Jump to content
Dogomania

Hassan ostatnia ofiara Schroniska dla zwierząt w Żyrardowie??

Recommended Posts

Posted

[I]Dzisiaj dopiero dostałam ten wątek... Brak słów... Boże... Najpierw ktoś zróbił Mu coś tak strasznego, a później trafił w ręce kolejnych oprawców... Którzy bez mrugniecia powieką patrzyli na Jego cierpienie...
Dobrze, że trafił na swojej drodze usłanej strasznymi cierpieniami na Was dziewczyny...
:([/I]

• Replies 452
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='kasik_ob']Witam,
wysłałam list do Prezydenta, a w widocznym cc dodałam urząd marszałkowski i wszelkie znane mi gazety. [/quote]

cholera, żem na to nie wpadła :angryy:.
słyszę, że schron czyta wątek. jakby mieli jakies argumenty, to byc może by się odezwali i próbowali dyskutowac. nie mają, więc siedza cicho w biurach przy farelkach leją żółć i narzekają, jak to gnoje ich nie rozumieją, ze ciężko, że kasa. jakie cholera ciężko?? mzk przyjmie kazdego kierowce, bo wszyscy do anglii powyjeżdżali, droga wolna, won za kierownicę a nie do pracy wymagającej więcej wiedzy, klasy i mniej olewactwa z poporzedniej epoki. tfu!

Posted

wejdźcie na to forum - i dajmy im do cholery w mordę!!!!
[URL]http://zyrardow24h.pl/index.php?showtopic=7068&st=0[/URL]
PRZECIEŻ SCHRONISKO NIE JEST ICH PRYWATNA WŁASNOŚCIĄ - CO ONI MOGĘ WPUSZCZAĆ LUB NIE WOLONTARIUSZY - na to przeznaczane są pieniądze nas podatników i każdy ma prawo tam wejść!!! oburzające.
A druga sprawa na forum Żyrardowa - oczywiście jakiś błąd tam się pojawił :cool3: - chwalono weterynarza współpracującego ze schroniskiem że niby taki super i kochający zwierzęta - TO CIEKAWE ŻE PRZEZ TYLE DNI ZWLEKAŁ Z UDZIELENIEM POMOCY PIESKOWI - szoooook!!!!!!!

Ale na forum [url]http://zyrardow24h.pl/index.php?showforum=93[/url] jest też katalog "Pytania do posła Dariusza Kaczanowskiego"" - więc wysyłajmy zapytania jakie rozwiązania widzi Pan poseł???????:mad::mad::mad::angryy::angryy:

Posted

i tak sie dzieje w tylu miejscach :( i nie mozna tego ogarnac
ale trzeba o tym myslec
nie mozna odpychac tej mysli...

boze, czemu stworzyles ludzi takimi bestami
masz z tego jakas zabawe czy co...?

wyslalam, wyslalam tez rodzinie zeby oni tez wyslali...

czy wysylac tez w formie listow?
teraz nie mam mozliwosci, ale w pon bede miala...

Posted

[quote name='Basia1968']wejdźcie na to forum - i dajmy im do cholery w mordę!!!!
[URL]http://zyrardow24h.pl/index.php?showtopic=7068&st=0[/URL]
PRZECIEŻ SCHRONISKO NIE JEST ICH PRYWATNA WŁASNOŚCIĄ - CO ONI MOGĘ WPUSZCZAĆ LUB NIE WOLONTARIUSZY - na to przeznaczane są pieniądze nas podatników i każdy ma prawo tam wejść!!! oburzające.
A druga sprawa na forum Żyrardowa - oczywiście jakiś błąd tam się pojawił :cool3: - chwalono weterynarza współpracującego ze schroniskiem że niby taki super i kochający zwierzęta - TO CIEKAWE ŻE PRZEZ TYLE DNI ZWLEKAŁ Z UDZIELENIEM POMOCY PIESKOWI - szoooook!!!!!!!

Ale na forum [URL]http://zyrardow24h.pl/index.php?showforum=93[/URL] jest też katalog "Pytania do posła Dariusza Kaczanowskiego"" - więc wysyłajmy zapytania jakie rozwiązania widzi Pan poseł???????:mad::mad::mad::angryy::angryy:[/quote]

[B]BASIU POPIERAM,MASZ RACJE!!!!!!!!!!![/B]

Posted

Tak, ale co dalej z tymi pieskami które tam zostały?

Ja dopiero dzisiaj dowiedziałam się o całej sprawie, w przeddzień mej wizyty w żyrardowskim schroniska(miałam zawieść ciepłe koce dla piesków).
Odwiedzanie schroniska i chęć pomocy u mnie trwa od niedawna.
Cztery tygodnie temu zmuszona byłam współpracować z miejscowym hyclem, by uratować małą istotkę porzuconą przez jakiegoś drania na ulicy.
Piesek był w szoku i potrzebowałam tak zwanego specjalisty by go wyłapać.
Bardzo nie chciałam żeby trafił do schroniska, z plotek krążących po mieście wiedziałam, że nic dobrego na niego tam nie czeka.
Obawiałam się nawet, że zaraz po przyjeździe potraktują go jak psa agresywnego i zgaszą jego cenny płomyczek życia.
Dzwoniłam, więc w tej sprawie do wielu osób by dopytać się czy ma decyzja jest właściwa.
W czasie rozmów telefonicznych z paniami ze straży miejskiej a nawet Urzędu Miasta.
Zostałam zapewniona, że pies trafia w dobre ręce, że nie praktykuje się tak zwanego morderstwa na życzenie, czy też dla własnego widzimisię.
Panie oburzone mymi pytania powiedziały, że nie dość praktyka usypiania jest karalna, poza tym nie humanitarna.
Co za stek bzur, czy humanitarne jest to działanie jakiego dopuścili się pracownicy schroniska zaledwie cztery tygodnie po mych telefonach.
Jestem zdruzgotana, co dalej jak pomóc tym pieskom które tam zostały.
Dodatkowo dotarła do mnie informacja o której nie miałam zielonego pojęcia, (zawdzięczam te dezinformacj lokalnej gazecie),że schronisko nie spełnia norm sanitarnych i zostanie zlikwidowane do 2010r.
W wspominanej gazecie czytałam, że prezydent ma zamiar schronisko poddać modernizacji.
Sama zgłupiałam już nie wiem co się w tym moim mieście dzieje, interesuje mnie jedynie dobro tych zwierzaków.
Czekam, więc na pomysły ja nie mam doświadczenia w działaniu, więc chętnie zostanę narzędziem w dłoniach specjalisty.

Posted

matko juz jakis czas nie bylo tak drastycznego przypadku na dogo, przynajmniej ja nie widzialam i znowu sie rozryczalam. biedny pies. matko.

we wroclawskim schronie moze i lecza, ale za to usypiaja co popadnie i rozkradaja zarcie, ktore przyjezdza z krefura dla zwierzat. tez nie wiem jak to ugryzc.

Posted

Brak słow, to, co się dzieje w większości tak naprawdę schronisk w Polsce, musi się skończyć. My wczoraj dowiedzieliśmy się o "magicznym" zniknięciu psa ktory dzisiaj miał jechać na tymczas ze schronu w Elblągu, takich przypadków są tysiące.
Coż, to co się temu biednemu Hassanowi przytafiło jest takim okrucieństwm, że nie mieści się to w żadanych kategoriach.
Zaraz chociaż to pismo wyślę.

Posted

Witam jestem mamą agaty-air jak wszyscy jestem oburzona sprawą Hassana. Ciekawa jestem co robiły "Panie" kierowniczki w sobotę i niedzielę /pewnie miło spędzały czas / kiedy to Agata i jej znajome próbowały ratować umierającego w bólach Hassana. Efekt jest taki że to na wolontariuszki "Panie" złożyły doniesienie na policję, że bez podpisania jakiś tam dokumentów zabrały psa i nie wróccił on już do schronu. Ciekawa jestem co miały zrobić z nim bo schronisko było zamknięte, a "Panie" nie odbierały telefonów. Wolontariszki pomagają bezinteresownie, poświęcając swój czas i pieniądze, zamiast podziękowań mają tylko kłopoty. Agatka jest teraz w Warszawie na SGGW i prosi o pomoc.!!!!!!! W czwartek lub w piątek trzeba zwłoki Hassana odebrać z SGGW i pochować na psim cmentarzu może jest ktoś kto może jej w tym pomóc, ponieważ Agata ma wezwanie na policję i nie może tego załatwić. Bardzo prosze o
pomoc w tej sprawie.

Posted

[quote name='agata-air'] W czwartek lub w piątek trzeba zwłoki Hassana odebrać z SGGW i pochować na psim cmentarzu może jest ktoś kto może jej w tym pomóc, ponieważ Agata ma wezwanie na policję i nie może tego załatwić. Bardzo prosze o
pomoc w tej sprawie.[/quote]

Dzwonila do mnie Agata to juz jest nieaktulane gdyz po sekcji zwloki Hassana nie moga byc wydane, będą skremowane.

Posted

[quote name='irysek']matko juz jakis czas nie bylo tak drastycznego przypadku na dogo, przynajmniej ja nie widzialam i znowu sie rozryczalam. biedny pies. matko.

we wroclawskim schronie moze i lecza, ale za to usypiaja co popadnie i rozkradaja zarcie, ktore przyjezdza z krefura dla zwierzat. tez nie wiem jak to ugryzc.[/quote]

ooo a kiedyś czytałam ze wroclawskie to jedno z najlepszych ( tu na dogo !!!) :angryy:

też warto by się bylo przyjzeć , w koncu jak przyjezdza jedzenie to nie po to by je rozkradano

Posted

[quote name='Ania-tygrysiczka']Natychmiast do odebrania, dogomanio, musimy go natychmiast odebrać zwyrodnialcowi. Zobaczcie to
[URL]http://www.onet.tv/28962,4451,1,3983461,1,1,0,0,wideo.html[/URL][/quote]

pies juz odebrany ...było dzisiajj w faktach o 19 .....facet stanie przed sadem

Posted

Witam,
Jestem przerażona takim postępowaniem i bestwialstwem :angryy:
Czy w takim przypadku można złożyć doniesienie do prokuratury. Takie sprawy są chyba ścigane z urzędu. Czy może ta sprawa jest zgłoszona na policji? Skoro bez problemu ścigają ludzi bijących psy to tym bardzej ludzi którzy dopuszczają się zaniechania pomocy.:mad: Tym bardziej w takich instytucjach jest to niedopuszczalne.:crazyeye: