Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Karolciu ale niestety przez przytulanie potęgujesz strach psa. Jesli ona się boi to powinnaś ją jakoś zająć np. zabawa czy coś..Bo jak ją przytulasz to ona mysli,ze Ty tez sie boisz i wcale jej tym odwagi nie dodajesz.

Posted

dogomanka_ napisał(a):
Karolciu ale niestety przez przytulanie potęgujesz strach psa. Jesli ona się boi to powinnaś ją jakoś zająć np. zabawa czy coś..Bo jak ją przytulasz to ona mysli,ze Ty tez sie boisz i wcale jej tym odwagi nie dodajesz.

Aha , nie widziałam:oops::roll: Ale jak jest burza,albo właśnie wystrzały petard,to ona nie chce się bawić.

Posted

Ja wiem,że nie chce. Ale chodzi o to,żebyś jej nie pokazywala swego strachu,powinnaś zachowywać się naturalnie ,probowac się z nią bawić,żebym nie zwracała uwagi na wystrzały czy burzę. ;)

• 1 month later...
Posted

Dawno nie było od nas wieści,ale już się poprawiam:p Problemy skórne wyleczone już całkowicie miejmy nadzieję że nie powrócą.:roll:
Sylwester przeżyty pod kołdrą;) chociaż nawet nie było tak źle.
Śnieg hmmm niezbyt się to dziwo podoba Łajce,ale jak idziemy razem na spacer to szaleństwo na max. ( jak dam radę zrobić foty to będą,ale coś mi się z aparatem stało i nic nie obiecuję).
I troszkę się nam panienka rozbrykała rano jak ją babcia wypuści na szybkie siusiu to ucieka. Później chodzi z babcią po podwórku,jeszcze później przyjeżdża kuzynka i idą na spacer.
Bardzo się Łajce spodobały bombki na choinkę strasznie uwielbia je bić:evil_lol:.
No i tak sobie żyjemy.:loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

Normalne lezenie z przytulaniem strachu nie poglębi,byle nadmiernie nie pocieszac psa.Spokojne normalnym rzeżkim głosem gadac.U mnie oba sie boja,z tym ze jeden ucieka i przywiera mocno do człowieka sam,a suczka szuka najciemniejszego najcichszego miejsca i jest w stanie ugryżc w stresie gdy sie do niej podchodzi.Fajne te foteczki.A u mnie strzelac skończyli 3 dni temu,a zaczęli dzień przed świetami.Dopiero od wczoraj moje psy w normie.

Posted

halcia napisał(a):
Parówa,ani chybi...:evil_lol:a zdjecie z kociakiem cudne,:loveu:powiedzenie jak pies z kotem,powinno tyczyc sie tylko ludzi!:shake:

A jeszcze żeby było śmieszniej to Łajka gania za innymi kotami tylko tej mendzie daje spokój:lol::loveu::loveu:

Posted

Bo ten jest swój,czyli członek rodziny.Moja Nuta ,która goni za kotami i ma doskonały wech,u tesciowej udawała,ze nie widzi kota w kuchni/został przygarniety w zimie/

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

Nigdzie nie idę.Zima po co w ogóle ktoś to wymyślił? :cool1::evil_lol:

Ale po zimowym spacerku wracam do ciepłego domku:lol::multi::multi:

Tak więc chciałam życzyć wszystkim moim dawnym kolegom niedoli ciepłych domków i kochających ludzi!!!
Shelty-Łajka:p

• 1 month later...
Posted

Cioteczki Łajka będzie musiała ( to jeszcze nie jest pewne) zostawać na około 4-5 godzin sama, ponieważ moja babcia prawdopodobnie pojedzie do szpitala.

A wracając do soboty to byłyśmy w polach ( bo łąki to to nie są);) i Łajka ganiała bez smyczy, nie oddalała się przychodziła na zawołanie. Nawet przyszedł do nas pies cioci, ale nasza sunia;) nie pozwoliła mu się do mnie zbliżyć.:evil_lol: Zazdrośnica jedna kochana:loveu:
A jak się jej znudziło hasanie to pognała do domu:eviltong: Gdzież ja bym sobie mogła tak z Pikusiem pozwolić, na tego psa nie było sposobu ani prośbą ani groźbą, no i skończyło się to jak się skończyło:-( A jak go brałam to Halciu byłaś wtedy w schronie, jeszcze mi nawet smycz urwał... ( ale mi się na wspomnienia wzięło)...

Posted

He,he ja Cie nie pamietam.Natomiast twoja obecna łajke długo miałam w banerku,jak miała jeszcze imie nadane przez nas....Jutro wymiziam Zorze,jade zawiezc jej zastrzyki.Ale na te jej biedne kosci i panewki niewiele pewnie pomoze,choc sa drogie,bo przeciez nie wyprostuje bidzie,najwyzej wzmocni troche chrzastke...Pozdrawiam,życz Babci zdrowia od nas.

Posted

U Was są piekne tereny, ja bardzo lubie jeździć takimi mniej uczęszczanymi drogami w tamte okolice i podziwiać krajobrazy..
Karolciu pozdrów babcie i niech się trzyma i szybko zdrowieje, może wiosna poprawi nam wszystkim samopoczucie..

Posted

Cioteczki my za niedługo 1 świeczkę na torcie postawimy!:multi: Upps no Łajka jest z nami rok, a ja nie wspomniałam nawet dzięki komu ona jest u babci...BECIU zwykłe dziękuje nie wystarczy, to Łajka dziękuje że dzięki Tobie wreszcie jest kochana!

• 5 weeks later...
Posted

Proszę o radę...
mam fiprex od pcheł i teraz tak od kleszczy coś osobnego???? Bo nie wiem pytałam różnych wetów jeden mówił o obroży ale ona strasznie cuchnie :p i nie jest skuteczna. poradźcie.:cool1:

Posted

Karolciu, fiprex to też jest na kleszcze, ale bardziej skuteczny jest frontline podobno ( nasza wetka Justynka z Boguchwały tak mówi )....ja stosowałam frontlinew tamtym roku, ale i tak się czasem kleszcz przytrafił, obroża też działa, ja nie próbowałam u swoich obroży, to się nie wypowiadam, może przeszukaj forum , na pewno sa tematy gdzie obszernie jest wszystko opisane