osho Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 poprawiona lista psów przebywających w krężelu, dodatkowo dwa psiaki (pies i suka) zostały w maciejowicach: osho napisał(a): WSZYSTKIE POZYCJE SĄ PODLINKOWANE DO ARTYKUŁÓW NA Welcome to the Frontpage - MOŻNA ŁATWO SPRAWDZIĆ, KTÓRY TO PIES wyjechały 28 października do schroniska w koninie: laura (53/k) julka (2/k ?) wyjechały 1-3 listopada: astor (kpis 2) pirat (66/k, kpis 3) kpis 4 nina (kpis 5) kpis 6 heban (59/k, kpis 7) toffik (kpis 8 ) brat nugata i figi nugat (kpis 9 ) brat toffika i figi 82/m 62/k 107/m zagryziony 15 listopada 2008 przez killera: białasek wyjechały 18 listopada: fruzia (kpis 10), abadon (kpis 37), rufi (kpis 35), pudzianka ( 5?/k, kpis 31) nadal w krężelu: ajka_(85/m, kpis 12) guru (kpis 11) fobos (kpis 13) borys (22/k, kpis 14) ares (40/k, kpis 15) filip (31/k, kpis 16) ping (kpis 17) tigra (26/k, kpis 18 ) kusy, (28/k, kpis 19) lord (10/k, kpis 20) lolek (kpis 21) figo-fago (20/k, kpis 22) maniuś, (kpis 23) troska (kpis 24) negro (kpis 25) pikuś (kpis 26) kaszmir (kpis 27) wielokropek (kpis 28 ) lili marlene (92/m, kpis 29) pepe (97/m, kpis 30) karmela (kpis 32) aura (kpis 33) amba (kpis 34) edi (121/m, kpis 36) bastian (116/m, kpis 38 ) killer (bez numeru). rudy pies który zagryzł białaska bez numeru - wolno biegająca sunia teraz problematyczne: "nadmiarowe" - są na nowszych zdjęciach pisdz a nie widzę ich na wcześniejszych fotkach zofii: WSZYSTKIE ZDJĘCIA UDAŁO SIĘ JUŻ PRZYPISAĆ DO WCZEŚNIEJSZYCH FOTEK ZROBIONYCH PRZEZ ZOFIĘ I SLEEPINGBYDAY "zniknęły" - są na wcześniejszych fotkach zofii, nie widzę ich na nowszych fotkach pisdz saba Quote
sleepingbyday Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 wychodzi 27 jednostek psich do rozdysponowania. to dwa dziennie... Quote
emilia2280 Posted November 20, 2008 Author Posted November 20, 2008 A wie ktos ile jest psów na dzien dzisiejszy w Krézelu, bo ja dostajé sprzeczne liczby. P.S. Po sprzedazy ostatniej pizamki mam w sumie 130zl, które narazie sá u mnie i nie zginá. Nie wiadomo, któremu psu z pozostalych tam, jeszcze przydadzá sié te pieniádze. Quote
osho Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 wiemy już, że drugą sunią która pojechała do schroniska w koninie była julka - wolno biegająca sunia (zobaczcie jak od razu lepiej wygląda :diabloti:), to znaczy, że w krężelu zostało 26 psów plus dwa psy w maciejowicach, zostaje jeszcze kwestia saby, która podobno pojechała do adopcji, ale grzegorz na razie tego tutaj na wątku nie potwierdził. Quote
Dorothy Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 prosze o informacje jak psy o imionach Guru i Tigra zachowuja sie w stosunku do innych psow Quote
ARKA Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 osho napisał(a):zostaje jeszcze kwestia saby, która podobno pojechała do adopcji, ale grzegorz na razie tego tutaj na wątku nie potwierdził. Napewno Saby w Krezelu nie ma i z tego co ja sie dowiedzialam zostala "wyadoptowana" osobie( od powiatowego wet, mają dokumenty) o nieczytelnym nazwisku i fałszywym nr. telefonu(dziesieciocyfrowy). Quote
sleepingbyday Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 Dorothy napisał(a):prosze o informacje jak psy o imionach Guru i Tigra zachowuja sie w stosunku do innych psow tigra to ta, która sie kumplowała z kusym, widać było, że trzymają się razem i dobrze im to robi. tigra była nieco bojaźliwa, ale bez agresji z tego co pamiętam. no, ale nie była postawiona w sytuacji bez wyjścia (jakiś kąt), więc nie wiem, co by zrobiła wtedy... nie az tak miłosna do ludzi, jak kusy,ale on wyjątkowo, a jej tez wystarczyła chwila, jak sie przekonała, że nie gryze, to było ok. guru - guru to nieco przestraszony słodziak. co do agresji - jak wyżej. nie zaobserwowano :p. nie nawiewał jakos wyjątkowo. spokój, własny ludź, własny kocyk - raczej załatwią sprawę pamiętajcie, ze tam naprawde pojedycze psy tylko były agresywne, a i to ze strachu, moim zdaniem wszystkie do socjalizacji w tym wzgędzie. ale zresztą -co ja się na tym znam... jak jechałysmy, to zofia mnie pytała, czy nie będe się bała wejśc do boksów i macać je do oględzin, to myslałam, ze bóg wie co tam siedzi... a to naprawdę w 90% przemiłe psy, garnące się do ludzi za wszelka cenę. problem był,żeby jednego obejrzec spokojnie, bo się wił i on i inne, które nie były akurat w centrum uwagi. niektóre uciekały po kątach. ale zdecydowana mniejszość. bez jeżenia się, bez "złego wzroku", to tylko strach był.. Quote
Zofia.Sasza Posted November 21, 2008 Posted November 21, 2008 Guru to bardzo spokojny i zrównoważony psiak. Nie jest chyba agresywny w stosunku do innych psów. Co do Tigry, to już tej pewności nie mam. Jak byłam ostatnio, to warknęła na psa który łaził na zewnątrz boksu. Siedzi w jednym pomieszczeniu z kilkoma psami, i nic się nie dzieje, ale nie wiem... Dziś mam gadać z Pawłem - dopytam. Quote
ARKA Posted November 21, 2008 Posted November 21, 2008 osho, jakbys mogl umiesci na swoje stronie psiaki ze schroniska w Zgierzu. Pierwsza sunia Taja: Szukamy domu dla suni Tajgi bardzo podobnej do husky, która przebywa w fundacji Medor. Ta sunia jest głęboko nieszczęśliwa w małym boksie, potrzebuje dużo ruchu i przestrzeni. Ma około 1 roku, jest już wysterylizowana zaczipowana posiada książeczkę zdrowia (2 szczepienia na choroby wirusowe, była odrobaczona i odpchlona). Jest to młodą i radosną sunią chociaż w swoim krótkim życiu zaznała już wiele złego. www.medor.org wiecej informacji pod numerem 506761221 Jak dostane dalsze, zaraz wstawie. Quote
ARKA Posted November 21, 2008 Posted November 21, 2008 Fundacja Medor(schronisko w Zgierzu) Pies(samiec, imienia zapomnieli napisac) BARDZO ŁAGODNY I KOCHANY PSIACZEK. DOMAGA SIE PIESZCZOT, UWIELBIA SPACERY Z NASZYMI WOLONTARIUSZAMI. Ma ok. 7 lat. ZOSTAŁ zaszczepiony dwukrotne, wykastrowany, zaczipowany. U Emir, jest nazwany FRANCYS i moze to byc pies 18/K Quote
Ewelina.w38 Posted November 21, 2008 Posted November 21, 2008 Ciągle zapraszam na poszewkowy bazarek na rzecz suczek z Krężla. Ciągle duży wybór materiałów!!! www.dogomania.pl/forum/f99/materialy-125061/#post11256302 Quote
Odi Posted November 22, 2008 Posted November 22, 2008 Belula, Klamka piękna w kolii z pereł. Jeszcze raz wielki szacun dla Ciebie:modla: i Queram:modla: za uratowanie Klamce życia. Czy aby Klamka nie przy nadziei?:razz: Taka coś krąglutka na kanapce poleguje:razz: Saphirko:loveu:, dzięki serdeczne za pamięć o moich wydatkach na operację Loli. Clo:loveu: oferowała dołożyć ze swoich prywatnych, ale podziękowałam jej, gdyż koszt nie był aż tak wysoki, jak mi pierwotnie powiedziano (ok. 350 PLN). Lekarz:loveu:, dobry Człowiek, policzył mi po kosztach własnych (168,00 PLN). Mimiś, przeczytałam w poście nr 2166 (str. 217), że zamierzasz ogłaszać "hienkowatych" Braciszków. Obaj Braciszkowie są w gorzowskim schronisku. Nazywają się Toffik (sterczące uszka) i Nugat (oklapłe uszka). Obaj są już po kastracji. Jeśli jest taka możliwość, to prosiłabym o podanie w ogłoszeniu namiarów na mnie. Podam Ci na pw mój nr tel., o ile w ogłoszeniu się takowy podaje. Dziś byłam w schronisku odwiedzić Krężlowiaków. Wszystko u nich w porządku. Toffik, Heban i Pirat już po kastracji. Obecnie przebywają na rekonwalescencji w izolatce. Próbę z szyjami z kurczaka przeszli pozytywnie, więc nie ma powodów do niepokoju. Nika została na powrót przeniesiona do boksu, gdzie przebywała po przyjeździe, więc dobry humor jej powrócił. Nugat i Astor wraz z jakimś czarnulkiem młodzianem przebywają w jednym boksie. Po rekonwalescencji dołączy do nich Toffik, więc Bracia znów będą razem. Arko, zdaje się, że masz zapełnioną skrzynkę mailową. Pragnę Cię uspokoić. Od tego tygodnia już jest słoma w budach w naszym gorzowskim schronisku. Nawet dzisiaj Wolontariuszki:loveu:, trzy Dziewczyny z gimnazjum, uzupełniały słomę w budach. Jedna z tych Dziewczyn nawet jest zarejestrowana na Dogo, jako Milka__, o ile dobrze zrozumiałam. Wpłaciłam dziś w schronisku kwotę 125,00 PLN za zabrane przez nas pięć krężlowskich piesków, czyli przepisowe 25,00 PLN za każdego pieska, którego się odbiera ze schroniska. Na koniec najważniejsza wiadomość: Pepa:loveu: ma od dnia 12 listopada 2008 r. swój stały dom:multi::multi::multi: Quote
Osiolek Posted November 22, 2008 Posted November 22, 2008 Wyjątek napisał(a):Poszłam za radą Margo :) Dziś poszedł przelew (100zł) na konto Fundacji EMIR ze wskazaniem na konkretnego psiaka przebywającego pod jej opieką (FELO z Krężela). Pieniążki były uzbierane na bazarku AVON. Czekam na potwierdzenie wpłaty a także na kolejne zamówienia :) Wyjatek, dzieki za wplate!!!! Napewno pieniadze doszly. W Fundacji nie sprawdza sie wplat czesto, po prostu dlatego ze nie ma tego kto robic. Bede pamietala i spytam o przelew na Felo, ale napewno nie dostane odpowiedzi szybko, dopiero jak bedzie comiesieczne sprawdzenie. Jesli nie jest sie pewnym czy pieniadze dojda, to za 5 zl mozna wziac od banku potwierdzenie wplaty - wplaccie wtedy o te 5 zl mniej i wezcie to powtwierdzenie - problem w tym ze potwierdzanie wplat przez Fundacje jest bardzo pracochlonne, jest sporo drobnych wplat, odcyfrowanie kazdej z nich zajmuje czas :-( Quote
ARKA Posted November 22, 2008 Posted November 22, 2008 Odi napisał(a):Belula, Klamka piękna w kolii z pereł. Jeszcze raz wielki szacun dla Ciebie:modla: i Queram:modla: za uratowanie Klamce życia. Czy aby Klamka nie przy nadziei?:razz: Taka coś krąglutka na kanapce poleguje:razz: Strzelilas w 10! Klamka juz po zabiegu, dzisiaj, juz sie wybudzila i merda ogonkiem. Byloby 8 klamkopodobnych:roll: Quote
Ewelina.w38 Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 Cały czas zapraszam na poszewkowy bazarek. Pieniadze nadal potrzebne na sterylizacje suczek!! www.dogomania.pl/forum/f99/materialy-125061/index2.html#post11296534 Quote
ARKA Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 Odi napisał(a):. Arko, zdaje się, że masz zapełnioną skrzynkę mailową. Pragnę Cię uspokoić. Od tego tygodnia już jest słoma w budach w naszym gorzowskim schronisku. Nawet dzisiaj Wolontariuszki:loveu:, trzy Dziewczyny z gimnazjum, uzupełniały słomę w budach. ;):loveu: no to bardzoo sie ciesze, na zdjeciach nie wygladalo to "różowo' a juz przeciez od dawna zimno bylo. Ale lepiej pozno nic wcale:loveu: I bardzo jestesmy wdzieczni schronisku i Tobie, ze az tylu pieskom kręzlowskim pomogli.:Rose: Quote
Osiolek Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 Odi napisał(a):Paros, dziękuję za wskazanie adresów galerii, gdzie mogłabym odnaleźć Salmę i Bemola na zdjęciach, jeszcze w Maciejowicach. Szukałam, ale niestety nie odnalazłam (nie rozpoznałam) :niewiem: ich na żadnym ze zdjęć. Odi, mamy chyba maly problem z rozpoznaniem psiakow - wyglada na to ze NIKA z gorzowskiego schroniska to wcale nie jest 5/K - 5/K to chyba Julka ktora pojechala do Konina. Czy moglabys sprobowac zidentyfikowac Nike na zdjeciach w Galerii na stronie EMIR? :-) Quote
sleepingbyday Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 dużo dobrych wiadomości.. i tydzien na zabranie reszty.... Quote
Ewelina.w38 Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 Zblizaja sie swiata a na poszewkowym bazarku mozna [SIZE=5]odnalesc [SIZE=5]orginalne i niedrogie prezenty dla bliskich lub znajomych. Jezeli interesuja cie recznie robione dekoracje koniecznie zajrzyj na poszewkowy bazarek: www.dogomania.pl/forum/f99/materialy-125061/index2.html#post11300944 Pieniadze zostana przekazane na sterylizacje suczek. Quote
Zofia.Sasza Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 ARKA napisał(a):Klamka juz po zabiegu, dzisiaj, juz sie wybudzila i merda ogonkiem. Byloby 8 klamkopodobnych:roll: Apeluję gorąco, żeby KAŻDĄ sukę z Krężela traktować jako szczenną!!! Nie wolno czekać ze sterylkami!!! Z Klamką poszło ok (Dzięki p. Magdo :loveu:), ale to sunia 9-letnia. Nie jest obojętne czy suka ma sterylkę aborcyjną w 3 czy w 7 (a tak było w tym przypadku) tygodniu ciąży! Nie deliberować, tylko sterylizować na cito!!! Grzegorz zapewnia, że we wtorek wywiezie 12 psów, a w piątek też 12. Czyli w Krężelu pozostałyby 4 psy. Warunki tam są teraz straszne (później wrzucę fotki) - ta stodoła nie ma połowy dachu i stoi w szczerym polu. Wiatr rozwala ją coraz bardziej. Suka AURA jest z całą pewnością wysokoszczenna. Załatwiam jej sterylkę na jutro-pojutrze. PEPE przebywa aktualnie w moim kibelku :evil_lol: i czeka na transport do Hoteliku u Murki (dziś po południu - dzięki Sajo :loveu::loveu::loveu:). Nie jest mu zbyt komfortowo, ale przynajmniej ciepło i sucho. DZIŚ BĘDĄ NOWE FOTKI Quote
ARKA Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 Zosiuu, a nie ma pustych bud coby je wstawic do stodoly, do boksow? Quote
Zofia.Sasza Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 Jest jedna, ale chyba nie do ruszenia :shake: Zadzwonię do Pawła i spytam... Quote
ARKA Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 :roll: no faktycznie, tam tak waskie jest przejscie i te wejscia do boksow ze nie da chyba rady a Pawel i tak sam nie przeniesie budy:shake: Zostala folia w maciejowicach, mozna by nią zadaszyc boksy, ale: kto po nia pojedzie, o ile tam jeszcze jest, i posciaga z tamtych boksow i tu zamontuje. Quote
Zofia.Sasza Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 No właśnie. Ja nie dam rady :shake: I tak ledwie dojechaliśmy wczoraj w tej zawiei (letnie gumki). Do tego trza chłopa! Może Paweł by podjechał? Ale on będzie chciał za paliwo. Transport oferuje Donacja, ale ona też baba :shake: Nie da rady z tą folią... Quote
Recommended Posts