Ci, zapomniałam :oops: Tak więc póki co jazda po Wawie busami, a w godzinach pracy sklepów się nie wyrobię. Patrzyłam jednak na Allegro i znalazłam takie rzeczy:

Zamrażarka LOYDS SUPERFROST 2003r. OKAZJA (476689856) - Aukcje internetowe Allegro

LIEBHERR ZAMRAŻARKA 7 SZUFLAD 260L NIEMIECKA (475934160) - Aukcje internetowe Allegro

SUPER ZAMRAżARA* AEG * (473101211) - Aukcje internetowe Allegro

SUPER * AEG *POLECAM WARTO (473100456) - Aukcje internetowe Allegro

Właśnie mnie olśniło, że współpracuję z producentem sprzętu marki AEG. Wprawdzie my sprzedajemy inną ich markę, ale zapytam w środę, co tam mają i po ile. Wtedy byłaby gwarancja 2 lata :cool3:

Posted

Margo ! Przebiję Cię ! Mój TZ jak w poniedziałek rąbnął w TIRA to skasował Nissana Navarę. Teraz próbuje wyłudzić moje autko cwaniak, ale nic z tego. Dobrze , że nic mu się nie stało. Gdyby jechał osobowym byłyby trupy. No cóż tirowcy to panowie szos ! Ich przepisy nie obowiązują. Wymuszenia to dla nich norma.

Posted

Margo jest problem, ale nie wiem czy można z tym dzwonić do Pani Joli.
Problem jest tu:
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f28/ostroda-pilnie-potrzebny-dt-pieniadze-sparalizowany-bursztyn-po-wypadku-pomocy-118623/index34.html#post11204016[/URL]

Zastanawiam się czy gdyby AFN zobowiązało sie do pokrycia kosztów leczenia i utrzymania Bursztyna Pani Jola mogłaby się nim zająć.
Dla mnie cała dotychczasowa terapia weźmie w łeb jeżeli nie zajmie się nim
właściwa osoba.
Ja pomogę z tą zamrażarką bo widzę, że nie ma chętnych. Podaj mi adres Pani Joli na pw.

Posted

Widziałam ! Szkoda, że go nie przeczytała. Tam jest dużo informacji o całym przebiegu leczenia Bursztyna.
No i na forum AFN :
[url=http://afn.pl/forum/viewtopic.php?t=432]FORUM FUNDACJI AFN :: Zobacz temat - Eutanazja czy SZANSA? Bursztyn po wypadku, czas ucieka![/url]

Łatwiej jej będzie podjąć decyzję.

Posted

Saphirko, Pani Jola ma taki szybki net, że mi się płakać chciało jak czekałam aż się strony otworzą. Poza tym nie jest obeznana z forum, no i czas... Ale myślę, że spokojnie zapozna się z Bursztynkiem. Mimo to uważam, że ktoś powinien zadzwonić i pogadać, bo na wątkach bywają różne info, czasem mylące.

Posted

Margo ! Pani jola musi zmienić umowę z TP. Teraz mająć internet mozna zarabiać pieniążki tylko trzeba się nauczyć. Znam osoby, które żyją wystawiając różne rzeczy na aukcjach allegro. Praktycznie potrafią się z tego utrzymać. Zabacz na fundację VIVA, albo TARA. Oni mają z tego duże przychody. Musiałabyś nauczyć Panią Jolę jak to działa i trochę pomóć na początek.;)

Posted

Saphirko, TP u Pani Joli nie ma. Ma net i telefon ze Sferii (to zdaje się net raiowy - problemowy) tak więc nie powalczy. A na Allegro trzeba mieć chodliwy towar aby się utrzymać. No i czas na wystawienie i obsługiwanie, a to cholernie czasochłonne. Ja w pracy robię to co dzień przez 8-9 godzin, a i tak mam opóźnienia obecnie. Nie mówiąc o ty, że trzeba to jeszcze wysyłać, a więc czas na pakowanie, zawiezienie itp. Wcale nie takie proste :shake: