Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A ja dołączam się do prośby Majqi ad. informacji na temat psiaków. Również mam zapytania od ludzi z innych for, z fotosika, z naszej klasy.
Póki co udawało mi się jakoś wykręcić od bezpośredniej odpowiedzi. Ale jak dlugo można? Ludzie chcą wiedzieć co się dzieje z psiaczkami, na które wpłacili pieniądze. Pytaja również Ci, którzy szukają pomocy w różnych miejscach i potrzebują informacji. Te, które mamy dotychczas, już nie starczają.
Nie można ludzi zbyt długo zwodzić, bo stracimy wiarygodność. Już miałam pytanie "te trzy to wiem, a co z resztą?" No i ja tez własnie pytam co zresztą. Ja wiem, że jesteście zaganiani, jednak jeśli ludzie ni dostaną info, więcej nie pomogą. A byłoby szkoda...

• Replies 277
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wszyscy zaangazowani, prowadzacym sprawe jest Grzegorz, przebywajacy obecnie w Warszawie. Ja takze czekam na sprawozdanie- osobiste- odn. stanu psow i kosztow calej interwencji- co komu trzeba zaplacic i za co, ile wetowi itp. Każdy piesek jest opisany na naszej stronie- w jakim jest stanie i jak się zachowuje. Link podawalam juz wczesniej. O ile wiem z wcześniejszych doniesień Grzegorza, jestesmy w tej sprawie zadluzeni-Grzegorz bral faktury z odroczonym terminem platnosci, częsc płacił sam, jak wróci wszystko spiszemy i ustalimy. Do tej pory na pieski wplynęło na konto 2390 zł :multi:- w tym częsc za cegielki z allegro- nie jestem w stanie sprawdzic dokladnie ile bo w tytule wplaty nie wszyscy wpisywali nick. Dziękujemy wszystkim ktorzy wplacili pieniazki i oczywiscie Isadorze :loveu:

Posted

Jak tylko ustale z Grzegorzem jakie jest zadluzenie poinformuje na forum. Prosze tez o cierpliwosc i wyrozumialosc, nielatwo pilotowac to wszystko z Trzcianki oddalonej od Warszawy o 350 km. Sa juz opisy psiakow wiec zachecam organizacje do przygarniecia chociaz jednego...

Posted

Wpłynęło mi na konto 140 złotych z Pogotowia. Dziękuję.

Wydaje mi się, że zastrzyk z cegiełek będzie jeszcze potrzebny. Jest to stosunkowo szybki wpływ gotówki. Ale też uważam zdecydowanie, że jeżeli zrobimy 4 edycję to MUSI być oparta głownie na newsach o tym co zrobione:
[LIST]
[*]Informacja że wpłynęło na konto ileśtam+podziękowania
[*]Kilka migawek psiaków pokazujących postępy na tymczasie. Pare fotek z opisem co psiak miał zrobione (badania, szczepienia), parę słów o zmianach w zachowaniu. Ludzie muszą się przestać bać adoptować te psiaki.
[*]Jakieś zdjęcia i info z wizyty u weta, ze wskazaniem na konkretne psy. A nie na zasadzie "wszystkie zagłodzone, nużyca itd". Informacja o kosztach tych wizyt. Lepiej np tylko o 2-3 napisać dokładnie niż bardzo ogólnie o wszystkich.[/LIST]w 4 edycji, a w zasadzie nawet w tej proponowałabym użyć w cegiełkach logo Pogotowia. Proszę o informacje czy mogę to zrobić.

Posted

[quote name='Joannka']Isadora7, zgadzam się. Przygotujemy informacje. Wyslalam Ci maila odn. allegro.

Ok odebrałam. Odpisałam. I taki mail świezutki sprzed chwili, niejako na poparcie tego co mówiła majqa, Margo05 to też moje zdanie.

Wiadomość od: erbedes
Strona z przedmiotem: Psi obóz zagłady III nowe fotki pierwsze adopcje
Treść wiadomości:
Witam!
Czy mógłbym dostać inną fotkę psa pokazanego w całości, w wieku 3 lat, szczepionego przeciwko wściekliźnie
w dniu 20.05.2008 r.?
Z góry dziękuję.

Allegrowicz "delikatnie" wskazuje że chce obejrzeć inne psiaki a nie stale te same, że chce zobaczyć czy nie "wycieramy się" 3-5 psiakami. Było przecież 49. Być może ma też pomysł aby adoptować. Ale ja skłonna jestem twierdzić że to delikatne (narazie) sprawdzanie.

Posted

Isadorko, własnie o to mi chodziło :)
Ludzie też mnie pytają co się dzieje i długo nie da rady ciągnąć, ze wszystcy zaganiani i nie mają czasu
Ludzie tego nie rozumieją, bo sami nie mają tak napiętych zajęć i wydaje im się nienormalne, że ktoś nie może cyknąć fotki i napisać paru słów

Posted

Przejrzałam te bidy w podanym linku. Rozumiem, że bedzie ich (i opisu o nich) systematycznie przybywać, bo liczba zdjęć raczej nie oddaje rzeczywistej ilości, a są wśród nich ujęte również piesie pod opieką Weroni.
Te wszelkie uzupełnienia przydadzą się właśnie ludziom, którzy wchodząc na podaną stronę zaczną (może już zaczęli) rozważać adopcję
(a podstawą tej, poza wzruszeniem, jest baza z kolejnych obserwacji - stanu zdrówka i zachowania).

Cieszę się, że drgnęło rozwiązanie sprawy finansowania allegro. Dziękuję.

Posted

Do kazdej redakcji trafily takie same informacje, niestety kazda gazeta napisala rozne wersje- w Super Expressie dziennikarka dodatkowo nadala psom imiona- nawet o tym nie wiedzielismy...

Guest Elżbieta481
Posted

Chciałam przeczytać artykuł,ale nawet przy powiększeniu nie widać całości.Z tego jednak co widzę wydaje się,że jest to artykuł przyjazny..
Elżbieta

Posted

Przepraszam, ale nie śledzę obu wątków na bieżąco, a wstawiłam psiaki i info o cegiełkach na inne fora, aukcja jest zakończona, mam zapytania o kolejną, jest chęć pomocy psiurom:razz: będzie??? Dajcie znać najlepiej na pw, bo wtedy od razu mam info (z moją sklerozą mogę zapomnieć gdzie pisałam:eviltong:)

Dzięki

Posted

[quote name='waldi481']Chciałam przeczytać artykuł,ale nawet przy powiększeniu nie widać całości.Z tego jednak co widzę wydaje się,że jest to artykuł przyjazny..
Elżbieta

Zrobiłam OCR artykułu z Super Expressu.

W oczach tych pięćdziesięciu psiaków dziś widać wdzięczność za uratowane życie. Przez sześc. ostatnich lat zwierzaki uwięzione były w skandalicznych warunkach przez obłąkaną Marię B. Ze starej Wsi pod Grójcem (woj. mazowieckie).

W domu kobiety nie było ogrzewania, wody ani prądu. Psy trzymane były w szafach zatrzaśniętych na skobel. Nie miały dostępu do światła, bo okna były zasłonięte.
Wygłodniałe zwierze ja spały we własnych odchodach. Były tak wygłodzone, ze zjadały siebie nawzajem. Wokół posesji kobiety słychać było tylko rozpaczliwe ujadanie krzywdzonych zwierząt. Gehenna tych niewinnych psiaków skończyła się dzięki interwencji organizacji ,,Pogotowie i Straż dla Zwierząt", która w asyście policji wtargnęła do domu chorej kobiety. Szalona sadystka Maria B. do końca nie chciała oddać zwierząt. Krzyczała, ze mają tu dobrze. Jak można tak podle kłamać?! Piękne psiaki są już bezpieczne, ale nadal potrzebują pomocy Przydadzą się pieniądze, karma i leki. Ale przede wszystkim przyjaźni ludzie, którzy zabiorą psy do siebie i stworzą im prawdziwy rodzinny i ciepły dom. Liczymy na waszą pomoc.
Sylwia Szwed

:cool1:

Posted

Po publikacji W super Expressie zadzwonil pan, ktory chce adoptowac "Azora", głowne zdjecie. Słuchajcie, dzieki Wam wpłynęło na konto na psy ze Starej Wsi ponad 6 tys. złotych!!! Isadora- jeszcze raz wielkie dzięki za allegro,i wszystkim dogomaniakom za bazarki, ogłoszenia itd. :loveu: Na razie wszystkie pieniazki leza na koncie- czekamy na faktury.

Posted

Jak na razie mamy 2 chętnych na 100% i 2 zastanawiających się. Myslę że po dzisiejszej Uwadze to się zmieni i będzie więcej domków. Dziś ma przyjsc raport weta z badania psów po odebraniu, wtedy podeśle go Isadorze na 4 edycje cegiełek.