Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wczoraj przeczytałam wątek,ale nie byłam w stanie nic napisać.Dzisiaj zresztą też nie jestem w stanie nic napisać.Piekło dla tych "ludzi" to za mało.Dla Ciebie kochana psino:-(
[*]:-(

• Replies 452
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

PODNOSZE i BLAGAM dogomaniacy z calej Polski i nie tylko piszcie ta petycie wzor jest zrobiony chyba na str.2 wystarczy dodac cos od siebie ,troche zmienic
Ja swoja juz wyslalam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

Za takie coś... za takie obozy koncentracyjne , za takie okrucieństwo..... powinien być KARCER!!!!!! Ciężkie więzienie!!!!!! Kamieniołomy.....
Co za obłęd!

Myślę sobie ze należy te sprawę UPUBLICZNIĆ. Nie odsuwać tych ludzi od prowadzenia schronisk - UKARAĆ, zgłosić do prokuratury niech sie gnoje boją.....

A prezydent za brak nadzoru i spokojny sen .... też powinien dostać rykoszetem.

Posted

Bezmiar okrucieństwa i totalnej znieczulicy...:angryy::angryy::angryy:

Dziewczyny, dziekuję Wam za to, ze pomogłyscie jemu, że teraz szczęsliwy biega sobie tam u góry. A ludzie, którzy to zrobili powinni ponieść konsekwencje czynu - i bynajmniej nie grzywna, ani tez wyrok w zawieszeniu.

Posted

Brak słów. Powinno się jeszcze wystąpić do Rzecznika Odpowiedzialności Zawodowej z donosem na samego lekarza za nieudzielenie pomocy i nie wypełnianie obowiązków. Co to znaczy że dyrektorka ma z nim kontakt "jak się dodzwoni"???? :angryy:
Kontakt do krajowego rzecznika [email protected]
Telefon do izby warszawskiej 853 09 28

Posted

Jestem w stanie chyba teraz zabić i niech nikt mi nie odpowiada na mój post, że pójdę siedzić za kanalię:angryy:.
Dajcie ten list na pierwszą stronę, żeby wszyscy mogli kopiować.
Kiedy się to skończy!!!!!!!!!
Kiedy te zwierzęta przestaną cierpieć takie męki:-(:-(:-(

Posted

Mail poszedł...

Pozwoliłam sobie na małe rozszerzenie listu i kilka zmian.

"Szanowny Panie Prezydencie,

Jestem wstrząśnięta i zdruzgotana sprawą psa ze złamaną szczęką, który 15 września trafił z interwencji do żyrardowskiego schroniska i do 20 września nie otrzymał praktycznie ŻADNEJ pomocy weterynaryjnej. Nie udzielenie temu poszkodowanemu zwierzęciu fachowej, weterynaryjnej pomocy, a przez to narażenie go na jeszcze większe cierpienie, głód i pragnienie (pies w takim stanie nie mógł jeść ani pić!), było najwyższym aktem okrucieństwa!
Weterynarz, do którego w końcu zwierzę trafiło, dzięki zainteresowaniu, zaangażowaniu i pomocy osób spoza schroniska, stwierdził iż: "Pies jest w stanie wycieńczenia, odwodniony, z silną deformacją żuchwy. (...) Ma złamanie otwarte trzonu żuchwy (...) wieloodłamowe złamanie gałęzi żuchwy(...)". Proszę sobie wyobrazić jak BARDZO ten czworonóg musiał cierpieć...

Kim są ludzie, którzy pracują w schronisku, jak również ci, którym schronisko podlega, skoro potrafili przejść obojętnie obok tak wielkiego i niewyobrażalnego cierpienia tego psa???!!

Domagam się natychmiastowego odsunięcia od pracy ze zwierzętami, w żyrardowskim schronisku, osób, które są bezpośrednio odpowiedzialne za cierpienie tego psa!

Przykład okrutnego potraktowania tego zwierzęcia powinien dać władzom miasta do myślenia... Jak w takim razie są traktowane w żyrardowskim schronisku inne zwierzęta cierpiące i chore?

To, co stało się z tym psem jest dowodem na to, iż w żyrardowskim schronisku ma miejsce tragedia, że zwierzęta tam trafiające znajdują się w rękach osób, którym los zwierząt jest kompletnie obojętny. Do tego stopnia, że potrafią spokojnie patrzeć na ból i cierpienie podopiecznych...
A wręcz patologią jest, aby w schronisku dla zwierząt w jawny sposób była łamana ustawa o ochronie ich praw! Aby dochodziło do aktów okrucieństwa wobec nich. Aby nie przestrzegano przepisów o prowadzeniu schronisk.

Proszę o jak najszybsze zajęcie się tą sprawą i informacje jakie kroki podjął Pan Prezydent w celu jej rozwiązania i WYRAŹNEGO polepszenia bytu zwierząt w żyrardowskim schronisku.

Z poważaniem.
"
(imię, nazwisko, adres) + fotki