Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Foty dwa posty wyżej!

A tak na marginesie to nieco się przytyło naszej panience:eviltong:- aż się sam champion przez sluchawkę śmial, że to taka "puchata kula" :evil_lol:

Ale jak będzie miała chociażby spacerki, to nawet diety nie trzeba wprowadzać, a tłuszczyk się zrzuci sam;)

Co prawda obnażę trochę swoje oblicze, z czego nie jestem zbyt zadowolona:shake:, ale ponieważ nie widać mnie zbytnio:eviltong: to chcę Wam pokazać, co z własnej woli oddałam:placz:

SPÓJRZCIE:

• Replies 498
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Koperek'](...) Co prawda obnażę trochę swoje oblicze, z czego nie jestem zbyt zadowolona:shake: (...)
Koperku, w wersji (częściowo) obnażonej prezentujesz się smakowicie!!! ;)
Czy...po 23.00 możemy liczyć na dalsze Twoje odsłony??? :loveu:

Posted

[quote name='majqa']Koperku, w wersji (częściowo) obnażonej prezentujesz się smakowicie!!! ;)
Czy...po 23.00 możemy liczyć na dalsze Twoje odsłony??? :loveu:
Cioteczko majeczko:oops:- nie spodziewałam się na aż takie namawianie! :diabloti::evil_lol:

Napisz lepiej, jak sunia Ci się podoba, a nie jakieś takie, hmmm... (częściowo) perwersyjne propozycje dajesz!:evil_lol:

Posted

Nie mogłam się powstrzymać, hihihi!!! ;) Ostatnio miałyśmy smutków za dużo, sama wiesz...
Sunia? Doskonale znasz moje zdanie, bo mam je niezmienne od początku wątku !!!
Przepięknota!!! :loveu: :multi: :loveu:

Posted

Już W DOMU!!!
Jesteśmy padnięci po całym dniu nerwówki, ale szczęsliwie dojechaliśmy.
To były chwile grozy, między Wloclawkiem a Toruniem trafiliśmy na największy protest kierowców TIRów, ten, o którym mówili w radio. Nie tylko jechali 20/godz., ale zatrzymywali się i zajeżdżali drogę osobowym, których kierowcy chcieli sie jakoś wyrwać z tego korka.
Wyrwaliśmy się (nie będę pisać jak, bo może tu zajrzeć jakaś drogówka....;))
W tym czasie Magda z Bratem jechali spokojnie z Wrocławia. Cierpliwie poczekali na nas w Jankach, gdzie dotarliśmy tylko dlatego, że GPS znalazł nam drogę alternatywną przez Żelazową Wolę, co pozwoliło ominąć 10 km korka z TIRami (już po proteście) z dwu stron Sochaczewa.
Mamy też fotkę spod McDonaldsa w Jankach.
Klarusia grzecznie dojechała, po drodze siusiała sobie w lasku koło Puław i po przyjeździe. Pobawiła się z pieskami na łące, potem bardzo krzywo na siebie popatrzyli przy domu, wiec towarzystwo zostało na razie rozdzielone. Klara tradycyjnie - jak wszyscy nowi zawsze - siedzi ze mną w kuchni. Tłuściutka jest faktycznie. Na razie dostała jogurcik, zaraz sucha karma.
Jutro pieski będą się bliżej poznawać. Weterynarz albo jutro wieczorem, albo dopiero w środę - zobaczymy, na kiedy nam wyznaczą wizytę "inwentaryzacyjną".
Koperku, oczywiście odeślemy smycz i szeleczki - niech przyniosą szczęście innym psom w drodze do domu.
Teraz tylko nakarmić całe towarzystwo i SPAC!!!
Do jutra Jutro zdjęcia z nowego domu.

Posted

:buzi::buzi::buzi::buzi:MEGO SUPER FANTASTYCZNIE :multi::multi::multi:.OBY JAK NAJWIĘCEJ TAKICH SZCZĘSLIWYCH ZAKONCZEN!!! DZIĘKUJE WSZYSTKIM, KTORY POMOGLI URATOWAC TO CUDNE STWORZENIE. TERAZ NIECH KLARUSIA ZYJE DLUGO I SZCZĘSLIWIE W NOWYM DOMKU.

Posted

[quote name='majqa']Tam, gdzie była ku temu sposobność, pousuwałam ogłoszenia.[/quote]
o matko jak dobrze! Dziękuję!:modla: Telefony się urywały w sprawie kudlatki, a jak proponowałam inne kudłacze to slyszeć nie chcieli... Dlaczego ludzie są tacy jednostronnie myślący?? Z klapkami na oczach pomagać się nie da!:shake:

A co do nowego domku kudlatki to tak przedstawia się moja radość z tego faktu: :sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb:

:lol:

Posted

[quote name='Koperek']Co prawda obnażę trochę swoje oblicze, z czego nie jestem zbyt zadowolona, ale ponieważ nie widać mnie zbytnio:eviltong: to chcę Wam pokazać, co z własnej woli oddałam:placz:

SPÓJRZCIE:
http://images29.fotosik.pl/235/c63a4a134f189fd5.jpg

Koperek obnazony czesciowo bardzo fotogeniczny :eviltong:
/[SIZE="1"]musialam skomentowac bo bym sie udusiała :evil_lol:/

A Kudłate szczęscie po prostu miód - cisze sie ze juz w domu :multi::multi::multi:

Posted

Ta czerwona niezadowolona mordka u góry wstawiła mi sie niechcacy i nie wiem, jak ja usunąc, bo w trybie edycji jej nie widze.
Krótki raport:
noc z przerwa na siusianie o 2.20:diabloti:
Następne siusiu o 6.00.
Mam nadzieję, że z tego nocnego Klara na przyszlosc zrezygnuje ;)
Apetyt dopisuje nadmierny - zjadłaby każdą ilość. Czyli normalny pies.
Psiska się dogadają, bo konflikt wynika z tego, ze Klara jest harda i próbuje przeganiać ze swojego terenu, a jeszcze nie ma rozeznania, jakie tu panują reguły. Nie ma dobrego zwyczaju powarczeć na "intruza", tylko od razu skacze z zębami na większe od siebie psy. Tam musiał być jakiś terier albo jamnik w rodowodzie;)
Z Havierem już absolutnie spokój, tzn w mieszkaniu Klara skoczyła na niego, ale natychmiast rozdzieliliśmy i ząbki Klary zatopiły sie w dłoni naszego syna, bo to on ją chwycił. Na szczęscie młody człowiek ma dobre podejscie do zwierząt i nie panikuje, nie wrzeszczy, tylko konsekwentnie trzymał.
Teraz juz wspólnie Klara i Havier mogą urzędować w jednym pomieszczeniu, bez konfliktu, na razie na wszelki wypadek pod kontrolą człowieka. Do Klarusi w końcu dotrze, że to nie schronisko, tylko takie duże międzygatunkowe stado z własnym domem.
Kontakty Klarci z psami poza mieszkaniem i podwórkiem rokują jak najlepiej. Rano byli razem na spacerze, chłopcy zapraszali ją do wspólnej zabawy, ale jeszcze sie nie włączała. Tylko obserwuje, ale z dużym zainteresowaniem. Spacer był z konieczności krótki.
Po południu wybierzemy sie na dłużej i będzie okazja poustawiać całe towarzystwo.
Odpowiada nam metoda cierpliwej obserwacji i drobnych kroków, żeby nie mieszać stworzeniom w głowach nadmiarem wrażeń i emocji. Dotychczas zawsze przynosiła dobry rezultat, więc jesteśmy spokojni.
Wobec nas Klara jest wylewnie serdeczna - oblizuje, obślinia, przytula się i nadstawia do miziania. Obecność ludzi bardzo ją cieszy.
Czyli WSZYSTKO OK.

Posted

Powiedzmy, że na wpół świetnie, bo coś KLARUSIA mi chce chyba opinię zepsuć!:mad:

Ja tą małpeczkę nachwalić się nie mogę, a tu takie cyrki odstawia! W doopsko z daleka muszę przylać to się kudłata uspokoisz może trochę!:diabloti:

Chociaż dwie rzeczy to święta prawda:
1. Rzeczywiście musi się nauczyć, że to nie schronisko i walczyć o każdy gest opiekuna i o każdą porcję w misce nie trzeba:shake:

Choć muszę przyznać, że KLARUSIA siedziała w boksie z młodszymi suczkami i mimo, że na współlokatorki nie warczała to miała u nich szacunek i poważanie- OJ, żeby się chłopaki nie zdziwiły, jak KLARUSIA dowodzenie przejmie :evil_lol:

2. Ona do hasania i zabaw z innymi psami nie za bardzo była chętna od początku przebywania w schronie:shake:- ot łagodna i kochana, do żadnego zębów nie pokazała, ale do figli nie wyskakiwała- nawet moja Bona ją zachęcała, a KLARUSIA jak stateczna, ułożona dama!- CO SIĘ BĘDZIE Z GÓWNIARZERIĄ SZARPAĆ!:eviltong:

Posted

Dzisiaj cała noc już przespana spokojnie, dopiero rano był spacer. Zaraz będzie jeszcze jeden dłuższy, już w celach rekreacyjnych. A ja pozmniejszam fotki z wczorajszego dnia i wrzucę ;)
Klarusia to straszna pieszczocha. Wczoraj odwiedziła nas pewna "Psia Ciocia" z Lublina, miłośniczka terierów i zachwycała się niunią. Ciągle wzdychała, że ma takie małe mieszkanie i już jej się taki mopik nie zmieści. Przynajmniej sobie pomiziała ;) Pewnie będzie nas częściej teraz odwiedzać.

Posted

Spotkanie z Magdą i Jej Bratem w Jankach na parkingu koło McDonalds. Pozwolilam sobie obciąć głowy w celu ochrony prywatności ;)
Klara już przy drzwiach auta, do którego zaraz wsiądzie.

Klara w lesie w drodze do domu z nowym panem.

Posted

Klarusia już na miejscu.
Tam, w oddali na łace nowy pan biega z innymi psami. Zaraz dołączymy:

Trzeba poznać nowe stado. Wygląda na to, że Pan ma w kieszeni ciasteczka - może przegonić to towarzystwo?

Posted

Klara w domu - cd.
Wysępię ciasteczko grzecznością i wdziękiem.

Ciastek wystarczy dla wszystkich, trzeba tylko poczekać na swoją kolej i zachowywać się spokojnie.