Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Historia jakich wiele w życiu - historia o Panu i jego suczce.
Pan bardzo kochał suczkę ,suczka kochała swojego Pańcia. Żyli tak sobie przez kilka lat w zgodzie i harmonii ... Pan bardzo dbał o suczkę , pielęgnował jej piękne futerko, karmił smakołyczkami, przytulał i gładził ,a suczynka odpłacała mu się psią wiernością i bezgranicznym oddaniem.
Aż pewnego dnia nad głowami Pana i jego suczki , na dotychczas błękitnym i słonecznym niebie , pojawiły się czarne ,złowieszcze chmury.
Pan zachorował , dostał wylewu , na wskutek , którego został sparaliżowany . I tak zaczął się ich wspólny wielki dramat.
Dramat - chorego , sparaliżowanego człowieka , który mimo , że bardzo kocha swe zwierzę , nie może się nim już opiekować. I dramat tej suczki , której świat nagle zawalił się na jej mały , psi łepek.

Rodzina Pana postanowiła radykalnie i pilnie " rozwiązać " problem i przyprowadziła suczkę do schroniska .

Sunieczka jest w schronisku od 12.10.08 .
Jej numerek schroniskowy to :1687/08
Suczka ma 6 latek.
Na imię ( z domu ) ma Balbinka .

Suczka trafiła do schroniska bardzo zadbana , dobrze odżywiona , wychuchana i wypielęgnowana.
Jest ona pieskiem typowo domowym , bardzo grzecznym , spokojnym i przymilnym i cichutkim .
Niestety po tych dwóch tygodniach pobytu w schronisku jej wygląd zmienia się - robi się brudna i posklejana . Na dodatek, jako typowy piesek domowy - czyli raczej lękliwy i nie umiejący się bronić ,suczka została zaatakowana i pogryziona przez współmieszkanki z boksu.
Ta suczka nie radzi sobie zupełnie w schronisku .
Pilnie potrzebuje domu choćby tymczasowego.

• Replies 263
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bella1 napisał(a):
Dziękuję Iwa za założenie wątku , i piękny tekst

Bellu cała przyjemność po mojej stronie . Dla Ciebie wszystko - za Twoje wielkie serce dla zwierzaczków.

W weekend porobię jej ogłoszenia , a może i inne cioteczki pomogą ....
I bannerek zamówię dla malutkiej .
Zdjęcia będą trochę później .

Posted

Byłam przy przyjęciu Balbinki do Schroniska przyszła taka czyściutka , wyczesana w pięknych szeleczkach , ufna , taki pies z reklamy myślałam że taki piesek od właściciela którego nie obowiązuje kwarantanna szybko kogoś zauroczy , niestety to co wczoraj zobaczyłam :-(:-(:-( sunia nie jest już psem na podusie jest to wielkie psie nieszczęście , mokre przerażone i pogryzione , na szczęście pogryzienie nie jest duże , została zaraz przeniesiona na inny boks i w tej chwili jest już leczona .
Bardzo proszę o ogłoszenia dla malutkiej ona pilnie potrzebuje pomocy
To nie do wyobrażenia jak te kilka dni spędzone w Schronie zmieniło tego psa :shake:

Posted

Ja to chyba zaczne ludzi na spacerach zaczepiać czy np. 2 psiaka by nie przygarneli:loveu:
np. czesto widze 2 starszych Panow, widać, że kochają psy, dbają ale no własnie ale mają już każdy po 2

Posted

Pokerku kochana - co my na to ? my na to jak na lato - jasne zrób jak możesz . Każda pomoc mile widziana ! A serducho niech Ci mięknie i może ....:diabloti::evil_lol:

Posted

Koniecznie Allegro z jakimś bardzo wzruszającym tekstem. Albiemu pisze piękne teksty, poproście ją o pomoc. Znajdzie dom.

A tym co ją oddali życzę, żeby ich ktoś na starość oddał do najgorszego z możliwych domu starców, niech tam siedzą głodni, dręczeni i przerażeni, tak jak ta sunia teraz... nie mam litości dla takich ludzi :angryy:, bo tacy na litość nie zasługują!!!!!!!!

Będę kibicować sunieczce.