Weronia Posted May 25, 2008 Author Posted May 25, 2008 [quote name='xxxx52']telefonujcie do P.harlacza .p.Draabe,p jezyk p.Draabe www.Canis-gratia.de ,siedziba Szczecin Weronia ma tel do p.Jezyk Nie mam innych pomyslow to proszę do nich zadzwonić.. niech się kontaktują z Grzegorzem. a do Pani Wandy je wysyłać- to nie wiem czy dobry pomysł jest. Wie Pani jaka sytuacja tam panuje. Chyba, że ktos by sfinansował i zrealizował budowę nowych kojców w Ruścu. to moze wtedy. Quote
GoniaP Posted May 25, 2008 Posted May 25, 2008 Weronia napisał(a):a skąd wiesz, ze nie była, nie jest i nie będzie?????????? Bo wiem Weronia. I ja również rozmawiałam z Grzegorzem. Quote
Weronia Posted May 25, 2008 Author Posted May 25, 2008 Gonia, psy są oznakowane, zdjęcia zrobione, opisane, dokumenty podpisane. Psy są dowodem w sprawie i nie mogą być sprzedane/wydane. Tak powiedział Grzegorz. Quote
GoniaP Posted May 25, 2008 Posted May 25, 2008 [quote name='Weronia']Gonia, psy są oznakowane, zdjęcia zrobione, opisane, dokumenty podpisane. Psy są dowodem w sprawie i nie mogą być sprzedane/wydane. Tak powiedział Grzegorz. Proponuję zamknąć ten wątek i pisać w tamtym. Patrz post Octawii z tamtego wątku. Masz odpowiedź. Ja wiem, że Grzegorz to anioł nie człowiek. Że się zabezpieczył, obwarował protokołami i policją. Ale tak naprawdę Biedrzycka może zgubić psy po drodze. Jest zbyt wiele wiarygodnych opinii o tym, że to baba cięta na cztery łapy, która przed zyskiem się nie cofnie. I na pewno nie w głowie jest jej dobro psów. Quote
xxxx52 Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 te calkiem nowe budy z lewej strony w schronisku i wybiegi to przeciez sfinansowalam?? Quote
Weronia Posted May 27, 2008 Author Posted May 27, 2008 [quote name='GoniaP']Proponuję zamknąć ten wątek i pisać w tamtym. quote] GoniaP, a co Ty chcesz mi tu watek zamykać??? :eviltong: To jest wątek o interwencji zrobiony na prośbę Grzegorza. A tamten o 3 naszych pieskach w sumie jest... Quote
Weronia Posted May 27, 2008 Author Posted May 27, 2008 xxxx52 napisał(a):te calkiem nowe budy z lewej strony w schronisku i wybiegi to przeciez sfinansowalam?? Myslę, że wsólnymi siłami jakoś pomożemy pieskom ktore pojadą do Ruśca i Pani Wandzie, która będzie się nimi opiekowała.. miejmy nadzieję, że wszystko będzie ok. Quote
GoniaP Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 Weronia napisał(a):Myslę, że wsólnymi siłami jakoś pomożemy pieskom ktore pojadą do Ruśca i Pani Wandzie, która będzie się nimi opiekowała.. miejmy nadzieję, że wszystko będzie ok. A masz jakis konkretny pomysł? Czy po prostu liczysz na wsparcie?? Quote
Isadora7 Posted May 28, 2008 Posted May 28, 2008 Zapraszam do II edycji aukcji na rzecz piesków ze Starej Wsi http://allegro.pl/show_item.php?item=373166458 :cool1: Quote
Weronia Posted May 28, 2008 Author Posted May 28, 2008 GoniaP napisał(a):A masz jakis konkretny pomysł? Czy po prostu liczysz na wsparcie?? Jak psy przyjadą do Wandy to wtedy będziemy kombinować.. Bo pomoc się przyda, zwłaszcza, że będą to pieski w stanie kiepskim:( Quote
Isadora7 Posted May 28, 2008 Posted May 28, 2008 Dostałam maila, mam nadzieję że nie zostawicie bez odpowiedzi. Dla mnie jedna z Legend tego forum. Myślę, że nie tylko dla mnie. Cytat: Witam serdecznie Pieniążki dla psiaczków już przelałam na konto podane w Allegro. Ubolewam,ze tak skromnie ale sama mam 5 psiaków w tym niewidomego Brajla. Może mogłabym jednak pomóc w jakiś inny sposób? Może jakiś mały psiak mógłby do mnie przyjechać na tymczas? Mój kontakt: 666 014 919 Pozdrawiam serdecznie Edyta Czapki z głów przed takimi Ludźmi :cool1: Quote
Seaside Posted May 29, 2008 Posted May 29, 2008 dopiero trafiłam na tą tragedię.. :placz::placz::placz::placz: Nie będę się wypowiadać na temat kobiety i tego co się stało z jej życiem..... Mam tylko nadzieję, że już nigdy żadne zwierzę nie trafi pod jej "opiekę" Bardzo bym chciała pomóc,ale na dzień dzisiejszy jedyne co mogę to poprzekazywać linki do aukcji cegiełek wszystkim znajomym - już nieraz brali udziała w takich aukcjach więc mam nadzieję, że teraz również wspomogą Isadorko - będzie odsłona nr 3?? Quote
Margo05 Posted May 29, 2008 Posted May 29, 2008 Potrzebna jest kasa na wystawianie aukcji. Póki co poszło na psiaki 1840 zł. z aukcji. A od tej kwoty Isadorka musi zapłacić prowizję. Proponuję więc zrzutkę na opłacenie wystawienia aukcji i prowizji. Dziewczyna nie może sama ponosić wszystkich kosztów. Za wystawienie aukcji i prowizję od 200 sztuk Isadora musi zapłacić Allegro 70 zł. Za dwie edycje to już 140 zł. A druga zaraz się kończy i będzie następna. Cioteczkom Kikou i Poker, w imieniu Isadory, pięknie dziękuję za dokonanie łącznej wpłaty 70 zł. :loveu::loveu::loveu: Tak więc na opłacenie I edycji jest. Teraz proszę o wsparcie w opłaceniu II edycji i ewentualnie III. Jeśli ktoś jest chętny proszę o kontakt ze mną na pw bądź na gg 7690299 Isadora jest kompletnie zawalona i nie ma chwili, więc chwilowo ją "zastapię" :evil_lol: Quote
Margo05 Posted May 29, 2008 Posted May 29, 2008 Seaside napisał(a):dopiero trafiłam na tą tragedię.. :placz::placz::placz::placz: Nie będę się wypowiadać na temat kobiety i tego co się stało z jej życiem..... Mam tylko nadzieję, że już nigdy żadne zwierzę nie trafi pod jej "opiekę" Bardzo bym chciała pomóc,ale na dzień dzisiejszy jedyne co mogę to poprzekazywać linki do aukcji cegiełek wszystkim znajomym - już nieraz brali udziała w takich aukcjach więc mam nadzieję, że teraz również wspomogą Isadorko - będzie odsłona nr 3?? Będzie odsłona 3, ale potrzebne jest wsparcie na wystawienie aukcji. Koszt jednej ze sprzedanymi 200 sztukami to 70 zł. Quote
xxxx52 Posted May 29, 2008 Posted May 29, 2008 czy ktoras z dogomanianek poznanskich zajmuje sie wystawianiem rzeczy na bazarek? Quote
danka1234 Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 [quote name='Margo05']Będzie odsłona 3, ale potrzebne jest wsparcie na wystawienie aukcji. Koszt jednej ze sprzedanymi 200 sztukami to 70 zł.[/quote Pisałam na tamtym watku że najlepszym rozwiazaniem tego problemu bedzie opłacenie tych kosztów przez Fundacje do której ida pieniadze z aukcji,po odliczeniu kosztow,zostaje 930zl na czysto dla fundacji i Isadora mogłaby wówczas wystawiać tyle aukcji na ile bedzie zapotrzebowanie nie myrtwiąc się o koszta i my przy każdej następnej aukcji nie musielibyśmy roztrząsać tego problemu.Większość z nas kupuje cegiełki wiec te koszta i tak byłyby opłacone przez nas. Quote
Margo05 Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 danka1234 napisał(a):[quote name='Margo05']Będzie odsłona 3, ale potrzebne jest wsparcie na wystawienie aukcji. Koszt jednej ze sprzedanymi 200 sztukami to 70 zł.[/quote Pisałam na tamtym watku że najlepszym rozwiazaniem tego problemu bedzie opłacenie tych kosztów przez Fundacje do której ida pieniadze z aukcji,po odliczeniu kosztow,zostaje 930zl na czysto dla fundacji i Isadora mogłaby wówczas wystawiać tyle aukcji na ile bedzie zapotrzebowanie nie myrtwiąc się o koszta i my przy każdej następnej aukcji nie musielibyśmy roztrząsać tego problemu.Większość z nas kupuje cegiełki wiec te koszta i tak byłyby opłacone przez nas. Pomysł niezły, ale jak to wykonać? W jaki sposób Fundacja zapłaci za te aulcje? Przecież faktury nie dostanie, prawda? A udokumentować wydatek musi. Quote
kikou Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 a gdyby Fundacja zalozyla konto jako fundacja, a Isadora robiła aukcje z ich konta to wtedy mogliby chyba rozliczyc i zaplacic prowizje... Quote
MonikaP Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 Fundacja może dostać od allegro fakturę, musi to tylko zaznaczyć w ustawieniach swojego konta. Tzn. aukcja musi iść oczywiście z konta fundacji czy towarzystwa. Quote
Weronia Posted May 30, 2008 Author Posted May 30, 2008 Problem allegro właśnie się rozwiązuje. Isadora rozmawia z Grzegorzem. Quote
majqa Posted May 31, 2008 Posted May 31, 2008 Weronia napisał(a):Problem allegro właśnie się rozwiązuje. Isadora rozmawia z Grzegorzem. Czy ten problem się rozwiązał? Quote
Recommended Posts