Margo05 Posted May 31, 2008 Posted May 31, 2008 Czekamy na jakieś info w sprawie aukcji i opłaty. Czy mamy zbierać środki, czy sa już może zapewnione. Nie ma zbyt wiele czasu do zapłacenia Allegro. Quote
majqa Posted June 1, 2008 Posted June 1, 2008 Margo05 napisał(a):Czekamy na jakieś info w sprawie aukcji i opłaty. Czy mamy zbierać środki, czy sa już może zapewnione. Nie ma zbyt wiele czasu do zapłacenia Allegro. Oj czekamy, czekamy!!! Póki co, w górę piesiaczki. Quote
Isadora7 Posted June 1, 2008 Posted June 1, 2008 [quote name='Margo05']Czekamy na jakieś info w sprawie aukcji i opłaty. Czy mamy zbierać środki, czy sa już może zapewnione. Nie ma zbyt wiele czasu do zapłacenia Allegro. [quote name='majqa']Oj czekamy, czekamy!!! Póki co, w górę piesiaczki. [SIZE=3]Wpłaty od kikou i poker w sumie 70 złotych innych nie ma na ten cel. a ja tym czasem Zapraszam do III edycji aukcji: http://allegro.pl/show_item.php?item=375840694 :cool1: :cool1: Quote
Margo05 Posted June 2, 2008 Posted June 2, 2008 Isadorko, a jak rozmowy z Grzegorzem na temat opłaty Allegro? Quote
Isadora7 Posted June 2, 2008 Posted June 2, 2008 Margo05 napisał(a):Isadorko, a jak rozmowy z Grzegorzem na temat opłaty Allegro? Rozmawiałam po zakończeniu II edycji miał zadzwonić jeszcze i uzgodnić i.... czekam, czekam :) Quote
majqa Posted June 2, 2008 Posted June 2, 2008 Isadora7 napisał(a):Rozmawiałam po zakończeniu II edycji miał zadzwonić jeszcze i uzgodnić i.... czekam, czekam :) Rozumiem więc, że masz trenowaną cierpliwość??? :-o Byłam niemal pewna, że sprawa jest już załatwiona. 70zł wystarczyło raptem na pokrycie kosztów I edycji (według moich wyliczeń zostało Ci aż 5zł napiwku, o WOW!!!), a gdzie II edycja, skoro rusza III??? Jakkolwiek gie zarabiam, a w tym punkcie mojej własnej choroby (nie jest nią katar) pieniądze są mi cholernie potrzebne na leki, przed momentem przelałam Ci Isadorko 40zł. Niektórzy mogą pomyśleć "tylko tyle", dla mnie to "aż tyle". Jestem oburzona i zniesmaczona faktem, że pozostawiono Cię samą sobie. Nie, nie mam tu na myśli wszystkich czytających jak leci (tych co pomogli, co pewno pomogą lub nie są w stanie pomóc). Nikomu nie ośmielam się zaglądać w kieszeń. Sądziłam jednak, łudziłam się, że dla zachowania klasy i twarzy ktoś z osób, nazwijmy to, zarządzających sprawą, sięgnie po telefon i z normalnej, ludzkiej przyzwoitości zamieni z Tobą kilka zdań, choćby po to, by podziękować, o rozliczeniu już nawet nie wspomnę. Quote
Joannka Posted June 2, 2008 Posted June 2, 2008 Wszystkie pieski ze Starej Wsi z opisem tutaj http://www.animals.org.pl/?q=zaadoptuj_psa_ze_starej_wsi Quote
Joannka Posted June 2, 2008 Posted June 2, 2008 Tak jak Grzegorz uzgodnil z Isadora7- beda pieniazki na aukcje, myslalam ze Isadora juz je dostala, dowiem sie o co tu chodzi. Widac Grzegorz zapomnial zadzwonic. Jestem z Isadora w stalym kontakcie. Quote
Margo05 Posted June 2, 2008 Posted June 2, 2008 Joanko, sprawdź koniecznie. Dziś już jest 02 czerwca i na dniach trzeba zapłacić Allegro. Szkoda tylko , że tak długo trwa ustalenie pewnych rzeczy :shake: ech... Quote
danka1234 Posted June 2, 2008 Posted June 2, 2008 Odemnie w piatek poszlo 30zl,Isadoro spożytkuj te pieniadze na opłate jakiejkolwiek z wystawianych przez siebie aukcji,bo masz ich sporo i kazdą opłacasz. Quote
Margo05 Posted June 2, 2008 Posted June 2, 2008 danka1234 napisał(a):Odemnie w piatek poszlo 30zl,Isadoro spożytkuj te pieniadze na opłate jakiejkolwiek z wystawianych przez siebie aukcji,bo masz ich sporo i kazdą opłacasz. Danko, pięknie dziękuję w imieniu Isadory :loveu::loveu::loveu: Quote
Weronia Posted June 2, 2008 Author Posted June 2, 2008 majqa napisał(a): Jestem oburzona i zniesmaczona faktem, że pozostawiono Cię samą sobie. Nie, nie mam tu na myśli wszystkich czytających jak leci (tych co pomogli, co pewno pomogą lub nie są w stanie pomóc). Nikomu nie ośmielam się zaglądać w kieszeń. Sądziłam jednak, łudziłam się, że dla zachowania klasy i twarzy ktoś z osób, nazwijmy to, zarządzających sprawą, sięgnie po telefon i z normalnej, ludzkiej przyzwoitości zamieni z Tobą kilka zdań, choćby po to, by podziękować, o rozliczeniu już nawet nie wspomnę. no przeciez Grzegorz rozmawiał z Isadorą!! Quote
majqa Posted June 2, 2008 Posted June 2, 2008 Weronia napisał(a):no przeciez Grzegorz rozmawiał z Isadorą!! Hm...wobec tego ciekawostką jest dla mnie 106 post Isadory (być może zrozumiałam go opacznie, a jeśli tak, potrafię się przyznać do błędu, co niniejszym czynię i przepraszam). Mam nadzieję w takim razie, że czeka wyłącznie na uzgodnioną kasę, a nie sam telefon Pana Grzegorza. Nie pozostaje mi nic innego jak poczekać na odzew/ wpis samej Isadory. Quote
danka1234 Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 Margo05 napisał(a):Danko, pięknie dziękuję w imieniu Isadory :loveu::loveu::loveu: Nie oczekuje na podziękowania lecz na konkretne odpowiedzi w sprawie tych nieszczęsnych opłat. Quote
danka1234 Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 Margo05 napisał(a):Danko, ja rowniez :cool3: Żle się wyrazilam,sorry;) Quote
Margo05 Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 :evil_lol::evil_lol: to żeśmy się zamotały :evil_lol::evil_lol: A info o opłatach nadal nie ma... Quote
danka1234 Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 Margo05 napisał(a)::evil_lol::evil_lol: to żeśmy się zamotały :evil_lol::evil_lol: A info o opłatach nadal nie ma... Ano nie ma.:shake: Quote
majqa Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 danka1234 napisał(a):Ano nie ma.:shake: A już są... Dzwoniłam do Isadory. Na ten moment na koncie ma wpłaty wyłącznie z dogo. Wczoraj z trasy dzwonił do niej Pan Grzegorz i...poprosił by Isadora wysłała mu dane do wpłaty smsem, co uczyniła. Quote
majqa Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 Pytanie/ pytania z innej, acz pokrewnej paczki (jeśli przeoczyłam odpowiedź na nie, a już się pojawiła, wybaczcie): 1. Jaki jest aktualny stan zdrowia psów? - nie pytam o średnią rozkładu. Konkret - Ile z zabranych psów nadal jest w stanie ewidentnie kiepskim? Gdzieś w czeluściach wątku widnieje info, że Pani Biedrzycka (pętle przez Paluch już pominę) zabrała psy do weta. Ile ich zabrała? Co stwierdził/ rozpoznał wet? Jaka jest pilność ich zdrowotnych potrzeb (na co są leczone)? Czy psy (pomijam tu wiadome 3), których stan można uznać za wciąż poważny, mają pozakładane osobne wątki (jeśli tak poproszę o linki)? 2. Czy psy są zadłużone (pobyt, diagnostyka, leczenie), czy na ten moment sytuacja finansowa jest pod kontrolą (stabilna)? Takie, jak w punkcie 2 zapytanie dostałam na mail, od osoby, która chciała (mam nadzieję, że to nie czcza deklaracja) włączyć się w zakup cegiełek. Niestety, w odpowiedzi zmuszona byłam zalawirować. Na wątku nie widziałam jak dotąd śladu rozliczenia wydatków na pieski (choćby ogólnego - dającego rozeznania). Po kiego grzyba o tym piszę? Zainteresowanie "cegiełkowiczów" lub wpłacających poza allegro trzeba podtrzymać. Nie wystarczy podziękowanie za dobre serce i informacja, że psiakom jest już lepiej ale są równie kochane, co biedne, skrzywdzone etc. To ogólniki dobre na krótką metę. Ludzie na pewno zechcą pomagać i wpłacać ale by czynili to nadal, należy mieć dla nich w zanadrzu informację zwrotną. Nie ma chyba człowieka, który wpłacając na jakiś szczytny cel pieniążki, nie chciałby widzieć, czy i na co zostały spożytkowane. Quote
emilia2280 Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 [quote name='Joannka']Wszystkie pieski ze Starej Wsi z opisem tutaj http://www.animals.org.pl/?q=zaadoptuj_psa_ze_starej_wsi oraz Tak jak Grzegorz uzgodnil z Isadora7- beda pieniazki na aukcje, myslalam ze Isadora juz je dostala, dowiem sie o co tu chodzi. Widac Grzegorz zapomnial zadzwonic. Jestem z Isadora w stalym kontakcie. Majeczko ,jak najbardziej rozumiem, ze ludzie pytajá i maja prawo do odpowiedzi. Z tego co wiem, Weronia wziéla te 3 psiaki, ale nie jest w stanie byc w ciáglym kontakcie z Grzegorzem (studia, interwencje i 2 biedy na DT). O ile sié nie mylé, Joannka z postów powyzej, jest chyba osobá bardziej zamieszaná w té sprawé. Jesli sié mylé- przepraszam, jesli nie- Joannko, czy Ty nalezysz do stowarzyszenia Grzegorza? W tym linku Joanna to prezes tego stowarzyszenia, czyzbysmy mieli Paniá Prezes na wátku i nawet o tym nie wiedzieli :razz:: http://www.animals.org.pl/?q=o_nas Quote
Weronia Posted June 3, 2008 Author Posted June 3, 2008 [quote name='majqa']Pytanie/ pytania z innej, acz pokrewnej paczki (jeśli przeoczyłam odpowiedź na nie, a już się pojawiła, wybaczcie): 1. Jaki jest aktualny stan zdrowia psów? - nie pytam o średnią rozkładu. Konkret - Ile z zabranych psów nadal jest w stanie ewidentnie kiepskim? Gdzieś w czeluściach wątku widnieje info, że Pani Biedrzycka (pętle przez Paluch już pominę) zabrała psy do weta. Ile ich zabrała? Co stwierdził/ rozpoznał wet? Jaka jest pilność ich zdrowotnych potrzeb (na co są leczone)? Czy psy (pomijam tu wiadome 3), których stan można uznać za wciąż poważny, mają pozakładane osobne wątki (jeśli tak poproszę o linki)? 2. Czy psy są zadłużone (pobyt, diagnostyka, leczenie), czy na ten moment sytuacja finansowa jest pod kontrolą (stabilna)? Takie, jak w punkcie 2 zapytanie dostałam na mail, od osoby, która chciała (mam nadzieję, że to nie czcza deklaracja) włączyć się w zakup cegiełek. Niestety, w odpowiedzi zmuszona byłam zalawirować. Na wątku nie widziałam jak dotąd śladu rozliczenia wydatków na pieski (choćby ogólnego - dającego rozeznania). Po kiego grzyba o tym piszę? Zainteresowanie "cegiełkowiczów" lub wpłacających poza allegro trzeba podtrzymać. Nie wystarczy podziękowanie za dobre serce i informacja, że psiakom jest już lepiej ale są równie kochane, co biedne, skrzywdzone etc. To ogólniki dobre na krótką metę. Ludzie na pewno zechcą pomagać i wpłacać ale by czynili to nadal, należy mieć dla nich w zanadrzu informację zwrotną. Nie ma chyba człowieka, który wpłacając na jakiś szczytny cel pieniążki, nie chciałby widzieć, czy i na co zostały spożytkowane. wyciąg z konta tozu poznanskiego będzie na początku przyszłego tyg. A na te pytania Majeczko, to Ci ja nie odpowiem. Można zadzwonić do Grzegorza(nr w 1 poscie) i się dowiedzieć wszystkiego. Poza tym proszę pamietać, że kierujący akcją jest zarobiony po pachy i trzeba się uzbroić w cierpliwość. Quote
majqa Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 [quote name='emilia2280'](...) Weronia wziéla te 3 psiaki Jak najbardziej chwała za to, to duże obciążenie. , ale nie jest w stanie byc w ciáglym kontakcie z Grzegorzem (studia, interwencje i 2 biedy na DT). Nikt tego nie wymaga, ja bynajmniej. Proszę tylko o jakieś aktualne wrzutki, choćby nieregularne. Dotąd, z tego o co pytałam, nie było żadnej. Popraw mnie Emilko, jeśli się mylę. (...) Joannka z postów powyzej, jest chyba osobá bardziej zamieszaná w té sprawé. Chciałabym mieć tę pewność ot tak, wprost, a nie czytać między wierszami. Domysły nie są dobrym doradcą. (...) W tym linku Joanna to prezes tego stowarzyszenia, czyzbysmy mieli Paniá Prezes na wátku i nawet o tym nie wiedzieli :razz:: http://www.animals.org.pl/?q=o_nas Moje zapytania dotyczyły nie Weroni personalnie ale kogokolwiek, słownie kogokolwiek, kto jest w temacie. Quote
majqa Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 [quote name='Weronia']wyciąg z konta tozu poznanskiego będzie na początku przyszłego tyg. Super. A na te pytania Majeczko, to Ci ja nie odpowiem. Można zadzwonić do Grzegorza(nr w 1 poscie) i się dowiedzieć wszystkiego. Tak Weroniu, można zadzwonić. Skoro dzwonię do Isadory, by dowiedzieć się wprost, jak wygląda sytuacja opłat za allegro, mogę i do Pana Grzegorza. Jest w tym tylko jedno "ale"... Psów było 49 (o 3 mamy info od Ciebie i super) ale nawet gdyby ich było tylko 20, konia z rzędem temu, kto dzwoniąc i trafiając w wolny moment zapracowanego Pana Grzegorza (i nie miało to zabrzmieć jak złośliwość, nie mam powodu podważać, że tak nie jest) zapamięta przekaz informacyjny o każdym z nich (jego potrzebach, stanie - psychicznym, fizycznym, zachowaniu itd.) Poza tym proszę pamietać, że kierujący akcją jest zarobiony po pachy i trzeba się uzbroić w cierpliwość. To i też się uzbrajam. Quote
Recommended Posts