Alicja Posted May 24, 2008 Posted May 24, 2008 spoko dziewczyny , nie bijcie piany bo nie trzeba ......myślę ze poszła tu gra słów .......myślę , że Clockwork pisze o tym że skoro kobieta PSYCHICZNA to będzie miała odpuszczone ........bo tak działa nasz wymiar sprawiedliwości i bez względu czy zabijesz czy skrzywdzisz psa czy zwierze masz immunitet :roll:boś niepoczytalny ..... pani wróci , bo nie ma obowiązku się leczyć musieli by ją ubezwłasnowolnić i będzie nadal kolekcjonować psiaki na ich nieszczęście ...a niestety pani powinna być pod opieką psychiatry .....chorym należy sie pomoc , ale widać ona jej nie chce ... Te psy już bezpieczne .....ciekawe kiedy trzeba będzie ratować następne Quote
Joannka Posted May 24, 2008 Posted May 24, 2008 Isadora7- cegiełka wspaniała :loveu:. Ponownie apeluje o DT!!!!!! Quote
danka1234 Posted May 24, 2008 Posted May 24, 2008 [quote name='xxxx52']DT koniecznie potrzebne!!!!!!!!!!!!!!!!!! I wszelka inna pomoc. Tutaj wystarczy podbijać wątek; http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=111615 Quote
majqa Posted May 24, 2008 Posted May 24, 2008 [quote name='clockwork'](...)Pani jest chora, więc ma wszelkie prawo do maltretowania zwierząt:roll: Nigdzie tego nie napisałam leczenie odpada bo to złe i niehumanitarne (...) Tego też nigdzie nie napisałam. (...)i modlę się żeby kobieta nie zaczęła kolekcji od nowa- skoro to jej życie. Nie chciałabym by zaczęła kolekcję od nowa ale póki nie zostanie ubezwłasnowolniona, tak się stać może. Nikogo nie można leczyć na siłę i to nie ja ustanowiłam takie prawo i w żadnym razie mu nie hołduję. a pozatym majga to ty uogólniasz...Jasne i ja pisałam o złodziejach stawiając ich pod ścianą z chorymi psychicznie. nie mówimy o "kimś" o mnie o Tobie czy o Kowalskim,żeby zachorował i trafił do tzw.wariatkowa... a o kobiecie u której zdiagnozowano schizofrenie ... o tej a nie innej.... bo własnie lekarze powinni jej pomóc (...) jeśli o to poprosi ona, jej rodzina lub instytucje, pod których opieką pozostanie lub pozostaje. mówimy O NIEJ KONKRETNIE!!! jeżeli robi krzywdę otoczeniu, zwierzętom, samej sobie- nadal trzymam się wersji że powinno się ją leczyć ;) I z tym nie dyskutuję. Weroniu piszesz: "a ja jej wcale nie żałuję!!!" -jasne, bo jest Ci obca. Jeśli na schizę zachoruje osoba, którą kochasz, szanujesz (szanowałaś), poznasz przyczyny choroby, okoliczności, jakie mogły ją wyzwolić, idę tu i teraz o zakład, że zmienisz zdanie szybciej niż myślisz. Alicja ma niestety rację, że "skoro kobieta PSYCHICZNA to będzie miała odpuszczone ........bo tak działa nasz wymiar sprawiedliwości i bez względu czy zabijesz czy skrzywdzisz psa czy zwierze masz immunitet :roll:boś niepoczytalny ....pani wróci , bo nie ma obowiązku się leczyć musieli by ją ubezwłasnowolnić" - w tych okolicznościach mam nadzieję, że tak się właśnie stanie. Quote
xxxx52 Posted May 24, 2008 Posted May 24, 2008 SOS-Domy Tymczasowe koniecznie potrzebne!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
Margo05 Posted May 24, 2008 Posted May 24, 2008 Jeśli macie konta na fotosiku, to proszę, wejdźcie na fotoforum http://www.fotosik.pl/fotoforum/yeqfxicboemjtmir/index.php To działa tak jak tutaj: im więcej osób wchodzi tym wyżej jest to fotoforum. A co za tym idzie, jak będzie na pierwszej stronie, to szybciej ludzie wejdą. Sama nie dam rady :oops: Quote
Weronia Posted May 24, 2008 Author Posted May 24, 2008 Tosia2 załatwiła nagłośnienie sprawy w programie UWAGA !!!!!!!!!! Quote
ZUZANNA11 Posted May 24, 2008 Posted May 24, 2008 Podnoszę, aby jak najwięcej osób dowiedziało się o tym strasznym procederze... Quote
malagos Posted May 24, 2008 Posted May 24, 2008 Margo, te zdjęcia sa porazajace :shake: Czy to wszystkie psy odebrane? Czy jeszcze nie wszystkie mają zdjecia? Quote
majqa Posted May 24, 2008 Posted May 24, 2008 [quote name='Weronia']Tosia2 załatwiła nagłośnienie sprawy w programie UWAGA !!!!!!!!!! Tosia, strzał w 10tkę to mało powiedziane!!! Super wieści Weroniu!!! Quote
Isadora7 Posted May 24, 2008 Posted May 24, 2008 Na szczęście mam konto na fotosiku. Będą podbijać. Zostało dokładnie 100 cegiełek z 200. Nadal 4 obserwatorów. A aukcja na 14 dni jest zapisana. Jak będzie druga edycja to zrobię nowe cegiełki i będzie zaznaczone że to Edycja 2. Żeby jeszcze te domki tymczasowe się trafiły. Quote
Margo05 Posted May 24, 2008 Posted May 24, 2008 malagos napisał(a):Margo, te zdjęcia sa porazajace :shake: Czy to wszystkie psy odebrane? Czy jeszcze nie wszystkie mają zdjecia? Malagos, to wszystkie zdjęcia jakie znalazłam w nocy na stronie (poza zdjęciami straży, tej kobiety, "widzów"...). Nie wiem czy wszystkie zwierzaki mają zdjęcia. Ale jak się na jakieś natknę to wrzucę. Isadora7 napisał(a):Na szczęście mam konto na fotosiku. Będą podbijać. Zostało dokładnie 100 cegiełek z 200. Nadal 4 obserwatorów. A aukcja na 14 dni jest zapisana. Jak będzie druga edycja to zrobię nowe cegiełki i będzie zaznaczone że to Edycja 2. Żeby jeszcze te domki tymczasowe się trafiły. Isadorka, :loveu::loveu::loveu: Quote
Isadora7 Posted May 24, 2008 Posted May 24, 2008 Rany aż odświeżałam stronę ze 3 razy. Nie mogłam uwierzyć. Jestem w szoku: [SIZE=5]zostało 59 z 200 wystawionych cegiełek. :loveu: Quote
majqa Posted May 24, 2008 Posted May 24, 2008 [quote name='Isadora7']Rany aż odświeżałam stronę ze 3 razy. Nie mogłam uwierzyć. Jestem w szoku: [SIZE=5]zostało 59 z 200 wystawionych cegiełek. :loveu: Isadoro, to istna fantazja!!! Quote
GoniaP Posted May 24, 2008 Posted May 24, 2008 [quote name='majqa']Isadoro, to istna fantazja!!! A ja uważam, iż fantazją byłoby, gdyby każda szanująca się organizacja udzielająca się tu na dogo, wzięła pod swoje skrzydła choć jednego z tych biedaków na utrzymanie i leczenie! Problem przestałby istnieć! Od wczoraj czekam na info od Grzegorza w sprawie suki ze szczeniakami. Jak tylko dostanę zdjęcia, postaram się o dt. Kto jeszcze da coś z siebie??? Wkurza mnie, że wszyscy się użalają, biadolą, dyskutują, a pomocy nie ma żadnej w zasadzie! Normalny wstyd! Quote
majqa Posted May 24, 2008 Posted May 24, 2008 Goniu, wybacz, że nie czuję wstydu, nie mam do niego powodu, jak i powodu do tłumaczenia się, dlaczego. Quote
GoniaP Posted May 24, 2008 Posted May 24, 2008 majqa napisał(a):Goniu, wybacz, że nie czuję wstydu, nie mam do niego powodu, jak i powodu do tłumaczenia się, dlaczego. Majga, przeczytaj moj post dokładnie... Czy Ty należysz do jakiejś organizacji? Jesli nie, to to nie byl post wymierzony w Ciebie ;) Quote
majqa Posted May 24, 2008 Posted May 24, 2008 GoniaP napisał(a):Majga, przeczytaj moj post dokładnie... Czy Ty należysz do jakiejś organizacji? Jesli nie, to to nie byl post wymierzony w Ciebie ;) Poczułam się Goniu postawiona troszkuuuu pod ścianą..., mniejsza o mnie. Hm...jedyna organizacja, z jaką współpracuję, na ile jestem w stanie służyć jej pomocą, to Pomorska Rottka. Na forum rottków założyłam psiakom wątek, podałam linki do obu wątków, link do aukcji allegro i zwróciłam się o pomoc. Niestety wiem, że Rottka jest "zagotowana" wysypem rottweilerów (po wiadomych akcjach z pogryzieniami).:-( Quote
Isadora7 Posted May 24, 2008 Posted May 24, 2008 [quote name='GoniaP']A ja uważam, iż fantazją byłoby, gdyby każda szanująca się organizacja udzielająca się tu na dogo, wzięła pod swoje skrzydła choć jednego z tych biedaków na utrzymanie i leczenie! Problem przestałby istnieć! Od wczoraj czekam na info od Grzegorza w sprawie suki ze szczeniakami. Jak tylko dostanę zdjęcia, postaram się o dt. Kto jeszcze da coś z siebie??? Wkurza mnie, że wszyscy się użalają, biadolą, dyskutują, a pomocy nie ma żadnej w zasadzie! Normalny wstyd! Należę do 3 organizacji. Nazwy wole nie wyliczać bo by się parę osób mocno zdziwiło Jakoś mi dziwnie wychodzi że nawet gdyby każda z tych tzw organizacji wzięła jednego psiaka, to problem wcale nie przestałby istnieć. Zmieniłby tylko czapkę. Jak ja mam pretensje do organizacji to mówię z nazwy organizacje (osoby również) nie mam oporów bardzo się wstydzę że zrobiłam allegro bardzo się wstydzę że mam od paru godzin sunie z Zamościa bardzo się wstydzę że mam za małe mieszkanie żeby wziąć więcej Bardzo sie wstydzę że nie mam stałej pracy i nie mogę dać kasy Z przyjemnością popatrzę jak inne organizacje/osoby strzyknięciem śliny przez zęby załatwiają w trymiga tymczasy, może będę sie mniej wstydzić. Przecież załatwienie tymczasu to takie proste, klaśniesz i wytrzaśniesz. A to że do tej pory nie ma to znaczy że tu Qźwa nikt nic nie robi. Bo nie inaczej. Bardzo sie wstydzę że nic nie daję z siebie. Jak tylko załatwię swoje zdjęcia wystawię na forum. A ludzie jak mnie zobaczą będą walić drzwiami i oknami aby zabrać ode mnie pieski.Proste jak budowa cepa. Znikam bo płonę ze wstydu. Ave Quote
majqa Posted May 24, 2008 Posted May 24, 2008 GoniaP napisał(a):Nie rozumiem dlaczego Ty Isadoro i Ty Majgo mnie zaatakowałyście :shake: Mój post nie był skierowany przeciwko Wam. :crazyeye: Ave. Nie zaatakowałyśmy, a odpowiedziałyśmy wywołane do odpowiedzi. Jak widzisz każda z nas gdzieś się udziela i pomaga, na ile jest władna, to raz. Dwa, pamiętaj Goniu, że pisząc organizacja masz również na myśli szare pionki pokroju ja, Isadora i inni, nam podobni. Quote
GoniaP Posted May 24, 2008 Posted May 24, 2008 Nie rozumiem dlaczego Ty Isadoro i Ty Majgo mnie zaatakowałyście :shake: Mój post nie był skierowany przeciwko Wam. :crazyeye: Ave. Quote
Recommended Posts