Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie musisz kupowac normalnego biletu :) Studencki nie oznacza że nie jestes osobą dorosłą...:) A że ulgowy to się nie liczy. Ja jechałam ze swoją na studenckim i było ok. Ale w razie czego zapytaj się jeszcze gdy bedziesz kupowała.

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='basia bonnie']Nas w sobote czeka 1sza podroz, najpiew autem,potem pociagiem a potem autobusem :evil_lol:

a czy czepiają sie jak niepełnoletni jedzie z psem w pociągu?[/quote]

tylko pełnoletnia osoba może przewozić psa w pociągu.
oczywiscie pies musi miec kaganiec i ksiazeczke zdrowia

ja zawsze jezdze na studenckim z psem ;) i luzior

Posted

[quote name='mariolka']tylko pełnoletnia osoba może przewozić psa w pociągu.
oczywiscie pies musi miec kaganiec i ksiazeczke zdrowia

[/quote]
Wiem,wiem... ale ja nie mam wyjscia. A ktos gdzies pisal kiedys ze ponoc tak nie patrza na to... no ale chyba nic mi nie zrobią jak będe już z psem w pociągu..? będzie mieć kaganiec,ksiazeczke zdrowia..

Posted

A dla yorka trzeba kupować bilet???Jak jechałam do Karpacza z Wrocławia nie musiała no przynajmniej nie kupiłam a konduktor nie kazał pokazywać biletu.A I teraz jadę przez całą Polskę

Posted

[quote name='Alusia']A dla yorka trzeba kupować bilet???Jak jechałam do Karpacza z Wrocławia nie musiała no przynajmniej nie kupiłam a konduktor nie kazał pokazywać biletu.A I teraz jadę przez całą Polskę[/quote]
trzeba. po prostu upiekło Ci się ;)
chyba że był w transporterku (dziewczyny pisały, że jak pies jest w transporterku to biletu nie trzeba mu kupować)

Posted

[quote name='madzior_ka']czyli jaki bilet trzeba kupic dla psa - normalny czy ulogwy? prosze o wyjasnienie bo nie bee czytała całego wąku z góry bardzo dziekuje[/quote]
bilety dla psów są tańsze niż dla ludzi. bez względu na długość trasy kosztują tyle samo w określnonych pociągach. ale inne ceny są w pospiesznych, inne w expresach czy IC, inne w podmiejskich. w Kolejach Mazowieckich przez wakacje przewozi się psy za darmo. wszystko zależy od tego jakim pociągiem będziesz jechała

Posted

Jak pies jest w transporterze to tak czy siak bilet trzeba kupić. Nie ma zmiłuj się, pytałam. 4 zł.

Jechałam z Lublina do Krakowa. Na bilecie ulgowym (mam 15 lat) z psem (miał bilet). Nikt się nie czepiał, nawet kiedy pies leżał na fotelu ;)

Posted

jak jechałam nad morze, konduktorzy czepiali się że z mojego psa siersc leci (a to juz koncowka była lniena :roll: ). widocznie ktos sie poskarzyl. jechalysmy z siekowa i jej psem jeszcze z nasza kumpela. niestety NIE MIESCILYSMY sie w przedziale wiec siedzialysmy caly czas z psami na korytarzu. ale bylo wygodniej :P
i bilet 15zl kosztowal w expresie i w tlk

Posted

Ja jak jechałam ze swoją sunią na wakacje (co bylo kilka dni temu) pociągiem to nikt sie mnie o nic nie czepiał, pies lezal na kocu obok mnie i nikt mi nawet uwagi nie zwrocil. A za bilet w pospiechu zaplacilam 4 zl.

Posted

[quote name='Alusia']Oj ale zdziera to PKP ja za malutkiego yorkshire terriera musiałam zapłacić 15zł a za swój bilet 30zł trasa Wrocław-Świnoujście.[/quote]
pies to pies, od ludzi też nie liczą za wagę ciała

Posted

[quote name='Alusia']Oj ale zdziera to PKP ja za malutkiego yorkshire terriera musiałam zapłacić 15zł a za swój bilet 30zł trasa Wrocław-Świnoujście.[/quote]

zależy jaka trasa:) Ja za podróz 4 pociągami ( w tym dwa ICE) z jednego konca Polski na drugi (720 km) za psa płacę...15 zl:lol: Jak na moje oko- bardzo mało;)

Posted

Cóz, wiedza kaosztuje :cool3::cool3:. Gdybyś go miała w małym transporterku / torbie to nie zapłaciłabyc nic :lol::lol:.

Posted

[quote name='Charly']zależy jaka trasa:) Ja za podróz 4 pociągami ( w tym dwa ICE) z jednego konca polski na drugi (720 km) za psa płacę...15 zl:lol: Jak na moje oko- bardzo mało;)[/quote]
oooo, to Ci sprzedają 1 bilet na te 4 pociągi? i wpisują nr jednego Twojego biletu czy wszystkich?
jak ja ze swoim jechałam 2 pociągami i miałam dla siebie 2 oddzielne bilety to mi pani w kasie powiedziała, że muszę dla psa też dwa kupić (czyli musiałam zapłacić podwójnie za niego), bo ona musi wpisać na jego bilecie nr mojego, a że mam dwa to... :cool1:

Posted

[quote name='asiamm']oooo, to Ci sprzedają 1 bilet na te 4 pociągi? i wpisują nr jednego Twojego biletu czy wszystkich?
jak ja ze swoim jechałam 2 pociągami i miałam dla siebie 2 oddzielne bilety to mi pani w kasie powiedziała, że muszę dla psa też dwa kupić (czyli musiałam zapłacić podwójnie za niego), bo ona musi wpisać na jego bilecie nr mojego, a że mam dwa to... :cool1:[/quote]

ja dostaję 4 bilety, pies jeden. A jaki numer jest wpisany nie wiem- następnym razem spojrze.Ale tak płaciłam kupując bilet w Polsce i tak samo w Czechach- jeden bilet dla psa (tyle ze jadąc z Czech przez granice oczywiscie drozej)

Posted

szkoda, że w kasach siedzą czasem panie, które umieją tylko sprzedać zwykły bilet od miejscowości A do miejscowości B (chociaż i z tym czasem mają problemy czego kilka razy doświadczyłam), a jak im się powie o jakiś zniżkach czy promocjach to wybauszają oczy (mam na myśli kasy biletowe w jakiś mniejszych mieścinach, np. mojej)

Posted

[quote name='asiamm']szkoda, że w kasach siedzą czasem panie, które umieją tylko sprzedać zwykły bilet od miejscowości A do miejscowości B (chociaż i z tym czasem mają problemy czego kilka razy doświadczyłam), a jak im się powie o jakiś zniżkach czy promocjach to wybauszają oczy (mam na myśli kasy biletowe w jakiś mniejszych mieścinach, np. mojej)[/quote]

:cool1:mnie kobita ostatnio sprzedala co prawda poprawnie jeden bilet dla psa na 4 pociągi od A do Z, ale bilet ogolnie byl wystawiony na klasę 1...miejscówka na 2...zapłaciłam za 1....klnąc, że tak podrożało....Na szczęście miły konduktor zwrócił na to uwagę, odpisał i kasę zwrócono....

Posted

Z jednej strony 15 zl to duzo z drugiej malo - jezeli sie jedzie przez cala Polske albo dluzsza trase. A co do kobit w kasach to makabra. W wawie to juz prawie standard. Ja sie je o cos pytam a ta mi mowi ze czegos takiego nie ma - mimo ,ze wczesniej sie w informacji pytalam i bylo. Albo te genialne rozklady jazdy - co innego w necie, co innego na dworcu.

Posted

[quote name='hovomaniaczka']Z jednej strony 15 zl to duzo z drugiej malo - jezeli sie jedzie przez cala Polske albo dluzsza trase. A co do kobit w kasach to makabra. W wawie to juz prawie standard. Ja sie je o cos pytam a ta mi mowi ze czegos takiego nie ma - mimo ,ze wczesniej sie w informacji pytalam i bylo. Albo te genialne rozklady jazdy - co innego w necie, co innego na dworcu.[/quote]

:evil_lol::evil_lol::evil_lol: a to to juz w ogole odjazd z innej bajki... Nikt nic nie wie, nie czuje sie odpowiedzialny... Ale ale Warszawa to metropolia...Macie komputery:evil_lol:

Bylas kiedys w Katowicach np..:cool3: Siedzi pani za szybka (musi byc stluczona i zaklejona czarna gruba tasma-jest malenki otworek na kase, u gory wisi zatluszczony mikrofon..)... no więc pani siedzi zawsze bokiem...(trwala utlenowana...) Głosnik często nie dziala i trzeba sie schylac az do poziomu otworka na pieniadze...Wiec sie schylasz, pani patrzy wkurzona..."czego?" " e ja chcialam sei zapytac"...
babka ryczy "głośniej!!!"....:roll::angryy:.. A potem wyciąga swoją prastara ksiazeczke z czarnymi od bródu i tłuszczu rogami stronic i wertuje i wertuje- oczywiscie wczesniej sliniac palce....

Ja tylko jestem ciekawa jak to bedzie jak te mistrzostwa piłki nożnej będą w Polsce...:cool1::errrr: Przyjadą goście,:crazyeye: a babki niekumate, nikt nic nie wie...zmian nie podają...schodow ruchomych jak kot zaplakal albo nie dzialaja, wind niet:errrr: Często widze zrozpaczonych niemcow lub włochow biegających po peronach:roll:, bo nie wiedzą o co chodzi z tym logicznym (jedynym chyba w Europie???? czy jest tak jescze gdzies?) podziałem na tor i peron....

choć to akurat paradoksalnie jest dobre w tym calym balaganie, no bo jesli nie wyswietla sie informacja tam gdzie ma sie wyswietlic to takie oznakowanie jest niezawodne. Ale mogliby zmienic numeracje torów dla wiekszego rozeznania np. na A i B. I tylko peron bylby numerowany...I generalnie nie dzielić na peron, tor, podperon i podtor i wszystko numery hihi, tylko niech będzie peron np. 1 A(lewa strona) i B(prawa strona) czy wedle potrzeby dalsze odcinki C itd......ach...I tak jest dobrze, hehe:)

Posted

W Katowicach nie byłam i czegoś podobnego jeszcze nie czytałam (ale chyba powinnam). Obecnie jestem na wakacjach w Działdowie i tu znajomość kobit o rozkładzie jazd pociągów itp spraw jest również równa zeru. A jeszcze do tego jak idziesz po bilet do okienka i mówisz jej co chcesz ona sobie wychodzi do pokoju obok, a ty stoisz przy tym okienku jak pacan.... bo nie wiesz o co chodzi. A tak numeracja peronów to już w ogóle śmiech na sali.

Posted

[quote name='asiamm']oooo, to Ci sprzedają 1 bilet na te 4 pociągi? i wpisują nr jednego Twojego biletu czy wszystkich?
jak ja ze swoim jechałam 2 pociągami i miałam dla siebie 2 oddzielne bilety to mi pani w kasie powiedziała, że muszę dla psa też dwa kupić (czyli musiałam zapłacić podwójnie za niego), bo ona musi wpisać na jego bilecie nr mojego, a że mam dwa to... :cool1:[/quote]

se wspomniałam:), ze pies dostaje bilet od ...do..

czyli w moim przypadku np. Elbląg- via Marlbork via Warszawa via Katowice- Czyżowice.....

a jakie numery są wpisane i czy wogole:shake: nie wiem..