basia0607 Posted August 22, 2008 Author Posted August 22, 2008 Tam.. tam...pierwszy posilek mamy za soba. Kupilam saszetke dla szczeniaków i rozmieszalam jedną łyzżkę z odrobiną cieplego mleka. Maleństwo pieknie zjadlo, wylizalo talerzyk i zwiedza pokój. Robi takie smiszne podskoki do Milki, lłapie zebami za uszy. Cudowny widok i cudowne macierzyństwo w wieku przedemarytalnym . Boje sie zapeszyć ale kupki niet ! :multi: Quote
epe Posted August 22, 2008 Posted August 22, 2008 Wygląda na to,że Bianka dobrą radę dała!:lol: Przyda Ci się jak znowu będziesz psią mamą!:evil_lol: Quote
basia0607 Posted August 23, 2008 Author Posted August 23, 2008 U nas wszystko dobrze. Kruszynka spala cała noc, wlaśnie zjadla śniadanie. Wylizala miseczkę do czysta i w niej siedzi. Quote
Agata69 Posted August 23, 2008 Posted August 23, 2008 moje szczeniaki kończą dzisiaj 4 tygodnie. Sa cudne same juz jedzą. Ale one miały o niebo lepiej bo miały mamę. (i tysiace słow złych ludzi zeby je uśpić). Ciesze sie ze kruszyna juz OK. A tu moja Aga Quote
Charly Posted August 23, 2008 Posted August 23, 2008 Basia jak jeszcze raz będzie siedziec w wylizanej miseczce cyknij zdjęcie:lol: Agata tutaj złych słow nie bylo (złe mysli z pewnoscią:evil_lol:), bo Basia sobie to zastrzegla na samym początku;) Quote
brazowa1 Posted August 23, 2008 Posted August 23, 2008 jest tez taka papka: Papka odchowowa BENTO KRONEN BABY służy przyzwyczajeniu szczeniaków do gotowej karmy. Po rozpuszczeniu BENTO KRONEN BABY w odpowiedniej ilości ciepłej wody powstaje bardzo smakująca szczeniętom papka. Przygotowuje ona w optymalny sposób system trawienny do karm stałych.Od trzeciego tygodnia zycia. Quote
BIANKA1 Posted August 23, 2008 Posted August 23, 2008 A gdzie kupuje sie ta papkę ? Ja nie spodziewam sie maluszków , ale kto wie :cool3: A co to za świńska blondynka na zdjęciu ?:evil_lol: Quote
brazowa1 Posted August 23, 2008 Posted August 23, 2008 mozna przez internet i jest w sklepach,ktore dystrybuuja BK,ale na zamowienie. Quote
Dominika1987 Posted August 23, 2008 Posted August 23, 2008 Trzymam kciuki za "mamusie". Jestem pod wrażeniem zaangażowania w odchowanie psiaczków! Quote
basia0607 Posted August 23, 2008 Author Posted August 23, 2008 Wrócilismy z pracy. Kryszynka już nie chce siedziec w koszyku, interesuje ją świat. Ma apetyt, jest b. żywa . Kupki na razie żadnej nie bylo ! Mam fotki ale beda pózniej, jadę do Przytuliska . Trzeba poprawić pape na dachach w dwóch budach, są deszcze i dach przecieka. Quote
Diuna B. Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 Ale się z niej zrobiła wielka pannica:lol: Quote
BIANKA1 Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 Basiu , a jak Twoja córcia ma na imie :cool3: Rośnie to to jak na drożdzach :loveu:Czy koopencje juz w normie ? Quote
basia0607 Posted August 25, 2008 Author Posted August 25, 2008 Ja na nią nadal mowię Kruszynka ale podoba mi sie bardzo imie , ktore kiedyś wymyślila Malagos , mianowicie Zazulka. Maluch chyba złe dni juz ma za sobą. Kupki są wzorcowe, reszta też bez zarzutu. Biega po mieszkaniu, wchodzi w każdy kąt, co dzień potrafi coś nowego. Przyłączyła się do calej sfory i szuka psiego towarzystwa. Quote
basia0607 Posted August 25, 2008 Author Posted August 25, 2008 Własnie zawiozlam do Elbląga mój drugi tymczas 4 m-czną Migotkę. Domek fajny, zakochali sie już w jej fotce. Niby wszystko ok ale jakoś bez niej pusto. To nie byla MIgotka ale Świrgotka, rozrabiala , rozweselala cały dom. Ach.. ja chyba nigdy nie przestanę tego przeżywać . Quote
BIANKA1 Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 Ciekawe jak się rozstaniesz z Zazulką :roll: Quote
malagos Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 i naprawdę zostanie Zazulką? :loveu: chiba szampitra postawic muszę :cool3: Quote
basia0607 Posted August 26, 2008 Author Posted August 26, 2008 malagos napisał(a):i naprawdę zostanie Zazulką? :loveu: chiba szampitra postawic muszę :cool3: To ja Malogosiu stawiam Ci szampana. Zazulka pasuje do niej jak ulał. Prawda , ja juz sie martwię jak się z nią rozstanę. Takie przedemerytalne macierzyństwo nie należy do latwych .:placz: Quote
basia0607 Posted August 27, 2008 Author Posted August 27, 2008 U Zazulki wszystko dobrze. Traktuje mnie w calości jako swoja mamę. Co dnia musi być porcja czulosci z jej strony. Lizanie po twarzy , zasypianie na mojej szyi. Ogonek przy tym kręci sie w kółeczko. Quote
basia0607 Posted August 29, 2008 Author Posted August 29, 2008 Zazulka ma już 4 m-ce. Nadal chodzi ze mna do pracy tylko juz tak dlugo nie śpi i muszę ją niańczyć na rękach. Co rusz przylatują dzieci z osiedla zobaczyć pieska a przy okazji przynoszą mi piwniczne koty. Wzielam 3 , wiecej już nie mogę. Quote
Wet-siostra Posted August 29, 2008 Posted August 29, 2008 4 miesiące,czy 4 tygodnie??? :oops: Bo jakoś mi się czas pomyrdał...:roll: Jeśli 4 miesiące,to jużbardzo duża panienka i czas na odcięcie pępowiny...;) Quote
Recommended Posts