Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Angie, jak jutro wyjeżdżam. Nie zdołam już poogłaszać Liska.
Mogę Ci, jeśli zechcesz, podesłać linki do dobrych stron ogłoszeniowych. Na większości z nich wchodzą fotki ale muszą być mniejsze niż 40kb. Niektóre nie przyjmują dużego tekstu, musiałabyś to kontrolować. Część stron wymaga rejestracji, co trwa chwilę. Na niektórych z nich z kolei, gdy dajesz ogłoszenie, to musisz je aktywować przez link aktywacyjny (który przychodzi na mail) więc najlepszą opcją jest, jako ogłoszeniodawca, podać swój mail, byś Ty miała kontrolę nad aktywacją.

• Replies 545
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='majqa']Angie, jak jutro wyjeżdżam. Nie zdołam już poogłaszać Liska.
Mogę Ci, jeśli zechcesz, podesłać linki do dobrych stron ogłoszeniowych. Na większości z nich wchodzą fotki ale muszą być mniejsze niż 40kb. Niektóre nie przyjmują dużego tekstu, musiałabyś to kontrolować. Część stron wymaga rejestracji, co trwa chwilę. Na niektórych z nich z kolei, gdy dajesz ogłoszenie, to musisz je aktywować przez link aktywacyjny (który przychodzi na mail) więc najlepszą opcją jest, jako ogłoszeniodawca, podać swój mail, byś Ty miała kontrolę nad aktywacją.

oki :)

a numer tel ze strony 9 :)

wyslalam juz prosbe o zmiane numeru na ogloszeniu :)

wrzuce Liska jeszcze tutaj:
http://telezoo.pl/ogloszenia

fotki bede wrzucac te co ostatnio byly na kilku postach wczesniej bo sa przesliczne :)

napisz mi w mailu jak wyglada stan zdrowia Liska - na czym polega nad nim opieka i czy mozna dzwonic do Kliniki (jezeli ktos z ogloszenia by sie zainteresowal)

Posted

Angie :) napisał(a):
oki :) (...)napisz mi w mailu jak wyglada stan zdrowia Liska - na czym polega nad nim opieka i czy mozna dzwonic do Kliniki (jezeli ktos z ogloszenia by sie zainteresowal)

Linki do stron już Ci wysłałam na PW. Co do reszty musi się wypowiedzieć Zosia, bo ona jest w kontakcie z lecznicą.

Posted

Opieka jakiej wymaga Lisek to:
-dobre żarełko,
-regularne spacerki
-czesanko od czasu do czasu
-duuużo miłości.
Trzeba będzie uważać, żeby się nie podtuczył, bo w jego sytuacji każdy dekagram masy to dodatkowe obciążenie dla łapki i kręgosłupa. I to wszystko. On nie jest już chory. Przed wyjściem z lecznicy zostanie zaszczepiony (krasnoludki zasponsorowały szczepionki ;)) i będzie miał książeczkę zdrowia.
Do lecznicy dzwonić można (Anima - 0-22 832-27-28 lub 0-660-482-660)

Tak sobie myślałam, że można by wymyślić np. 5 powodów dla których pies na trzech łapach jest lepszy od psa na czterech. Na razie wymyśliłam np. taki: "Pies trójłapy wnosi do mieszkania mniej błota po spacerku", co Wy na to?

Posted

Powód 2gi - mniejsza powierzchnia ciała (Boże to idzie drastycznym tropem Zosiu :razz:) - mniejsza powierzchnia nośna dla pcheł i kleszczy.
Powód 3ci - jak spierniczy łatwiej go dogonić.

Posted

majqa napisał(a):
Powód 2gi - mniejsza powierzchnia ciała (Boże to idzie drastycznym tropem Zosiu :razz:) - mniejsza powierzchnia nośna dla pcheł i kleszczy.

hi hi hi :lol::evil_lol:

Posted

majqa napisał(a):

No z tym to bym się niekoniecznie zgodziła - jak mój Guzik raz spierniczył to go nawet całkiem spory ochroniarz nie dał rady dogonić. A ja to wogóle nie mam szans nawet jak "spokojnie" biegnie, a on nie "umie" chodzić, zawsze biegnie :D

Posted

Na razie jedna dobra jest taka, że Lisio już nie jest ostatni w kolejce do Murki :lol: Poza tym przed nim sporo staruszków, a one idą z nieco innego rozdzielnika. Kończę i jadę do banku, a potem do Liiiiiisa!

Posted

Zofia na razie nie ma dostępu do netu. Prosiła żeby wam napisać, że Pani na razie się nie zjawiła w lecznicy :(
Jutro Lisek będzie miał zdjęte szwy. Zofia chce go jutro zabrać na spacer i obfocić w plenerze a nie w warunkach "szpitalnych", bo trzeba go pokazać jak bryka bez bandaży, w miłych okolicznościach przyrody :)

Posted

Następny powód przewagi trzyłapków nad czterołapkami to taki, że mniej trzeba obcinać pazurów ( jeśli dany pies tego wymaga, oczywiście) ;). A ile śmiechu w lecznicy było jak wetka zapomniała się, że pacjent ( mój Karolek) to trzyłapek i szukała czwartej nogi do obcinania pazurków:evil_lol:

Posted

EVA2406 napisał(a):
Następny powód przewagi trzyłapków nad czterołapkami to taki, że mniej trzeba obcinać pazurów ( jeśli dany pies tego wymaga, oczywiście) ;)

Bardzo trafna uwaga:evil_lol:Trzymam kciuki za dom dla niego.

Posted

Bylam dzis u Liska. Ona naprawde sobie swietnie radzi bez lapki.Jest wesoly, bardzo towarzyski, przytulasty i mial wielki apetyt na smakolyki jakie przynioslam :) ale nie dostal za wiele,bo teraz i tak za malo sie rusza, a nie moze przytyc :)
Mam nadzieje,ze Pani Liskowa sie szybko pokaze w klinice i zabierze go. Piesek jest wspanialy !!!

Posted

http://img372.imageshack.us/img372/9350/img01xg7.jpg
http://img529.imageshack.us/img529/9314/img02ox8.jpg
http://img375.imageshack.us/img375/6107/img03cv2.jpg
http://img520.imageshack.us/img520/4529/img05uk1.jpg
http://img353.imageshack.us/img353/6990/img06ms6.jpg

Qrka, no nie umiem wstawić tych fotek... Za głupia jestem chyba :oops:
Za to na drugiej foteczce z kolei jest niespodzianka ;) dla wszystkich liskowych cioteczek... A na pierwszej - obroża, którą dostał dzięki sponsoringowi tajemniczej Basi (dzięki - Basiu!)
I jeszcze jedna dobra wiadomość - za chwilę jadę po Panią, a potem razem jedziemy po Liska :multi: Na razie to tylko DT, bo Pani mieszka na drugim piętrze i boi się, czy da radę wnosić i znosić Liska, ale ja mam wielką nadzieję, że jak Pani już Lisia będzie mieć w domu, to nie odda go NIKOMU!
Trzymajcie kciuki dziewczyny i chłopaki! Trzymajcie ze wszystkich sił! To się musi udać! Nie ma innej opcji w ogóle.
No to ja wstrzymuję oddech i jadę, Wy trzymacie, a potem dam znać przez kogoś jak przebiegła cała akcja. Zofia

Posted

15 minut temu Zofia zostawiła Liska w nowym domu :)
Lisek delikatnie warknął na nową koleżankę, spanielkę Balbinę gdy chciała obwąchać jego ranę. Poza tym spoko. Po schodach śmignął jak rakieta. Tak więc zostaje w nowym domku :bigcool:
Trzymamy kciuki dalej - żeby się fajnie zadomowił, dogadał z Balbiną i został u Pani na stałe :kciuki: