zuzlikowa Posted April 16, 2009 Posted April 16, 2009 kredka napisał(a):Cudowny psiak.Widziałam już pieska z padaczką,nieprzyjemna choroba :-(Ale można z nią żyć. W sobotę porobię ogłoszenia,bo teraz jeszcze sezon poprawek,podciągania się w ocenach...i już nie wyrabiam:-( Kredziu...masz rację- najpierw nauka i solidna podstawa!!! Cioteczki pomogą poogłaszać Gonzika! A my i psiaki potrzebujemy mądrych i wykształconych ludzisków...a jak jeszcze będą miały serducha,to już szczyt marzeń. i pomoc psiakom będzie skuteczniejsza!Ucz się pilnie dziewczyno!Trzymamy kciuki!:loveu::loveu::loveu: Quote
silke Posted April 16, 2009 Posted April 16, 2009 Gonzales dziś po południu spał sobie na słońcu w boksie. Niczego się nie dowiedziałam - wetka mnie tylko zmroziła wzrokiem, jak zapytałam o Lunaka (tego z połamanymi łapkami) i poszła sobie. :diabloti: Quote
Asior Posted April 16, 2009 Author Posted April 16, 2009 [quote name='Dogo07']Jakiego z połamanymi łapkami ? http://www.dogomania.pl/forum/f28/lunak-ponad-11-lat-na-polamanych-lapach-bez-szans-133772/ tego Quote
lunarmermaid Posted April 16, 2009 Posted April 16, 2009 Miejmy nadzieję,że Gonzio znajdzie swój domek.Szkoda,że ja nie mieszkam w swoim domu,tylko w wynajmowanym.....może miałby wtedy Gonzio swoje miejsce na ziemi.:shake: Quote
Ola la Posted April 16, 2009 Posted April 16, 2009 Nie zawstydzajta mnie kobitki kochane!:biggrina:;) To sama przyjemność móc pomóc takiemu przystojniakowi:-D Oby coś wskurały te ogłoszenia.Trzymam kciuki i starym zwyzajem czary odprawiam ;) zuzlikowo kontakt podawałam ten co ty w allegro do Asior..a swoją drogą to pięknie to napisałaś wszystko w tym allegro... :( zakręcila mi się lezka w oku przy : "swoim ciałem przykleja się do siatki i trwa w bezruchu, czekając, żeby ktoś go choć dotknął , podrapał ... żeby powiedział ciepłe słowo... i czeka ... ...może tym razem usłyszy ... "Gonziu, chodź ze mną ..." :-(:-(:-(:-( Gonzales - pies z gołębim sercem i ...padaczką - Zwierzaki - cafeanimal.pl ale.gratka.pl/ogloszenie/1914031_gonzales_piekny_pies_o_golebim_sercu.html przygarnij.pl/index.php?action=SHOW&id=765 kupiepsa.pl/detail.php?siteid=40293 eoferty.com.pl/id120683.html ogloszenia.aleokazja.pl/Gonzales--piekny-pies-o-golebim-sercu.html,119916 gieldaogloszen.pl/ogloszenie.php?oid=17040 petworld.pl/ogloszenie/psy/gonzales-pies-o-golebim-sercu-prosi-o-dom/2817 przygarnijzwierzaka.pl krakow.pajeczyna.pl/Spolecznosc-zwierzaki/289545-gonzales_pies_o_go_ebim.html niestety nie da sie wkleic linkow...tylk opierwszy sie wstawia a reszte coś gdzieś wssysa...:niewiem: Quote
zuzlikowa Posted April 16, 2009 Posted April 16, 2009 Ola...lalalala...gdybym umiała tobym śpiewała!!!! Dzięki ...koffana(i tak dawka szczerego zawstydzania Cię chyba się zakończy,bo nocka już późna! Reszta od rana!:evil_lol:) Gonziku odpoczywaj...grzej się w słoneczku...:loveu:ile się tylko da!Zbieraj siły...kochać trzeba jak najmniej boleśnie...i nie strasz już cioteczek!:loveu: Quote
Nadziejka Posted April 17, 2009 Posted April 17, 2009 :multi::multi::multi::multi::multi::multi:Olala :loveu::loveu::iloveyou::iloveyou::Rose:Oluuuu pieknie dziekujemyyy serduszkooo kochane:loveu::loveu: Quote
Ola la Posted April 17, 2009 Posted April 17, 2009 Ahoj!!!!!!! Dziewuszki koooochone no nol problem cyyyyysta psssyjemnosc !:lol::loveu: Koniecznie w poniedzialek odnowie Gonziowi cafeeanimala jak nie ukaze sie w poniedzialkowym metrze;)Do skutku!!!!!!!!!!!!! Quote
gameta Posted April 17, 2009 Posted April 17, 2009 Dziewczyny, ja wiem, że nie na temat, ale potrzebuję pomocy: szukam dziewczyn/fundacji z Krakowa, które zajmują się KOTAMI i ogłaszają je na allegro i oddały koty do Gdańska... Sprawa poważna - proszę o pw Quote
zuzlikowa Posted April 18, 2009 Posted April 18, 2009 Drugie allegro leci...ludzie wchodzą i...nic. Ogłoszenia gumtree raczej na bieżąco odnawiane odnawiane...i nic. Po co to piszę? Bo się zniechęciłam? :shake: Nic podobnego...wstawiłam jeden bazarek i jest allegro,wstawiłam drugi i...nic nie ma ...ale wstawiłam trzeci !!! Wszystkie tak zebrane pieniążki pójdą na to co teraz Gonzikowi najbardziej potrzebne...na szukanie DOMU...na płatne ogłoszenia, jak będzie potrzeba następne allegro... Jak myślicie...czy to ma sens? Bazarek nowy...kuchenny http://www.dogomania.pl/forum/f99/na-wiosne-gonzik-domek-dostanie-od-wiosennej-kuchni-28-04-a-135955/#post12155747 Bazarek świeczkowy http://www.dogomania.pl/forum/f99/na-rozne-okazje-rozne-stoly_komunijne-tez-gonzo-z-padaczka-bercik_22-04-a-135224/ Zapraszam do licytacji i podnoszenia. Quote
gameta Posted April 18, 2009 Posted April 18, 2009 [quote name='zuzlikowa'] Jak myślicie...czy to ma sens? Bazarek nowy...kuchenny http://www.dogomania.pl/forum/f99/na-wiosne-gonzik-domek-dostanie-od-wiosennej-kuchni-28-04-a-135955/#post12155747 Zuzliku, tak ma sens!! Zaproszenie przyjęte - zajzyj na bazarek ;) Quote
Ola la Posted April 18, 2009 Posted April 18, 2009 Pewnie ,ze ma sens!ja niestety gola i wesola:shake: ale podnosic chociaz obiecuje;) Quote
Asior Posted April 18, 2009 Author Posted April 18, 2009 z Gonziem jest bardzo źle.. nie wolno nam nawet do krat podchodzić a co dopiero wchodzić do niego... Zauważyli taką prawidłowość, ze najpóźniej trzy dni po byciu u niego on ma ataki....I to z każdym dniem coraz trudniej mu się wychodzi z tych ataków :( lekarka twierdzi, zę to nie leki nie działają, tylko poprostu pies z padaczką MUSI prowadzić regulrny tryb życia, o tej samej godz wszystkie czynności i każda najmniejsza nawet zmiana tego trybu działa negatywnie na niego :( ehhhh ja już coraz czarniej to widze.. P. Ula dziś stała i ryczała patrząc na niego przez szybe w kotytarzu :( Quote
Ola la Posted April 18, 2009 Posted April 18, 2009 o matko:-( Asior fatalne wiesci... On tak bardzo potrzebuje domu... Nie spoczniemy! jak nie bedzie w poniedzialkowym Metrze to odnowie mu...i bede ich bombardowac tym naszym Gonziem az w koncu dostana szalu i go zamieszczą! Quote
marysia55 Posted April 18, 2009 Posted April 18, 2009 Asior wieści faktycznie takie, że człowiek się czuje wbity w ziemię. Jeżeli ja nie mogę pogodzic sie zmyslą, że dla jego dobra odwiedziny nie wskazane to jak on to zrozumie. Po raz kolejny na tym wątku mam mokre oczy :-(:-(:-(:-(:-(:-(:-( Quote
zuzlikowa Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 [quote name='marysia55']Asior wieści faktycznie takie, że człowiek się czuje wbity w ziemię. Jeżeli ja nie mogę pogodzic sie zmyslą, że dla jego dobra odwiedziny nie wskazane to jak on to zrozumie. Po raz kolejny na tym wątku mam mokre oczy :-(:-(:-(:-(:-(:-(:-( :-(:-(:-(...Gonziczku...zbieraj się...powoli i spokojnie,ale zbieraj się!!!! ...już 40zł będzie na ogłaszanie...to i szanse większe i więcej ludzi zajrzy...to i domek może też:oops: A w ogłoszeniach i allegro trzeba uaktualnić opis stanu Gonzika...to wielu odstraszy,ale może przyciągnie domek...ten prawdziwy i Gonzikowy. Co myślicie...? Cioteczki wykupiły kuchenne kompleciki i mogłabym zamknąć bazarek,ale... jeśli ,ktoś chciałby kompleciki podobne do 1 i 3, to jeszcze mogę dostać... czy ktoś jeszcze chciałby takie kompleciki...byłoby więcej pieniążków na ogłaszanie Gonzika... http://www.dogomania.pl/forum/f99/na-wiosne-gonzik-domek-dostanie-od-wiosennej-kuchni-28-04-a-135955/index2.html ja sama mam takie,ale Bożonarodzeniowe:evil_lol:...teraz ich nie eksponuję już:cool3:...ale używam na bieżąco! Quote
rufusowa Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 [quote name='Asior']z Gonziem jest bardzo źle.. nie wolno nam nawet do krat podchodzić a co dopiero wchodzić do niego... Zauważyli taką prawidłowość, ze najpóźniej trzy dni po byciu u niego on ma ataki....I to z każdym dniem coraz trudniej mu się wychodzi z tych ataków :( lekarka twierdzi, zę to nie leki nie działają, tylko poprostu pies z padaczką MUSI prowadzić regulrny tryb życia, o tej samej godz wszystkie czynności i każda najmniejsza nawet zmiana tego trybu działa negatywnie na niego :( ehhhh ja już coraz czarniej to widze.. P. Ula dziś stała i ryczała patrząc na niego przez szybe w kotytarzu :( niestety nie mogę sie z tym zgodzić jedyny plus jest taki, ze moze pani wet zauwazy jakiej czestotliwosci są ataki kiedy Gonzio nie wychodzi... oczywiscie nie ma sensu szukac domu, w ktorym nie spotka go zadna niespodzianka bo tych jest pełno (niespodzianek).... po prostu jak znajdzie domek (najlepiej z ogrodem) to zmieni weta, który przepisze inne leki i mysle ze to jest klucz do sukcesu...szkoda ze pani wet skazuje go na wegetacje za kratami :cool1: Quote
zuzlikowa Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 Rufusowa...ja też tak myślę,ale właśnie dlatego,że jak Gonzik będzie tam dalej to nic się nie zmieni...oczywiście myślę na lepsze,bo na gorsze...każdy atak pogarsza sytuację:oops:...dlatego jednak najistotniejsze i mnie zaczęło wydawać się znalezienie domu...dobrego,świadomego,odpowiedzialnego...gdzie Gonzik zacznie być naprawdę leczony! Quote
lunarmermaid Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 Przypuszczam,że w schronisku faktycznie lepiej dla psiaka jak ma wszystko poukładane w jednym rytmie.Jednak w domu chyba niekoniecznie.Jak psiak jest u siebie to też inaczej wszystko odczuwa.Wie,że ma swojego człowieka,który nigdzie nie odejdzie,tak jak w schronie po spacerze. Może tak by,że u Gonzia zmniejszą się ataki jak będzie miał swój dom. Quote
Asior Posted April 20, 2009 Author Posted April 20, 2009 ale dziewczyny, to naprawde jest tak,z e pies z padaczką MUSI mieć wszystko jak w zegarku... o tej samej godz jedzenie, spacery leki..... Każda zmiana rytmu jest niedobra dla psiaka... Niewiem jak to się ma do sytuacji gonziaka i czy rzeczywiście leki nie działają, ale nie jestem w stanie nic zrobić więcej.... Quote
ysmay Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 szkod ami strasznie psiaka. jesli pozwolice to podepne sie pod bazarek dla tego psa i dodam pare rzeczy. oczywiscie pieniadze beda przelane od razu za rzeczy na konto ktorejsc z was. PS jakby co to prosze o prywtna wiadomość (odpowiem dopiero jutro po 19) Quote
zuzlikowa Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 Asiorku...nasze uwagi nie do Ciebie kierowane...Ty nic tu nie możesz zrobić...a czasami jak zabrzmi jaka nuta sarkazmu...to raczej bezsiła,niemoc...sama to znasz:oops:... ...regularny tryb życia...zgoda,lecz nie zgodzę się nigdy,że pozostawienie cierpiącej istoty sam na sam z jej cierpieniem i tęsknotą do ciepła jest dla niej dobre!:shake: ...nie wiem czy uda się domek dla Gonzika znaleźć...nie wiem,czy ataki się wtedy zmniejszą...nie wiem,ale wiem,że należy mu się trochę ciepła,miłości,dotyku i pieszczoty...jaka szkoda,że Pani Ula nie może wziąźć Gonzika...oni już teraz się kochają!Daliby sobie...siebie...szkoda!:-( Quote
Asior Posted April 20, 2009 Author Posted April 20, 2009 Pani Ula ma 17 letniego psa, który nie toleruje innych zwierząt... i mieszka na 3-cim piętrze w kamienicy... nijak sobie nie poradziła, jakby psiak dopstał atak np na ulicy :( A poważnie myślała o adopcji Gonziaka :( Quote
Recommended Posts