Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 263
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mamy za mało tymczasów.Zastanawialiśmy sie z mężem wczoraj dlaczego tak mało osób bierze psy na DT.Policzyłam,że spośród wrocłąwskich dogomanek chyba tylko kilka osób daje DT i właściwie to nie wiem dlaczego.
Taka malutka Balbinka w mieszkaniu może przebywać,je niewiele, nie ma róznicy czy się idzie z jednym czy z dwoma psami na spacer.Więc co jest przeszkodą??Może pomożecie mi zrozumieć?

Posted

dlatego, ze ludzie boja sie barc piesków bo tymczas czasem trwa krótko a czasem moze to byc rok i wiecej. jest duzo ludzi którzy nie maja psa tak jak rodzice mojego chlopaka pamietam jak ich namawialam zeby choc jednego wziasc na DT wymowka, że mąż nie chce. jak ktos kocha zwierzeta to nie ma żadnych wymówek tylko sie bierze i kocha.Mój chlopak wie że u mnie zawsze był, są i będa w domu psy i nie ma nic do gadania:eviltong:ja juz niestety mam dwa pieski wiec nie ma gdzie sie podziać kolejny:(

Posted

Fredziu,no to Ty masz dwa,ale gdzie ta reszta, która ma jednego pupilka i nie może takiej malutkiej cierpiącej Balbinki wziąć? Ona jest adoptowalna prędzej czy później.Najłatwiej jest klepać w klawiaturę o ochać.

Posted

no ja tez ubolewam
bo nawet małej bidy juz nie moge :(

wzięło się takiego głupiego Dyma :diabloti: i teraz się ma...

myślałam, że on tylko na facetów
ale gdzież... jak Lolka była (ślepa) u nas wa dni to każdego kąta bronił... :razz:

Posted

Przepraszam ale nie będę się wdawać w tą rozpoczętą na wątku dyskusje o tym kto daje DT a kto nie , tylko przejdę do sprawy Balbinki i jej obecnej sytuacji:

Balbineczka nie radziła sobie dalej w tym "nowym" boksie do którego została przeniesiona po pogryzieniu i już dzisiaj trafiła do szczeniakarni
czyli już jej nie zagraża pogryzienie!

Po drugie : ze schroniskiem ustaliłam , że będzie miała sterylkę na dniach a zaraz po niej czyli chyba we czwartek najdalej piątek jeszcze nie wiem, Balbinka idzie do DT.

O szczegółach DT wieczorkiem

Posted

melduję się, nie będzie problemu z ewentualnym zabraniem Balbinki w piątek, mam miesięczny bilet na PKP, więc mogę jeździc w te i we te ile mi się tylko podoba!!!

Posted

Ecci czyli ustalone , że Balbinka ma u Ciebie w Brzegu bezterminowy dom tymczasowy od tego czwartku/piątku w zależności jak z ta sterylką wyjdzie , tak ?

Na ten czas kiedy w listopadzie ok . 7-go wyjeżdżasz na parę dni - Balbinka
przychodzi do mnie do domu .

Posted

zgadza się Iwo wszystko co napisałaś.

Potrzebuję jednak aby ktoś zajął się Balbinką od 29.12 - 2.01.2009

a czy masz jakiekolwiek nowe wiadomości o Balbince??? Jak ona się czuje???

Posted

Musimy pomyśleć o tym terminie grudniowym , ale nie ukrywam , że mam nadzieję , iż do tego czasu Balbineczka znajdzie już domek na stałe.:roll:

Od czasu jak rozmawiałyśmy nie miałam żadnych nowych info. o niej , ale najważniejsze ,że już nie jest w boksie....

Posted

iwa77 napisał(a):
Musimy pomyśleć o tym terminie grudniowym , ale nie ukrywam , że mam nadzieję , iż do tego czasu Balbineczka znajdzie już domek na stałe.:roll:

Od czasu jak rozmawiałyśmy nie miałam żadnych nowych info. o niej , ale najważniejsze ,że już nie jest w boksie....

ja też bym chciała żeby malutka znalazła domek jak najszybciej, ale nie dlatego że będzie mi wadziła, ale dlatego, aby za bardzo nie przeżyła rozstania z nami. Kanapka została tez pogryziona na 36 (nie pamiętam czy mówiłam:roll:)!

Powiedziałam Kan, że będzie trochę z nami mieszkała taka Balbinka...na co moje rude pięknie zamachało ogonkiem:loveu:

Posted

Ja też myślę że do grudnia sunia będzie w DS ;)
Iwa mój nr kom. 697989110 podaję ją bo wiem że czasem jest pilna sprawa i ciężko się dodzwonić na schr.
Bardzo dziękuję za pomoc

Posted

Bellu bardzo dziękuje za nr.telefonu , bo fakt , ze nieraz trzeba trochę "powisieć " zanim się dodzwoni .
Dasz znać jutro na Dogo co z tą sterylką - żeby Ecci wiedziała kiedy jechać po małą ?

Posted

zapomniałabym...w jednym z postów czytałam, że Balbinka przyszła do schroniska ze swoimi szelkami, czy ma je nadal??? Bo nie wiem czy mam brac! Bello ile mniej więcej waży Balbina???czy jest lekka???Ja nie bardzo mogę dźwigac i jeżeli okaże się, że sunia jest troszkę ciężka to poproszę kogoś aby przyjechał ze mną.