Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='GoniaP']Nie rozumiem dlaczego Ty Isadoro i Ty Majgo mnie zaatakowałyście :shake:
Mój post nie był skierowany przeciwko Wam. :crazyeye:
Ave.

To napisz wyraźnie do kogo, bo tak każdy - powtarzam KAŻDY - odczuje to że do siebie. Uzasadnienie? Proszę bardzo. Z zastrzeżeniem że to wstępna analiza. Moge zrobić bardziej szczegółową, behawiorystycznie podejść do tematu.

Od wczoraj czekam na info od Grzegorza w sprawie suki ze szczeniakami. Jak tylko dostanę zdjęcia, postaram się o dt.
Kto jeszcze da coś z siebie???

Przeczytaj uważnie co napisałaś. Przeczytałaś? Widzisz, ze każdy kto to czyta może sie poczuć urażony? Nie widzisz? to przeczytaj jeszcze raz, do skutku.

Wynika że tylko ty się starasz (co nie znaczy że da efekt, ale każdy to poza Tobą rozumie) i dajesz coś z siebie. Teraz wyobraź sobie jak nie załatwisz tego tymczasu, ktoś wejdzie i powie że walisz to wszystko i nic się nie starasz.

Czy masz jakieś kamery w tych tzw organizacjach, ze masz taką pewność iż nic nie robią? To powiedz w których. "Zjedziemy" je razem. OK? Mówisz jakbyś nie miała świadomości jak cholernie trudno załatwić tymczas dla takich psiaków.

Ja osobiście teoretycznie też mam prawo czuć się dotknięta. Bo napisałaś to pod cytatem dotyczącym pochwały za aukcję którą zrobiłam. Proste jak rogal.

• Replies 277
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Isadora7 napisał(a):

• Jakoś mi dziwnie wychodzi że nawet gdyby każda z tych tzw organizacji wzięła jednego psiaka, to problem wcale nie przestałby istnieć. Zmieniłby tylko czapkę.
Problem, w moim rozumieniu (oprócz oczywiście chorób i zachwianej psychiki psów) to 40 psów u Pani nie cieszącej się zbytnią sławą ani szacunkiem wśród miłośników zwierząt, Pani, która na pewno ich leczyć nie będzie! Problem, wg mnie, to rachunek weta za 40 psów, za ich leczenie, odrobaczenie, szczepienia, i pewnie też za leczenie wielu innych schorzeń. Łatwo sobie wyobrazić, że to kwota wielu tysięcy złotych. TEN PROBLEM podzielony na poszczególne organizacje (które w moim mniemaniu podołałyby sfinansowania leczenia jednego, dwóch psów indywidualnie) zniwelowałby obecną tragedię. Bo jednego, czy dwa można potraktować indywidualnie, i nie tylko zadbac o ich zdrowie, ale także o ich psychikę, resocjalizację. I to, i tylko to miałam na myśli.
  • Isadora7 napisał(a):
    Jak ja mam pretensje do organizacji to mówię z nazwy organizacje (osoby również) nie mam oporów
    ależ ja nie mam pretensji do żadnej organizacji per se... Zwróciłam się do wszystkich. Bo każda organizacja ma indywidualne sposoby zdobywania środków pieniężnych, w tym powinna posiadać finanse kryzysowe. A o kryzysowej sytuacji tu mowa.
  • Isadora7 napisał(a):
    bardzo się wstydzę że zrobiłam allegro
  • bardzo się wstydzę że mam od paru godzin sunie z Zamościa
  • bardzo się wstydzę że mam za małe mieszkanie żeby wziąć więcej
  • Bardzo sie wstydzę że nie mam stałej pracy i nie mogę dać kasy
  • Z przyjemnością popatrzę jak inne organizacje/osoby strzyknięciem śliny przez zęby załatwiają w trymiga tymczasy, może będę sie mniej wstydzić. Przecież załatwienie tymczasu to takie proste, klaśniesz i wytrzaśniesz. A to że do tej pory nie ma to znaczy że tu Qźwa nikt nic nie robi. Bo nie inaczej.
  • Bardzo sie wstydzę że nic nie daję z siebie. Jak tylko załatwię swoje zdjęcia wystawię na forum. A ludzie jak mnie zobaczą będą walić drzwiami i oknami aby zabrać ode mnie pieski.Proste jak budowa cepa. Znikam bo płonę ze wstydu. Ave
  • Powiem tylko: PRZESTAŃ SIĘ ZACIETRZEWIAĆ!!!!

Posted

[quote name='GoniaP']Problem, w moim rozumieniu (oprócz oczywiście chorób i zachwianej psychiki psów) to 40 psów u Pani nie cieszącej się zbytnią sławą ani szacunkiem wśród miłośników zwierząt, Pani, która na pewno ich leczyć nie będzie! Problem, wg mnie, to rachunek weta za 40 psów, za ich leczenie, odrobaczenie, szczepienia, i pewnie też za leczenie wielu innych schorzeń. Łatwo sobie wyobrazić, że to kwota wielu tysięcy złotych. TEN PROBLEM podzielony na poszczególne organizacje (które w moim mniemaniu podołałyby sfinansowania leczenia jednego, dwóch psów indywidualnie) zniwelowałby obecną tragedię. Bo jednego, czy dwa można potraktować indywidualnie, i nie tylko zadbac o ich zdrowie, ale także o ich psychikę, resocjalizację. I to, i tylko to miałam na myśli.

• ależ ja nie mam pretensji do żadnej organizacji per se... Zwróciłam się do wszystkich. Bo każda organizacja ma indywidualne sposoby zdobywania środków pieniężnych, w tym powinna posiadać finanse kryzysowe. A o kryzysowej sytuacji tu mowa.
  • Powiem tylko: PRZESTAŃ SIĘ ZACIETRZEWIAĆ!!!!

• Zacznę od pytania wskaż mi proszę które mają nadwyżki finansowe. To raz. Dalej ponawiam pytanie na które nie odpowiedziałaś: jakie to organizacje wg Twojego mniemania nic nie starają sie zrobić? I skąd to wiesz, jakie masz dowody.

Rozumiem że masz jedynie słuszne opinie na temat tzw organizacji.

To teraz przejdziemy do cietrzewi. Na dzień dobry uwaliła mnie ta twoja znajomość mnie. A raczej ewidentna nieznajomość. Pomijam fakt że nie czytasz uważnie tego co napisałam. Bo nie przeszłabyś na ornitologię w swoich krzykach (wersaliki na forum to krzyk). Ale to normalne na etapie tych co widzą we mnie cietrzewia. Potem przejdzie więc git jest.

Nadal nie mam odpowiedzi na pytanie. Jakie to organizacje? Warto chyba ujawniać zło. Z imienia i nazwiska. Chyba nie będziesz jak mieszkańcy Starej Wsi którzy wiedzieli/widzieli bo nie ma innej opcji. I buziaki w kubeł. Prawda? My tu na dogo mamy inną świadomość. Daruj sobie pawie, cietrzewie i inne kuraki. Odpowiedz po prostu napytanie. Wyjdź z siebie stań obok i przeczytaj swoja wypowiedź, albo poczekamy jak ci pójdzie załatwianie tymczasów. Może wtedy zrozumiesz czym ja czy inne osoby mają prawo czuć się urażone. Bez tych ptaszków, motylków i krówek.

Posted

[quote name='Isadora7']Zacznę od pytania wskaż mi proszę które mają nadwyżki finansowe. To raz. Dalej ponawiam pytanie na które nie odpowiedziałaś: jakie to organizacje wg Twojego mniemania nic nie starają sie zrobić? I skąd to wiesz, jakie masz dowody.

Rozumiem że masz jedynie słuszne opinie na temat tzw organizacji.

To teraz przejdziemy do cietrzewi. Na dzień dobry uwaliła mnie ta twoja znajomość mnie. A raczej ewidentna nieznajomość. Pomijam fakt że nie czytasz uważnie tego co napisałam. Bo nie przeszłabyś na ornitologię w swoich krzykach (wersaliki na forum to krzyk). Ale to normalne na etapie tych co widzą we mnie cietrzewia. Potem przejdzie więc git jest.

Nadal nie mam odpowiedzi na pytanie. Jakie to organizacje? Warto chyba ujawniać zło. Z imienia i nazwiska. Chyba nie będziesz jak mieszkańcy Starej Wsi którzy wiedzieli/widzieli bo nie ma innej opcji. I buziaki w kubeł. Prawda? My tu na dogo mamy inną świadomość. Daruj sobie pawie, cietrzewie i inne kuraki. Odpowiedz po prostu napytanie. Wyjdź z siebie stań obok i przeczytaj swoja wypowiedź, albo poczekamy jak ci pójdzie załatwianie tymczasów. Może wtedy zrozumiesz czym ja czy inne osoby mają prawo czuć się urażone. Bez tych ptaszków, motylków i krówek. Nie stać mnie na bardziej inteligentną odpowiedź, aniżeli "puknij sie w głowę Isadoro7" i EOT :angryy:

Posted

[quote name='GoniaP']Nie stać mnie na bardziej inteligentną odpowiedź, aniżeli "puknij sie w głowę Isadoro7" i EOT :angryy:

Ja raczej oczekiwałam:

CZyli nie jest tak źle jak to malowano....:roll:

Wybacz że sie pomyliłam. Powiedz mi tylko czy jest jakiś problem w odpowiedzi na pytanie: jakie konkretnie organizacje masz na myśli i skąd wiesz że nic nie robią. Przysięgam że najpierw puknęłam sie w głowę. W końcu Ty mi to poradziłaś. A widzę że charakterna z Ciebie kobitka. Dlatego wymiękłam i spełniłam Twoją radę, a może polecenie. Puknęłam sie przed napisaniem, po napisaniu. Jaką dawkę zalecasz?

Posted

Isadora7 napisał(a):
    Ja raczej oczekiwałam:

Wybacz że sie pomyliłam. Powiedz mi tylko czy jest jakiś problem w odpowiedzi na pytanie: jakie konkretnie organizacje masz na myśli i skąd wiesz że nic nie robią. Przysięgam że najpierw puknęłam sie w głowę. W końcu Ty mi to poradziłaś. A widzę że charakterna z Ciebie kobitka. Dlatego wymiękłam i spełniłam Twoją radę, a może polecenie. Puknęłam sie przed napisaniem, po napisaniu. Jaką dawkę zalecasz?

Isadoro,
    Zrobiłaś świetną aukcję cegiełkową na Allegro dla tych psiaków, a zatem brawo dla Ciebie! Wzięłaś jednego na tymczas, czy się mylę?? Jeśli tak to chwała Ci za to...
    Nie wiem oczywiście ile masz lat, ale śmiem twierdzić (wywnioskowałam z Twoich wypowiedzi) że jesteś o wiele młodsza ode mnie...
    Wytłum zatem hormony, uspokuj się i spórz na temat szerzej, aniżeli znad czubka swojego nosa z wielkim ego. Bo poza w/w dokonaniami widzę w Twoich wątkach jedynie egzaltowane wypowiedzi typu "O Boże!", "Przytulam", "Podnoszę" ale żadnych konkretów... Skup się zatem proszę nad doskonaleniem indywidualnej pomocy zwierzętom, a potem sie czepiaj mnie i mojego zdania. TOZ nie jest jedyna pro-zwierzęca organizacj w Polsce. Są inne, prężniejsze i światłe. Na nich się wzoruj, z nich czerp wiedzę i doświadczenie. I jak Ci mówię, że organizacje mogą znaleźć pieniądze na SOS, to mi uwierz na słowo. I mówię tu o jednostkowych SOS, a nie o 40 psach na raz. Stąd mój apel o podział.

Posted

ojej,ludzie i tu też jatka? :-(:-(:-(:crazyeye::crazyeye: i to między tak wspaniałymi osobami :oops:
    znowu przewrażliwieni ludzie na swoim punkcie?
    przestańcie się czuć na zasadzie "uderz w stół , a nożyce się odezwą":roll: , bo to do niczego nie prowadzi.
    GoniaP napisała ogólnie,a nie pod kogoś :roll:

Posted

[quote name='GoniaP']Isadoro,
    Zrobiłaś świetną aukcję cegiełkową na Allegro dla tych psiaków, a zatem brawo dla Ciebie! Wzięłaś jednego na tymczas, czy się mylę?? Jeśli tak to chwała Ci za to...
    Nie wiem oczywiście ile masz lat, ale śmiem twierdzić (wywnioskowałam z Twoich wypowiedzi) że jesteś o wiele młodsza ode mnie...
    Wytłum zatem hormony, uspokuj się i spórz na temat szerzej, aniżeli znad czubka swojego nosa z wielkim ego. Bo poza w/w dokonaniami widzę w Twoich wątkach jedynie egzaltowane wypowiedzi typu "O Boże!", "Przytulam", "Podnoszę" ale żadnych konkretów... Skup się zatem proszę nad doskonaleniem indywidualnej pomocy zwierzętom, a potem sie czepiaj mnie i mojego zdania. TOZ nie jest jedyna pro-zwierzęca organizacj w Polsce. Są inne, prężniejsze i światłe. Na nich się wzoruj, z nich czerp wiedzę i doświadczenie. I jak Ci mówię, że organizacje mogą znaleźć pieniądze na SOS, to mi uwierz na słowo. I mówię tu o jednostkowych SOS, a nie o 40 psach na raz. Stąd mój apel o podział.

GoniuP jeżeli tak samo oceniasz tzw organizacje jak mój wiek i hormony, to cóż ręce i cycki opadają. To samo dotyczy "jendego na tymczas"Odpowiedzi zadane pytanie nie mam. Natomiast widzę strzał w TOZ i z tego pukania w głowie szare komórki z hormonami sie pomieszały i nie kumam o co biega. Tym bardziej ze osobiście nigdy nie byłam, nie jestem i nie będę w TOZ. Ba nawet nie znam nikogo z TOZ, chyba zę ktoś sie nie przyznaje. Wybacz zatem, że nie uwierzę ci na słowo, a dlaczego? Spójrz na pierwsze moje zdanie w tym poście i masz odpowiedź.

Natomiast wybacz te kilka moich krótkich wpisów, rozumiem że zmęczona jesteś i rzuciałaś okiem tylko na pierwszy ekran. I tu będziesz dla mnie wzorem. Zastosuję teraz bogatsze w treść wypowiedzi tez z pierwszego ekranu np:

Co nowego u kiciusia??

czy
    Ale fajna morda!!! Gratulacje!!!:loveu:

I na tym kończę życzę Ci dobrej nocy

Posted

Isadora7 napisał(a):
    Natomiast widzę strzał w TOZ i z tego pukania w głowie szare komórki z hormonami sie pomieszały i nie kumam o co biega. Tym bardziej ze osobiście nigdy nie byłam, nie jestem i nie będę w TOZ. Ba nawet nie znam nikogo z TOZ, chyba zę ktoś sie nie przyznaje.

co to ma znaczyć???:cool3:
    Kto ma coś do poznańskiego Tozu????????? :mad:
    hmmm?????:D

Posted

[quote name='Poker']dziewczyny ,czego tyczy ten wątek :crazyeye::crazyeye:,po co został założony???

Przepraszam Poker i reszte. Czasem człowiek ma ochotę na odrobine flame:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Przechodzimy do rzeczy czyli szukamy domków

Posted

A ja, chociaż nie zamierzałam o tym informować szerokiej publiczności, jednak widzę,że chyba powinnam to zrobić, bo wątek chwilami staje się jakby histeryczny... FCEF już dobrych parę dni temu zaproponował poznańskiemu TOZowi pomoc w opiece (niestety nie bezpośredniej, bo nie mam dt) nad psami, które przyjechały do Poznania. Na początku tygodnia do Weroniki przyjedzie zapas karmy typu Convalescence, ja sama postaram się dowieźć legowiska typu DryBed, a Magda Kaźmierczak wie, że może liczyć na fcef jeśli chodzi o finansowanie opieki weterynaryjnej nad tymi psiakami.

Posted

MonikaP napisał(a):
    A ja, chociaż nie zamierzałam o tym informować szerokiej publiczności, jednak widzę,że chyba powinnam to zrobić, bo wątek chwilami staje się jakby histeryczny... FCEF już dobrych parę dni temu zaproponował poznańskiemu TOZowi pomoc w opiece (niestety nie bezpośredniej, bo nie mam dt) nad psami, które przyjechały do Poznania. Na początku tygodnia do Weroniki przyjedzie zapas karmy typu Convalescence, ja sama postaram się dowieźć legowiska typu DryBed, a Magda Kaźmierczak wie, że może liczyć na fcef jeśli chodzi o finansowanie opieki weterynaryjnej nad tymi psiakami.

A my już wiemy i dziękujemy!! :)

Posted

Weronia napisał(a):
    co to ma znaczyć???:cool3:
    Kto ma coś do poznańskiego Tozu????????? :mad:
    hmmm?????:D

halooooo
    a ja tu się pytam o coś!!!
    wrrrrrrrrrrrrrr
    :D:mad::evil_lol::eviltong:

Posted

Zerknijcie proszę!

Jest myślenie o kojcach etc....czy coś, co jest oferowane na tym wątku nie przyda się? To lada moment pójdzie na śmietnik - wykładziny (meble, które można rozebrać pod kątem bud - oczywiście pytanie, w jakim są stanie, jak duże i czy gra warta świeczki). Można by było te rzeczy poskładować i wykorzystać w odpowiednim czasie.

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=111578

Posted

Tak naprawdę nie wiem czy pisać na tym wątku czy na tamtym. Aukcja się zakończyła się przed czasem. Pytanie czy robić kolejną edycję. Jeżeli tak to bardzo proszę o podanie mi najlepiej na priva tego co miało być zmienione.
    Wybaczcie padam na ryjek. Dopiero wróciłam z "Dnia Sierściucha", a nie siedziałam tam bezczynnie. Kolejna edycja aukcji będzie miała podziękowania dla tych co wzięli udział, jeżeli ktoś miałby nowe zdjęcia to proszę nie pomniejszane na maila: [email protected]

Fajnie jakby były kolejne zdjęcia tych psiaków co są na tymczasach.

Czekam na odpowiedź czy mam wystawiać czy nie. A jeżeli tak to prośby jak wyżej.

Posted

mtf zalesie napisał(a):
    na poprzednim watku oktawia zamiescila wlasnie zdjecia samochodu biedrzyckiej spod Palucha z komentarzem ze juz sprzedaje grojeckie psy-czy to mozliwe -jesli byly chore i chude conajmniej

Widziałam, zrobiłam wpis, jestem w niemałym szoku. Jeśli to prawda, czy sytuacja psów u tej Pani jest pod kontrolą?

Posted

majqa napisał(a):
    Widziałam, zrobiłam wpis, jestem w niemałym szoku. Jeśli to prawda, czy sytuacja psów u tej Pani jest pod kontrolą?

Nigdy nie była, nie jest i nie będzie. To nie omamy, Oktawia zrobiła zdjęcia psów z interwencji pod Paluchem :crazyeye::crazyeye::crazyeye::angryy::angryy::angryy:

Posted

GoniaP napisał(a):
    Nigdy nie była, nie jest i nie będzie. To nie omamy, Oktawia zrobiła zdjęcia psów z interwencji pod Paluchem :crazyeye::crazyeye::crazyeye::angryy::angryy::angryy:

Całość rozgrywa się na tamtym wątku, lepiej tam to kontynuować. To jakiś obłęd.

Posted

GoniaP napisał(a):

a skąd wiesz, ze nie była, nie jest i nie będzie??????????