Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Gosiaku, dzięki za zaproszenie - Tolka podglądam już od jakiegoś czasu (pies wyjątkowej cudowności jest - prawdziwe żółte psisko!), tylko po cichutku - toż wiem, że jak się odezwę, to od razu coś zadeklaruję, a przecież nie powinnam, bom "zadeklarowana" po uszy, a jakoś żaden z "moich" z portfela wyskoczyć mi nie chce. Więc na razie będę tylko zaglądać i kibicować, a o nr konta poproszę, jak tylko któreś z moich szczęść zechce łaskawie uwolnić mnie od siebie.

Posted

nie mam czasu poszperać i doczytać , ale , co do opłaty -czy wzięłyście pod u2wagę , że Tolek został wysterylizowany i zaczipowany i odrobaczony?
a za kastrację naszych psów mamy tylko po kosztach

Posted

[quote name='czerda']nie mam czasu poszperać i doczytać , ale , co do opłaty -czy wzięłyście pod u2wagę , że Tolek został wysterylizowany i zaczipowany i odrobaczony?
a za kastrację naszych psów mamy tylko po kosztach[/QUOTE]
Tak, tak, wszystkie pozycje medyczne nie ulegają żadnej wątpliwości, Gosia ustala kwotę pobytu tylko i wyłącznie.

Posted

Dokładnie... w sumie jest 880 czy cuś koło tego do zapłacenia. I oczywiście wszystkie pozycje ze skanu są jasne, oprócz tej kwarantanny...
Troszkę mnie zmroziła ta informacja :( bo w takim wypadku to Tolek już jest bankrutem...

A zobaczcie u Rudusia - też jest w tym hoteliku i pierwszy miesiąc miał liczony normalnie:
http://www.dogomania.pl/threads/179450-RUDUA-nie-zostanie-uA-piony-ale-POTRZEBNE-DEKLARACJE
Może niepotrzebnie bierzemy fakturę??

Posted

[quote name='Ra_dunia']Dokładnie... w sumie jest 880 czy cuś koło tego do zapłacenia. I oczywiście wszystkie pozycje ze skanu są jasne, oprócz tej kwarantanny...
Troszkę mnie zmroziła ta informacja :( bo w takim wypadku to Tolek już jest bankrutem...
A zobaczcie u Rudusia - też jest w tym hoteliku i pierwszy miesiąc miał liczony normalnie:
http://www.dogomania.pl/threads/179450-RUDUA-nie-zostanie-uA-piony-ale-POTRZEBNE-DEKLARACJE
Może niepotrzebnie bierzemy fakturę??
nie wiem Radka, nie wiem :shake:
Nie jest bankrutem, bo ma nas i na koncie ponad 900 zł. więc wystarczy na kwiecień, zwłaszcza, że deklaracje kwietniowe cały czas wpływają. Zrobi się bazarek i dziury jakoś się w maju pozakleja ... a może już domek do maja znajdzie? Na razie pieniądze są, jak tylko Gosia zakończy pertraktacje to wypuszczam przelew, troszkę kaski jeszcze zostanie ...

Posted

wyjaśnione... dostałam nowa poprawiona fakturkę i jest ustalone, ze pierwsze 14 dni jest liczone za 15zł/dobę reszta juz 10zł czyli razem wychodzi nam do zapłaty: 788zł

co do fakturki to tez pytalam o to Raduniu, ale obojętnie czy weźmiemy fakture czy paragon fisklany i tu i tu doktor mówił, ze musimy zapłacić 7% VATu...niewiem

Posted

anhata napisał(a):
nie nie Wunia...ja już się deklerowałam jakos przed świetami...tylko czekam sama na przelew....

Ależ ja wiem, a za pamiętanie nie można podziękować?

Posted

Oki - no to dobrze, że się wyjaśniło i dobrze, że Tolek nie zbankrutował ;)
Też mam nadzieję, że w maju to on będzie doopkę w domu grzał, ale strasznie nie lubię jak psiak jest w hoteliku bez pełnych stałych deklaracji. Zawsze mnie wtedy stres zżera... A ostatnio niestety sporo takich akcji wyciągania było i sporo psiaków bez pełnych deklaracji w hotelikach siedzi.
Ja wiem, że z takim składem damy radę ;)

Posted

ehhh właśnie ....ale co zrobić....mnie się wydaje, że sytuacja bezdomniaków troche się w Polsce poprawiła....jeszcze jakieś 4 lata temu to co krok to bezdomny pies.....teraz co blok to ktoś ma po 2 psy, np. u mnie na osiedlu.....
dobrze też, ze są jakiekolwiek deklaracje...
Tolek przystojniak znajzdioe dom i to będę powtarzała