Zbyszek Gruda Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 Witam, dziękuje Emirowi i Arce za wnikliwe śledztwo. Ta kobieta powinna gnić w wiezieniu - kiedy wreszcie w Polsce zrozumiemy, że ZWIERZE NIE JEST RZECZĄ!!!!! Sdz popiera działania Emira i Arki i służy pomocą - taka samą jak otrzymuje w zamian. Człowiek to brzmi dumnie - ale jak wielu nie nalezy tak nazywać... mam nadzieję, że kiedys ta kobieta odpowie za te wszystkie psiaki które zabiła - choc więzienie to dla tej (...) Pani wakacje Zbyszek rzecznik prasowy SdZ Quote
Zbyszek Gruda Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 kahoona napisał(a):dzięki za poparcie i wsparcie w karmie Eukanuba, którą nam dostarczacie w dużych ilościach - obiecujemy nie odpuścić i informować na bieżąco o rozwoju sytuacji;) program Polsatu w przyszłym tygodniu - podam dokładny termin Prawdziwe organizacje muszą się wspierać - działamy z dobroci serca a nie chęci zysku:multi: Quote
kahoona Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 Muszę jeszcze dodać, że nieczęsto zdarza się taka współpraca ze strony wszystkich służb, zaczynając od władz gminy (Chynów, Kozienice), przez policję (Grójec i Kozienice), powiatowego weta (Grójec, Kozienice), Wojewódzki Inspektorat wet., na mieszkańcach (krężel, Kociołki) kończąc.:multi::multi::multi: POLSAT był z nami dwa dni i mamy nadzieję na rzetelny materiał - to ta sama ekipa, co na jesieni w Krężelu i Maciejowicach. Porządna telewizja. Polska się zmienia, ludzie się zmieniają, mozna zacząć mieć nadzieję, że na dogo będziemy kiedyś pisać, co nasze psy jadły rano. Będziemy stawiać tę dzisiejszą akcję za wzór innym służbom przy następnych interwencjach - oby było ich jak najmniej:shake: Quote
sleepingbyday Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 ewa b.: nie odpuscimy. zawsze i wszedzie będziemy patrzeć ci na ręce. Quote
kometa Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 Brawo!:) A co z tymi wszystkimi psiakami?tzn gdzie one teraz są? Quote
Zofia.Sasza Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 ARKA, Kasiu - szaca! Jesteście wielkie. Trzeba ścigać Biedrzycką do końca świata i o jeden dzień dłużej. Nie ma przebaczenia. Mam nadzieję, że nigdy nie spotkam tej... osoby, bo pójdę siedzieć za ciężkie uszkodzenie ciała... Quote
karluta Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 Bardzo Wam dziękujemy, że działacie:multi: Mam nadzieję że wreszcie BABA odpowie za to co robi. Oby nigdy więcej nie trafił w jej łapy chociażby chomik:angryy: A tak swoją drogą to nie miałam pojęcia, ze takie psie biznesy istnieją. Jeszcze nie bardzo rozumiem jak to działa i na jakich zasadach:oops: Zastanawia mnie np jakie psy ona mnoży, bo na fotach żadnych rasowców nie widziałam (oczywiście mogłam przegapić). Jeśli chodzi o zwykłe mieszańce to czy da radę je sprzedawać? NA jakies eksperymenty czy gdzie te psiaki wędrują? Czy chodzi jedynie o kasę za przejęcie bezdomnego zwierza, a dalej już nikogo nie obchodzi co się z nim dzieje? Przepraszam jeśli ktos poczuje się zbulwersowany moją niewiedzą w tym temacie:roll: Po prostu zastanawiam się czy Tacy "ludzie" robią to tylko i wyłącznie z chęci zysku, czy jest w tym cos więcej, np. czerpanie przyjemności z patrzenia na cierpienie, ze sprawiania bólu itp.? Quote
gagata Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 [quote=karluta;12287110 Po prostu zastanawiam się czy Tacy "ludzie" robią to tylko i wyłącznie z chęci zysku, czy jest w tym cos więcej, np. czerpanie przyjemności z patrzenia na cierpienie, ze sprawiania bólu itp.? Tak naprawde to pobudki takich ludzi nie maja wiekszego znaczenia dla cierpiacych zwierząt i nie warto sie nad tym zastanawiac..Lepiej pomyslec i dzialac, by było ich jak najmniej albo - najlepiej - wcale... Quote
bela51 Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 W moim podpisie jest zdjęcie BONNIE, dawnej mieszkanki Maciejowic, która przebywała w wielunskim schronisku pod opieka fundacji Zwierzyniec. Niestety władze Wielunia odebrały Zwierzyńcowi prowadzenie schroniska i Bonnie teraz znajduje sie w Przytulisku zorganizowanym przez Fundacje. Ma około 5 lat, jest wysterylizowana i oczywiście bardzo, bardzo potrzebuje własnego domu.Może ktos z Was potrafi zamieścic duze zdjęcie Bonnie na forum i jej opis? Ja jestem komputerowa " kaleka" ,co ze wstydem przyznaje. Quote
malawaszka Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 niestety akucha nie tylko pokątne - poczytajcie na forum wieluńskiego schroniska co się dzieje w Wieluniu - ze schroniska wyrzucono Fundację a przejęła je firma prywatna i facet zupełnie nie kryje sie z tym, że chodzi o zarabianie kasy - z jednej strony walczymy z takimi prywatnymi mordowniami nastawionymi na zysk, a z drugiej powstają takie w świetle prawa i ku zadowoleniu urzędasów bo taki prywaiarz pousypia psy a nie będzie się domagał większych nakładów finansowych :angryy::angryy::angryy: i tak jak mówisz- tylko kasa kasa kasa :shake: Quote
mariee Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 Dziwne co piszesz malawaszko. Aby prywatna firma mogla prowadzic miejskie schronisko, ktokolwiek zresztą, musi byc ogloszony przetarg. Quote
malawaszka Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 mariee napisał(a):Dziwne co piszesz malawaszko. Aby prywatna firma mogla prowadzic miejskie schronisko, ktokolwiek zresztą, musi byc ogloszony przetarg. dziwne i umowa z Fundacją została zerwana bez zapisanego w niej miesiąca wypowiedzenia :angryy: Quote
kometa Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 ponawiam pytanie-co sie stało z tymi 86 psami które teraz były u biedrzyckiej?? Quote
gagata Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 kometa napisał(a):ponawiam pytanie-co sie stało z tymi 86 psami które teraz były u biedrzyckiej?? A jak myślisz, Kometo? Bezdomne psy sa własnościa gminy więc może lepiej tam kierować to pytanie... Quote
sleepingbyday Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 wracając do adremu: te psy sa dalej tam na miejscu? tak zrozumiałam z aluzyjnej wypowiedzi kahoony :cool1:. ale jak rozumiem, ponieważ był nalot, miejsce jest nadzorowane. tak? jakie teraz kroki? ewidencja, szukamy domów, jakiej pomocy potrzeba? warto byłoby zmienić tytuł wątku, dodając informację o nowej sytuacji. Quote
kometa Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 gagata napisał(a):A jak myślisz, Kometo? Bezdomne psy sa własnościa gminy więc może lepiej tam kierować to pytanie... ??? duzo tych psow jest z wolomina i nikogo sie zapytac o to nie moge bo nie dostane odpowiedzi. dlatego pytam Was Quote
kahoona Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 sleepingbyday napisał(a):wracając do adremu: te psy sa dalej tam na miejscu? tak zrozumiałam z aluzyjnej wypowiedzi kahoony :cool1:. ale jak rozumiem, ponieważ był nalot, miejsce jest nadzorowane. tak? jakie teraz kroki? ewidencja, szukamy domów, jakiej pomocy potrzeba? warto byłoby zmienić tytuł wątku, dodając informację o nowej sytuacji. władza zachowuje się przyzwoicie, psy są dalej pod opieką Ewy B., miejsce jest bardzo nadzorowane jesteśmy w stałym kontakcie z policją, gmina i powiatowym wojewódzkim wetem prawdopodobnie będziemy musieli pomóc w adopcjach, wpierw jednak załatwione muszą być wszystkie sprawy formalne Quote
sleepingbyday Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 a ewidencja jest? czy trzeba zrobić? czyli, ze byłaby robota jak w krężelu, zofia, czyść soczewki. słuchaj, kahoona, jesli do zrobienia jest ewidencja, to pomyślcie nad zmodyfikowaniem tych tasiemek z numerami - bardzo sie nie sprawdfziły. zawijają się w mocno zbity rulonik, trzeba takiego szlaejącego psa tzrymać, rozwinąć szmatkę, szukac, gdzie jest numer,w międzyczasei ona sie zwija abarot.... nie mówią,c że jednak parę się urwało, albo rozmyło. może od razu na kiltixach markerem? to starsznie spowalniałao pracę, nie mówiąc o kłopotach z identyfikacją. Quote
Pianka Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 punkt regulaminu forum 12. PROBLEMY LUB PYTANIA DOTYCZĄCE DZIAŁANIA FORUM, MODEROWANIA (....) d) Wątpliwości i uwagi dotyczące sposobu moderowania zgłaszamy wyłącznie na PW moderatora odpowiedzialnego za dany dział, Margo, Admina lub Pogotowia Moderatorskiego. Posty z uwagami dotyczącymi sposobu moderowania będą usuwane. Nieprzestrzeganie tej zasady będzie skutkowało punktami karnymi lub banem. także posty usuwam, pisanie dalej takich postów (nie tylko w tym watku, ale innych tez) będzie karane. Quote
Zofia.Sasza Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 Tylko że te psy nie zostały Biedrzyckiej odebrane. Są pod opieką gminy, ale u niej. A jak ona tam jest, to ja się nie podejmuję tam jeździć. Jeśli ją spotkam, wyląduję w pierdlu, a moje zwierzale skonają z głodu :angryy: Quote
sleepingbyday Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 to jest kurza dupa racja. będziemy gnić na przepoconym sienniku.. a na serio - ja sobie tak myśle, że oan tam teraz raczej nie bywa, a jak bywa to wtedy, kiedy wie, ze nie będzie nikogo spod znaku dogo. tak było i wcześniej. zresztą, niech kahoona napisze, jakie sa plany, co tzreba zrobic i do czego pomoc na miejscu będzie potrzebna. to jest odpowiedź do postu zofii pod pianką. tzn pod postem pianki ;-) Quote
Nina123 Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 Zofia jesteś szczera do bólu, wyobraziłam sobie akcję u pani B.z Twoim udziałem. Swoją drogą szkoda, że mogę Was wspierać tylko wirtualnie. Zabierz kogoś kto będzie hamował Twoje zapędy. Pozdrawiam serdecznie :lol: Quote
kahoona Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 [quote name='kometa']??? duzo tych psow jest z wolomina i nikogo sie zapytac o to nie moge bo nie dostane odpowiedzi. dlatego pytam Was zajrzyj sobie na te strony - tam jest info o Wołominie http://www.strazdlazwierzat.com.pl/index.php?pliki=interwencje http://www.strazdlazwierzat.com.pl/index.php?pliki=media Quote
Pianka Posted May 16, 2009 Posted May 16, 2009 Kolejne posty usunięte, prosze wrócić do tematu. Quote
Recommended Posts