Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ra_dunia napisał(a):
Hej Toluś... A mi się dzisiaj coś ze skrzynką porobiło. Zupełnie nie mogę otworzyć wiadomości. Jak jutro też nie będzie działało, to poproszę Ciebie Wuniu o konto na mój prywatny majl.

a co wypłata przyszła??:razz::evil_lol::evil_lol:juz wyczytalam u Chojraka;)

Posted

Lu_Gosiak napisał(a):
a co wypłata przyszła??:razz::evil_lol::evil_lol:juz wyczytalam u Chojraka;)

Normalnie chodzą i człowieka po wątkach śledzą :D Totalna inwigilacja... ;)
PM już mi się otwiera, więc zaraz wielkopies dolę dostanie :D

Posted

J_ulia napisał(a):
Witam, poproszę o numer konta. W spadku po Guciu , który pojechał do nowego domu Tolek otrzymał 50 zł.

bardzo serdecznie dziekujemy:multi::multi::multi: HURAAAA zaraz wysylam konto;)

Posted

dziekujemy pieknie Wuniu:loveu: i Raduniu Tobie za podratowanie budzetu Tolka:loveu:
a jutro beda nowe foteczki Tolka:multi::multi: i mozemy ruszyc z ogloszeniami

to co sie dowiedzialam o Tolku: Tolek powinien isc do domku raczej bez innych zwierzat, znaczy jest tak, ze Tolek na psy, ktore sie nim nie interesuja tez nie zwraca uwagi i generalnie nic nie robi, ale jest pare takich w hoteliku z ktorymi nie moze biegac, jak pies bedzie Go zaczepiac to Tolek raczej nie pozostanie dłuzny..... Arnie mowi, ze raczej lepszy bylby dom bez innych zwierzat no chyba, ze z jakas spokojna suczka to ok...jest silnym psem, ktory wymaga konsekwentnego prowadzenia, no i moze miec sklonnosci do ucieczek, bo skoro bedac jeszcze pod dzialam narkozy przegryzl smycz, to niejako moze miec do we krwi...aczkolwiek jest psem bardzo towarzyskim i do ludzi przytulasnym to szybko moze sie przyzwyczai i uciekanie mu nawet do głowy nie przyjdzie....poza tym napewno tez jeszcze mu sie to zmieni po kastracji jak juz sie calkowicie wyciszy

Posted

Kastracja sama w sobie niewiele zmienia u kilku letniego juz psa, pewne zachowania sa juz wyuczone i nawet jesli pozimo testosteronu w organizmie spadnie po uplywie kilku tygodni od zabiegu to pies dalej moze probowac ucieczek itd. Kastracja ulatwia tylko nauke nowych zachowan i trzeba by sie skupic wlasnie nad odpowiednimi cwiczeniami, treningem. Jesli nauka nie jest mozliwa w hotelu to nalezaloby przedstawic nowym lub potencjalnym wlascicielom kilka sposob pracy z psem, powiedziec co i jak robic zeby szybko i efektywnie zbudowac wiez z psem ktora niezbedna jest do tego by psisko uczylo sie chetnie i latwo.