Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Gameto spokojnie ;) pomogę szukać domków. Ludzie o których pisałam są odpowiedzialni, tylko ja jakoś nie mogę z nimi dojść do porozumienia dlatego też myślę że bez sensu umieszczać ich na liście bo nie wiem w końcu czy psiaka chcą czy nie. Zostańmy więc przy "nie" coby nie robić nadziei. Za to kroi się po cichu z tego co wiem drugi domek Gdyński jeśli Lavinia odbierze telefon bo z tego co wiem nie można się do niej dodzwonić :roll:

Posted

Kochani napiszcze mi czy bedziecie chcieli skorzystac z mojego transportu jutro bo jest do przewiezienia duzy psiak z Krzyczek do Kołobrzegu którego obiecałam przewieżć już wczesniej i okazało się że może już jechac więc chciałabym im dać odpowiedż.Jeżeli będę jutro dla Was gdzies jechac to umówię się z nimi na inny dzien.

Posted

danka1234 napisał(a):
Kochani napiszcze mi czy bedziecie chcieli skorzystac z mojego transportu jutro bo jest do przewiezienia duzy ****k z Krzyczek do Kołobrzegu którego obiecałam przewieżć już wczesniej i okazało się że może już jechac więc chciałabym im dać odpowiedż.Jeżeli będę jutro dla Was gdzies jechac to umówię się z nimi na inny dzien.

ja tu nie przewodze wiec nie wiem, bo ten pies potrzebuje transportu i te maluszki tez, nie wiem czy bulwki moga czekac (nie maja chyba gdzie bo DT awaryjny w Wawie jest na 2 szczeniaki i do soboty tylko)

Posted

danka1234 napisał(a):
Kochani napiszcze mi czy bedziecie chcieli skorzystac z mojego transportu jutro bo jest do przewiezienia duzy ****k z Krzyczek do Kołobrzegu którego obiecałam przewieżć już wczesniej i okazało się że może już jechac więc chciałabym im dać odpowiedż.Jeżeli będę jutro dla Was gdzies jechac to umówię się z nimi na inny dzien.

Wożenie psów z Krzyczek, a nastęnego dnia szczeniąt 8 tyg. tym samym autem to duże ryzyko.

Posted

mar.gajko napisał(a):
Wożenie psów z Krzyczek, a nastęnego dnia szczeniąt 8 tyg. tym samym autem to duże ryzyko.

mar,gajko. wyobraz sobie że o tym wiem.
Może jakaś pomoc a nie tylko tzw.dobre rady.

Posted

danka1234 napisał(a):
mar,gajko. wyobraz sobie że o tym wiem.
Może jakaś pomoc a nie tylko tzw.dobre rady.

A jakiej formy pomocy TY oczekujesz???

A dobra rada powinna być ceniona.

Posted

Postaram się zaraz zadzwonić i dowiedzieć.

A co do tego że DS powinny po pieski same przyjechać to są i plusy i minusy. Minus - nie widzimy warunków
Plus - widać że im zależy skoro tyle jadą

Dodatkowo jeśli np 3 szczeniaki jadą w tamtą stronę dwa na DT i jeden na DS to chyba wolałabym wieźć je wszystkie niż zostawiać tego na DS żeby się nowy domek sam pofatygował.

Powiecie że może DS zabrać wszystkie psy i zawieść do DT - tak, ale zasada ograniczonego zaufania jednak u mnie bierze górę - kilka klusek osobie która podpisuje umowę tylko na jedną....

Posted

Viris napisał(a):
(...) Minus - nie widzimy warunków
Plus - widać że im zależy skoro tyle jadą
(...) tak, ale zasada ograniczonego zaufania jednak u mnie bierze górę - (...)....

Minus dalej - nie widzimy człowieka w jego własnym otoczeniu, w takim często okolicznościowo z gęby spada maska miłośnika zwierząt. Czasem wystarczy drobiazg, który zdradza nastawienie do zwierząt lub intencje.
Ostatnio byłam w ciężkim szoku po cudownych rozmowach telefonicznych w kontraście z rozmowami na miejscu. Perełki posypały się niczym asy z rękawa. Domkowi podziękowałam. Tym bardziej Cię rozumiem Viris.
Co do wspomnianego plusa - zależeć może również przyszłemu handlarzowi i rozmnażaczowi. Jak będzie miał wizję zarobku to też ruszy tyłek i pojedzie po psiaka.

Posted

Dobra rozmawiałam z Lavinią i jest tak:

danka1234 - wieź tego biedaka z Krzyczek - my sobie poradzimy jakoś.

Jagienka - bierz inne tymczasy jeśli możesz, bulwy sobie poradzą.

Dziękujemy za oferty pomocy:loveu::loveu::loveu:

Dziewczyny jeszcze jadą więc nic nie wiadomo. Jestem z nimi w kontakcie, ale mniej więcej plan wygląda tak że dzisiaj potrzebujemy tych tymczasów jak najwięcej z Warszawy. Nawet takich do soboty. I na spokojnie dziewczyny powybierają DT i poplanują gdzie je rozwozić dalej.

Posted

Viris napisał(a):
Dobra rozmawiałam z Lavinią i jest tak:

danka1234 - wieź tego biedaka z Krzyczek - my sobie poradzimy jakoś.

Jagienka - bierz inne tymczasy jeśli możesz, bulwy sobie poradzą.

Dziękujemy za oferty pomocy:loveu::loveu::loveu:

Dziewczyny jeszcze jadą więc nic nie wiadomo. Jestem z nimi w kontakcie, ale mniej więcej plan wygląda tak że dzisiaj potrzebujemy tych tymczasów jak najwięcej z Warszawy. Nawet takich do soboty. I na spokojnie dziewczyny powybierają DT i poplanują gdzie je rozwozić dalej.

"Pospolite ruszenie" trochę opanowane:p

Posted

mar.gajko - ja bym Cię jednak prosiła o nie wypowiadanie się na tym wątku. Po co to robisz? Chcesz nam przeszkodzić? Coś Ci się nie podoba?
Powiedz w prost, a nie pod powłoczką "dobrych rad" walisz pociskami jak z karabinu.

Posted

Viris napisał(a):
mar.gajko - ja bym Cię jednak prosiła o nie wypowiadanie się na tym wątku. Po co to robisz? Chcesz nam przeszkodzić? Coś Ci się nie podoba?
Powiedz w prost, a nie pod powłoczką "dobrych rad" walisz pociskami jak z karabinu.

Wiesz, nawet nei wiem jak na ten Twój post odpowiedzieć.

Forum jest dyskusyjne i otwarte. Wypowiadać się każdy może.
Twoja uwaga jest wybitnie niestosowna, a wręcz trąci zwykłym chamstwem.

Pociski są celne. I z tego jest problem.
Ale wnoszę, iż zniknięcie z wątku moje, jest ustalone z założycielką.
Więc znikam.

I naprawdę tym ****kom życzę rozsądnych działań.

Posted

Gameta - w razie potrzeby nawet 2 szczeniaczki, DT wakacyjny - Gdynia - brak transportu

Gacusiowa - 1 szczeniaczek: „(…) chętnie dam DT, a może nawet DS jednej dziewczynce - czarno biała - z miotu majowego to z plamką nad ogonkiem jeśli jest dziewczynką to super - jaki wobec tego, nie wiem, czy DS, czy DT- Odbiór w Poznaniu( Transport w miarę możliwy ).

Dorcia44 - możliwy DT - ale dużo obowiązków na głowie.
" Może jeśli nie będzie takiej konieczności, nie obciążajmy jej dodatkowo?"-Gacusiowa ;>

Agata-air - w razie konieczności nawet 4 szczeniaczki DT(oczywiście bez przegięcia ilością) - 1 chłopczyk jak najbardziej biały na DS?, tel 793685044- ma dowóz od razu po akcji

Demi - 2 szczeniaczki DT - Wrocław

Xmartix - 1 szczeniaczek od 12.07 DT(wcześniej może być u demi) Wrocław

Netti1 -1 szczeniaczek DT- ciemna suczka - Łódź

Auraa - 1 szczeniaczek DT ( przetrzymanie przed podróżą) moze być 2 szczeniaczki- Warszawa - trzeba dowieźć .

Jenis - w razie potrzeby nawet 4 szczeniaczki DT, najlepiej suczki, być może jedna zostanie na DS- 13 będzie w Warszawie. Pniewy (ale równie dobrze możliwość odbioru w Poznaniu)

Viris - 2 szczeniaczki DS 608339230, sunia jak najciemniejsza, piesek łaciaty- Jeden obecnie pod Opolem drugi okolice Poznania

Betbet - 1 szczeniaczek DT Świnoujście

Jagienka42 - DT, jak to określiła Jagienka w PW każdą ilość, byle suczki i nie muszą to być buldożki, jeśli oczywiście uda się wyciągnąć i inne szczeniaki Kraków tel.604 349 001- brak transportu

Pysia - DS - chłopczyk- Zawiercie - pojadą po pieska.

Lothia - krótki, przejściowy DT w Warszawie - do soboty, dla 2 maluchów.

POMOC W TRANSPORCIE

danka1234 - Słupsk - 20 gr za kilometr.
Viris - Ostrowiec Św - 30 zł za 100 kilometrów.

Posted

mar.gajko napisał(a):

Ale wnoszę, iż zniknięcie z wątku moje, jest ustalone z założycielką.
Więc znikam.
Dziękuję, pozwoli mi to zająć się tym czym powinnam - czyli pomocy w organizacji DT i potwierdzaniu DS, a nie odpisywaniem na Twoje zaczepki.

Do chama mi wiele brakuje, niestety miałam okazjię takowych poznać i przy nich jestem o "taka tyci tyci".

A proszenia kogoś by opuścił wątek nie muszę z nikim ustalać - ale tym zdaniem wyjaśniłaś moje wątpliwości co do tego dlaczego tak strzelasz ;)

Pozdrawiam!