Jump to content
Dogomania

starsza BARBI po niesamowitej przemianie - zostaje u JoSi :)

Recommended Posts

Posted

[quote name='mru']nie wiem czemu Miśka nic nie pisze :eviltong:

ale jej bazarek zarobił 172 złote! :D
noo i wszystko na Barbi!
No bo myślałam, że Ty napisałaś :eviltong: No i przepraszam nietylko mój bo bez Twojej pomocy to by nic nie wyszło:roll:

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

hmmm. po tym, co tu jest pisane zastanawiam sie, czy faktycznie barbi mogła by miec lepsza diagnostykę.... choć ja na tysiące cudów nie liczę -wystarczą te, że barbi jest odważniejsza, spokojniejsza, bezpieczniejsza...

Posted

Trudno jest dyskutować z diagnostyką kolejnych wetów. Znam się tylko na anatomii, trochę na fizjologii i w tym wszystkim chodzi mi najbardziej o to, żeby suczka nie cierpiała. Wydaje mi się na zdrowy rozum, że wet, który decyduje się natychmiast na wszystko może chcieć zarobić. Ci na Piłsudskiego leczyli Bolka (ma wątek), psa pobitego przez właściciela (niech się smarzy w spokoju) do nieprzytomności, z pogruchotaną czaszką i wyciekiem ropnym. Ten chłop wykorkował a Bolek żyje cały i zdrowy.
Tej nocy Barbi bardzo kichała, budziłam się co chwilę a ostatecznie nad ranem gdy kichnęła prosto w moje ucho.
Brała przez dwa dni dopiero nowy antybiotyk, więc cała głupia jestem, czy to działa rozpuszczając zatkany czymś nos, czy coś innego się dzieje.

Posted

Barbisia jest kochaną suczką, zaczęła nieśmiało podchodzić, chce być głaskana i jeszcze się boi. Znowu z noska cieknie jej sama woda (?) ale już tak było po serii zastrzyków i po przerwie przeszło w wyciek ropny.
Z dzisiejszym dniem mam cztery pastylki antybiotyku, jedną dziennie, oby się poprawiło, lżej oddycha i przez nos. Mniej kicha, mniej charczy, dzisiaj wcale.
Jamniczka po wczorajszym zabiegu miała być izolowana od Barbi, tylko ta sunia nie czuje, że coś się działo i poszła spać do swojej budki koszykowej.
Barbi dostała kocyk we wspólnej sypialni więc już nie wchodzi na łóżko, sama wybrała z dużym zadowoleniem. Sypialnia stała się nieprzejezdna, trzy psy na kocach, dwa w budkach więc trudno przejść do własnego łóżka.
I jeszcze starsza kotka chora na pęcherz, oby nie nerki.

Posted

[quote name='JoSi']
Ci na Piłsudskiego leczyli Bolka (ma wątek), psa pobitego przez właściciela (niech się smarzy w spokoju) do nieprzytomności, z pogruchotaną czaszką i wyciekiem ropnym. Ten chłop wykorkował a Bolek żyje cały i zdrowy.
quote]
Bolka doskonale pamiętam-straszna okropna historia:placz:

Posted

halcia napisał(a):
To faktycznie Was duzo w tej sypialnii.Czułe głaski dla Barbulka.

To około 7 m kwadratowych.

Nie pomaga nowy antybiotyk, znów gęste wycieka z noska. Psy wolą oddychać nozdrzami a nie paszczą.
Barbi nie ma problemu z oddychaniem jako takim tylko z pobieraniem powietrza gdy dziurki są zatkane.
Bardzo dobrze je mimo tych trudności, robi się coraz ufniejsza, prosi o głaskanie, szkoda tylko, że do innych ludzi nie ma w ogóle zaufania.
Zakodowała się tylko na mnie, już normalnie merda ogonkiem nie chowając go pod brzuszkiem, nie chodzi w domu na ugiętych łapach.
Jest normalnym, wyprostowanym pieskiem.
Dalej nie chcę jej kąpać po raz drugi, estetyka nie jest najważniejsza mimo jej ślicznego kolorytu, który po kąpielach wyszedłby w całej krasie.

Posted

Jak dobrze pójdzie w środę lub w czwartek koło południa lub lekko po południu.Koszyka nie przywiozę- sama muszę kupić- bo szczeniak Lumpek też lubi modelować-gdybym umiała wstawiać zdjęcia zrobiłybyśmy konkurs który ładniejszy :evil_lol: Ale myślę że nie wpadniemy z pustymi rękami.Będę dzwonić wcześniej żeby dokładnie się umówić.Pozdrowienia dla wszystkich czworonogów i JoSi oczywiście

Posted

Dzisiaj podeszła, gdy jadłam śniadanie i wspieła się kładąc łapki na moich kolanach.
W poniedziałek lub wtorek kolejna wizyta na Piłsudskiego.
W tej chwili oddycha przez nos bez odgłosów, leży jak zwykle tuż obok.

AnnoB, w czwartek ok. 13-tej muszę wyjść, poczekać trzy godz. i dostać receptę od neurologa. Straszna strata czasu raz na pół roku, niestety konieczna. Przyjedź z pustymi rękami, koszyk już dawno nie jest potrzebny. Barbi nie chce do niego wchodzić.
Przyjedź koniecznie, ucieszę się, już się cieszę.

Posted

JoSi napisał(a):

Zakodowała się tylko na mnie, już normalnie merda ogonkiem nie chowając go pod brzuszkiem, nie chodzi w domu na ugiętych łapach.
Jest normalnym, wyprostowanym pieskiem.

:) to dużo... bardzo... jejku jakie to straszne... że ona tak ze strachu, stresu... że to taka blokada była... okropne...

JoSi, kasę z bazarków przeleję Ci na konto - jak tylko cała wpłynie!

AnnoB! zostawiaj męża z harlekinami w wannie i jedź do JoSi :D

Posted

rzeczy na bazarek mam przygotowane, tylkoże jak w piatek robiłam jeden, to mi pół godziny pracy zjadło i mnie szlag trafił i postanowiłam dla odmiany popracowac na rzecz państwa...
dużo z tym roboty, ale bazarek bedzie.
JoSi, czy możesz mi po kolei wymienić twoje dt i ds - na co chorują...?

Posted

W DT jest tylko Barbi ze stanem zapalnym w obrębie pyska (nosa).

DS to Tusia chora na serce, silna arytmia i przez późną, konieczną sterylkę nie trzyma moczu - propalin 3x dziennie, 2x dziennie 1/2 karsivan, 1x 1/4 dziennie acesan, 1x dziennie 1/4 glukozaminy (wiotkość stawów kolanowych)
Enarenal 1/4 1x dziennie, furosemidum 1/4 co trzeci dzień
Ryfka tylko propalin i essentiale forte, wątroba już nie jest najlepsza.
Frotka różne leki, też essentiale forte ale i jeszcze zastrzyki homeopatyczne, discus i traumeel na zmianę, trzy dni jedno, trzy drugie. Furosemidum 1/2 1x dziennie, B complex 1x dziennie, B12 1x dziennie.
Fafik zdrowy na szczęście.

Posted

dzięki. a propos nie trzymania moczu posterylkowego -moja zosia tez to ma, propbowałam propalin i był do kitu, nie działał (tzn mój wet uznał, ze skoro musiałaby codziennie przyjmować, to znaczy, ze kiepściutko działa). polecił incurin. i zdaje egzamin! zosia (9kg) dostaje pół tabletki co 3-4 dni, czasem jak zapomnę, to sie posiusia w nocy, ale to wyłącznie moja wina. 1 tabletka 1-1,50zł, zaleznie od lecznicy. może warto spróbowac?

Posted

JoSi napisał(a):

W DT jest tylko Barbi ze stanem zapalnym w obrębie pyska (nosa).

DS to Tusia chora na serce, silna arytmia i przez późną, konieczną sterylkę nie trzyma moczu - propalin 3x dziennie, 2x dziennie 1/2 karsivan, 1x 1/4 dziennie acesan, 1x dziennie 1/4 glukozaminy (wiotkość stawów kolanowych)
Enarenal 1/4 1x dziennie, furosemidum 1/4 co trzeci dzień
Ryfka tylko propalin i essentiale forte, wątroba już nie jest najlepsza.
Frotka różne leki, też essentiale forte ale i jeszcze zastrzyki homeopatyczne, discus i traumeel na zmianę, trzy dni jedno, trzy drugie. Furosemidum 1/2 1x dziennie, B complex 1x dziennie, B12 1x dziennie.
Fafik zdrowy na szczęście.

:nerwy::tard::mdleje:
czy może Tusia chodziłaby w pieluszkach? to ułatwiłoby Ci życie nieco?

Posted

no własnie - 3x dziennie a raz na kilka dni to zasadnicza różnica. zosia też nie popuszcza wcale - chyba, że z własnej winy zapomne jej dać pigułkę. ale tak tylko nadmieniam, sama wiesz, co ci wygodnie, no i propalin wiadomo, jakna dziewczyny działa, nie musisz eksperymentować..
a tak w ogóle to spać mi się chce pierońsko...:shake:

Posted

Dzisiaj na Piłsudskiego byli obydwaj weci.
Dziąsła się wyleczyły pod wpływem ostatniego antybiotyku i powiedzieli: wóz albo przewóz, teraz trzeba zaszywać przetokę.
Jedziemy jutro na 9.30, tylko drobiazg, zapomniałam z tego wszystkiego zapytać o cenę.
Jechałyśmy taxi, Barbi wymiotowała do torby. Była wyjątkowo nerwowa cały czas. Zrobiła parę kroków na trawę i znów czołgała się jak komandos na brzuchu a już dawno tego nie robiła. Pewnie czuje moje zdenerwowanie.
Teraz leży w budce od Wisełki jakby nic się nie działo.
Jedyne "ale" tego zabiegu, to czy będzie się goiło.

Posted

ona jest malutka-lepiej chyba ją do wet na rękach nieśc-żaden pies nie lubi weta-może do tego myśli że ją oddasz - i to potęguje i ma biedna chorobę lokomocyjną widzę-są specjalne środki u weta-daje się pół godziny przed droga.

powodzenia Ci życzę!:lol: