majqa Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 Odezwała się Dorcia44, jak rozumiem "na tak", podając, że jest z W-wy. Poprosiłam powtórnie by podała ile szczeniaków wchodzi w grę, ponadto poprosiłam żeby podała do siebie konktakt, który również drogą PW przekażę Viris. Quote
xmartix Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 w Wawie chyba tak, tymczas jest potrzebny, ale jestes w stanie dac ten dluzszy czy ten krótki do soboty? Quote
Erazm Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 Jak dłuższy? Prawdę mówiąc to myślałąm o tym do soboty, w przyszły czwartek wyjeżdżam, więc do srody maluch(Y) mogłyby posiedzieć Quote
karolk@ Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 Jak cos dłuzszego to czy w grę wchodzi Żyrardów ? Quote
xmartix Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 Zyrardów tak, blisko Warszawy musicie byc cierpliwi Dt jak najbardziej potrzebne te nawet krotkie w Warszawie czy okolicy. ale wypowiedziec musza sie osoby ktore "organizuja" te akcje Quote
Tosia2 Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 Karolka, jeśli chcecie być domem stałym dla bulwy to musisz skontaktować się bezpośrednio z Lavinią telefonicznie... Jeśli chcesz, możesz napisać coś o Was, waszych zwierzętach jakie macie, mieliscie, dzieciach, warunkach, czy pokryjecie sterylizację, itd... Quote
karolk@ Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 Dzięki Tosia2 Jeszcze małe pytanko - ile tygodni maja misiaki i czy nie będzie przeszkadzało to, że mam w domu bardzo młodego masionka (4 miechy)? Quote
Viris Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 Są dwa mioty jedne urodzone pod koniec kwietnia - 7 sztuk , drugie na początku maja - 5 sztuk. Czyli są w wieku około 8 tygodni. Potrzebujemy szybki DT w Warszawie - takich nawet do weekendu żeby maluchy tam przeczekały aż zostaną rozdzielone na domy stałe i na dłuższe tymczasy ( w sensie takie u których będą czekać na DS ). Żeby adoptować na stałe ( DS ) szczeniaczka trzeba podpisać umowę, przyjechać po szczeniaka lub opłacić jego transport, zobowiązać się do sterylizacji/kastracji, wyrazić zgodę na wizyty przed i po adopcyjne. Przewidujemy też opłatę adopcyjną - jeszcze nie ustalona kwota!!! Jak ktoś oferuje DT - Warszawa - taki do weekendu - proszę na PW numer telefonu, dzielnica i informację czy szczeniaki dzisiaj mogą już być na DT! Jak ktoś oferuje DS to proszę o info o miejscowości i o preferencjach - płeć, umaszczenie. Quote
Viris Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 Gameta - w razie potrzeby nawet 2 szczeniaczki, DT wakacyjny - Gdynia - brak transportu Gacusiowa - 1 szczeniaczek: chętnie dam DT, jednej dziewczynce 1. czarno biała - z miotu majowego z plamką nad ogonkiem jeśli jest dziewczynką albo 2. ten brązowy pręgusek, jesli nie jest jeszcze 'zarezerwowany' i jest dziewczynką; jeśli żaden z powyższych to jakaś insza dziewczynka :smile: - Odbiór w Poznaniu. Dorcia44 - 2 szczeniaczki Warszawa Agata-air - w razie konieczności nawet 4 szczeniaczki DT(oczywiście bez przegięcia ilością) - 1 chłopczyk jak najbardziej biały na DS?, tel 793685044- ma dowóz od razu po akcji Demi - 2 szczeniaczki DT - Wrocław Xmartix - 1 szczeniaczek od 12.07 DT(wcześniej może być u demi) Wrocław Netti1 -1 szczeniaczek DT- ciemna suczka - Łódź Auraa - 1 szczeniaczek DT dłuższy, plus dodatkowo 2 szczeniaki na DT szybki - przed podróżą. Warszawa - trzeba dowieźć . Jenis - w razie potrzeby nawet 4 szczeniaczki DT, najlepiej suczki, być może jedna zostanie na DS- 13 będzie w Warszawie. Pniewy (ale równie dobrze możliwość odbioru w Poznaniu) Viris - 2 szczeniaczki DS 608339230, sunia jak najciemniejsza, piesek łaciaty- Jeden obecnie pod Opolem drugi okolice Poznania Betbet - 1 szczeniaczek DT Świnoujście Jagienka42 - DT, jak to określiła Jagienka w PW każdą ilość, byle suczki i nie muszą to być buldożki, jeśli oczywiście uda się wyciągnąć i inne szczeniaki Kraków tel.604 349 001- brak transportu Pysia - DS - chłopczyk- Zawiercie - pojadą po pieska. Lothia - krótki, przejściowy DT w Warszawie - do soboty, dla 2 maluchów. POMOC W TRANSPORCIE danka1234 - Słupsk - 20 gr za kilometr. Viris - Ostrowiec Św - 30 zł za 100 kilometrów. Quote
majqa Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 Viris napisał(a):Gameta - w razie potrzeby nawet 2 szczeniaczki, DT wakacyjny - Gdynia - brak transportu Gacusiowa - 1 szczeniaczek: „(…) chętnie dam DT, a może nawet DS jednej dziewczynce - czarno biała - z miotu majowego to z plamką nad ogonkiem jeśli jest dziewczynką to super - jaki wobec tego, nie wiem, czy DS, czy DT- Odbiór w Poznaniu( Transport w miarę możliwy ). Dorcia44 - 2 szczeniaczki Warszawa Agata-air - w razie konieczności nawet 4 szczeniaczki DT(oczywiście bez przegięcia ilością) - 1 chłopczyk jak najbardziej biały na DS?, tel 793685044- ma dowóz od razu po akcji Demi - 2 szczeniaczki DT - Wrocław Xmartix - 1 szczeniaczek od 12.07 DT(wcześniej może być u demi) Wrocław Netti1 -1 szczeniaczek DT- ciemna suczka - Łódź Auraa - 1 szczeniaczek DT ( przetrzymanie przed podróżą) moze być 2 szczeniaczki- Warszawa - trzeba dowieźć . Jenis - w razie potrzeby nawet 4 szczeniaczki DT, najlepiej suczki, być może jedna zostanie na DS- 13 będzie w Warszawie. Pniewy (ale równie dobrze możliwość odbioru w Poznaniu) Viris - 2 szczeniaczki DS 608339230, sunia jak najciemniejsza, piesek łaciaty- Jeden obecnie pod Opolem drugi okolice Poznania Betbet - 1 szczeniaczek DT Świnoujście Jagienka42 - DT, jak to określiła Jagienka w PW każdą ilość, byle suczki i nie muszą to być buldożki, jeśli oczywiście uda się wyciągnąć i inne szczeniaki Kraków tel.604 349 001- brak transportu Pysia - DS - chłopczyk- Zawiercie - pojadą po pieska. Lothia - krótki, przejściowy DT w Warszawie - do soboty, dla 2 maluchów. POMOC W TRANSPORCIE danka1234 - Słupsk - 20 gr za kilometr. Viris - Ostrowiec Św - 30 zł za 100 kilometrów. Viris na PW podaję Ci kom. do Dorci44 Quote
joannaw Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 Jestem z Warszawy. Półtora roku temu wzięłam od Lavinii Gustawa (z pseudochodowli, z której jest też Maja Maupy). Jezeli potrzebujecie pomocy w przechowaniu szczeniaka, lub jakiejkoklwiek innej, proszę o kontakt. Mój nr tel. 604-501-881 Quote
xmartix Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 super!! :multi: coraz wiecej Dt krótkich w Wawie :loveu::loveu: Quote
danka1234 Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 Viris napisał(a): danka1234 - wieź tego biedaka z Krzyczek - my sobie poradzimy jakoś. dobra to ja umawiam się na zawiezienie krzyczkowego ale jeden maluch ma jechać do Świnoujscia to w jego transporcie jakby co to moge pomóc bo gdyby pojechał z innymi do Gdanska to mogę tam po niego pojechac i zawiezc do Betbet,pisze zebyscie wiedzieli ze jest taka mozliwość a decyzja oczywiscie Wasza. I jakby co to nie jechalby tym samym autem co krzyczkowy,zeby znowu nie było ze cos tam,pojechalby po niego mój syn swoim autem. Quote
auraa Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 rozumiem że dziewczyny dotarły na miejsce. Wszyscy lubią dziewczynki;) A co z chłopakami?:razz: Czy coś wiadomo o innych maluchach? Quote
karolk@ Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 Jaka jest cena sterylizacji takiego maluszka i czy biorąc pieska na DT można się zastanowić nad DS ? Quote
Viris Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 Takiego maluszka nie można wysterylizować. Gdyby było można nie wydawalibyśmy ich bez zabiegu. Cena sterylizacji zależy od miasta, weta itp. Suczki sterylizuje się najlepiej po 1 cieczce. Quote
Viris Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 danka1234 napisał(a):dobra to ja umawiam się na zawiezienie krzyczkowego ale jeden maluch ma jechać do Świnoujscia to w jego transporcie jakby co to moge pomóc bo gdyby pojechał z innymi do Gdanska to mogę tam po niego pojechac i zawiezc do Betbet,pisze zebyscie wiedzieli ze jest taka mozliwość a decyzja oczywiscie Wasza. I jakby co to nie jechalby tym samym autem co krzyczkowy,zeby znowu nie było ze cos tam,pojechalby po niego mój syn swoim autem.Ok, dzięki za informacje!! Powodzenia w przewozie. Quote
Tosia2 Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 Viris napisał(a):Takiego maluszka nie można wysterylizować. Gdyby było można nie wydawalibyśmy ich bez zabiegu. Cena sterylizacji zależy od miasta, weta itp. Suczki sterylizuje się najlepiej po 1 cieczce. Święta racja! Żeby było lepiej to sterylka suni między pierszą a drugą cieczką minimalizuje do 3% ryzyko wystąpienia guzów sutków które są bardzo popularne po 6 roku życia.... Pomijamy już zerowe ryzyko ropomacicza, wygodę dla właściciela, itd.... Jest to jednorazowy koszt, a spokój na całe życie... Podawanie zastrzyków na dłuższą metę to katastrofa... Także naprawdę warto! Quote
demi Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 wątek leci jak oszalały. a ja od rana na AR siedziałam z Maxi i nie nadążam nad wszytskim :shake: No tak przeżyje 3 maluchy:lol: musze łazienkę przygotować na ich przybycie- bo aktualnie jest zakocona dziąszkami po sterylkach:lol: Wcześniej ktoś pisał (przepraszam, ze nie pamietam kto:oops:), że możemy szczeniaków nie uchronić przed kolejnymi hodowlami. I tu właśnie "pies pogrzebany", że za ten rok trzeba ruszyc tyłek i zobaczyć co tam w nowym domku piesia słychać i zerknąć w książeczke zdrowia, a później ewentualnie dryndnąć do weta, który zabieg robił. Dziąszki, za opatrzeć sie w kalendarz (ja mam w sumie 3:lol:) i wpisywać kiedy, gdzie, kogo sprawdzic i człowiek nie zginie, a zwierzaczki bedą upilnowane! A co do ratowania chorych, starych, w średnim wieku, bez łapy, bez oka itp. to nie bedę sie za bardzo wypowiadać.... Jak ktoś ma warunki, siły, checi i mozliwości to przecież droga wolna, nie mozna nic nikomu narzucać bo każdy z nas bardziej lub mniej wypruwa sobie żyły dla zwierząt z własnej woli! Quote
Viris Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 demi napisał(a): A co do ratowania chorych, starych, w średnim wieku, bez łapy, bez oka itp. to nie bedę sie za bardzo wypowiadać.... Jak ktoś ma warunki, siły, checi i mozliwości to przecież droga wolna, nie mozna nic nikomu narzucać bo każdy z nas bardziej lub mniej wypruwa sobie żyły dla zwierząt z własnej woli!No widzisz ja np to robię, staram się jak mogę pomagać także tym ****kom które żadnej z ras nie przypominają. Zarówno tych w schroniskach jak i innych. A że dodatkowo mam BF - zboczenie, no to co z tego? Mam im nie pomagać:shake: Bardzo proszę nie piszcie do mnie na gg albo PW czy coś wiem. Będę wiedziała napiszę - dziewczyny jeszcze jadą - jest to jednak kawał drogi. Ja chcę ogarnąć trochę bazarki, zaraz biegnę na pocztę, nie siedzę przy kompie tylko po to by Was informować! jak tylko do mnie zadzwonią że mają maluchy to od razu pisze na wątku!!!!!! Quote
demi Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 dokładnie tak!;) czekamy na wieści z niecierpliwością :roll: Quote
Recommended Posts