Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

kahoona napisał(a):
Jutro, jak pisałam, rozpoczyna się następny przewód sądowy - nie wywinie się.

Ale czy to jakoś się sumuje? To przecież recydywa, bo to to samo przestępstwo.

• Replies 3.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

EVA2406 napisał(a):
Ale czy to jakoś się sumuje? To przecież recydywa, bo to to samo przestępstwo.

jesli dostanie jakikolwiek wyrok w drugiej sprawie natychmiast odwieszają jej poprzedni

wyroki nie sumują się arytmetycznie jak w USA

Posted

kahoona napisał(a):
jesli dostanie jakikolwiek wyrok w drugiej sprawie natychmiast odwieszają jej poprzedni

wyroki nie sumują się arytmetycznie jak w USA

a szkoda..................

Odwieszą, jak szybko zapadnie wyrok. A znając nasze sądy proces będzie się ciągnął latami. Teraz wakacje, potem ktoś nie przyjdzie na sprawę, potem coś tam znowu......
A ona stawiała się na sprawy?

Posted

EVA2406 napisał(a):
a szkoda..................

Odwieszą, jak szybko zapadnie wyrok. A znając nasze sądy proces będzie się ciągnął latami. Teraz wakacje, potem ktoś nie przyjdzie na sprawę, potem coś tam znowu......
A ona stawiała się na sprawy?

zawsze, nawet próbowała się nieudolnie bronić
a co do czasu, to, znając szczegóły, obiecuję, że tak długo nie potrwa

Posted

kahoona napisał(a):

Oby się udało i oby już nigdy nie skrzywdziła żadnego zwierzaka. Choć sama nie wierzę w to co piszę. Przecież
ona nic innego nie umie robić, więc z czego będzie żyła.........................

Posted

EVA2406 napisał(a):
Oby się udało i oby już nigdy nie skrzywdziła żadnego zwierzaka. Choć sama nie wierzę w to co piszę. Przecież
ona nic innego nie umie robić, więc z czego będzie żyła.........................

może po prostu pójść do pracy? jak miliony ludzi...

Posted

kahoona napisał(a):
może po prostu pójść do pracy? jak miliony ludzi...

Ja wiem, że może, bo już mam prawie 40 lat przepracowane, ale niektórzy chcą dobrze żyć, a nie skalają się pracą. Ona za pensyjkę nie będzie pracować, tylko znowu coś pokombinuje. Oby tylko z daleka od zwierząt. Jak można zarabiać na tych bezbronnych istotach.........................

Życzę szybkiego i sprawiedliwego wyroku i dziękuję, że tym się zajmujecie.

Posted

kahoona napisał(a):

Nie, nie, nie :-( Nie zawsze. Jak ja byłam, to jej nie było... :shake: A taka miałam ochotę jej podziekować w imieniu Velveta i Pepe...
KCIUKI za werdykt!

Posted

kahoona napisał(a):
Dziś zakończył się przewód sądowy w sprawie Wiesławy Ewy Biedrzyckiej, nr VI K/214/09 z art.35 p. 1 UoZ.
Sprawa dotyczyła znęcania się nad zwierzętami w pseudoschronisku w Krężelu. Ogłoszenie wyroku w środę 22 czerwca o godz. 16.00.

Prokurator zażądała 6 miesięcy pozbawienia wolności w zawieszeniu na 3 lata, zakazu prowadzenia działalności związanej ze zwierzętami, grzywny, pokrycia kosztów sądowych. Oskarżyciel posiłkowy - Fundacja EMIR - przyłączyła się do wniosku prokuratora.

Liczymy na to, że sprawiedliwości stanie się zadość.

Jutro o godz. 13.30 rozpocznie się w tym samym sądzie kolejny proces Biedrzyckiej, o popełnienie takiego samego przestępstwa, tym razem w miejscowości Małe Boże.

Oby to ścierwo trafiło do pierdla i tam w mękach sczezło !

Posted

Zofia.Sasza napisał(a):
A jaki wynik? Bo to już po 16.00...

próbowałam sie dodzwonić cały dzień, ale niestety mi się nie udało, jechać nie mogłam, będę wiedzieć w piątek

Posted

kahoona napisał(a):
próbowałam sie dodzwonić cały dzień, ale niestety mi się nie udało, jechać nie mogłam, będę wiedzieć w piątek

Na dobre wiadomości warto czekać i oby ten ścierwol żywy z pierdla nie wyszedł !

Posted

Odi napisał(a):
Na dobre wiadomości warto czekać i oby ten ścierwol żywy z pierdla nie wyszedł !

cóz, nie wszyscy mają podobne podejście, jej adwokat (z urzędu) wnosił o uniewinnienie...

Posted

kahoona napisał(a):
cóz, nie wszyscy mają podobne podejście, jej adwokat (z urzędu) wnosił o uniewinnienie...

Po to sie ma adwokata, ktoremu trzeba slono placic, :evil_lol: tylko ze dowody mowia za siebie a tych nawet najlepszy adwokat nie podwazy.

Posted

kahoona napisał(a):

taka niewdziéczna rola. kazdy morderca ma swojego adwokata, bo za to mu placá zeby klamal o niewinnosci i bronil.

Posted

kahoona napisał(a):
Choć przewód sądowy się zakończył ogłoszenia wyroku nie było. 30 czerwca o godz. 9.00 przesłuchany będzie jeszcze jeden świadek.

Ciekawe której strony ten świadek. Czy ona coś wymyśliła?

Posted

EVA2406 napisał(a):
Ciekawe której strony ten świadek. Czy ona coś wymyśliła?

jej świadkowie to byli tylko ludzie z marginesu, bezrobotni, pijący, jedna stara nawiedzona ze Sfory i oczywiscie Klamka z Wołomina - reszta ją pogrążyła - zresztą w mojej ocenie jej swiadkowie też ją pogrążyli

ten dodatkowy świadek n9e ma znaczenia, ktokolwiek to jest - to raczej niedopatrzenie sądu, po zamknięciu przewodu sądowego ona juz nic nie mogłaby zrobić

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='Zofia.Sasza']Nic nie napiszę :multi: Zostawiam to Kasi :multi::multi::multi:, ale :multi::multi::multi::multi::multi:[/QUOTE]

zaraz umieszczę informację czekam na mail, ale mamy wyrok skazujący!

Posted

Dnia 30 czerwca 2011 r. Sąd Rejonowy w Grójcu, VI Wydział Karny wydał wyrok w sprawie Ewy Biedrzyckiej, sygn.akt 214K/09, o znęcanie się nad zwierzętami z art. 35 p. 1 Ustawy o Ochronie Zwierząt.
Ewa Biedrzycka - bezwzględny oprawca zwierząt - skazana została na 5 miesięcy bezwzględnego pozbawienia wolności!
Jest to sukces - w polskim wymiarze sprawiedliwości takie kary nie są orzekane często.
Rozpoczęło się również następne postępowanie z tego samego artykułu, w tym samym sądzie.
Sprawiedliwości stanie się zadość.