iwa77 Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 Historia jakich wiele w życiu - historia o Panu i jego suczce. Pan bardzo kochał suczkę ,suczka kochała swojego Pańcia. Żyli tak sobie przez kilka lat w zgodzie i harmonii ... Pan bardzo dbał o suczkę , pielęgnował jej piękne futerko, karmił smakołyczkami, przytulał i gładził ,a suczynka odpłacała mu się psią wiernością i bezgranicznym oddaniem. Aż pewnego dnia nad głowami Pana i jego suczki , na dotychczas błękitnym i słonecznym niebie , pojawiły się czarne ,złowieszcze chmury. Pan zachorował , dostał wylewu , na wskutek , którego został sparaliżowany . I tak zaczął się ich wspólny wielki dramat. Dramat - chorego , sparaliżowanego człowieka , który mimo , że bardzo kocha swe zwierzę , nie może się nim już opiekować. I dramat tej suczki , której świat nagle zawalił się na jej mały , psi łepek. Rodzina Pana postanowiła radykalnie i pilnie " rozwiązać " problem i przyprowadziła suczkę do schroniska . Sunieczka jest w schronisku od 12.10.08 . Jej numerek schroniskowy to :1687/08 Suczka ma 6 latek. Na imię ( z domu ) ma Balbinka . Suczka trafiła do schroniska bardzo zadbana , dobrze odżywiona , wychuchana i wypielęgnowana. Jest ona pieskiem typowo domowym , bardzo grzecznym , spokojnym i przymilnym i cichutkim . Niestety po tych dwóch tygodniach pobytu w schronisku jej wygląd zmienia się - robi się brudna i posklejana . Na dodatek, jako typowy piesek domowy - czyli raczej lękliwy i nie umiejący się bronić ,suczka została zaatakowana i pogryziona przez współmieszkanki z boksu. Ta suczka nie radzi sobie zupełnie w schronisku . Pilnie potrzebuje domu choćby tymczasowego. Quote
Bella1 Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 Dziękuję Iwa za założenie wątku , i piękny tekst Quote
iwa77 Posted October 24, 2008 Author Posted October 24, 2008 Bella1 napisał(a):Dziękuję Iwa za założenie wątku , i piękny tekst Bellu cała przyjemność po mojej stronie . Dla Ciebie wszystko - za Twoje wielkie serce dla zwierzaczków. W weekend porobię jej ogłoszenia , a może i inne cioteczki pomogą .... I bannerek zamówię dla malutkiej . Zdjęcia będą trochę później . Quote
Dorothy Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 kolejne psie zycie w ludzkich rekach.... Quote
iwa77 Posted October 24, 2008 Author Posted October 24, 2008 Dzięki cioteczki ,że nas odwiedzacie . Proszę jeszcze o chwilę cierpliwości i będą zdjęcia. Quote
Bella1 Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 Byłam przy przyjęciu Balbinki do Schroniska przyszła taka czyściutka , wyczesana w pięknych szeleczkach , ufna , taki pies z reklamy myślałam że taki piesek od właściciela którego nie obowiązuje kwarantanna szybko kogoś zauroczy , niestety to co wczoraj zobaczyłam :-(:-(:-( sunia nie jest już psem na podusie jest to wielkie psie nieszczęście , mokre przerażone i pogryzione , na szczęście pogryzienie nie jest duże , została zaraz przeniesiona na inny boks i w tej chwili jest już leczona . Bardzo proszę o ogłoszenia dla malutkiej ona pilnie potrzebuje pomocy To nie do wyobrażenia jak te kilka dni spędzone w Schronie zmieniło tego psa :shake: Quote
vena&vivi Posted October 25, 2008 Posted October 25, 2008 Ja to chyba zaczne ludzi na spacerach zaczepiać czy np. 2 psiaka by nie przygarneli:loveu: np. czesto widze 2 starszych Panow, widać, że kochają psy, dbają ale no własnie ale mają już każdy po 2 Quote
iwa77 Posted October 25, 2008 Author Posted October 25, 2008 Malutka śmigaj na pierwszą - będziemy cię ogłaszać i domku szukać. Quote
Poker Posted October 25, 2008 Posted October 25, 2008 zrobię ogłoszenie w Wyborczej,co Wy na to. serce mi pęka za nią ,ale mam tymczasiczkę. Quote
iwa77 Posted October 25, 2008 Author Posted October 25, 2008 Pokerku kochana - co my na to ? my na to jak na lato - jasne zrób jak możesz . Każda pomoc mile widziana ! A serducho niech Ci mięknie i może ....:diabloti::evil_lol: Quote
Isadora7 Posted October 25, 2008 Posted October 25, 2008 Iwonko ja ci dzisiaj albo jutro zrobie allegro. Quote
Tigraa Posted October 25, 2008 Posted October 25, 2008 Koniecznie Allegro z jakimś bardzo wzruszającym tekstem. Albiemu pisze piękne teksty, poproście ją o pomoc. Znajdzie dom. A tym co ją oddali życzę, żeby ich ktoś na starość oddał do najgorszego z możliwych domu starców, niech tam siedzą głodni, dręczeni i przerażeni, tak jak ta sunia teraz... nie mam litości dla takich ludzi :angryy:, bo tacy na litość nie zasługują!!!!!!!! Będę kibicować sunieczce. Quote
iwa77 Posted October 25, 2008 Author Posted October 25, 2008 OGŁOSZENIA SUNI : Malutka,�liczna , domowa suczka Malutka, �liczna , domowa suczka / Psy > Pozosta�e - Wroc�aw Malutka , śliczna , domowa suczka Quote
iwa77 Posted October 25, 2008 Author Posted October 25, 2008 Isadora7 napisał(a):Iwonko ja ci dzisiaj albo jutro zrobie allegro. Dziękuję i czekamy z sunia na piękne Allegro :loveu::loveu::loveu: Quote
Poker Posted October 25, 2008 Posted October 25, 2008 serducho to ja mam do psów miękkie,ale mam teraz chwilowo 4 psy i kota i królika. Na więcej nie mam przyzwolenie męża :-( Quote
iwa77 Posted October 25, 2008 Author Posted October 25, 2008 Isadora7 napisał(a):Iwonko ja ci dzisiaj albo jutro zrobie allegro. Dziękuję i czekamy z sunia na piękne Allegro :loveu::loveu::loveu: Quote
Recommended Posts