Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 806
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

nie mam czasu na bazarki - niestety - na razie
Rzeczy są u mnie - częśc rzeczy była wystawiona ale zdecydowałam usunąć bazarek - wkurzyłam się po prostu.
Z bazarku poprzedniego poszły dwie rzeczy.
Homerek jutro będzie w hoteliku.

Posted

Chciałam serdecznie podziękować portalowi nasza-klasa współpracującemu z allegro.Dzięki ich pośrednictwu chęć pomocy wyraziło kilka naprawdę sensownych osób.W szczególności chciałabym baardzo podziękować Miłośnikom Zwierząt (nick:Miłośnicy Zwierząt) :loveu::loveu::loveu:

Posted

Homer jest u nas od rana.

To bardzo sympatyczny i wesoły pies. Ma dość niesamowite oczy :loveu: Nie przejawia lęku wobec ludzi, a raczej wprost przeciwnie, garnie się i domaga głaskania ;)
Co ciekawe już na pierwszym spacerku zaraz na początku załatwił wszystkie swoje potrzeby, także pewnie będzie pięknie zachowywał czystość :cool3:

Niestety okazało się, że Homer ma w uszach sporego grzybka. Będziemy to leczyć.
Podobno też psiak nie był szczepiony na wściekliznę, więc zaszczepimy go przy najbliższej okazji.
Został już odrobaczony i odpchlony profilaktycznie.

Założyłam mu szeleczki, żeby obroża nie podrażniała rany (ładnie się goi). Na smyczy trochę ciągnie (silny jest jak lew ), ale myślę, że to nowa sytuacja go tak ekscytuje i szybko nauczy się chodzenia na smyczy.

Homer to psiak niewielki, patrząc na fotki w pierwszym poście myślałam, że to pies wielkości wyżła. Tymczasem Homer sięga do kolana.

Jego doba w hoteliku to koszt 10 zł. Co 30 dni będę robić całościowe rozliczenia. Oby było ich jak najmniej ;)

Musieliśmy niestety zrobić dwa kursy do Mielca bo mieliśmy awarię psiowozu i do zwykłego wszystkie, które mieliśmy wziąć się nie zmieściły. Skutkiem tego ustaliliśmy, że jeden wyjazd będzie sponsorowany przez psy ktore do Mielca wieźliśmy (stamtąd jechały do nowych domów), a drugi przez psy które do nas przyjechały. Czyli do kosztów Homera doliczam 1/4 kosztów transportu (4 psy przyjechały do Hoteliku), czyli 17,50 zł.

Fotek na razie tylko kilka, na lepsze trzeba będzie poczekać aż się Homer nieco oswoi z nami i nowym miejscem, a my z nim ;)

Posted

jest cudny:loveu::loveu:
oczywiście koszty jak najbardziej wg potrzeb.
Bardzo się cieszę, że już jest na miejscu.
Nie mogę dobić się do kompa, bo mnie dzieci wyganiają :placz:

Posted

Aha, Beatka ze Stalowej Woli, wetka, która oglądała Homera, oceniła jego wiek na max 2 lata. To by się zgadzało, bo psiak jest bardzo zabawowy, skoczny i wesoły ;)

Przyszły wpłaty na Homera:
20 zł axel152
30 zł Gudrun 10