andzia69 Posted May 16, 2009 Posted May 16, 2009 EwaB - i co z boksią? może trzeba jej zrobic badanie moczu, żeby wykluczyć albo potwierdzic stan zapalny dróg moczowych Ewelinka - Hurcia jest na działce u p. Ani?
ewab Posted May 16, 2009 Posted May 16, 2009 [quote name='andzia69']EwaB - i co z boksią? może trzeba jej zrobic badanie moczu, żeby wykluczyć albo potwierdzic stan zapalny dróg moczowych Tina miała robione badania u weta. Były ok. Potem co prawda spędziła prawie tydzień w klatce, bez żadnego posłania. Może trochę podziębiła pęcherz. Póki co podaję jej 2x dziennie Urinal. Wczoraj było czyściutko, dziś raz nie zdążyłam jej wyprowadzić:oops:. Tina na porannym spacerku:
ewelinka_m Posted May 16, 2009 Posted May 16, 2009 Andziu- Hurcia jest w mieszkaniu u p.Ani, a fotki są akurat z działki bo w dzień jak jest pracownik na działce część psiaków siedzi tam razem z p.Anią. bardzo pilna jest adopcja suni od p.Hass.Sunieczka jest bardzo miła, bardzo potrzebuje kontaktu z ludziem. p.s mag.do Alma ma już domek, możesz ją ściągnąć z 1-szej ;)
ewelinka_m Posted May 16, 2009 Posted May 16, 2009 roboczo imię dla suni przyszło mi do głowy Diana ;) przywieziona spod jednej z podkieleckich hurtowni, gdzie nikt psami się nie przejmuje i zdane są same na siebie. Sunieczka ma ok 4 lat, jest młodziutka, ale jeszcze trochę wycofana. Mimo swojego młodego wieku już tak wiele przeszła, co oczywiście odcisnęło piętno na jej psychice. Na początku jest wystraszona, ale staramy się ją przekonać, że świat wcale nie musi być taki zły. Póki co, sunia na smyczy jeszcze boi się chodzić, ale intensywnie nad tym pracujemy. Sunia została odrobaczona i odpchlona. Z innymi psiakami dogaduje się dobrze. sunia jest z tego samego miejsca co 2 'Fruzia' a i opis praktycznie identyczny :roll:
Rudzia-Bianca Posted May 16, 2009 Posted May 16, 2009 A u Was znowu tyle śliczności , obiecuję w najbliższym czasie wyszperać coś na bazarek .
kika22 Posted May 17, 2009 Posted May 17, 2009 Zamiast psiakow ubywac, to ich przybywa :shake: Dianka sliczna i ma złote łapki jak Ineczka Betel:lol: Bardzo mi sie podobaja takie ciapy;)
Od-Nowa Posted May 17, 2009 Posted May 17, 2009 i ta poduszka - "jestem foczką z Helu" :diabloti::diabloti::diabloti: w każdym razie ssak to ssak ;)
andzia69 Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 mag.da napisał(a):Co tam słychać w pieskim świecie? na ratunek czeka 10 chartów...jest wyrok, niestety nie ma ich gdzie zabrać:shake: do d..y to wszystko:angryy: sąd se wyda wyrok, powie tozowi, zeby odbierał...a gdzie i za co ma niby ten toz je zabrac???? nawet zdjeć nie ma, żeby je ogłaszać
Majaa Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 andzia69 napisał(a):na ratunek czeka 10 chartów...jest wyrok, niestety nie ma ich gdzie zabrać:shake: do d..y to wszystko:angryy: sąd se wyda wyrok, powie tozowi, zeby odbierał...a gdzie i za co ma niby ten toz je zabrac???? nawet zdjeć nie ma, żeby je ogłaszać A coś więcej na ten temat się dowiemy?
ewelinka_m Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 a ja wieczorem wstawię kolejne bidy szukające domów.... :shake:
andzia69 Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 Majaa napisał(a):A coś więcej na ten temat się dowiemy? podejrzewam, ze nie...tak jak w w poprzednim przepadku, gdzie było do zabrania 5 chartów i nawet zdjęc sąd nie raczył przysłać...trzeba by wziąść i jechać do tych "kłusowników" i chyba samemu robic zdjęcia...albo w ciemno jechać i zabierać po kolei:-( kurde - miało być koniec z psami, a tu same kłopoty i psow przybywa:placz: pamiętacie taką wyzełkowatą sunię (a la czeski fousek) w zeszłym roku wyadoptowaną do Łodzi??? musi znaleźć inny dom - bez dziecka i najlepiej bez innego psa....trzeba wznowić jej ogłoszenia...nic tylko iść się powiesić:-(
ewelinka_m Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 czytałam o Lence...załamka :-(:-( choć tyle mnie pociesza, że udało się dla Birmy super domek znaleźć!! :loveu:
ewelinka_m Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 [FONT=Verdana] bezdomna sunai i jej szczeniaki ze wsi. te psiaki są bardzo biedne , ktoś czasami rzuci jakaś suchą bułkę... Maluszków była trójka..ale niestety najsłabszy chłopczyk odszedł.. :-( Suczki te wymagaja opieki weterynaryjnej i ogolnej opieki psychicznej. Sa dosyc dzikie i nieufne, ale jak trafilyby do kogos kto kocha zwierzeta na pewno beda fajnymi pieskami. Ich matka to duzy pies, jak widac na zdjeciach, ale jest dosyc ufna. Teraz daje sie nawet poglaskac, ale tez na pewno wymaga opieki. Wedlug opiekunki nadawala by sie na podworko do kogos, raczej nie do domu. Tez oczywiscie wymaga przegladu weterynaryjnego. [/FONT] [FONT=Verdana]szczeniaki: [/FONT]
Dorothy Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 Boze, biedne bezdomniaki...:-( ten jeden maluszek nie ma siersci na nodze.:-(
andzia69 Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 ta sunia chyba też ma ciut przerzedzoną sierść:-(:-(:-( Ewelinka...gdzie one są? ma im choć kto dać jesc?
Linssi Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 a wiadomo cos wiecej o suni i szczeniakach? w jakim moga byc wieku, stanie... choc skoro nie byly u weta to pewnie nie :shake: chcialabym je oglosic,ale za malo informacji :-(
admirabilis6 Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 Zaplace za sterylke mamusi jesli ktos ja przetrzyma choc na podworku.
ewelinka_m Posted May 20, 2009 Posted May 20, 2009 ja również czekam na więcej info na temat psiaków...one są w bolechowicach. ze sterylką nie ma problemu, mamy jeszcze talony...gorzej z przetrzymaniem ją po sterylce :-(
andzia69 Posted May 20, 2009 Posted May 20, 2009 problem jest wiekszy...co ze szczeniorami na czas sterylki i przetrzymania suni po sterylce? można by pogadac z hotelikiem....ale co potem ? szczeniaki mają na oko 3 mies...
Recommended Posts