magda z. Posted June 30, 2008 Posted June 30, 2008 jak juz się z nami oswoiła to wsadzia pychol między siedzenia i domagała się uwagi:evil_lol:naprawdę pies marzenie:loveu::loveu::loveu:mam nadzieję, ze z jej zdrowiem wszystko sie ułoży jak najbardziej pozytywnie. Quote
ecci Posted June 30, 2008 Posted June 30, 2008 [quote name='magda z.']jak juz się z nami oswoiła to wsadzia pychol między siedzenia i domagała się uwagi:evil_lol:naprawdę pies marzenie:loveu::loveu::loveu:mam nadzieję, ze z jej zdrowiem wszystko sie ułoży jak najbardziej pozytywnie. trzymam za Was kciuki i życzę dużo szczęścia i radości. [FONT=Arial Narrow] i zdrowia rzecz jasna:loveu: [/FONT] Quote
Erazm Posted June 30, 2008 Posted June 30, 2008 Trzymaj się Sarunia:loveu: Tu wstawiam małego offa, kilka maili może bardzo pomóc, http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=112680 Quote
champion Posted June 30, 2008 Posted June 30, 2008 Magda Z, super fotki. Wtawiam wczorajsze zaleglosci. Te male punkciki na łące to stado 3 psów i Pana na kondycyjnym spacerze. To najblizej Pana to Klarusia Quote
champion Posted June 30, 2008 Posted June 30, 2008 mizianie za uszami i tarmoszenie w plenerze: Quote
ecci Posted June 30, 2008 Posted June 30, 2008 piękne fotki, aż serce rośnie...i dają nadzieję, że inne też tak będą miały... Quote
champion Posted June 30, 2008 Posted June 30, 2008 Z tym trójkolorowym psem bardzo przypadliśmy sobie do gustu. Ruszamy do ogrodu oglądac zakamarki: Quote
champion Posted June 30, 2008 Posted June 30, 2008 Teraz samodzielnie Klarusia ogląda okolice trawnika (no tak, trzeba zagrabić, podlać i powycinać trawę wokół krzewów ;)) Quote
Koperek Posted June 30, 2008 Author Posted June 30, 2008 [quote name='Selenne']To jest nasza mała Kudłatka??!! Jaka "nasza mała"?? KLARUNIA nigdy nie była mała :shake: champion piękne macie psiaki!:loveu: Piękny macie ogród!:loveu: No i co robicie, że macie taką piękną trawę???? U mnie wydrapana i wygnieciona przez wariujące potwory:placz:- nie mam pojęcia, jak utrzymujecie trawnik w świetnej kondycji przy (teraz) trzech psach...:roll: Już nigdy tego nie napiszę, ale teraz się nie powstrzymam!- KLARUNIA powinna mieć przydomek BAMBARYŁKA :evil_lol: Na fotach wyszła jeszcze grubsza niż w rzeczywistości! P.S. W końcu dwa kudłacze zawsze lepiej się dogadają, nie?:lol: Quote
champion Posted June 30, 2008 Posted June 30, 2008 Koperku, Klarunia JEST taka tłuściutka ;) To nie fotki, nie złudzenie, to warstewka jak na foce :oops: Ale schudnie, jak jeszcze pogania. Teraz trawnik: Trzeba mieć krety - wtedy ma się takie łyse placki jak u nas. Trzeba nie mieć czasu na wygrabienie - wtedy ma się takie linie z suchej trawy. Trzeba odkładać podlewanie przez 2 tygodnie i zepsuć końcówkę węża - wtedy ma się taki subtelny żółty kolorek. No bo chwasty się same wsiewają, więc wystarczy ich tylko nie ruszać.;) Psy niezbyt często bywają na trawniku, częściej na podwórku, bo tam się krzyżują wszystkie drogi i kwitnie życie towarzyskie :lol: Poza tym łażą tam, gdzie człowiek, np do sadu, albo do drugiego małego sadu, albo na łąkę. Mają sporo miejsca dla siebie. A teraz pewna obserwacja - Klarunia mieszkała chyba kiedyś w budzie. Bardzo boi się burzy i przy grzmotach wchodzi pod stół. Niunia już zna drogę do domu i sama ciągnie w drodze powrotnej. Jeszcze na otwartych przestrzeniach chodzi na smyczy. Wolimy być ostrożni.;) Jeszcze muszę dopisać: wcześniej też mieliśmy 3 psy. Nasz ukochany Kenzo odszedł na nowotwór śledziony. Był operowany, ale niestety, nowotwór wygrał... Quote
magda z. Posted June 30, 2008 Posted June 30, 2008 niunia jest cudowna, ja się jej nie mogę zachwalić, ale jeszcze ją pokomplementuję:loveu:ona w pewnym momencie zaczęła nawet brata łapką szturchać w czasie jazdy, aby ją głaskał;) Quote
Koperek Posted June 30, 2008 Author Posted June 30, 2008 magda z. napisał(a):niunia jest cudowna, ja się jej nie mogę zachwalić, ale jeszcze ją pokomplementuję:loveu:ona w pewnym momencie zaczęła nawet brata łapką szturchać w czasie jazdy, aby ją głaskał;) Egocentryczka! :evil_lol: To, że Wam piesio odszedł to w rozmowie wyszło- pamiętam. Wolałam tego tematu nie ruszać- wiem, jak to "gniecie" w środku :-( Quote
magda z. Posted June 30, 2008 Posted June 30, 2008 Koperek napisał(a):Egocentryczka! :evil_lol: To, że Wam piesio odszedł to w rozmowie wyszło- pamiętam. Wolałam tego tematu nie ruszać- wiem, jak to "gniecie" w środku :-( jamnik cenzor odszedł 1,5 roku temu, a na jego miejsce "wskoczył" Bismarck-ma tu na dogo wątek. Ja jak zwykle peplałam i podobno brat jest taki sam-tzn w peplaniu non stop:evil_lol: nawet na nk wrzucił sobie z nią fotę:diabloti:tak ją polubił. A najfajniejsze było, że jak chciała stanąć na siku to tak chrząkała:cool1: Quote
Koperek Posted June 30, 2008 Author Posted June 30, 2008 mały offik- magda przekaż bratu, że jest jeden cudny, dorosły, wieelki labuś z ciemną maską (chłopak ok. 1,5 roku- o ile dobrze pamiętam) i jest młodziutki pół roczny typowy labuś, ale z nim będę jechać do weta na RTG, bo ma coś z łapkami- bardzo ciężko mu się wstaje z pozycji leżącej. Nic więcej na dzień dzisiejszy nie ma. Quote
champion Posted June 30, 2008 Posted June 30, 2008 magda z. napisał(a):na nk wrzucił sobie z nią fotę:diabloti:tak ją polubił. A najfajniejsze było, że jak chciała stanąć na siku to tak chrząkała:cool1: Trudno się Bratu dziwić - taka cudna niunia, że tylko sie z nią fotografować :loveu: A propos - zaraz wysle te obiecane zdjęcia z Janek (skleroza):oops: Nam też chrząkała i stąd zdjęcie z postoju na siusianie w lasku. ;) Bardzo Wam jesteśmy wdzięczni za ten transport :lol: Quote
magda z. Posted June 30, 2008 Posted June 30, 2008 champion napisał(a):Trudno się Bratu dziwić - taka cudna niunia, że tylko sie z nią fotografować :loveu: A propos - zaraz wysle te obiecane zdjęcia z Janek (skleroza):oops: Nam też chrząkała i stąd zdjęcie z postoju na siusianie w lasku. ;) Bardzo Wam jesteśmy wdzięczni za ten transport :lol: nie ma sprawy i tak jechaliśmy:) ważne, że Klarunia sie nie męczyła w pociągu-bo tak w pierwotnym planie miałam jechać, wczoraj wracałam i ludzi tłum straszny, po 8 osób w przedziałach:shake: Quote
ElzaMilicz Posted July 1, 2008 Posted July 1, 2008 A mnie ciekawi ile to hektarów ma nasza Klarusia (bo nigdy do końca Wasza, Champion :evil_lol: )do "oblatania" ? Bernuś cudny, jak wszystkie... Quote
champion Posted July 1, 2008 Posted July 1, 2008 Trochę ponad 2 hektary - ale w te dalsze oczywiście samej nie puścimy. Tyle jest własnej łączki, młodych sadów i ogródków. Łąki na fotkach sa po sąsiedzku, i tu też można bezpiecznie kilka kilometrów zrobić bez obaw spotkania z jakimkolwiek pojazdem ;) Dlatego mamy wybiegane psy :lol:, a spacer to prawdziwa przyjemność - ptaków można posłuchać, dzikim zwierzętom się przyjrzeć, pooddychać bez spalin. Quote
GoskaGoska Posted July 1, 2008 Posted July 1, 2008 CHAMPION JAK MACIE TYLE MIEJSCA TO MOZE JESZCZE JEDNĄ BIDĘ Z WROCLAWIA URATUJECIE :cool3:. Wiem , ze zachłanna jestem:evil_lol:. CZEMU TAKICH CUDOWNYCH LUDZI JAK WY JEST TAK MAŁO :placz: Quote
magda z. Posted July 1, 2008 Posted July 1, 2008 to Klarunia na pewno szybko spadnie z wagi przy takich możliwościach:loveu:chociaż pewnie przy kąpieli było jej 2 razy mniej:cool1: Quote
Recommended Posts