GoskaGoska Posted June 13, 2008 Posted June 13, 2008 Mam nadzieję, ze wszystko ułoży się jak trzeba, zresztą nie może być inaczej ! Myśłę, ze Kudłatą mozemy nazywać już Klarą , takie przeciez imię dostała od nowych przyszłych właścicieli Quote
champion Posted June 13, 2008 Posted June 13, 2008 Klara - bo ma jasne spojrzenie i jasne pysio.:loveu: Mąż to imię wymyślił. I dobrze, bo do tej pory ja wymyślałam imiona, albo już pies był z imieniem. Elza, dziewczyno kochana, dzieki. Ale nie bedzie to za późno? Nie będą się czepiać w przepełnionym schronisku? Oczywiscie, że osobny wyjazd po psinę byłby najlepszy i jeżeli Koperek i inne osoby zaangażowane w sprawę adopcji Kudłatki-Klary zaakceptują taki termin, i nie uda się znależć wczesniejszego transportu, to my możemy sie tylko cieszyć na spotkanie z Elzą w Warszawie.;) Jakkolwiek będzie, już się cieszymy, że niunia zamieszka z nami. Quote
ElzaMilicz Posted June 13, 2008 Posted June 13, 2008 Klara...pięknie. :) Jeśli może czekać w schronisku (a myślę, że w tym może ;) ), to tak będzie. W razie czerwonego alarmu zabiorę ją do siebie. Quote
champion Posted June 14, 2008 Posted June 14, 2008 Czy znacie jakiś wiarygodny i solidny Dom Tymczasowy w Warszawie na ok. 30 godzin? Gdyby Elza mogła dowieżć Klarę w niedziele rano do Warszawy, to my w poniedzialek możemy być w Warszawie około wczesnego popołudnia. Cała nasza warszawska rodzina też jedzie do Drawska na ślub, więc stolicę mamy w niedzielę 22.06 i pon. 23 "nieobsadzoną". Ale może jest ktoś sprawdzony i solidny, kto przechowa sunię bezstresowo ok. 30 godzin? Quote
Rybka_39 Posted June 14, 2008 Posted June 14, 2008 O widzę, że wreszcie super się domek kroi dla kudłatej:loveu: Quote
Korenia Posted June 14, 2008 Posted June 14, 2008 Myślę, że powinien ktoś się znaleźć :) Trzeba popisać priv'y do osób z Warszawy ;) Quote
BoWa Posted June 15, 2008 Posted June 15, 2008 ....."czyli zasadniczo potrzeba by tylko miłego domku gdzie kudlatka mogłaby spędzić 1 noc z niedzieli na poniedziałek.... może ktoś sie znajdzie..." :lol: Quote
champion Posted June 15, 2008 Posted June 15, 2008 Panca, chodzi o przechowanie Klarusi przez półtorej doby (niedziela rano-poniedziałek w południe) w odpowiedzialnych rekach i dobrych warunkach w Warszawie. W poniedziałkowe południe przechwycimy Klarę i pomkniemy dalej. Quote
Panca Posted June 15, 2008 Posted June 15, 2008 a kiedy dokladnie?nic nie moge w tej chwili obiecac ale ... Quote
champion Posted June 15, 2008 Posted June 15, 2008 Elza deklaruje możliwość dowiezienia psiuni do Warszawy w niedzielę 22 czerwca rano. My moglibyśmy ja odebrać w poniedziałek 23 czerwca ok. 12-13. Quote
ElzaMilicz Posted June 16, 2008 Posted June 16, 2008 Champion nie czytasz PW. Klara może być dostarczona (nigdzie nie napisałam,że przywiozę ją osobiście) ok.5.00 rano w niedzielę w okolicę Słomczyna. Tam należy suńkę odebrać. Kombinujemy nieustannie...;) Quote
champion Posted June 16, 2008 Posted June 16, 2008 ElzaMilicz, bo moja Druga Połowa przeczytała PW i pojechała do pracy, a mnie sie cały czas wyświetlało, że nie ma nowych wiadomości :oops: Ten Słomczyn to już tak blisko, że prawie koło nas... Quote
champion Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 Jest możliwość wygodniejszego podwiezienia Klarusi niż ten Piotrków. DO POZNANIA. Pociągi z Wrocławia co pół godziny, możemy Kudłata przejąć w Poznaniu. Tak wymyślił mój Mąż i od wczoraj próbuje sie do Ciebie dodzwonić. Twierdzi, że da rade dojechac przez Poznan. Odbierz telefon, Koperku, albo odezwij się tutaj, bo cały czas odzywa się u Ciebie "abonent niedostępny":shake: Mam nadzieję, że to tylko coś z telefonem, nie ze zdrowiem... Trzymaj sie i szybko odpowiedz ;) Quote
Koperek Posted June 17, 2008 Author Posted June 17, 2008 Jestem. I jedno i drugie nie domaga i już szlag mnie trafia- ale w tej sytuacji czekam tylko na lepszy sprzęt:shake: champion uwierz mi, ale ja też ze swojej strony kombinuję- najgorsze nie jest brak auta, czy paliwa- najgorszy jest brak czasu- mamy jedno auto na 3 osoby, jak któraś będzie musiała niespodziewanie wyjechać w delegację to cały plan leży:roll: Błagam o cierpliwość:modla:! Nie dam kudłatce siedzieć ani jednego dnia dłużej! Quote
champion Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 Koperku, trzymam kciuki za zdrowie, żeby sie poprawiło! ;) A teraz tak: do Poznania jeżdżą pociągi z dworca Wrocław Główny co 30 minut mniej więcej. Na rozkładzie jest więc kilka pociągów przedpołudniowych. Gdyby ktoś mógł odbyć wycieczkę kolejowa w poniedziałek do Poznania, to byłoby najlepiej. Tzn. dla Was chyba najwygodniej, bo Poznań bliżej Wrocławia niż Piotrków, no i duże miasto, może znajdzie się tam jakiś zaufany transport z Wrocławia? Pozdrawiam Quote
Panca Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 ja niestety nie moge odebrac suni w niedziele o 5 rano ze Slomczyna, przepraszam... Quote
champion Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 Panca, chyba nawet nie bedziesz miec okazji ;) Quote
GoskaGoska Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 [quote name='Koperek']. I jedno i drugie nie domaga i już szlag mnie trafia- ale w tej sytuacji czekam tylko na lepszy sprzęt:shake: quote] trochę mnie martwi twoje zdrowie - co psiaki poczną jak się rozchorujesz calkiem :( a dysfunkcja komorki rowniez im dobrze nie wrozy, bo na wielu ogloszeniach jest twoj numer :( . Kuruj się jak najszybcie i jakis telefonik by się przydal Quote
majqa Posted June 18, 2008 Posted June 18, 2008 Koperuś, sorry za offa ale rozpatrz się w swoich mailach. Walę w wątek, bo ostatnio nas zawiodło PW. Dostałam formularzem z www.populada.pl info takiej treści: "Witam! Poprzednią wiadomość wysłałam na adres podany wyżej - tu znany mi Twój mail, więc nie wiem, czy doszła. Na wszelki wypadek podaję jeszcze raz moje dane: X, Y (dane tej Pani, adres, nr dowodu). I bardzo proszę o info, czy sunia ma jakieś imię. Pozdrawiam - X" Z tego portalu ogłoszeniowego nie przychodzi w powiadomieniu numer ogłoszenia, stąd nie wiem, o jaką sunię Pani pyta (odesłałam jej zapytanie). Domyślam się jedynie, że ja dawałam ogłoszenie. Dostałaś od jakiś mail z tak pełnymi danymi (na PW Ci je przesłałam)??? Może chodzi o Kudłatkę, nieaktualną już sunię z Lublina lub nieżyjącą Brendę? (Niestety, nie ze wszystkich portali udaje się zdjąć ogłoszenia.) Quote
Koperek Posted June 18, 2008 Author Posted June 18, 2008 Już odpisałam- chodzi o następną owczarkowatą bidę- GoskaGoska zrobiła jej ogłoszenia z jedną fotą i podziałało- mam nadzieję, że faktycznie znajdzie dom. Quote
Korenia Posted June 18, 2008 Posted June 18, 2008 Dziewczyny dostałam PW od myszy_1: Czesc, czy masz juz kogoś chętnego na ta jedną noc dla suni, która przyjeżdza z Waszego schroniska 22 czerwca?Moja koleżanka na 90 % mogłaby ją przenocować, ale rano musi isc do pracy (na 9)- masz jakiś pomysł jak to rozwiązać? Pozdrawiam, Iwona Quote
Koperek Posted June 18, 2008 Author Posted June 18, 2008 Dzięki Korenia- teraz myślę, jakby tu najlepiej to wszystko połączyć...:roll: I jeszcze żeby wszystkim było najwygodniej...:roll: Quote
gosikf & dogs Posted June 18, 2008 Posted June 18, 2008 Ile kosztuje bilet do tego poznania? Ja nie mam czasu w poniedziałek, ale dorzucę się do biletu jeśli ktoś się znajdzie! Piszcie jakie plany, jak nie tu to na PW żebym wiedziała kiedy i komu tą kasę, jeśli ktoś się zdecyduje. Quote
Recommended Posts