Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 498
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzieczyny widziałyście, ze odezwala się na dogo ta Pani tylko ze na wątku ogolny pieskow do uśpienia , ktora chce adpotować sunie pod koniec czerwca.

cyt; "Namierzyłam na Dogo, bo nie mam odpowiedzi, czy maile doszly do pani Agnieszki.
Chodzi o tę Kudłatkę:

http://www.allegro.pl/item378948783_...ej_polski.html

To mój mąż dzwonił, a mailowałam ja ;-) na adres podany w Allegro.
Info o nas jest w mailu wyslanym na allegrowy adres.
Sunię możemy odebrać dopiero 23 czerwca, bo wcześniej:
najpierw wymieniamy w mieszkaniu podłogi po zalaniu :angryy:,
potem jedziemy do Szczecina i wracamy 23. 06. Ponieważ fizycznie nie ma szans na zrobienie trasy Szczecin - daleki Wschód przez Wrocław, prosimy o transport dla Kudłatej gdzieś na trasie: Piotrków Trybunalski? Radom? Warszawa? Gdzie będzie wygodnie. Koszty dowozu pokryjemy, ale chcielibyśmy odebrać niunię z rąk uprawnionej osoby i od razu podpisać umowę adopcyjną.
Wiem, że bliżej mamy pełno psów w schroniskach i DT. Kudłatka jest niemłoda i duża, szanse ma mniejsze, a nas jakoś od razu ujęła.
Nasz ukochany Kenzo nie miał szansy na przeżycie swojej starości wylegując sie przed kominkiem, zabrała go straszna i nieuleczalna choroba. Niech ta sunia ma taką możliwość. Oferujemy ciepły dom (z wymienioną podłogą ;-)), zielony ogródek, własną łączkę do biegania i ciche miejsce z dala od zgiełku miast. Do weta blisko (dobrego, specjalisty od psów!), towarzystwo psie i kocie zapewnione.
Jeśli maile na tamten adres nie dochodzą, to prosze o info.
Pozdrawiamy, czekamy na odzew ;-) "

Wiecie co cieszę się jak dziecko, przy Was jestem calkiem nowicujszką - i poprostu raduje się okropnie, jak ktoś wypatrzy moje ogłoszenia. I chyba ma szczęscie początującego, teraz ta sunie, wczesniej szczeniak z Kielc i ma nadzieję, ze też jeszcze inne psiaki z Wrocławia poszly do nowych domkow, tylko ze jeszcze o tym nie wiem. Trzymam mocno kciuki. Myslę, ze ci Panstwo fatycznie przemysleli swoją decyzje i zapowiada się, ze Kudlata naprawdę moze trafić do wspaniałego domu. Oby tylko z transportem się udało, ale jesli Ci Panstwo są gotow pokryć koszty podrózny to powinno być latwiej. Jej nie mogę się doczekać pozytywnych nowi :loveu:.Zastnawiam się nad tą Panią co dzis tez napisala w sprawie Kudłatej, moze wziąłaby jakiego innego z wyrokiem

Posted

[quote name='Koperek']Już Pani odpisałam;) Jesteśmy na bieżąco w kontakcie, więc myślę, że będzie dobrze! Oby tylko "malutka" doczekała domku w dobrym zdrowiu!!!

to ostatecznie, na ktory domek sie zdecydowaölas, ten we wroclawiu czy ten w lublinie?

Posted

kikou napisał(a):

to ostatecznie, na ktory domek sie zdecydowaölas, ten we wroclawiu czy ten w lublinie?

Jaki we Wrocławiu???? Bo o czymś nie wiem, widocznie...

Posted

GoskaGoska napisał(a):
witam. Dziasiaj ktos do mnie z gumtree wroclaw napisal, ze moglby przyjąc sunie. Wysylam ci maila do tej osoby Koperku na privat. Podam rowniez twoje dane kontaktowe.

kilka postow wyzej goska goska napisala, ze kontaktuje sie z Toba bo jeszcze domek z wrclawia sie zglosil.....

Posted

kikou napisał(a):
kilka postow wyzej goska goska napisala, ze kontaktuje sie z Toba bo jeszcze domek z wrclawia sie zglosil.....

Acha- teraz rozumiem. Wszystko dobrze, tylko Ci państwo z Lublina skontaktowali się wcześniej. A poza tym domek na prawdę fajny, więc KUDŁATKA będzie damą na włościach;)

Z domkiem z Wrocka skontaktuję się jutro, bo znów muszę zasilić konto na kom. Oszaleję chyba- 250 zl w jeden miesiąc na telefony:placz:

Posted

Koperek napisał(a):

Z domkiem z Wrocka skontaktuję się jutro, bo znów muszę zasilić konto na kom. Oszaleję chyba- 250 zl w jeden miesiąc na telefony:placz:

lepiej mic abonament w TPSA za 109 zł i w tym 33 godziny rozmów z numerami stacjonarnymi TPSA w całej Polsce.

Posted

[quote name='Poker']lepiej mic abonament w TPSA za 109 zł i w tym 33 godziny rozmów z numerami stacjonarnymi TPSA w całej Polsce.

Albo w UPC za 89 zł a na dodatek można dzwonić na numery stacjonarne wszystkich operatorów bez ograniczenia ilości godzin.

Posted

Tu domek "lubelski", a nawet trochę dalszy.
Wszystko ok.;)
Zależy nam na podwiezieniu malutkiej do Piotrkowa, żeby dojechać do domu za dnia (mieszkamy za Lublinem, w stronę Zamościa) i żeby jeszcze zdążyła poznać nasze psy w neutralnym terenie, przy świetle dziennym, podczas spaceru. Doświadczenie uczy, że to zawsze dawało dobry efekt.
Trasa Drawsko Pomorskie -Lublin biegnie wprawdzie przez Toruń, ale jak nadłożymy drogi i pojedziemy dołem to spotkamy się np. w Piotrkowie Trybunalskim.
Z Wrocławia wyjeżdża pociąg o 9.10 przez Piotrków i tam moglibyśmy się spotkać, mieć czas na oswojenie Kudlatki z nową sytuacją, rozmowę, wszelkie formalności. Oczywiście jeżeli ktoś się poświęci i niunię dowiezie. to bilety opłacimy. Albo zwrot za paliwo, jeśli będzie taka opcja.
Z naszej strony dom jest i nie zniknie.

Posted

Sorry za offa ale nie mam wyboru!
Koperku dlaczego nie zaglądasz na wątek 2giej wrocławskiej ONki, Brendy!!! ??? :-(

Jej sprawa nie jest zakończona to raz i pioruńsko dramatyczna to dwa! :placz:

Nie reagujesz na prośby o zmianę tytułu na wątku Brendy!

Ta sunia wymaga pomocy, jej opiekunka z DT również!!! Tytuł myli i jest już nieaktualny, bo nikt wiedząc, na jakie wydatki się narazi, ratując życie tego zwierzęcia, nie da równie dobrego DS suni, jak dała Pani Ewa!!!

Posted

Sorry, ale tu akurat jest wątek Kudłetej, więc wydaje mi się ze jak chcesz jakieś info wysłac Koperkowi - to na privat lub maila, tym bardziej, ze przyłączyła się do rozmowy Pani , ktorą chce Kudłatą do siebie i jakieś inne informacje o innym piesku, mogą wprowadzać w błąd i dadzą balagan na tym wątku.

Posted

[quote name='GoskaGoska']Sorry, ale tu akurat jest wątek Kudłetej - tak jakby nie wiedziała, więc wydaje mi się ze jak chcesz jakieś info wysłac Koperkowi - to na privat lub maila- PW wysłałam, zakładam, że może nie doszło. Został mi jeszcze tel., tym bardziej, ze przyłączyła się do rozmowy Pani , ktorą chce Kudłatą do siebie i jakieś inne informacje o innym piesku, mogą wprowadzać w błąd i dadzą balagan na tym wątku. Nie przesadzaj, wchodzący na wątek potrafią czytać.
Ten pies nie nabałagani ani nie podbierze domku Kudłatej, bo wspomniana sunia jest nieadopcyjna. Ośmieliłam się zakłócić ten wątkowy spokój, bo chodzi o pomoc opiekunce suni (i samej suni), czyli osobie, która, gdy Kudłata miała nóż na gardle miała ze mną i Emilią 2280 współopłacać hotelik dla niej.

Posted

ElzaMilicz napisał(a):
To musi być fajny domek, bo tam ktoś kocha szwajcary. :calus:

A w niedzielę 23-go baaaardzo wcześnie rano odpowiada Wam Warszawa ?

Nie da rady. Najwcześniej poniedziałek po południu.
Jedziemy na ślub, który będzie w sobotę pod wieczór w Drawsku (najbliższa rodzina, wiec spędzamy razem niedzielę po ślubie). Wracamy w poniedziałek bardzo rano.
Oczywiście Warszawa jest blisko i bardzo nam odpowiada, tylko w jakimkolwiek innym terminie po 22 czerwca. Do Wawy czy Radomia spokojnie wyskakuje się od nas i wraca w kilka godzin. Kudłatkę chcemy wziąc najszybciej, jak to możliwe, stąd pomysł zabrania jej po drodze z Drawska. szkoda, że ten Wrocław tak daleko...
Szwajcary bardzo kochamy, zwłaszcza takiego jednego bernusia :loveu:

Posted

champion napisał(a):
Nie da rady. Najwcześniej poniedziałek po południu.
Jedziemy na ślub, który będzie w sobotę pod wieczór w Drawsku (najbliższa rodzina, wiec spędzamy razem niedzielę po ślubie). Wracamy w poniedziałek bardzo rano.
Oczywiście Warszawa jest blisko i bardzo nam odpowiada, tylko w jakimkolwiek innym terminie po 22 czerwca. Do Wawy czy Radomia spokojnie wyskakuje się od nas i wraca w kilka godzin. Kudłatkę chcemy wziąc najszybciej, jak to możliwe, stąd pomysł zabrania jej po drodze z Drawska. szkoda, że ten Wrocław tak daleko...
Szwajcary bardzo kochamy, zwłaszcza takiego jednego bernusia :loveu:

Wobec tego, jeśli nie uda się Wam wykombinować niczego wcześniej, macie u mnie transport do Warszawy 29-go czerwca.

Posted

ElzaMilicz napisał(a):
Wobec tego, jeśli nie uda się Wam wykombinować niczego wcześniej, macie u mnie transport do Warszawy 29-go czerwca.

Jesteś niesamowita ale przecież to wiesz Elzo!!! :buzi: