Saphira Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 Ja za chwilkę jadę do torunia załatwić co nieco dla firmy, więć zobaczę czy jest jeszcze ten sklep z używanym sprzętem. Quote
Margo05 Posted November 6, 2008 Author Posted November 6, 2008 Świetnie Saphirko :) Oby był :cool3: Quote
Saphira Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 Sklep jest i ma sie dobrze. Najdrozsza i najwieksza zamrażarka jaka dzisiaj stała miała około 350 l pojemności i kosztowała 790 zł + transport do W-wy 100 zł. W sobotę bedzie dostawa mniejszych i trochę tanszych zamrażarek. Pan odradził skrzyniową jako nieekonomiczna i niewygodną. Podobno biorą więcej prądu. Zasadnoczo ceny u niego nie zmieniły sie od 2 lat. Co o tym myślicie ? Pracy to ja Pani Joli nie załatwię, ale tak sobie pomyslałam, ze skoro tyle osób handluje na allegro i wystawia swoje towary to moze Pani Jola też mogłaby cos w domu np. szyć i wystawiać. Ja kupowałam Pani Romie fartuszki kuchenne na allegro od takich domowych producentów. Co myślicie ? Quote
Margo05 Posted November 6, 2008 Author Posted November 6, 2008 Zdolności krawieckich to Pani Jola nie posiada, ale spróbuję jakoś bazarkowo ją wesprzeć i może aukcją cegiełkową. Isadorko, ukłon w Twoją stronę :oops: Quote
Isadora7 Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 Margo05 napisał(a):Zdolności krawieckich to Pani Jola nie posiada, ale spróbuję jakoś bazarkowo ją wesprzeć i może aukcją cegiełkową. Isadorko, ukłon w Twoją stronę :oops: No no ogarnij to w punktach jakoś. Mam długi weekend mogę dziergać :) Quote
EVA2406 Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 Margo05 napisał(a):EVO, dziękuję, że jesteś :loveu: Jestem Cioteczko, tylko doba staje się coraz krótsza :evil_lol: Quote
EVA2406 Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 100 zł transport z Torunia :crazyeye: , to chyba po wielkiej znajomości? To by się opłacało. A propos szycia................. może znacie jakąś dobrą i w miarę tanią krawcową? Quote
Isadora7 Posted November 7, 2008 Posted November 7, 2008 Margo05 napisał(a):I podnosimy :) Wspomogę boś krucha i słabowita kobitka :loveu::loveu::loveu: Quote
EVA2406 Posted November 7, 2008 Posted November 7, 2008 Margo05 napisał(a):EVA, a co potrzebujesz zrobić? Mam takie różne materiały, a mojej krawcowej się ponad rok temu zmarło :-(. Nie mogę odżałować tej kobiety, taki dobry człowiek i super szyła. A co możemy pomóc jeszcze p. Joli? Quote
Margo05 Posted November 7, 2008 Author Posted November 7, 2008 Ewuś, o krawcową popytam. A w kwestii Pani Joli, to poza rzeczami wymienionymi w poście http://www.dogomania.pl/forum/11160750-post31.html to potrzebne wsparcie w adopcji. Ze zdjęciami nie ma problemu, bo Pani Jola może ich robić do bólu. Z bieżącymi opisami również. Tylko czasu i rąk do klikania mało :-( Quote
Saphira Posted November 7, 2008 Posted November 7, 2008 A co z tą zamrażarką ? Czy w W-wie macie tez takie ceny ? Quote
Margo05 Posted November 7, 2008 Author Posted November 7, 2008 Saphirko, nie mam możliwości podjechania. Nie jestem mobilna, bo we wtorek mojemu TŻ facet zajechał drogę, uderzył w nasz samochód, potem uderzył TŻ, rozwalił lusterka i zbił przednią szybę. Choć to samochodzik staruszek, to naprawa w granicach 1200 zł. A zresztą mówiłam Ci, zapomniałam :oops: Tak więc póki co jazda po Wawie busami, a w godzinach pracy sklepów się nie wyrobię. Patrzyłam jednak na Allegro i znalazłam takie rzeczy: Zamrażarka LOYDS SUPERFROST 2003r. OKAZJA (476689856) - Aukcje internetowe Allegro LIEBHERR ZAMRAŻARKA 7 SZUFLAD 260L NIEMIECKA (475934160) - Aukcje internetowe Allegro SUPER ZAMRAżARA* AEG * (473101211) - Aukcje internetowe Allegro SUPER * AEG *POLECAM WARTO (473100456) - Aukcje internetowe Allegro Właśnie mnie olśniło, że współpracuję z producentem sprzętu marki AEG. Wprawdzie my sprzedajemy inną ich markę, ale zapytam w środę, co tam mają i po ile. Wtedy byłaby gwarancja 2 lata :cool3: Quote
Saphira Posted November 7, 2008 Posted November 7, 2008 Margo ! Przebiję Cię ! Mój TZ jak w poniedziałek rąbnął w TIRA to skasował Nissana Navarę. Teraz próbuje wyłudzić moje autko cwaniak, ale nic z tego. Dobrze , że nic mu się nie stało. Gdyby jechał osobowym byłyby trupy. No cóż tirowcy to panowie szos ! Ich przepisy nie obowiązują. Wymuszenia to dla nich norma. Quote
Margo05 Posted November 7, 2008 Author Posted November 7, 2008 Saphirko, pobiłaś mnie :evil_lol: Bogu dzięki, że nic się nikomu nie stało :crazyeye: :loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
Saphira Posted November 8, 2008 Posted November 8, 2008 Margo jest problem, ale nie wiem czy można z tym dzwonić do Pani Joli. Problem jest tu: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f28/ostroda-pilnie-potrzebny-dt-pieniadze-sparalizowany-bursztyn-po-wypadku-pomocy-118623/index34.html#post11204016[/URL] Zastanawiam się czy gdyby AFN zobowiązało sie do pokrycia kosztów leczenia i utrzymania Bursztyna Pani Jola mogłaby się nim zająć. Dla mnie cała dotychczasowa terapia weźmie w łeb jeżeli nie zajmie się nim właściwa osoba. Ja pomogę z tą zamrażarką bo widzę, że nie ma chętnych. Podaj mi adres Pani Joli na pw. Quote
Margo05 Posted November 9, 2008 Author Posted November 9, 2008 Saphirko, juz Pani Jola odezwała się na wątku Bursztynka :) Quote
Saphira Posted November 9, 2008 Posted November 9, 2008 Widziałam ! Szkoda, że go nie przeczytała. Tam jest dużo informacji o całym przebiegu leczenia Bursztyna. No i na forum AFN : [url=http://afn.pl/forum/viewtopic.php?t=432]FORUM FUNDACJI AFN :: Zobacz temat - Eutanazja czy SZANSA? Bursztyn po wypadku, czas ucieka![/url] Łatwiej jej będzie podjąć decyzję. Quote
Margo05 Posted November 9, 2008 Author Posted November 9, 2008 Saphirko, Pani Jola ma taki szybki net, że mi się płakać chciało jak czekałam aż się strony otworzą. Poza tym nie jest obeznana z forum, no i czas... Ale myślę, że spokojnie zapozna się z Bursztynkiem. Mimo to uważam, że ktoś powinien zadzwonić i pogadać, bo na wątkach bywają różne info, czasem mylące. Quote
Saphira Posted November 9, 2008 Posted November 9, 2008 Margo ! Pani jola musi zmienić umowę z TP. Teraz mająć internet mozna zarabiać pieniążki tylko trzeba się nauczyć. Znam osoby, które żyją wystawiając różne rzeczy na aukcjach allegro. Praktycznie potrafią się z tego utrzymać. Zabacz na fundację VIVA, albo TARA. Oni mają z tego duże przychody. Musiałabyś nauczyć Panią Jolę jak to działa i trochę pomóć na początek.;) Quote
Margo05 Posted November 10, 2008 Author Posted November 10, 2008 Saphirko, TP u Pani Joli nie ma. Ma net i telefon ze Sferii (to zdaje się net raiowy - problemowy) tak więc nie powalczy. A na Allegro trzeba mieć chodliwy towar aby się utrzymać. No i czas na wystawienie i obsługiwanie, a to cholernie czasochłonne. Ja w pracy robię to co dzień przez 8-9 godzin, a i tak mam opóźnienia obecnie. Nie mówiąc o ty, że trzeba to jeszcze wysyłać, a więc czas na pakowanie, zawiezienie itp. Wcale nie takie proste :shake: Quote
Recommended Posts