Saite Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 Od razu załatwić...:diabloti: Fajnie spełniać swoje marzenia o psie nie poświęcając własnego czasu i energii. Ot się zięć teściową wyręczył. Quote
Guest papillonek Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 Posiadam dwie suczki hawanki. Pytania co to za rasa, branie moich hawanek za yorki lub inne rasy, kompletnie mnie nie dziwi, ani też nie rusza. Prześmiewców i ich docinki typu "o wyrośnięta świnka morska" zbywam milczeniem. Nie toleruję tylko osób, które komentując moje psy, chcą się koniecznie popisać przed jakimś towarzystwem. Najczęściej dotyczy to facetów usiłujących popisać się przed kobietami, jakąś "ciętą" uwagą lub "znawstwem" tematu. Zatrzymałem się kiedyś, odbierając telefon, przy tzw. ogródku piwnym. Przy stoliku siedział mężczyzna w towarzystwie trzech kobiet. Zorientowałem się (słyszeć nie słyszałem rozmawiając przez telefon), że towarzystwo komentuje moje suczki i ma przy tym niezły ubaw. Gdy skończyłem rozmowę, mężczyzna z głupawym uśmieszkiem na ustach, zagaił : - To kundelki, prawda????? - Nie, to nie kundelki. - A co? - Owczarki Niemieckie! - ?????????? - Wie Pan, ostatno porównywałem z Szarikiem z "Czterech Pancernych" i obiektywnie rzecz ujmując wszystko mi się zgadza. - Z Szarkiem?????? - No tak. Uszy mają, cztery łapy też, ogon, pazury, pysk z zębami. Tak jak Szarik. - Ale owczarki niemieckie są inaczej ubarwione!!!! - A skąd Pan to wie? Przecież film był czarno-biały..." Bo widze wiele ON-ków chodzących po osiedlu i żaden nie wygląda jak pani kundelek! hehehe Quote
ewtos Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 [quote name='*Monia*']Zięć chciał teściową pieseczkiem załatwić ........[/QUOTE] A może nie, tylko ją kocha i boi się o jej bezpieczeństwo ;) albo jest tak upierdliwa,że musiał jej znaleźć zajęcie :evil_lol:. Quote
awaria Posted August 28, 2010 Posted August 28, 2010 Pewna Pani o moim Baronie: - Czy ten dalmatyńczyk jest ślepy?! A oto mój niewidomy dalmat (niebieskooki bokser) ;) [IMG]http://i15.photobucket.com/albums/a374/carloss6/38240_147394645272803_100000068045847_463853_7196219_n.jpg[/IMG] Quote
Guest papillonek Posted August 28, 2010 Posted August 28, 2010 :loveu:PIĘKNY:loveu:takiego jeszcze nie spotkalam :) Quote
*kleo* Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 [quote name='evl']Idziemy sobie po plaży, pani do pana, zerkając na nas, mówi teatralnym szeptem: ... a bo to ten owczarek! Mój owczarek: [IMG]http://a.imageshack.us/img683/396/dscn5683g.jpg[/IMG] :evil_lol: P.S. Dla niezorientowanych - Zu waży 10 kilo i przeciętnemu człowiekowi nie sięga nawet do kolana ;)[/QUOTE] Znam bardzo podobnego psiaka, tej samej wagi, ale jego właściciele są przekonani, że mają kundelka. Chyba muszę ich uświadomić, że od 6 lat żyją w niewiedzy i tak naprawdę mają owczarka :evil_lol::evil_lol: Quote
marra Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 hehehe na wystawe niech się wybiorą :eviltong::eviltong::evil_lol: a bokserek piękny, taki białasek:loveu: Quote
evel Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 Z charakteru by bardziej pasował terrier :eviltong: bo pod tym futerkiem mieszka diabeł :evil_lol: Ogólnie bywa, że ludzie pytają, jakiej rasy ten szczeniak, bo tak ładnie błyszczy, tak fajnie sztuczki robi, że to nie może być kundel... :roll: Quote
Erica Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 [quote name='evl'], tak fajnie sztuczki robi, że to nie może być kundel... :roll:[/QUOTE] A tak, argument koronny :roll: Quote
awaria Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 Jak już ludzi uświadomię, że mój szczenior to bokser to nie chcą wierzyć, bo przecież umie siad/waruj/łapa/hi5/kółeczko itp - a przecież boksery to takie głupkowate psy i ich nawet na smyczy nie da sie nauczyć chodzić a co dopiero podstawowe komendy ;] Quote
sachma Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 a ja się ostatnio dowiedziałam że nie mam pudla o.O bo Lenny jest duży, a jak duży to pewnie ten dowodny co go obama ma :D bo pudelki to takie małe co się w torebce mieszczą :D ale później usłyszałam że to możliwe że on pudlem jest bo taki głupi lata za piłką w tą i z powrotem zamiast się położyć. no i ja też głupia byłam bo przecież pies potrzebuje odpoczynku, po za tym kto mądry bierze psa na wakacje i trzyma w pokoju? no i jakim w ogóle prawem pies biega po ośrodku wypoczynkowym?! ach te wakacje.. Quote
Guest papillonek Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 [B]awaria[/B] a co to u was znaczy hi5??? Quote
Iza. Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 [quote name='papillonek'][B]awaria[/B] a co to u was znaczy hi5???[/QUOTE] pewnie przybij piątkę ;P Quote
marra Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 [quote name='awaria']Jak już ludzi uświadomię, że mój szczenior to bokser to nie chcą wierzyć, bo przecież umie siad/waruj/łapa/hi5/kółeczko itp - a przecież boksery to takie głupkowate psy i ich nawet na smyczy nie da sie nauczyć chodzić a co dopiero podstawowe komendy ;][/QUOTE] Ludzie to mają na***ne w głowach normalnie... Również chciałam zapytać co znaczy hi5 :) Quote
awaria Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 Hi5 to oczywiście przybij piątkę ;) Łapkę daje nisko, a haj-fajfa nad głową (swoją oczywiście) ;) Jakoś tak się wśród moich znajomych to przywitanie już lata temu przyjęło, więc i młodego postanowiłam nauczyć jak się z wujkami i ciociami witać należy ;) Quote
marra Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 [quote name='awaria']Hi5 to oczywiście przybij piątkę ;) Łapkę daje nisko, a haj-fajfa nad głową (swoją oczywiście) ;) Jakoś tak się wśród moich znajomych to przywitanie już lata temu przyjęło, więc i młodego postanowiłam nauczyć jak się z wujkami i ciociami witać należy ;)[/QUOTE] Musi się chłopak umieć witać a co !:loveu: Quote
Igiełka Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 Mądry psiak wita się po harcersku- wspaniały przyjaciel. Quote
boksereczkaa Posted September 9, 2010 Posted September 9, 2010 Moją bokserkę, zresztą już nie pierwszą, ludzie często nazywają buldogiem. Nie mam pojęcia skąd się to bierze, bo bokser buldoga mi nijak nie przypomina :lol: . Za to jakiś czas temu jechałam tramwajem z moim drugim psem (maltańczykiem), zaczepiła mnie młoda dziewczyna i zauroczona maluchem stwierdziła, że ona też ma w domu takiego białego yorka :crazyeye:. Quote
Guest papillonek Posted September 10, 2010 Posted September 10, 2010 to tak jak do mnie :o popatrz ta chihuahua wygląda jak Niutuś!!!! A kiedy powiedziałam ,że to nie jest chihuahua zdziwiona:a co to? papillon to może nasz niutuś to też papillon? a kupiła go pani jako chihuahuałę? nie ja ją przygarnęłam ze schronu wtedy zrozumiałam,że to żadna chihuahua nie jest! Quote
sleepingbyday Posted September 11, 2010 Posted September 11, 2010 idę sobie wczoraj z moją suczą i moim tymczasem. tymczas: długie ciałko na niskich pałąkach, szerokie bary, wąska dupka, przodozgryz, słowem cud miód malina :-). sąsiadka pyta - a co to za piesek? ja: no jak to, nie widać? paul newman! :-) a ona na to: ee, ja się tam nie znam.... Quote
Yorkomanka Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 ja nie kapuje jednego [QUOTE][B]WIELKOŚĆ:[/B] Około 22- 25 cm w kłębie, waga do 3,1 kg [/QUOTE] mój pies ma 24 cm w kłębie a jest nazywany przez wszystkich przechodniów miniaturką:stupid: Quote
ewunian Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 to może teraz ja coś dorzucę :) byłam na spacerze z moimi dwoma psiakami (Mixy wyglądające na jamniki). Sąsiadka-wredota oczywiście jak zawsze wyszła z domu i zaczęła się drzyć, że droga (wspólna z pięcioma innymi domami) jest wyłącznie jej i psy nie mogą po niej chodzić... Moje psiury, wyczuwając nastrój sąsiadeczki, zeszły z drogi i zaczęły dreptać po jej zbożu :-o mina zapowietrzonej sąsiadki - bezcenna:evil_lol: druga syt. - czekam z psem na brata, pod sklepem. Przyjeżdża jakiś kolo, łysy niczym kolano, dresik, amstaff, fura full wypas... patrzy na mnie, rzuca okiem na mojego psa (jak mówiłam, Baks trochę się w oczy rzuca, bo wygląda niczym jamnik gigant) i tekstem wali "Uważaj mała, ( mam 19 lat - facepalm:mdleje:) na mojego Aresa, bo nie będę ciebie i twojego kundla z chodnika zbierał". Mój to chyba wyczuł i zaczął ujadać na gościa i amstaffa. "Ares" zaskowyczał i wcisnął się za auto, pociągając pana. Ten zaś do mnie z uznaniem: "Te, co masz takiego ostrego psa?" Ja: "Ano, proszę pana, widzi pan, co sterydy i siłownia robią z psem i człowiekiem" :) Quote
Daga&Maks Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 ja dzisiaj usłyszałam że mój pies jest podobny do labradora. Ciekawe z której strony :crazyeye: Quote
Ewa&Duffel Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 Moj za to już kilka razy był brany za podhalana ;) Quote
Recommended Posts