majqa Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 zofia&sasza napisał(a):(...) Tak że ogólnie jesteśmy w głębokiej dooopie.(...) Dobrze ujęte. Zosiu, dzwoń do Tosi, może ma szansę dorwać się do kompa i zmienić tytuł wątku, bo sprawa podbramkowa. :-( Poza tym może Tosia będzie miała jakiś doraźny pomysł w tym i na hotelik, który Tobie akurat nie przychodzi do głowy. Odpuszczam komentarz, co do reszty...chociaż...Jeśli dodzwoniłaś się do właściwej osoby, to nie jestem zła, że zrezygnowała ale cholernie to przykre, że dowiadujemy się o tym na ostatni gwizdek. Quote
Angie :) Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 majqa napisał(a):Dobrze ujęte. Zosiu, dzwoń do Tosi, może ma szansę dorwać się do kompa i zmienić tytuł wątku, bo sprawa podbramkowa. :-( Poza tym może Tosia będzie miała jakiś doraźny pomysł w tym i na hotelik, który Tobie akurat nie przychodzi do głowy. Odpuszczam komentarz, co do reszty...chociaż...Jeśli dodzwoniłaś się do właściwej osoby, to nie jestem zła, że zrezygnowała ale cholernie to przykre, że dowiadujemy się o tym na ostatni gwizdek. kurcze czemu nie pomyslalysmy o wyjsciu awaryjnym :mad: nauczka zyciowa - nawet jak domek zaklepany i nawet jak piesek w domku to trzeba trzymac hotelik lub DT w zapasie :cool3: Quote
Zofia.Sasza Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 Do Tosi dzwoniłam wczoraj. Nagrałam się na na pocztę. Dodatkowo wysłałam sms-a. Nie oddzwoniła, pewnie nie może. Poza tym rozmawiałam z jej mamą, więc one są chyba w kontakcie. Spróbuję wybłagać w lecznicy dzień zwłoki, ale może się nie udać... Dziewczyny, może mogłybyście rozesłać to osobom z dgm proponującym tymczasy (są na Mapie Dogo), a ja będę dzwonić po hotelikach. Kurka, nie wezmę go. Sasza go rozszarpie. Do tego sunia tymczasowa ma cieczkę, a on pełnojajeczny... Quote
li1 Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 Dzwonie do Ciebie, Zofio, ale nie moge sie polaczyc. Czy moze ktos inny podac mi nr tel do siebie. Rozeslalam wici o domek, ale mam pare pytan. Quote
majqa Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 U mnie mix asta z pitem (sunia), kundelka szorściak + 2 koty na mini powierzchni i..."odpadka" z dogo (kontakt z kompem, wyjazd) w pt. Szlag.:-(Rozsyłam info. Zosiu, masz jakiś kontakt z mamą Tosi, uproś dotarcie do niej i zmianę tytułu lub...poproś moda, bo najbardziej jesteś w temacie (kontakt z lecznicą, sytuacja Liska). Quote
Zofia.Sasza Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 Li1 - mój telefon 0-695-063-783. Działa. Jak się nie dodzwonisz, puść mi swój na priv - tylko do 17.00 Quote
Zofia.Sasza Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 Założyliśmy wątek ratunkowy: [SIZE=3]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10588566 Proszę wchodzić i podbijać, kto w Lisa wierzy!!!! Quote
wanda szostek Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 Na jaki czas potrzebne DT? Jakiej opieki wymaga piesek? Quote
majqa Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 wanda szostek napisał(a):Na jaki czas potrzebne DT? Jakiej opieki wymaga piesek? Czas - do znalezienia domku, który jak czytam, się wypiął. Opieka? Pewno minimalne przemycie rany, reszta jak u normalnego psa - siku itp + odrobina ciepła, bo Lisek oswaja się z brakiem łapki. Quote
majqa Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 Lecznica przy Podleśnej. Róg Lektykarskiej. Czynne do 21.00 w dni powszednie. Bielany. Trzeba dojechać tramwajem do Instytutu Meteorologii i zejść w dół Podleśną. Tel. 022 832 27 28 . Quote
aniulka111 Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 Lisku moze jest dla Ciebie jakas nadzieja:-( Quote
aniulka111 Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 :multi::multi::multi::multi::multi: podbijam Quote
zolzunka Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 musi byc nadzieje dla tego pieknego psiaczka !! ja nie moge go zabrac :(, ale wierze, ze znajdzie szybko domeczek. Quote
aniulka111 Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 :multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi: lisek ma dom na pare dni Quote
Ra_dunia Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 dobra - to dzisiaj otwieramy szampana... i z kieliszkiem szampana nadal szukamy DT dla Liska... W końcu jak napisała li1 na razie mamy tylko DTA... Quote
li1 Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 Ra_dunia napisał(a):dobra - to dzisiaj otwieramy szampana... i z kieliszkiem szampana nadal szukamy DT dla Liska... W końcu jak napisała li1 na razie mamy tylko DTA... Ale za to jaki DT! Quote
nescca Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 Cięgle szukam........ pytam. Piesio jest cudowny..... Musimy mu pomóc. Quote
Hotel KADIF Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 Lisek na trójłapach: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9955932#post9955932 Bardzo proszę o wklejenie, na wątek Liska albo trójłapków, zmniejszonego zdjęcia, to wkleję do pierwszego postu (chyba za dużo przecinków:oops:)!! Umarłam!!!! :mdleje::mdleje::mdleje: Poproszę o przesłanie zdjęć w formacie jpg to umieszczę Liska w kąciku adopcyjnym "Mojego Psa". Możecie to również zrobić bezpośrednio na adres: [email protected] Lisku!!! Damy radę!!! Poczekaj jeszcze troszkę!!! Quote
Ra_dunia Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 Dzwoniła Zofia z super informacją :smile: a w zasadzie nawet dwoma :smile: Po pierwsze - Lisek podbił serca lekarzy w lecznicy i zgodzili się go przetrzymać :-D Po drugie - telefon otrzymany z lecznicy do potencjalnych właścicieli Liska jednak okazał się nie tym telefonem! Pani, która była zainteresowana jego adopcją nadal Liseczka odwiedza :smile: ba, nawet jutro ma przyprowadzić swojego pieska, żeby sprawdzić czy psiaki się polubią :-D Więc - 3majmy kciuki, bo już wkrótce jednak może się okazać, że nasz Lisek znalazł kochający stały domek :-D Quote
Hotel KADIF Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 Ra_dunia napisał(a):Więc - 3majmy kciuki, bo już wkrótce jednak może się okazać, że nasz Lisek znalazł kochający stały domek :-D :thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs: Quote
wanda szostek Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 Lisek może przyjechać do mnie. Cieszę się, że mam zgodę swojej połowy. Quote
dorota412 Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 BOŻE to sie porobilo:shake: taki biedny bez łapiny i do schroniska, przeciez on nawet nie umie sie jeszcze poruszac, nie pogoilo sie to wszystko OGROMNE PODZIEKOWANIA DLA PANI WANDY!!!!!!!!!!!! Ale ja czegos nie rozumiem, bo jesli wplacalismy pieniadze na konto fundacji (tej od Tosi), to wydawało mi sie, ze Lisio jest ich podopiecznym i w takiej sytuacji nie zostanie na lodzie (czy jakims tam schronisku), czytalam watek zalozony przez Tosie dot. przytuliska prowadzonego przez jej mame i pieski maja tam jak w raju, to czemu nie moglby tam trafic Lisek, no nie wiem:shake: Quote
Ra_dunia Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 Tak w skrócie: Tosi nie ma do 10 sierpnia i kontakt z nią jest jedynie telefoniczny, ale Lisiątko nie zostaje bez opieki ;) Lisek miał amputowaną łapkę. Wyglądało na to, że potencjalny chętny na adopcję się wycofał natomiast lecznica nie chciała już przetrzymywać Liska. Istniało duże prawdopodobieństwo, że piesek trafi do schroniska. Stąd wzięła się akcja natychmiastowego szukania DT dla psiaka... (dziękujemy wszystkim za cudowną reakcję i chęć pomocy). Wieczorem Zofia pojechała osobiście do schroniska skoordynować sprawy Liskowe. Na szczęście w czasie wizyty wyniknęły 2 sprawy: 1) Lisek może pozostać w lecznicy :) DT nie jest potrzebne natychmiastowo 2) numer telefonu był nie do właściwej adoptującej :) ona się nie wycoafała :) Pani nadal odwiedza Liska. Jutro ma przyjść do lecznicy razem ze swoim pieskiem, żeby sprawdzić, czy z Liskiem się polubią... teraz 3mamy mocno kciuki, żeby cała sprawa skończyła się happy endem :) Zofia będzie na necie jutro, więc pewnie przedstawi jeszcze bardziej szczegółowe informacje i skoryguje moje (jeśli wkradły się błędy ;) ). Na razie nie otwierajmy szampana i nie świętujmy, ale na szczęście sprawa nie jest tak tragiczna jak na początku się wydawało :) Quote
Rodzice Maciusia :) Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 pozostaje mocccccnnnno trzymać kciuki i liczyć, że wierna opiekunka w chorobie będzie wierna już do końca :) Quote
Recommended Posts