Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 4 months later...
Posted

Z Łajką było znowu było źle, miała kolejny wylew. Po tym niestety straciła wzrok. Nie wyglądało to dobrze, ale Łajka ma ogromną wolę życie i powoli wraca do siebie. Wszystko działo się w tamtym tygodniu, nie chciałam nic pisać, bo naprawdę sytuacja była ciężka, nie wiedzieliśmy jak się to skończy, ale na szczęście radzi sobie i już nawet apetyt wrócił :).

Posted

Beciu, tak zupełnie nie, ale wzrok ma bardzo mocno uszkodzony. Na razie jest dobrze, ma podawane jakieś mocne leki, tak jak mówiłam, apetyt jej wrócił i powoli wraca do siebie. To już drugi wylew, nie wiemy jak będzie...
Jutro będę u babci i wszystkiego dowiem się dokładniej.

Posted

Trzymaj sie Karolciu,ja niedawno straciłam sunie,zmarła w drodze do weta w aucie,a psiak z niedowładem konczyn walczy.Jest wynoszony na ogród i trzymany za ogon u nasady by mógł ustac chwile.Zadnych nosidełek nie toleruje,szelki tez nic nie dają(;

Posted

Zawsze był niesprawny,bo to zabiedzony pies z interwencji,po nosówce,po paralizu jeszcze jak był młodziutki u kogos w budzie na łancuchu,a teraz starosc..On w zasadzie był odebrany ludziom w celu humanitarnego uspienia.Wet zdecydował sie ratowac mu życie i uratował.Pies był uważany za nieadopcyjnego/mało sprawny i zmiany w psychce/Bierze wszystkie mozliwe zastrzyki i witaminy ale to juz nie pomaga.

Posted

[quote name='karolciasz28']Dziękujemy, jest duża poprawa. Łajka już bez problemów się odnajduje, je, i włazi na swój fotel, więc jest dobrze ;).[/QUOTE]
Bardzo sie cieszę :multi:

• 10 months later...
Posted

A z Łajki jest bardzo radosna staruszka :), mimo tego, że już praktycznie całkiem nie widzi, stawy też momentami odmawiają posłuszeństwa, ale dla naszej psicy, nie ma barier nie do pokonania.

Na wakacjach miała problemy z jelitami, ale wszystko opanowane. Z panem weterynarzem jesteśmy za pan brat i nie wiem co byśmy bez niego zrobili. Mimo chorób jej dokuczających, momentami zachowuje się młodzeniaszek, komicznie to wygląda :).

Ogólnie to niezmiennie mogłabym ją wychwalać jaka to jest cudowna, kochana, grzeczna, MOJA  :loveu:  :loveu: .