Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 270
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ja tez bardzo mocno trzymam kciuki za tego pieknego psinke.Jest mlody i wierze ze zwalczy chorobe.Nie moze byc inaczej!!!!Pozytywne myslenie naprawde daje rezultaty a nadzieja umiera ostatnia!O!

Posted

tanitka napisał(a):

przytulony do ramienia Marki

Malec jest przecudowny - niewielki jest w tej chwili jego kontakt ze światem, ale to, co dobrze czuje i czego szuka to ciepło ludzkiego dotyku - wtedy się uspokaja, czuje się bezpieczny.

Bardzo wierzę, że psina wyjdzie na prostą i już dziko zazdroszczę komuś, kto go dostanie do przytulania na resztę życia..! :loveu:

Posted

Tanisia- nadaj mu imie. Cos milego, miziastego- takiego wiesz- dla malutkiego wyzielka...

w takim razie uprzejmie prosze o propozycje:razz:

Wczoraj ok 16.00 wyzełek miał atak tej swojej paniki, kiedy usiłuje się zabić o klatkę, podano mu lekki uspokajacz i do dziś, do mojej wizyty kolejnego ataku nie było;:lol:

piesek zaczął dziś trochę jeść i samodzilenie pić:multi::multi:. Niestety to jeszcze za mało, wiec jest dokarmiany cały czas kroplówką.

Wyszliśmy razem na dwór i choć nie można tego nazwać spacerem, bo posuwaliśmy się ruchem kułeczkowym;) to:
- sisiu zostało zrobione!
- wszedł pięknie na krawęznik nie przewracając się!!
- kilka razy złapał zębami majtajacą się smycz przed nosem, pogryzał ją i jakby usiłował się ze mną nią przeciągać - ten moment wykorzystywałam podstepnie do zrobienia kilku kroczków w linii prostej w przód!!!:razz:

A na trawce przytulaliśmy się i powiedziałam mu, że musi zdrowieć, bo wiele osób mu kibicuje i dobrze życzy.

Posted

Caly czas myslimy o malutkim misiastym wyzelku...mam nadzieje ze go nic nie boli. I ze zwalczy podstepne chorobsko.

Tanisia - nazwij go- no przeciez to twoj znajdek :eviltong:.Nie wierze ze jak do niego gadasz to mowisz...''Te, maly!''

Posted

tanitka napisał(a):
ja mówie do niego NIUSIU:oops:, no ale tak przecież nie moze się nazywać!

:cool3: a w sumie dlaczego nie?

a moze...Nutek?- i wtedy zdrobnienia zostana bez zmian?

ps. jak by byl dziewczynka to by byl Nutka...ale nie jest wiec...?

Posted

jest tez propozycja imienia GAWOR.

miałam przed chwila telefon z SGGW, podobno z psiakiem jest lepiej, ale neurolog chce pobrać małemu płyn mózgowo-rdzeniowy do badania, ktos wie po co to się robi?

Posted

tatianko - trzynam kciuki za wyżunia...on napewno wyzdrowieje jest młody i organizm sie tak łatwo niepodda..;-))młody tez sie szybciej i łatwiej regeneruje;-)
kurcze ale szkoda ,że to niebłędnik- bo to mozna w zasadzie pieknie wyleczyc... moja kotka wogóle nie była stanie chodzic ani stac na wlasnych łapach-łapek jej latał w każda staone jak przy parkinsonie..po roku leczenia skacze po parapetach ,biega po chałupie w linii prostej jak rakieta - niestety jest głucha( ale niestanowi tochyba dla niej problemu.. dla nas z pewnoscia nie;-))
bladego pojecia nie mam o co chodzi z tym płynem mózgowo rdzeniowym.. czy on mu to z głowy czy z kręgosłupa pobierał....?mam nadzieje,że nie jest to jakies ryzykowne badanie....
wytul go z całych sił odemnie.

Posted

Piękny wyżełek.Taki młodziak a już tyle musi przejść.Ja mam sunię,mieszańca wyżła i wiem jak taki pies znosi zamknięcie.Moja bez dłuższego spaceru w ciągu dnia wariuje po domu,a ma ok.4 lat.A co tu mówić o maluchu?Musi wyzdrowieć i koniec!!!

Posted

Ja mialam pobierany płyn mózgowo-rdzeniowy żeby wykluczyć/potwierdzic zapalenie opon mózgowych i czy jest ono wirusowe czy na podłożu bakteryjnym.

Punkcja może róniez pokazać czy nie ma zmian nowotworowych z mózgu.