Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

poprawiona lista psów przebywających w krężelu, dodatkowo dwa psiaki (pies i suka) zostały w maciejowicach:

osho napisał(a):

WSZYSTKIE POZYCJE SĄ PODLINKOWANE DO ARTYKUŁÓW NA Welcome to the Frontpage - MOŻNA ŁATWO SPRAWDZIĆ, KTÓRY TO PIES

wyjechały 28 października do schroniska w koninie:

wyjechały 1-3 listopada:

zagryziony 15 listopada 2008 przez killera:

wyjechały 18 listopada:

nadal w krężelu:

teraz problematyczne:

"nadmiarowe" - są na nowszych zdjęciach pisdz a nie widzę ich na wcześniejszych fotkach zofii:

WSZYSTKIE ZDJĘCIA UDAŁO SIĘ JUŻ PRZYPISAĆ DO WCZEŚNIEJSZYCH FOTEK ZROBIONYCH PRZEZ ZOFIĘ I SLEEPINGBYDAY

"zniknęły" - są na wcześniejszych fotkach zofii, nie widzę ich na nowszych fotkach pisdz

• Replies 3.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

A wie ktos ile jest psów na dzien dzisiejszy w Krézelu, bo ja dostajé sprzeczne liczby.

P.S. Po sprzedazy ostatniej pizamki mam w sumie 130zl, które narazie sá u mnie i nie zginá. Nie wiadomo, któremu psu z pozostalych tam, jeszcze przydadzá sié te pieniádze.

Posted

wiemy już, że drugą sunią która pojechała do schroniska w koninie była julka - wolno biegająca sunia (zobaczcie jak od razu lepiej wygląda :diabloti:), to znaczy, że w krężelu zostało 26 psów plus dwa psy w maciejowicach,

zostaje jeszcze kwestia saby, która podobno pojechała do adopcji, ale grzegorz na razie tego tutaj na wątku nie potwierdził.

Posted

osho napisał(a):
zostaje jeszcze kwestia saby, która podobno pojechała do adopcji, ale grzegorz na razie tego tutaj na wątku nie potwierdził.

Napewno Saby w Krezelu nie ma i z tego co ja sie dowiedzialam zostala "wyadoptowana" osobie( od powiatowego wet, mają dokumenty) o nieczytelnym nazwisku i fałszywym nr. telefonu(dziesieciocyfrowy).

Posted

Dorothy napisał(a):
prosze o informacje jak psy o imionach
Guru i Tigra
zachowuja sie w stosunku do innych psow

tigra to ta, która sie kumplowała z kusym, widać było, że trzymają się razem i dobrze im to robi. tigra była nieco bojaźliwa, ale bez agresji z tego co pamiętam. no, ale nie była postawiona w sytuacji bez wyjścia (jakiś kąt), więc nie wiem, co by zrobiła wtedy... nie az tak miłosna do ludzi, jak kusy,ale on wyjątkowo, a jej tez wystarczyła chwila, jak sie przekonała, że nie gryze, to było ok.

guru - guru to nieco przestraszony słodziak. co do agresji - jak wyżej. nie zaobserwowano :p. nie nawiewał jakos wyjątkowo. spokój, własny ludź, własny kocyk - raczej załatwią sprawę

pamiętajcie, ze tam naprawde pojedycze psy tylko były agresywne, a i to ze strachu, moim zdaniem wszystkie do socjalizacji w tym wzgędzie. ale zresztą -co ja się na tym znam... jak jechałysmy, to zofia mnie pytała, czy nie będe się bała wejśc do boksów i macać je do oględzin, to myslałam, ze bóg wie co tam siedzi... a to naprawdę w 90% przemiłe psy, garnące się do ludzi za wszelka cenę. problem był,żeby jednego obejrzec spokojnie, bo się wił i on i inne, które nie były akurat w centrum uwagi. niektóre uciekały po kątach. ale zdecydowana mniejszość. bez jeżenia się, bez "złego wzroku", to tylko strach był..

Posted

Guru to bardzo spokojny i zrównoważony psiak. Nie jest chyba agresywny w stosunku do innych psów. Co do Tigry, to już tej pewności nie mam. Jak byłam ostatnio, to warknęła na psa który łaził na zewnątrz boksu. Siedzi w jednym pomieszczeniu z kilkoma psami, i nic się nie dzieje, ale nie wiem... Dziś mam gadać z Pawłem - dopytam.

Posted

osho, jakbys mogl umiesci na swoje stronie psiaki ze schroniska w Zgierzu.
Pierwsza sunia Taja:

Szukamy domu dla suni Tajgi bardzo podobnej do husky, która przebywa w fundacji Medor. Ta sunia jest głęboko nieszczęśliwa w małym boksie,
potrzebuje dużo ruchu i przestrzeni. Ma około 1 roku, jest już
wysterylizowana zaczipowana posiada książeczkę zdrowia (2 szczepienia
na choroby wirusowe, była odrobaczona i odpchlona). Jest to młodą i
radosną sunią chociaż w swoim krótkim życiu zaznała już wiele złego.
www.medor.org
wiecej informacji pod numerem 506761221

Jak dostane dalsze, zaraz wstawie.

Posted

Fundacja Medor(schronisko w Zgierzu)
Pies(samiec, imienia zapomnieli napisac)
BARDZO ŁAGODNY I KOCHANY PSIACZEK. DOMAGA SIE PIESZCZOT, UWIELBIA SPACERY Z NASZYMI WOLONTARIUSZAMI. Ma ok. 7 lat.
ZOSTAŁ zaszczepiony dwukrotne, wykastrowany, zaczipowany.

U Emir, jest nazwany FRANCYS i moze to byc pies 18/K

Posted

Belula, Klamka piękna w kolii z pereł.
Jeszcze raz wielki szacun dla Ciebie:modla: i Queram:modla: za uratowanie Klamce życia.
Czy aby Klamka nie przy nadziei?:razz:
Taka coś krąglutka na kanapce poleguje:razz:

Saphirko:loveu:, dzięki serdeczne za pamięć o moich wydatkach na operację Loli.
Clo:loveu: oferowała dołożyć ze swoich prywatnych, ale podziękowałam jej, gdyż koszt nie był aż tak wysoki, jak mi pierwotnie powiedziano (ok. 350 PLN).
Lekarz:loveu:, dobry Człowiek, policzył mi po kosztach własnych (168,00 PLN).

Mimiś, przeczytałam w poście nr 2166 (str. 217), że zamierzasz ogłaszać "hienkowatych" Braciszków.
Obaj Braciszkowie są w gorzowskim schronisku.
Nazywają się Toffik (sterczące uszka) i Nugat (oklapłe uszka).
Obaj są już po kastracji.
Jeśli jest taka możliwość, to prosiłabym o podanie w ogłoszeniu namiarów na mnie.
Podam Ci na pw mój nr tel., o ile w ogłoszeniu się takowy podaje.

Dziś byłam w schronisku odwiedzić Krężlowiaków.
Wszystko u nich w porządku.
Toffik, Heban i Pirat już po kastracji.
Obecnie przebywają na rekonwalescencji w izolatce. Próbę z szyjami z kurczaka przeszli pozytywnie, więc nie ma powodów do niepokoju.
Nika została na powrót przeniesiona do boksu, gdzie przebywała po przyjeździe, więc dobry humor jej powrócił.
Nugat i Astor wraz z jakimś czarnulkiem młodzianem przebywają w jednym boksie.
Po rekonwalescencji dołączy do nich Toffik, więc Bracia znów będą razem.
Arko, zdaje się, że masz zapełnioną skrzynkę mailową.
Pragnę Cię uspokoić. Od tego tygodnia już jest słoma w budach w naszym gorzowskim schronisku.
Nawet dzisiaj Wolontariuszki:loveu:, trzy Dziewczyny z gimnazjum, uzupełniały słomę w budach.
Jedna z tych Dziewczyn nawet jest zarejestrowana na Dogo, jako Milka__, o ile dobrze zrozumiałam.

Wpłaciłam dziś w schronisku kwotę 125,00 PLN za zabrane przez nas pięć krężlowskich piesków, czyli przepisowe 25,00 PLN za każdego pieska, którego się odbiera ze schroniska.

Na koniec najważniejsza wiadomość:
Pepa:loveu: ma od dnia 12 listopada 2008 r. swój stały dom:multi::multi::multi:

Posted

Wyjątek napisał(a):
Poszłam za radą Margo :)

Dziś poszedł przelew (100zł) na konto Fundacji EMIR ze wskazaniem na konkretnego psiaka przebywającego pod jej opieką (FELO z Krężela).

Pieniążki były uzbierane na bazarku AVON.

Czekam na potwierdzenie wpłaty a także na kolejne zamówienia :)

Wyjatek, dzieki za wplate!!!!
Napewno pieniadze doszly.
W Fundacji nie sprawdza sie wplat czesto, po prostu dlatego ze nie ma tego kto robic.
Bede pamietala i spytam o przelew na Felo, ale napewno nie dostane odpowiedzi szybko, dopiero jak bedzie comiesieczne sprawdzenie.

Jesli nie jest sie pewnym czy pieniadze dojda, to za 5 zl mozna wziac od banku potwierdzenie wplaty - wplaccie wtedy o te 5 zl mniej i wezcie to powtwierdzenie - problem w tym ze potwierdzanie wplat przez Fundacje jest bardzo pracochlonne, jest sporo drobnych wplat, odcyfrowanie kazdej z nich zajmuje czas :-(

Posted

Odi napisał(a):
Belula, Klamka piękna w kolii z pereł.
Jeszcze raz wielki szacun dla Ciebie:modla: i Queram:modla: za uratowanie Klamce życia.
Czy aby Klamka nie przy nadziei?:razz:
Taka coś krąglutka na kanapce poleguje:razz:

Strzelilas w 10! Klamka juz po zabiegu, dzisiaj, juz sie wybudzila i merda ogonkiem. Byloby 8 klamkopodobnych:roll:

Posted

Odi napisał(a):
.
Arko, zdaje się, że masz zapełnioną skrzynkę mailową.
Pragnę Cię uspokoić. Od tego tygodnia już jest słoma w budach w naszym gorzowskim schronisku.
Nawet dzisiaj Wolontariuszki:loveu:, trzy Dziewczyny z gimnazjum, uzupełniały słomę w budach.

;):loveu: no to bardzoo sie ciesze, na zdjeciach nie wygladalo to "różowo' a juz przeciez od dawna zimno bylo. Ale lepiej pozno nic wcale:loveu:
I bardzo jestesmy wdzieczni schronisku i Tobie, ze az tylu pieskom kręzlowskim pomogli.:Rose:

Posted

Odi napisał(a):
Paros, dziękuję za wskazanie adresów galerii, gdzie mogłabym odnaleźć Salmę i Bemola na zdjęciach, jeszcze w Maciejowicach.
Szukałam, ale niestety nie odnalazłam (nie rozpoznałam) :niewiem: ich na żadnym ze zdjęć.

Odi, mamy chyba maly problem z rozpoznaniem psiakow - wyglada na to ze NIKA z gorzowskiego schroniska to wcale nie jest 5/K - 5/K to chyba Julka ktora pojechala do Konina.
Czy moglabys sprobowac zidentyfikowac Nike na zdjeciach w Galerii na stronie EMIR?
:-)

Posted

ARKA napisał(a):
Klamka juz po zabiegu, dzisiaj, juz sie wybudzila i merda ogonkiem. Byloby 8 klamkopodobnych:roll:

Apeluję gorąco, żeby KAŻDĄ sukę z Krężela traktować jako szczenną!!! Nie wolno czekać ze sterylkami!!!

Z Klamką poszło ok (Dzięki p. Magdo :loveu:), ale to sunia 9-letnia. Nie jest obojętne czy suka ma sterylkę aborcyjną w 3 czy w 7 (a tak było w tym przypadku) tygodniu ciąży! Nie deliberować, tylko sterylizować na cito!!!

Grzegorz zapewnia, że we wtorek wywiezie 12 psów, a w piątek też 12. Czyli w Krężelu pozostałyby 4 psy. Warunki tam są teraz straszne (później wrzucę fotki) - ta stodoła nie ma połowy dachu i stoi w szczerym polu. Wiatr rozwala ją coraz bardziej.

Suka AURA jest z całą pewnością wysokoszczenna. Załatwiam jej sterylkę na jutro-pojutrze.

PEPE przebywa aktualnie w moim kibelku :evil_lol: i czeka na transport do Hoteliku u Murki (dziś po południu - dzięki Sajo :loveu::loveu::loveu:). Nie jest mu zbyt komfortowo, ale przynajmniej ciepło i sucho.

DZIŚ BĘDĄ NOWE FOTKI

Posted

:roll: no faktycznie, tam tak waskie jest przejscie i te wejscia do boksow ze nie da chyba rady a Pawel i tak sam nie przeniesie budy:shake:

Zostala folia w maciejowicach, mozna by nią zadaszyc boksy, ale: kto po nia pojedzie, o ile tam jeszcze jest, i posciaga z tamtych boksow i tu zamontuje.

Posted

No właśnie. Ja nie dam rady :shake: I tak ledwie dojechaliśmy wczoraj w tej zawiei (letnie gumki). Do tego trza chłopa! Może Paweł by podjechał? Ale on będzie chciał za paliwo. Transport oferuje Donacja, ale ona też baba :shake: Nie da rady z tą folią...