majqa Posted August 1, 2008 Posted August 1, 2008 Angie, jak jutro wyjeżdżam. Nie zdołam już poogłaszać Liska. Mogę Ci, jeśli zechcesz, podesłać linki do dobrych stron ogłoszeniowych. Na większości z nich wchodzą fotki ale muszą być mniejsze niż 40kb. Niektóre nie przyjmują dużego tekstu, musiałabyś to kontrolować. Część stron wymaga rejestracji, co trwa chwilę. Na niektórych z nich z kolei, gdy dajesz ogłoszenie, to musisz je aktywować przez link aktywacyjny (który przychodzi na mail) więc najlepszą opcją jest, jako ogłoszeniodawca, podać swój mail, byś Ty miała kontrolę nad aktywacją. Quote
Angie :) Posted August 1, 2008 Posted August 1, 2008 [quote name='majqa']Angie, jak jutro wyjeżdżam. Nie zdołam już poogłaszać Liska. Mogę Ci, jeśli zechcesz, podesłać linki do dobrych stron ogłoszeniowych. Na większości z nich wchodzą fotki ale muszą być mniejsze niż 40kb. Niektóre nie przyjmują dużego tekstu, musiałabyś to kontrolować. Część stron wymaga rejestracji, co trwa chwilę. Na niektórych z nich z kolei, gdy dajesz ogłoszenie, to musisz je aktywować przez link aktywacyjny (który przychodzi na mail) więc najlepszą opcją jest, jako ogłoszeniodawca, podać swój mail, byś Ty miała kontrolę nad aktywacją. oki :) a numer tel ze strony 9 :) wyslalam juz prosbe o zmiane numeru na ogloszeniu :) wrzuce Liska jeszcze tutaj: http://telezoo.pl/ogloszenia fotki bede wrzucac te co ostatnio byly na kilku postach wczesniej bo sa przesliczne :) napisz mi w mailu jak wyglada stan zdrowia Liska - na czym polega nad nim opieka i czy mozna dzwonic do Kliniki (jezeli ktos z ogloszenia by sie zainteresowal) Quote
majqa Posted August 1, 2008 Posted August 1, 2008 Angie :) napisał(a):oki :) (...)napisz mi w mailu jak wyglada stan zdrowia Liska - na czym polega nad nim opieka i czy mozna dzwonic do Kliniki (jezeli ktos z ogloszenia by sie zainteresowal) Linki do stron już Ci wysłałam na PW. Co do reszty musi się wypowiedzieć Zosia, bo ona jest w kontakcie z lecznicą. Quote
Zofia.Sasza Posted August 1, 2008 Posted August 1, 2008 Opieka jakiej wymaga Lisek to: -dobre żarełko, -regularne spacerki -czesanko od czasu do czasu -duuużo miłości. Trzeba będzie uważać, żeby się nie podtuczył, bo w jego sytuacji każdy dekagram masy to dodatkowe obciążenie dla łapki i kręgosłupa. I to wszystko. On nie jest już chory. Przed wyjściem z lecznicy zostanie zaszczepiony (krasnoludki zasponsorowały szczepionki ;)) i będzie miał książeczkę zdrowia. Do lecznicy dzwonić można (Anima - 0-22 832-27-28 lub 0-660-482-660) Tak sobie myślałam, że można by wymyślić np. 5 powodów dla których pies na trzech łapach jest lepszy od psa na czterech. Na razie wymyśliłam np. taki: "Pies trójłapy wnosi do mieszkania mniej błota po spacerku", co Wy na to? Quote
majqa Posted August 1, 2008 Posted August 1, 2008 Powód 2gi - mniejsza powierzchnia ciała (Boże to idzie drastycznym tropem Zosiu :razz:) - mniejsza powierzchnia nośna dla pcheł i kleszczy. Powód 3ci - jak spierniczy łatwiej go dogonić. Quote
Angie :) Posted August 1, 2008 Posted August 1, 2008 majqa napisał(a):Powód 2gi - mniejsza powierzchnia ciała (Boże to idzie drastycznym tropem Zosiu :razz:) - mniejsza powierzchnia nośna dla pcheł i kleszczy. Powód 3ci - jak spierniczy łatwiej go dogonić. hi hi hi :lol::evil_lol: Quote
Selenga Posted August 1, 2008 Posted August 1, 2008 majqa napisał(a): Powód 3ci - jak spierniczy łatwiej go dogonić. No z tym to bym się niekoniecznie zgodziła - jak mój Guzik raz spierniczył to go nawet całkiem spory ochroniarz nie dał rady dogonić. A ja to wogóle nie mam szans nawet jak "spokojnie" biegnie, a on nie "umie" chodzić, zawsze biegnie :D Quote
majqa Posted August 1, 2008 Posted August 1, 2008 Czyli na 3ech zyskuje na zwinności, tempie i szybkości.:razz: Quote
Zofia.Sasza Posted August 1, 2008 Posted August 1, 2008 No i chyba bardziej zwrotny jest na zakrętach? Tak mają trójkołowe motocykle, to Lisio pewnie też ;) Quote
Zofia.Sasza Posted August 1, 2008 Posted August 1, 2008 Dziś pójdzie kasa (100 PLN) dla Liska na konto Sfory. A ja zaraz tam pojadę i zorientuję się w sytuacji. Przy okazji oczko tymczasa sprawdzą. Quote
Ra_dunia Posted August 1, 2008 Posted August 1, 2008 Zofio - orientuj się, orientuj... Mam nadzieję, że przekażesz nam same dobre informacje (jak za ostatnim razem) :D Quote
Zofia.Sasza Posted August 1, 2008 Posted August 1, 2008 Na razie jedna dobra jest taka, że Lisio już nie jest ostatni w kolejce do Murki :lol: Poza tym przed nim sporo staruszków, a one idą z nieco innego rozdzielnika. Kończę i jadę do banku, a potem do Liiiiiisa! Quote
Selenga Posted August 1, 2008 Posted August 1, 2008 Zofia na razie nie ma dostępu do netu. Prosiła żeby wam napisać, że Pani na razie się nie zjawiła w lecznicy :( Jutro Lisek będzie miał zdjęte szwy. Zofia chce go jutro zabrać na spacer i obfocić w plenerze a nie w warunkach "szpitalnych", bo trzeba go pokazać jak bryka bez bandaży, w miłych okolicznościach przyrody :) Quote
EVA2406 Posted August 1, 2008 Posted August 1, 2008 Następny powód przewagi trzyłapków nad czterołapkami to taki, że mniej trzeba obcinać pazurów ( jeśli dany pies tego wymaga, oczywiście) ;). A ile śmiechu w lecznicy było jak wetka zapomniała się, że pacjent ( mój Karolek) to trzyłapek i szukała czwartej nogi do obcinania pazurków:evil_lol: Quote
mysza 1 Posted August 1, 2008 Posted August 1, 2008 EVA2406 napisał(a):Następny powód przewagi trzyłapków nad czterołapkami to taki, że mniej trzeba obcinać pazurów ( jeśli dany pies tego wymaga, oczywiście) ;) Bardzo trafna uwaga:evil_lol:Trzymam kciuki za dom dla niego. Quote
EVA2406 Posted August 1, 2008 Posted August 1, 2008 mysza 1 napisał(a):Bardzo trafna uwaga:evil_lol:Trzymam kciuki za dom dla niego. Ja też. To taki cudny, słodki piesio i tak bardzo potrzebuje miłości. Quote
zolzunka Posted August 2, 2008 Posted August 2, 2008 Bylam dzis u Liska. Ona naprawde sobie swietnie radzi bez lapki.Jest wesoly, bardzo towarzyski, przytulasty i mial wielki apetyt na smakolyki jakie przynioslam :) ale nie dostal za wiele,bo teraz i tak za malo sie rusza, a nie moze przytyc :) Mam nadzieje,ze Pani Liskowa sie szybko pokaze w klinice i zabierze go. Piesek jest wspanialy !!! Quote
Rodzice Maciusia :) Posted August 2, 2008 Posted August 2, 2008 pani Liskowa, czekamy na odwiedziny i zapoznanie pieseczków... Quote
Zofia.Sasza Posted August 3, 2008 Posted August 3, 2008 http://img372.imageshack.us/img372/9350/img01xg7.jpg http://img529.imageshack.us/img529/9314/img02ox8.jpg http://img375.imageshack.us/img375/6107/img03cv2.jpg http://img520.imageshack.us/img520/4529/img05uk1.jpg http://img353.imageshack.us/img353/6990/img06ms6.jpg Qrka, no nie umiem wstawić tych fotek... Za głupia jestem chyba :oops: Za to na drugiej foteczce z kolei jest niespodzianka ;) dla wszystkich liskowych cioteczek... A na pierwszej - obroża, którą dostał dzięki sponsoringowi tajemniczej Basi (dzięki - Basiu!) I jeszcze jedna dobra wiadomość - za chwilę jadę po Panią, a potem razem jedziemy po Liska :multi: Na razie to tylko DT, bo Pani mieszka na drugim piętrze i boi się, czy da radę wnosić i znosić Liska, ale ja mam wielką nadzieję, że jak Pani już Lisia będzie mieć w domu, to nie odda go NIKOMU! Trzymajcie kciuki dziewczyny i chłopaki! Trzymajcie ze wszystkich sił! To się musi udać! Nie ma innej opcji w ogóle. No to ja wstrzymuję oddech i jadę, Wy trzymacie, a potem dam znać przez kogoś jak przebiegła cała akcja. Zofia Quote
Rodzice Maciusia :) Posted August 3, 2008 Posted August 3, 2008 PIĘKNA obróżka, a jej właściciel jeszcze piękniejszy. Jakie to rudziutkie jest jak rydzyk :loveu::loveu: trzymamy kciuki, niech się ZAKOCHA NA WIEK WIEKÓW :loveu: Ale to nie jest TA pani, która go odwiedzała?:roll: Quote
Selenga Posted August 3, 2008 Posted August 3, 2008 15 minut temu Zofia zostawiła Liska w nowym domu :) Lisek delikatnie warknął na nową koleżankę, spanielkę Balbinę gdy chciała obwąchać jego ranę. Poza tym spoko. Po schodach śmignął jak rakieta. Tak więc zostaje w nowym domku :bigcool: Trzymamy kciuki dalej - żeby się fajnie zadomowił, dogadał z Balbiną i został u Pani na stałe :kciuki: Quote
Recommended Posts