Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

ewatonieja napisał(a):
jaki sposobem można zatruć życie oprawcy, który ma ciche przyzwolenie ze strony gminy albo inspektora wet
kiedy policja rozkłada bezradnie ręce? kiedy sąsiedzi siedzą cicho w obawie przed zemstą ? znowu wypłynęła w woj, łódzkim taka sytuacja że policjant/dzielnicowy z małej miejscowosci głodzi kolejnego psa... i jak to ruszyć?
zapytałam ostatnio pewną Panią czy psy mają się gdzie schronić w razie zimna ,jej psy non stop siedza na dworze, budy nie widać a jednemu udaje sie czesto wydostać na zewnątrz posesji, była oburzona że się wtrącam i chciałą żebym się wylegitymowała jesli jestem z ogranizacji, bo tylko ludzie z organizacji mogą jej ewentualnie zadawać pytania była niemiła bardzo

Na policjanta składasz zawiadomienie do jego przełożonego-komendanta jednostki w której delikwent pracuje) z powiadomieniem(koniecznie!) komendanta powiatowego i komendanta wojewódzkiego.Strukturę znajdziesz w necie na stronie policji.Do tego informujesz media lokalne i jakieś centralne o czym również wspominasz w w/w zawiadomieniu.Dowody w postaci foto,filmów konieczne.W celu ustalenia strategii i zasięgniecia porad skontaktuj się z kimś kto ma w tej mierze ogromna wiedzę i doświadczenie(np.Emir,Kahoona).

Posted

sprawą zajmie sie łódzki Toz więc zapewne i w mediach temat zostanie poruszony najgorsze jest to że proceder trwa dosyć długo i ofiarą padł już co najmniej 1 pies chyba każdy jest do ruszenia pod warunkiem że sprawą zajmie się organizacja pro-zwierzęca
jestem ciekawa czy i kiedy kwestia Wojtyszek zostanie rozwiązana

Posted

wlasnie, zwracac sie do organizacji o interwencje.
sama wiem, ze najgorzej strzec sie przed zemsta sasiadow.
w sytuacji krytycznej trzeba prosic znajomych, mieszkajacych wystarczajaco daleko od bandytow, by to od nich wychodzily skargi na np. policjantow katujacych zwierzeta, a samemu udawac, ze sie nie ma z doniesieniem nic wspolnego.
inaczej istnieje ryzyko, ze dranstwo potruje np.psy sasiada, co zlozyl zazalenie.
nieraz mozna isc na calosc i oskarzac oficjalnie, nieraz trzeba to robic ostroznie.
bo wreszcie dopnie sie celu i skubaniec dostanie m.in zakaz trzymania zwierzat.

zalozyc watek na forum policyjnym tez mozna, szczegolnie policjantow-przewodnikow psow.
bo gdzie jak gdzie, ale tam najwiecej bratnich dusz.

Posted

Każdy z nas dogomaniaków, nie oglądając się na organizacje pro zwierzęce ma prawo i obowiązek interweniować i pisać do wszystkich możliwych instytucji, których działalność choć w minimalnym stopniu dotyczy praw zwierząt, czy też ogólnie poszanowania prawa.
Dodatkowo taką korespondencję należy dawać do wiadomości do wszelkiego rodzaju mediów, a także do zespołu poselskiego zajmującego się sprawami zwierząt.
Np. w roku bieżącym przestrzeganiem praw zwierząt ma się zainteresować NIK, a całość pilotuje Delegatura w Białymstoku.

W sprawie tego policjanta, co plami mundur, dodatkowo do wiadomości MSWiA.

Gdyby do każdego schronu, tzw. "przytuliska" etc. "przypięło" się po kilku dogomaniaków wymuszając na urzędnikach państwowych należyte wykonywanie obowiązków, które na nich spoczywają, życie zwierząt w tych miejscach byłoby znośniejsze.

Posted

czy ktos jest w stanie zrobic mape i spis schronisk/przytulisk.
o pomysle przypiacia sie paru dogomaniakow tez juz kiedys pisalam.
to jest swietny pomysl.
niektorzy juz sie sami poprzypinali.
a czy ty, odi, mozesz sie tym zajac?

Posted

Taką informację zamieściła Emir na forum Fundacji EMIR w dniu 26 marca 2010 r.:
"Dziś odbyły się kolejne przesłuchania świadków; zjawiła się oskarżona.Następny termin przesłuchań 31.03.10 godz. 9.00".

Posted

Odi napisał(a):
Taką informację zamieściła Emir na forum Fundacji EMIR w dniu 26 marca 2010 r.:
"Dziś odbyły się kolejne przesłuchania świadków; zjawiła się oskarżona.Następny termin przesłuchań 31.03.10 godz. 9.00".

Uuu, miała szczęście, że nie poprzednim razem... Bo mogłabym nie wytrzymać.

• 1 month later...
Posted

Gosia.Marta ... owszem większość schronisk w Polsce tak wygląda ..., ale to nie znaczy, że to normalne i trzeba to tak zostawić !!!
Trzeba zatrzymać tę kobitę zanim narobi większych szkód... Nie dajcie się zmylić zdjęciom ... Na zdjęciach jest zima co oznacza, ze psy mają swoje zimowe futro, przez to wyglądają porządnie ... Jednak chciała bym zobaczyć tego siwego włochatego psiaka na fotce za parę lat (jeśli przeżyje). Jeśli psiak nie będzie czesany sierść szybka zamieni się w śmiertelny kaftan, który w lato może spowodować przegrzanie!!! I te biedne szczeniaki ..... Gosia.Marta ... Czy nie oglądałaś reportażu o tej kobiecie w TV??? Ona zabija zbędne psy a ich resztki służą jako pokarm dla innych psów!!! To jest nie ludzkie!!! Ta kobieta powinna trafić za kratki ... i teraz posunę się dalej ... Powinna cierpieć tak jak cierpią te psy !!!

Posted

Ducha nie gaście, dziewczyny. Podobno Lach z Krzyczek też był nietykalny, a wyrok skazujący załapał.
My uparci jesteśmy. Z Lachem trzy i pół roku w sądzie, z krwawą Ewą dopiero kilka miesięcy, ale następny akt oskarżenia wkrótce.
Nie odpuścimy.

Posted

Załatwcie tego starego babiszona,trzymam kciuki z całych sił.Gdybym mogła jakos pomóc,ale jak???Nie jestem ani prawnikiem,ani bandziorem.Bo jakbym była chociaż bandziorem,to baba juz by w lesie na golasa do drzewa przywiązana stała,po kolana w mrowisku!!!

Posted

Dopiero teraz trafiłam na wątek z racji mojego rzadkiego szperania po dogo- tragedia... ;( Co za głupia baba! Zatłukłabym ją normalnie. Jak ona może coś takiego robić... :( Też właśnie podpisałam petycję, ale widzę że to nie jest odnośnie tego babsztyla. No ale to nic. :) Mogę jakoś pomóc? :(