Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

świat okrutny i zły
brak w nim miejsca na psy
niepotrzebne
samotne
niechciane
ten za stary
kaleki
temu nie dam opieki
ten niech zdycha
samotnie
pod bramą
jak w tym świecie mam żyć
czy mam nieczułą być
czy mam zamknąć swe oczy
i serce
świat okrutny i zły
brak w nim miejsca na psy...
jak to dobrze że jest
DOGOMANIA...

Przepraszam,że dziś aż tak pesymistycznie,mam powód...Ale nie będę o nim pisać...Zainteresowani znajdą go w wątkach Kapsla i Kersa...
BARY PIESKU NIE PODDAWAJ SIĘ!!!!!

• Replies 2.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Niestety,nie potrafię...:angryy:Ale wątek Kapsla jest w moim podpisie(pierwszy od lewej),a tytuł drugiego to:mam 15 lat i nic nie mam...mieszkam w schronisku...Możesz go znaleźć,klikając w"pokaż wszystkie posty,napisane przez wet-siostra".Tam też jest link do mojego wątku o gołębiach...

Posted

No właśnie. A ile to będzie kosztowało? Bo jeśli już, to najlepiej ze zdjęciem, z jakimś dłuższym opisem itp. Jeśli koszt jest jakiś duży, to mogę zrobić jakiś bazarek. I do jakiej gazety? Myślę, że najlepiej do jakiejś psiej, MP, PP...

Posted

Cekinka13* napisał(a):
No właśnie. A ile to będzie kosztowało? Bo jeśli już, to najlepiej ze zdjęciem, z jakimś dłuższym opisem itp. Jeśli koszt jest jakiś duży, to mogę zrobić jakiś bazarek. I do jakiej gazety? Myślę, że najlepiej do jakiejś psiej, MP, PP...

Jeżeli biegusia o to co ja proponowałam to nie ogłoszenie - bo obawiam się że nic nie da. To ma być: opowiadanie, cover, felieton, reportaż. Prawdziwe ale z zastosowaniem fabuły. I wysłane do (sugerowałam Super Express) bezpośrednio redaktora z Działu Warszawskiego. Imiennie a nie jako jeden z tysięcy do działu kontaktu z czytelnikami. Proponowałam nawet tytuł. Taki tekst dobrze zrobiony z pocałowaniem w rękę pójdzie.

Posted

Kochane!!!!

Niestety!!!! Krówcia nadal nie ma domu!!!!
Milka z płaczem zadzwoniła i powiedziała, że nie może jej adoptować! Nie ona jedna decyduje .
....:placz:

Bardzo Wam dziękuję za wsparcie Barusia podczas mojej chwilowej nieobecności na dogo!!!
W sobotę Bary nie chciał do mnie podejść :crazyeye::shake:! Miał wyjątkowo zły dzień... Dzisiaj rano tak samo! Ale wieczorem przyleciał na wołanie i dał się tak wyczochrać i wygłaskać, że miałam nawet możliwość sprawdzenia czy nie ma jakiegoś krwiopijcy na sobie :evil_lol:. Ale o założeniu obroży z adresówką nadal nie ma mowy. Powiem Wam, że ma wyjątkowo piękną i błyszczącą sierść. Udało mi się spotkać z p. Grażyną! Powiedziała, że przychodzi codziennie do Barego i go karmi. Zaproponowałam, że możemy to robić na zmianę. Cekinka ... co Ty na to?? Dasz radę co trzeci dzień podejść do Barego z jakimś żarełkiem?? Odciążyłybyśmy p. Grażynę.... młoda nie jest i grosze ze swojej emerytury przeznacza na psiaki.

Temat artykułu w gazecie jest świetny! Jutro skontaktuję się z Moim Psem z pytaniem czy jest możliwość zredagowania odpowiedniego tekstu. I spróbuję z tym Super Expresem ..... :shake:

Ps: dzisiaj zauważyłam, że Bary powłóczy tylną łapą (Cekinka...zaobserwuj czy się nie mylę :roll: jak będziesz u Barego). I biegł za moim samochodem, jak odjeżdżałam a ja miałam ochotę na :flaming: