halcia Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 Nie wiem dlaczego,ale wiekszosć psiaków tak ma,z tym jedzeniem przez pierwsze dni.Pytałas o Nele,ja ją oswoiłam z dzikuska,ufa mi i zawsze jak jestem spedzam duzo czasu u niej i widać jak ona sie cieszy.Chciałabym,zeby kazdy tam chodził i glaskał ,czy wyprowadzał,ale... Quote
Becia66 Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 Karolcia znow pewnie u Shelty siedzi....:razz: Quote
karolciasz28 Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 becia66 napisał(a):Karolcia znow pewnie u Shelty siedzi....:razz: Nie jeszcze nie. Ale już jutro:multi::multi::loveu::loveu:, żebym nie zapomniała aparatu.:roll: Quote
karolciasz28 Posted June 16, 2009 Posted June 16, 2009 Zdjęcia wysłałam Beci jak będzie miała chwilkę to wklei:p Quote
karolciasz28 Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 Neczka napisał(a):Szczęśliwy Sheltuś prześliczny :loveu: Każdy jak jest szczęśliwy to pięknieje:eviltong::eviltong::loveu: Quote
karolciasz28 Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 Dzwoniła babcia. Łajka wykąpała się w jakimś śmierdzącym czymś:eviltong::eviltong::evil_lol::diabloti:. Babcia czesała ją przez dwa dni. Ale Łajka zadowolona latała "pachnąca":evil_lol:. No ale babcia doprowadziła ją już do ładu. A w sobotę jak będzie ciepło szykuję się wielkie kompanie!:lol::lol::loveu: Quote
karolciasz28 Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 A jeszcze chciałam dodać że Łajka u babci jest już 82 dni!!:p Czyli 2 miesiące i 20 dni :siara: Nie wiem nie chce mi się liczyć!:siara::siara::siara: A dowiedziałam się że dziś jest Dzień Psa. Muszę kupić coś naszemu słoneczku:loveu:. A i mam jeszcze pytanie. Ja mam szampon odstraszający insekty czy mam kupić Łajce obrożę przeciwpchelną? Czy szampon wystarczy? Quote
SZPiLKA23 Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 Szampon zabija jednorazowo i raczej nie daje dłuższych rezultatów lepiej obroża albo kroplelki Quote
polciuaa Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 Ja osobiście najbardziej lubie kropelki np. Fiprexu.;) Quote
karolciasz28 Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 Dzięki za rady.;) Pójdę jeszcze do weterynarza i coś kupię na pewno. Quote
karolciasz28 Posted July 14, 2009 Posted July 14, 2009 Dziewczyny, Łajka ma długie pazury, i jak się psu przycina?? Quote
SZPiLKA23 Posted July 14, 2009 Posted July 14, 2009 Mozna ja prowadzac na spacery po chodniku albo przyciac specjalna gilotynka do psich pazurów tylko trzeba uwazac zeby nie uszkodzic "mieska" ktore widac na spodniej stronie Quote
polciuaa Posted July 14, 2009 Posted July 14, 2009 Ja tam z pazurkami wole chodzic do weta bo nie chce ryzykować nadcięcia nerwów czy tam mieska.:razz: Quote
SZPiLKA23 Posted July 14, 2009 Posted July 14, 2009 Ja mam wprawę a Sara spokojnie lezy obcinam jej od 1,5 roku i wszystko jest ok, schroniskowcom tez obcinałam i krzywdy nie zrobiłam ;) Quote
albiemu Posted July 14, 2009 Posted July 14, 2009 skoro jesteś niepewna lepiej faktycznie pójść do SALONU ;) Quote
karolciasz28 Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 Shelty nie jest już jedynym zwierzakiem babci:lol::lol::evil_lol::evil_lol::eviltong:. Babcia ma kota... Przybłąkał się dziś rano( ludzi to potwory!!) Przyszedł głodny, straszliwie miauczał:-( I ja jestem strasznie zdziwiona że Shelty mu nic nie mówi ( a niechby spróbowała);) gdy widziała kota to dostawała szału a z tym siedzi na ganku:loveu::loveu: Kicio jest młody, jest maleńki jeden ruch Shelty i go nie ma.....:roll::roll: Ale myślę że będą żyli w zgodzie:loveu::loveu::eviltong: Quote
halcia Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 Zwierzaczki przewaznie rozumieja i wyczuwają niedole innych... Quote
karolciasz28 Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 Nie mam dobrych wiadomości:placz: Shelty bardzo drapie łapy i brzuch tak ją strasznie swędzi że na łapce na jednej rance nie ma sierści...:shake: Przed chwilą z mamą szperałyśmy na internecie co to może być i wywnioskowałyśmy że Shelty ma uczulenie na jad pchli... To wszystko co tam piszę się zgadza. We wtorek jedziemy do weta. Wieści będą dopiero w niedzielę za tydzień. Quote
majuska Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 To na bank jakaś alergia, a karmę wciąż tą sama ma?? A może była kąpana i po szamponie??? trzeba ja odpchlić jakimś Fiprexem pewnie szybko, kurcze troche za daleko mam bo podrzuciłabym Ci ten środek, a jutro do weta nie dacie rady??? Quote
halcia Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 Mogły z kociaka przeskoczyc,bo jak sie nigdzie nie placze to skad by miała miec.?Wiesz jak sie sprawdza,pcheł czasem nie widac,bo szybko uciekaja ale jak psiak ma pchły,to przy skórze na siersci sa czarne malenkie kuleczki,pchle odchody.To nawet czuc pod palcami ,jak sie psiaka drapie Quote
karolciasz28 Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 Kąpana była, ale ona przed kąpaniem już się tak drapała( ran nie było tylko to drapanie:shake:). Ma takie czarne kuleczki tak jak by właśnie to miałyby być odchody pcheł. Do weta niestety nie damy rady jutro żeby nie wiem co. Weterynarz na pewno jej przepiszę jakieś krople może właśnie coś z firpexu. Quote
karolciasz28 Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 Z kociaka na pewno nic nie przeszło bo kociak jest od soboty rano, cały piątek przesiedział pod samochodem a to już było w piątek... Quote
Recommended Posts