Lionees Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 Wczoraj przeczytałam wątek,ale nie byłam w stanie nic napisać.Dzisiaj zresztą też nie jestem w stanie nic napisać.Piekło dla tych "ludzi" to za mało.Dla Ciebie kochana psino:-( [*]:-( Quote
sleepingbyday Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 a ja jestem w stanie: s****ysyny w żyrardowie są. wyedtowałam dla świętego spokoju Quote
JustynaM. Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 PODNOSZE i BLAGAM dogomaniacy z calej Polski i nie tylko piszcie ta petycie wzor jest zrobiony chyba na str.2 wystarczy dodac cos od siebie ,troche zmienic Ja swoja juz wyslalam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
pixie Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 wstrząsające! ślę link za pośrednictwem gg, wszędzie, gdzie tylko mogę Quote
amikat Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 Za takie coś... za takie obozy koncentracyjne , za takie okrucieństwo..... powinien być KARCER!!!!!! Ciężkie więzienie!!!!!! Kamieniołomy..... Co za obłęd! Myślę sobie ze należy te sprawę UPUBLICZNIĆ. Nie odsuwać tych ludzi od prowadzenia schronisk - UKARAĆ, zgłosić do prokuratury niech sie gnoje boją..... A prezydent za brak nadzoru i spokojny sen .... też powinien dostać rykoszetem. Quote
LadyS Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 Wysłane do wszystkich znajomych, zaraz wyślę petycję. Quote
diuna_wro Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 rozesłane... :placz: Niewyobrażalne cierpienie. Nie znajduję sposobu kary, który by temu zadośćuczynił. Quote
GameBoy Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 wyslalam, tez ze sluzbowego moze chociaz otworza :roll: Hassan <'> Quote
Rene@Rabik Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 Bezmiar okrucieństwa i totalnej znieczulicy...:angryy::angryy::angryy: Dziewczyny, dziekuję Wam za to, ze pomogłyscie jemu, że teraz szczęsliwy biega sobie tam u góry. A ludzie, którzy to zrobili powinni ponieść konsekwencje czynu - i bynajmniej nie grzywna, ani tez wyrok w zawieszeniu. Quote
amikat Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 pismo wysyłam dzisiaj oficjalne fundacyjne.... wyślę też zawiadomienie do NIKU i RIO - oni sie boją tych urzędów. A nich im d..ę przetrzepią! Quote
mycha101 Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 Wysłałam z paroma ostrymi słowami od siebie. Quote
paros Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 Dopiero dziś mam troche czasu i mogę zajrzeć na Dogo i ....:-(:-(:-(:-( Hassan ['] Quote
HebaNova Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 aż sie boję kolejne wątki na dogo przeglądać, co jeden to większa bieda, koszmar i znieczulica. petycję na pewno poślę. Quote
Reno2001 Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 Dostałam link od Pixie. Po prostu tragizm ... Quote
zwierzus Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 Brak słów. Powinno się jeszcze wystąpić do Rzecznika Odpowiedzialności Zawodowej z donosem na samego lekarza za nieudzielenie pomocy i nie wypełnianie obowiązków. Co to znaczy że dyrektorka ma z nim kontakt "jak się dodzwoni"???? :angryy: Kontakt do krajowego rzecznika [email protected] Telefon do izby warszawskiej 853 09 28 Quote
irenaka Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 Jestem w stanie chyba teraz zabić i niech nikt mi nie odpowiada na mój post, że pójdę siedzić za kanalię:angryy:. Dajcie ten list na pierwszą stronę, żeby wszyscy mogli kopiować. Kiedy się to skończy!!!!!!!!! Kiedy te zwierzęta przestaną cierpieć takie męki:-(:-(:-( Quote
pati Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 dziewczyny gdzie jest adres mailowy prezydenta? Quote
katarzyna kuczewska Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 o matko!!!!!!!!!!!!!! toż to jak obóz a nie schronisko umieralnia Quote
sati Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 pati napisał(a):dziewczyny gdzie jest adres mailowy prezydenta? na pierwszej arka podala e-mail: [email protected] na drugiej stronie wzór listu.. Quote
Ayia Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 Wysłam list do prezydenta i dolaczylam zdjecia! Quote
maciaszek Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 Mail poszedł... Pozwoliłam sobie na małe rozszerzenie listu i kilka zmian. "Szanowny Panie Prezydencie, Jestem wstrząśnięta i zdruzgotana sprawą psa ze złamaną szczęką, który 15 września trafił z interwencji do żyrardowskiego schroniska i do 20 września nie otrzymał praktycznie ŻADNEJ pomocy weterynaryjnej. Nie udzielenie temu poszkodowanemu zwierzęciu fachowej, weterynaryjnej pomocy, a przez to narażenie go na jeszcze większe cierpienie, głód i pragnienie (pies w takim stanie nie mógł jeść ani pić!), było najwyższym aktem okrucieństwa! Weterynarz, do którego w końcu zwierzę trafiło, dzięki zainteresowaniu, zaangażowaniu i pomocy osób spoza schroniska, stwierdził iż: "Pies jest w stanie wycieńczenia, odwodniony, z silną deformacją żuchwy. (...) Ma złamanie otwarte trzonu żuchwy (...) wieloodłamowe złamanie gałęzi żuchwy(...)". Proszę sobie wyobrazić jak BARDZO ten czworonóg musiał cierpieć... Kim są ludzie, którzy pracują w schronisku, jak również ci, którym schronisko podlega, skoro potrafili przejść obojętnie obok tak wielkiego i niewyobrażalnego cierpienia tego psa???!! Domagam się natychmiastowego odsunięcia od pracy ze zwierzętami, w żyrardowskim schronisku, osób, które są bezpośrednio odpowiedzialne za cierpienie tego psa! Przykład okrutnego potraktowania tego zwierzęcia powinien dać władzom miasta do myślenia... Jak w takim razie są traktowane w żyrardowskim schronisku inne zwierzęta cierpiące i chore? To, co stało się z tym psem jest dowodem na to, iż w żyrardowskim schronisku ma miejsce tragedia, że zwierzęta tam trafiające znajdują się w rękach osób, którym los zwierząt jest kompletnie obojętny. Do tego stopnia, że potrafią spokojnie patrzeć na ból i cierpienie podopiecznych... A wręcz patologią jest, aby w schronisku dla zwierząt w jawny sposób była łamana ustawa o ochronie ich praw! Aby dochodziło do aktów okrucieństwa wobec nich. Aby nie przestrzegano przepisów o prowadzeniu schronisk. Proszę o jak najszybsze zajęcie się tą sprawą i informacje jakie kroki podjął Pan Prezydent w celu jej rozwiązania i WYRAŹNEGO polepszenia bytu zwierząt w żyrardowskim schronisku. Z poważaniem." (imię, nazwisko, adres) + fotki Quote
Recommended Posts